evlilik aşamasında gelenek-görenek çatışması:(

Sırf bu gelenekler yüzünden söz nişan kına falan yapmadan direkt nikah yaptım evlendim kocamın memleketindede sade bir yemek verdik ne borcumuz oldu ne harcımız bu sayede ev aldık aileler tartışmadı harcayacakları paraları ev alırken bize destek verdiler ev parasının yarısını nakit yarısınıda kredi çektik ne kavgamız olur evde ne huzursuzluk çünkü kredi borcu dışında borç yok herkese tavsiye ederim esyalarıda düğün yapmayınca nakit aldık az oldu öz oldu

Canim ben nisanliyim, biz nisanlimla aileleri karistirmadan ikimiz yapcaz herseyi. Kimseden maddi destek almam. Sende bu şekilde yap. Neden adet, Gelenek, görenek diye bakıyorsun Olaya?
Neden destek almıyorsun?? Anne baba çocuğu rahat edince, mutlu olunca mutlu olmaz mı? Ben sıkıntıya sokmazdım kendimi sokmadım da..Bırakın yapsınlar onlara külfet değil ki zevk olur benceee..

çok merak ediyorum nişanlınız "bizde adettir ilk 5 yıl annemle yaşayacaksın" dese gelenek diye evet mi diyecektiniz?

Ya yok, önemli olan gelenek görenek degilki. Durum tam tersi olmus olsaydi, ve kiz ailesi evi dügünü,altin, 500 liralik berber ücretleri, yemin ile örf adet ortada kalmazdi. Gelin ailesinin giki çikmazdi.

Örf adet aslinda faso fiso, bu kilifin altinda aslinda hava atilmak isteniyor. En sasali bohça istiyorlar, fotorafini çekip feyse atmak için, keza altinlarda öyle, mobilyada öyle. Sonrada islerine gelince iste "modern" takiliyorlar. Gelin asla kv'desinde kalmaz, sonuçta "hangi devirde yasiyoruz?"oluyor. Kanli çarsaf gösterilmez, sonuçta "hangi devirde yasiyoruz?"

Ama kaynanayla saçma sapan alisverise gitmek, beraber pahali sütyen, don, saçma terlikler almak var tabi.
Kendi kisisel bakimini bile (saçlarini, tirnaklarini, agdani) bile erkek tarafina ödetmek normal tabi.

Sahi, hangi devirde yasiyoruz? :KK14:

Günlük gülistanlık hayat istiyorsan, sorunsuz bi yaşama inanıyorsan bunu kafana tak ve gerekirse ayır yolunu. Ama bu evlilik daha ne zorluklar çıkacak karşınıza en azından dürüst davranmış. Evleninceye kadar her dediğine okey diyip sonradan değişebilirdi inan gördüm böylelerini. Bunu kafana takma sen tanıyosun onu normalde böyle değil diyosun boş ver o zaman takma kafana artık sizin taraf bizim tarafı da bırakın evlenecekseniz. Birlikte alın

ciddi bir ilişkim var, 1 sene sonra evlenmeyi düşünüyoruz. sevgilimle evlilik konusu açıldığında tartışıyoruz. normalde gönlü zengin biridir ama bu konu açılınca cimri bir adama dönüyor. evlilikte büyük yük erkek tarafındadır, erkek tarafı şunu alır şunu yapar dediğimde ben yapmam ben almam falan diyor. ve benim kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı. ilerde daha buyuk sorunlar olur mu diye. bizim yörede çoğu şeyi erkek tarafı yapar. sevgilim egeli, bizde yarı yarıya olur diyor. ilerde daha buyuk sorunlar olur mu? tecrübeli olanlar yardımcı olsun lütfen :KK61:

ilerde sorun olur bu konular ama asıl sıkıntı bunlardan dolayı eş adayınla yüzgöz olmanız..
bırakın bu meseleleri şimdiden konuşmayı..bi yıl önceden tadınızı bozmayın..
bunlar ailelerin işi..
kibar bir dille: "benden yana sıkıntı yok canım..ailen ailemi ikna etsin" deyin..arada yıpranmayın..
o da seviyosa tepenize çıkıp yıpratmasın sizi...

ciddi bir ilişkim var, 1 sene sonra evlenmeyi düşünüyoruz. sevgilimle evlilik konusu açıldığında tartışıyoruz. normalde gönlü zengin biridir ama bu konu açılınca cimri bir adama dönüyor. evlilikte büyük yük erkek tarafındadır, erkek tarafı şunu alır şunu yapar dediğimde ben yapmam ben almam falan diyor. ve benim kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı. ilerde daha buyuk sorunlar olur mu diye. bizim yörede çoğu şeyi erkek tarafı yapar. sevgilim egeli, bizde yarı yarıya olur diyor. ilerde daha buyuk sorunlar olur mu? tecrübeli olanlar yardımcı olsun lütfen :KK61:

Evlenirken erkek tarafinada kiz tarafinada düsen görevler vardir. Ve bence eger iki tarafinda durumu müsayitse bu görevler yerine getirilmelidir. Durum müsayit degilse para skntisi varsa hersey konusulur ortak yapilir birbirinize destek olursunuz.

Ama ben yapmam ben almam diye bi tavir göstermek cok cirkin. Bukadar hesapci kitapci olmak niye? Benim eski nisanlim olacak insanda babasiyla bir olup sürekli ben bunu almicam sunu almicam icim aciyor o paraya derdi. Durumum yok dese cok farkli. Ama durumu varken icim aciyor o paraya demekde cimrilik göstergesi. Sirf para hesaplari yüzünden beni herseyden soguttular ve dügüne 3 ay kala nisan attim.

Yari yariya olmasi bence en guzeli.
Niye erkek ailelerine bu kadar yuklenilir ki?
Simdi erkek kardesim evlencek bikac ay sonra. Kiz tarafi biz sadece beyaz esyalari alicaz demis, beyaz esyalar tas catlasin 6 bin. Bizimkilere de sart kosmuslar mobilyalar bellonadan olcak diye, babam kara kara dusunuyor 25-30 bine cikamaz oralardan cunku. Resmen coktu adam. Bastan kabul etmeseydiniz dedim.
Boyle seylerin bastan konusulup anlasilarak yapilmasini tavsiye ediyorum ben.
Cunku adam esyalari aldi, her istedigini yapti diyelim, borcla harcla yapacak. O borc da ya evlenince size kalicak ya da erkek ailesine. Hic kimsenin canini sikmaya gerek yok bu konuda.

He bu arada seninki ayip etmis, ben sunu almicam bunu almicam deyince inadina aldirasi gelir insanin:KK53:
Ama alamayacagi seyi de alirim yaparim, sen iste yeter ki demesinden iyidir. Sadece uslubu yanlis.

Herşeyi erkek tarafina yikmaya çalişmayin adam borçla harçla herşeyi yapar sonra evlenince yine siz ödersiniz o borcu. Ya aileleri kariştirmadan herşeyi birlikte yapacaksiniz ya da aileler ortak yapacak. Ben de egeliyim ve evet biz de ortak yapilir herşey bir tarafa yüklenmek niye herkes elini taşin altina koysun.

Sizi kıran ben yapmam demesi bence yapamam beraber yapalım dese sorun olmaz sanırım.
Bizimde önümüz de 2 yıl var.
Sevgilim asker de ben şimdiden birikime başladım.
Ailesi tabiki de yardım edicek ama sevgilim şimdiden sana kıyamam sen harca paranı ben alırım diyor.
Önemli olan niyet bence.
Düğün çok gereksiz, bir şekilde yırtsam şu işten :KK17:

Sırf bu gelenekler yüzünden söz nişan kına falan yapmadan direkt nikah yaptım evlendim kocamın memleketindede sade bir yemek verdik ne borcumuz oldu ne harcımız bu sayede ev aldık aileler tartışmadı harcayacakları paraları ev alırken bize destek verdiler ev parasının yarısını nakit yarısınıda kredi çektik ne kavgamız olur evde ne huzursuzluk çünkü kredi borcu dışında borç yok herkese tavsiye ederim esyalarıda düğün yapmayınca nakit aldık az oldu öz oldu

Ahanda hayalim ama anlatamıyorum ailelere...
Ele güne karşı yapılmalıymış yav he he..

Sen nasıl istersen öyle olsun, sen iste yeter ki yaklaşımlarını unutun kızlar, onlar eskide kaldı...

Artık maymun gözünü açtı, baktılar ki erkek tarafı büyük borçların altına itiliyor, onlarda artık yapamayız alamayız demeye başladı... Haklılar... Öyle restoranda hesap ödemeye benzemez evlilik işi...

Ahanda hayalim ama anlatamıyorum ailelere...
Ele güne karşı yapılmalıymış yav he he..
Bizde eşimle başta zor kabul ettirdik ama şimdi benim ailemde onun Ailesi'de siz haklıymışsınız diyorlar İnan şuan çok rahatsız ne taksit var ne borç nede aileler mağdur oldu tek bankaya ev kredisi ödüyoruz 1 yıllıkevliyken ev alabildik burdan herkese söylüyorum elalem 2 göbek atıcak diye yıllarca sürecek borçların altına girmeyin

ben k.validenin yerinde olsam çöp bile almam.. nasıl olsa adı "kaynana" olacak 2 ay sonra.. gelse "çok geliyor", gelmese "hiç ilgilenmiyor" olacak.. arasa "taciz" aramasa "duyarsız" olacak.. bir şey alsa "ucuzunu aldı", para verse "bilerek az verdi" olacak.. 8 senedir şu forumdayım daha allah razı olsun diyeni duymadığım gibi, 2 senelik evli olup da daha k.validesini yemeğe almayanı duydum üstelik herşeyi k.valide yapmışken..

özetle bence akıllı bir aile karşınızda ki.. paranız var ise evlenin, yoksa biriktirip evlenin.. :KK66:

Kusura bakmayın ama orta yolu bulmak istemeyen sizsiniz. Sevgilinizin teklif ettiği değil sizin adetleriniz adaletsiz olan.

Neden sevgilinizle kendiniz çalışıp kendiniz karşılamıyorsunuz masraflarınızı.

Tüm yükün erkek tarafına ait olduğu dönemlerde gelinin ailesinden tamamen ayrılıp erkek ailesine geçtiği anlayışı vardı. Bunu da kabul ediyor musunuz?

Bu arada ekleyeyim, erkek arkadaşınızın tavrı da hoş değil...

ben k.validenin yerinde olsam çöp bile almam.. nasıl olsa adı "kaynana" olacak 2 ay sonra.. gelse "çok geliyor", gelmese "hiç ilgilenmiyor" olacak.. arasa "taciz" aramasa "duyarsız" olacak.. bir şey alsa "ucuzunu aldı", para verse "bilerek az verdi" olacak.. 8 senedir şu forumdayım daha allah razı olsun diyeni duymadığım gibi, 2 senelik evli olup da daha k.validesini yemeğe almayanı duydum üstelik herşeyi k.valide yapmışken..

özetle bence akıllı bir aile karşınızda ki.. paranız var ise evlenin, yoksa biriktirip evlenin.. :KK66:
Ben Allah razı olsun diyorum, hiçbir kusurda etmemeye çalışıyorum. O kadar da ümitsiz bakılmamalı.

şimdiden mızıkçılık yapıyor dediklerine evet dersen çok ayak öptürür ben sana diyeyim..herkesin geleneğine göreneğine saygı duyulup orta yolu bulması gerekir..bugün buna yapmam etmem diyen yarın evlenince istediğin bir ekmeği çok görür.

Sen nasıl istersen öyle olsun, sen iste yeter ki yaklaşımlarını unutun kızlar, onlar eskide kaldı...

Artık maymun gözünü açtı, baktılar ki erkek tarafı büyük borçların altına itiliyor, onlarda artık yapamayız alamayız demeye başladı... Haklılar... Öyle restoranda hesap ödemeye benzemez evlilik işi...
erkek tarafları demeyelim de erkek diyelim borç yine karı kocaya kalıyor elini taş altına koyan anneler babalar göremiyoruz artık ne yazık ki

Back
X