evlilik aşamasında gelenek-görenek çatışması:(

Canım niye sorun cikariyosun ki. Mesela düğünü erkek yapar kinayi nişanı kiz tarafı. Evi erkek duzer ama kiz yatak odasini ve ceyiziyle bir çok eksiği tamamlar. Zaten yarı yarıya olmuş oluyor. Lütfen arıza cikarmadan tatlı dille iste yoksa problem olur

cccccccccc.webp
:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

bilemedimki
bende yıllar önce muğlalı bi komşum vardı
herşeyi kız evi alırmış çok şaşırmıştım
ama altına gelince iki kolumuzuda doldururuz demişti
heryerin geleneği göreneği farklı
şimdiden çözmeye bakın aileler girince üzülürsünüz

Canim ben nisanliyim, biz nisanlimla aileleri karistirmadan ikimiz yapcaz herseyi. Kimseden maddi destek almam. Sende bu şekilde yap. Neden adet, Gelenek, görenek diye bakıyorsun Olaya?

ciddi bir ilişkim var, 1 sene sonra evlenmeyi düşünüyoruz. sevgilimle evlilik konusu açıldığında tartışıyoruz. normalde gönlü zengin biridir ama bu konu açılınca cimri bir adama dönüyor. evlilikte büyük yük erkek tarafındadır, erkek tarafı şunu alır şunu yapar dediğimde ben yapmam ben almam falan diyor. ve benim kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı. ilerde daha buyuk sorunlar olur mu diye. bizim yörede çoğu şeyi erkek tarafı yapar. sevgilim egeli, bizde yarı yarıya olur diyor. ilerde daha buyuk sorunlar olur mu? tecrübeli olanlar yardımcı olsun lütfen :KK61:
Bu devirde hala gelenek Görenek kavgası mı olur? Hangi tarafın durumu varsa o daha çok yapsın birşeyleri. Çocuğun durumu yoksa canını mı alacaksınız?

Canım niye sorun cikariyosun ki. Mesela düğünü erkek yapar kinayi nişanı kiz tarafı. Evi erkek duzer ama kiz yatak odasini ve ceyiziyle bir çok eksiği tamamlar. Zaten yarı yarıya olmuş oluyor. Lütfen arıza cikarmadan tatlı dille iste yoksa problem olur

aslında sorun yapmadım. şuan abim evleniyor. biz şunu aldık biz bunu aldık diyorum. ben almam ben yapmam diyor. daha evliliğe 1 yıl varken niye böyle pazarlığa giriyorsun diyorum. ve bana evliliği sırf bu yüzden 1 yıl erteleyelim o zaman falan dedi. bu çok ağırıma gitti. ben evlenmeyi iple çekerken o 1 yıl ertelemeyi düşünebiliyor:110:

Erkek tarafina yapsınlar etsinler demek doğru değil, eğer ailelerin durumu varsa masraflar eşit bölüsulsun. Yoksa, siz yapın kimseyi karıştırmayın.

canım benim sana öyle höd höd konuşması kolay
sıkıyorsa istenme aşamasından sonra düğün eşya mevzusu zamanında babana da söylesin bakalım ben almam ben yapmam diye..
heryerin adeti geleneği farklı evet ama madem onu almam bunu almam diyecekti kendi gelenek göreneğini bilen bir kız bulacaktı kendine
haa yok kendi gelenek göreneği değilde başka memleketten kız almaya karar verdiyse ve o kız almaksa gerçekten niyeti biraz eğilmesi lazım.

Kimin ne kadar durumu varsa o ölçüde çaba gösterir.
Sonuçta hayat müşterek.
Kimin ne kadar gücü varsa..

canım benim sana öyle höd höd konuşması kolay
sıkıyorsa istenme aşamasından sonra düğün eşya mevzusu zamanında babana da söylesin bakalım ben almam ben yapmam diye..
heryerin adeti geleneği farklı evet ama madem onu almam bunu almam diyecekti kendi gelenek göreneğini bilen bir kız bulacaktı kendine
haa yok kendi gelenek göreneği değilde başka memleketten kız almaya karar verdiyse ve o kız almaksa gerçekten niyeti biraz eğilmesi lazım.

bana diyor ki; ailene bir şey demem korkma rest çekeceksem sana çekerim diyor:cry: yani beni ailem ve kendisi arasında bırakcak.:cry:

aslında sorun yapmadım. şuan abim evleniyor. biz şunu aldık biz bunu aldık diyorum. ben almam ben yapmam diyor. daha evliliğe 1 yıl varken niye böyle pazarlığa giriyorsun diyorum. ve bana evliliği sırf bu yüzden 1 yıl erteleyelim o zaman falan dedi. bu çok ağırıma gitti. ben evlenmeyi iple çekerken o 1 yıl ertelemeyi düşünebiliyor:110:

Yaslariniz kaç. Ekonomik ozgurlugunuz var mı? Her şey tamamsa bu yüzden ertelemesi hiç hoş olmamış

Bizdede herseyi erkek tarafi yapar normalde , ama ben ve esim herseyi yaptik.
Kimseyide karistirmadim , esim dugunu yapti , Ben Nisan ve Kinayi yaptim.
Evi beraber dosedik beraber odedik ne benim Ailemden nede onun Ailesinden bir beklentimiz olmadi en guzelide boyle oldu kimse bisey konusmadi tatsizlik cikmadi.

bana diyor ki; ailene bir şey demem korkma rest çekeceksem sana çekerim diyor:cry: yani beni ailem ve kendisi arasında bırakcak.:cry:

canım eğme kafanı sakın seni sindirmeye çalışıyor resmen
işine gelirse böyle gelmezse sen bilirsin tavrı nedir ya, hiç hoş değil :KK12:
ailene tabiki bişey diyemez yemez çünkü sıkar biraz
çok özür dilerim ama kendi memleketinden birini bulsun o zaman. daha ortada fol yok yumurta yokken eşya meselesini şimdiden tartışmaya başladıysanız iş ciddiye bindiğinde vay halinize

İyi de burada pazarlık yapan taraf siz olmuşsunuz ki. Devamlı şunu aldık, bunu aldık diyorsanız adam da öeh der yani sonunda.

Yaslariniz kaç. Ekonomik ozgurlugunuz var mı? Her şey tamamsa bu yüzden ertelemesi hiç hoş olmamış

Benim 21 onun 26. o çalışıyor ben 1 sene sonra mezun olacağım. ama benim 1 yıllık stajım olacak. o aşamada benim gelirim çok az olacak. ama biz birbirimizi sevdiğimiz için çabuk evlenmek istedik. fakat iş para konularına gelince demek ki aşk sevgi arka planda kalıyormuş:KK61::KK61:

Alti ustu sevdiginiz erkekle ayni evde yasamaya baslayacaksiniz simdiden pazarlik yapmaniz cok cirkin. Durumu olan yapar olmayan yada yapmak istemeyen yapmaz. Simdiden adam yapmayacagim demis bazi seyler surpriz olmaz iste size.

Back
X