Evlilik Aşkı Öldürür mü?

Öldürür ya da öldürmez,herkesin kendi yaşadığı ilişkiye göre vereceği cevaptır.Sadece tecrübeyle sabit şunu gördüm;ilişki başlarında aranızda çok güçlü bir aşk ya da bağ diyelim varsa,ilerleyen yıllarda yaşanılan sorunların altından bir o kadar kolay kalkılıyor.Yoksa zaten en ufacık bir sorunda ipler kopuyor,hüsran yaşanılıyor.İlk günkü heyecanı 20 yıl sonra yaşayan çiftler çok azdır ama temel kuvvetli atıldı mı o ilişki sarsılmaz.

Peki ask nedir diye sormussunuz.. bnce ask uzerine doktugun yemekleri tebessumle gozlerinin icin bakarak silen adama hissettiklerindir mesela. Onun sana hissettirdiklridir. Bu kadar basit aslinda...bnce

öldürür mü, öldürmez mi kim ne düşünür bilmem ama 5 yıllık evliyiz ve sevgili olduğumuz dönemlerden kat kat mutlu ve keyifli yaşıyoruz bunu biliyorum...

evlilik aşkı öldürür mü bilememe ama başka bir aşk evliliği öldürebilir. dikkatli ol

Son düzenleme:
Evlilik aslinda aski öldürmüyor da askin farkli bir bicim almasina neden oluyor. Kendi iliskim icin konusuyorum; esimi dört yildir taniyorum iki yildir da evliyim, evlenmeden önce "ah kalbim ben senden cok cektim vallahi sen delisin delisin" modundaydik, sürekli süprizler, sürekli kalp carpmalari, romantizm doluydu. Evlendikten sonra ayni evi paylasmanin sorumlulugu, birbirinin dertlerini daha yakindan paylasmak zorunda olmak, herseyi birlikte düsünmek vs derken, yasamin yogunlugundan hayati daha güzellestirme cabasindan, eskisi kadar carpintili olmuyor. Ya da söyle diyeyim, ancak birbirinize stressiz bir sekilde vakit ayirabildiginizde tekrar o asik oldugunuz dönemdeki heyecani yakalayabiliyorsunuz. Fakat bu demek degildir ki sevgi bitiyor, ilgi bitiyor, ask bitiyor, duygular azaliyor. Gercekten seven iki insan evlilik ilerledikce daha baska bir mutluluga adim atiyor.

Back
X