Evlilik arifesi sorunları

Annem yeni ameliyat oldu malesef ona iş yaptıramam sadece annedir görmek ister kızının mürvetinş diye gelecek gelmese de olur ama üzülür sonuçta

Bak diyorum ki taşıyamadıklarım için rica ettim birinden. Hallettim kendi işimi bir şekilde. Istersen sen de yaparsın. Ama erkek tarafı yapacak kafasında olursan "imi cik izik" diye diye nişanlınla aranı bozarsın.

Arkadaşlar kız zaten 5 kişi gideceğiz demiş hala ne kalabalığından bahsediyorsunuz? Arkadaşım kimseye minnet etme. Kiralayın bir araba gidin gelin kendi başınıza.
Anlamıyor çogu kimse herkes demiyim ama çoğu kimisinin yarasına bastık heralde kimisi cahil kimisi anlıyor ve gercekten düzgün yorum yapıyor kimiside hesap yapmayı bilmiyor

Beş kişi bir arabaya sığmaz zaten. Zar zor sığsa bile o kadar yol çekilmez.
Niye ya arabalar 5 kişilik zaten birinin şoförlüğü varsa çözüldü olay :) aslında bana kalırlarsa metrobusle anadolu yakasına kadar geçip oradan otobüsle devam etsinler istanbul trafiğinde o yol çekilmez hakikaten.

Adet sevmem diyorsun erkek tarafinjn kamyonla ceyiz almaya gelecegini soyluyorsun. Ya yaptigindan utanma ve adetlerimizi kucumseyici tavirla konusma yada yapma bukadar basit. Erkekleri gereksiz seylerle yormakla uzerimize tanimiyorum ahh ahh
Bu 5 kisi icinde illaki ehliyeti olan vardir, kendi arabaniza binip gidin. Cok basit yani

Nasıl yapmalıyım herkesin hayat tarzı cok farklı işte sen bunu söylerken kendi habitatını düşünerek söylüyorsun empati yap benim kamyonetle gelip alacaklar kendi imkanımla mümkün mü götürmem bir kamyon eşyayı ?

Artık öyle olacak gibi görünüyor metrobus yok gebzeye ama napalım bi şekil yapılacak

Biri gelsin onları alsın istiyor ama konu sahibi. Sürücü ile birlikte altı kişi.
Yav kız tarafında vardır biri götürecek de, Erkek tarafı almadı diye laf edecekler diye rica edemiyor konu sahibi muhtemelen.

Biri gelsin onları alsın istiyor ama konu sahibi. Sürücü ile birlikte altı kişi.
Yav kız tarafında vardır biri götürecek de, Erkek tarafı almadı diye laf edecekler diye rica edemiyor konu sahibi muhtemelen.
Yok yok bizden laf eden olmaz sadece ben doğrusu ne bu işin demek için actım konuyu ama masallah cogu insan şaşırmış

Sen anlamak istemiyor musun? Kim sana eşyayı götür diyor? Zaten cocukcagiz gelip alacakmış eşyayı. Senin derdin insanları taşımak değil mi şu an? Derdini mi anlatamıyorsun yoksa biz mi anlatamıyoruz sana çözüm yolunu?

Aynen öyle. Bizim millete laf olsun yeterki. Damat bunu halletse başka bir şey yind laf söz olur.

Konu sahibi bunu sizin için söylemiyorum. Genel olarak bahsettim.

Ben anlatamadım galiba adetleri böyle karmasalar olması nedeniyle sevmem bu bir ikincisi mesafe nedeniyle bir kerede cıkması lazım diye kamyonetle alınacak adet oldugu için değil anladın mı şimdi küçümsemek nedir arkadas şaşırmışsın sen ya valla bak

Kamyonet dedigine 5 kişi sığmaz zaten nişanlınun yakın akrabası yok mu gelip sizi alsın. Evlilik arefesi olur böyle yanlıs anlamalar ısrar etme illa siz götürün diye gerekirse annen devreye girip kv ile orta yolu bulsun büyükler böyle şeyleri daha kolay çözer.

2000 km ye gelin geldim. Yani gelin-damat geldik eşimle. Hiç çeyiz getirme çeyiz serme yok kim gelcek sıkıntımız olmadı. Herşeyi kendimiz getirdik yerleştirdik 3 yıldır daha hala getiremediklerim annemin evinde :) arabayla gidip geldikce alıyorum napalım.
Demem o ki bişeyleri zorlaştırmak kolaylaştırmak sizin elinizde. İlla gelsin ailem çeyiz sermeye diyosanız baban araba kiralasın gidip gelsinler çok uzak değil istanbulun bi ucu da olsa.
Atla deve değil ya bu işler bi ortak yolu bulunur.

Anlatamiyorsunuz evet. Adet degil, yok adet sevmem diyorsunuz ama illa erkek tarafi alir yoksa soz olur,5 kisiden az gidilmez söz olur? Diyip duruyorsunuz. Elalem icin niye bu kadar diretiyorsunuz? Ben şehir degistirdim boyle sacma sapan sorunlar cikmadi. Bu yaptiginizin uzaklikla alakasi yok.

Bakın bu işin oluru erkek evi arabayı ayarlar gelir sizi alır.
Sizin etrafta araba bulma şansınız yoksa erkek tarafı halletmeli.
Olmadı araba kiralar.

Kv kim kim gelecek diye soracağına ulaşımı halettsin.
Adetse yapıyorsa çeyiz almaya gelirken boş bir aracı ayarlar gelir kız evini alır gider.
Budur normali.

Sessiz kalmayın şu erkeklere Allah aşkına ya. Ne demek kendi imkanlarınızla gelin. Otobüsle asla gitmeyin. Siz görütürün eşyaları indirin biz sonra dizmeye gideriz de. Net tavır lazım bu erkeklere. Erkek evi halleder halletmeli.

Bende çeyiz olayını sevmeyenlerdenim ne alınıyorsa yaşayacağım eve direk götürürüm. Curcunaya gerek yok ev benim düzen benim. İnsan kendi halletmeli

Yakın çevrenizden araba kiralayın ödesin erkek tarafı.

Otobüsle asla gitmeyin. Çeyiz almaya gelen sizi de alacak. Erkek adam böyle basit şeyi halledemiyorsa vah haline.

Cümbür cemaat gitmeyiverin siz de. Yok ille gidecekseniz sığmayanlar başının çaresine baksın, başka vesaitle gelsin. Adamın arabasına sığmazmışsınız işte, gelip eşyanızı ve alabildiği kadar insanı alıyor, daha ne yapsın? Kendi eşiniz dostunuza da siz çare bulun artık, ya da götürmeyin. Amacı çok basit olan olayları dünya meselesi yapıp sorun çıkarmayın. Alt tarafı evinize eşya götüreceksiniz. Kimse olmadan da olur o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…