Evlilik/Ayrılık ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum

Ne yapmalıyım?

• Yavaşlığını affet ve evlilik dene

• Böyle evlilik olmaz, ayrıl

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Zorlama ile evliliğe ikna etmeniz hoş olmamış. Güzel giden bir ilişkiye gölge düşürmüş .şimdi sizi kendisinin gerçekten evliliği istediğine ikna etmesi gerekecek. Yoksa içiniz rahat etmeyecek.ama ayrılmak da çözüm değil. En iyisi biraz zamana bırakıp onun gerçekten istediğini hissedebileceginiz bir duruma gelmeyi beklemek en doğrusu. Tabi bunun ona söylemek lazım.ikiniz de emin olduğunuzda olur zaten

Ben şunu açık açık sormak istiyorum Eksi_Elma .
Evlilikte ısrar etmenizin temel sebebi, çocuk sahibi olmak mı?

Eğer bu ise, bence evlenmeniz mantıklı. Çünkü sevdiği insandan çocuk sahibi olmak ister her kadın.

Yarın birgün ya ayrılırsak diye düşünmeyin. Biraz metazori gibi görünse de sevgiliniz korkusunu yenebilir ve belki çok mükemmel bir evlilik hayatı yaşayabilirsiniz.

Hiçbir insan 4x4 lük olmadığı gibi evlilik de 4x4 lük değil.

İmzanın sizin ilişkinizden bir şey eksilteceğini sanmıyorum. Çocuk gibi harika bir artısı olur.

Emin değilim dediği an ayıracaktın evleri.
Sen aynı evin içinde ona süre vermişsin.
Oda nasılsa aynı rutin devam ediyor diye pek umursamamış.
Ona hiç senin eksikliğini yaşatmamışsın.

Ayrılacak bir sebep değil yada çözülemeyecek birşey değil.Size bence bi saygısızlığı olmamış kafası karışmıştır korkmuştur anlayışla yaklaşırsanız bence halledersiniz emin olun duygularini onu anlamaya çalışın kendi duygularınızı düşüncelerinizi söyleyin

Benim eşim Türk ben de evlenme kararı için rest çekmek zorunda kalmıştım,5 yıldır birlikteydik( kpss tercihi yapmam,şehir belirlemem gerekiyordu,evleneceksek onun şehrini değilse ailemin olduğu ili yazacaktım ve puanım çok iyiydi) net konuşma yaparken “ Ben sana beni bekle diyemem ne istiyorsan onu yap” dedi,yani evlenmiycez söz veremem dedi ,tamam dedim ve ayrıldık,üç gün hiç haberleşmedik,üçüncü günden sonra çok pişman olduğunu bi anlık stresle kaygıyla yanlış karar verdiğini kısa bi zaman içinde evleneceğimizi vaat etti,o zaman askerdeydi,döndü iki ay içinde evlendik,gayet iyi bi eş şuan,hiç öyle zorla evlenmiş gibi bi hali de olmadı,sizin sevgiliniz de istemese bi adım atmazdı bundan sonraki sürece bakın evlilik teklifinden sonra yine bi aksiyon alamazsanız o zaman ayrılırsınız bence

Evet, evliliğin gözümdeki tek anlamı çocuk yapmak. Çocuk yapmaya niyetim olmasa hiç evlenmezdim herhalde ya da kafama takmazdım diyelim.

Evlenmiyorsak ayrılalım noktasına gelmemin sebebi ise, yaşım geçiyor ve ayrıca benimle gelecek görmeyen bir insanla beraber kalmak istemiyorum.

Bugün erkek arkadaşım annesiyle iki haftadır her gün konuştuklarını ve bunun ona çok iyi geldiğini söyledi. Annesinin boşanmalarından ve ikinci eşinden dolayı çok sorunlar yaşamış. Onları yıllar sonra açıkça konuşmak çok rahatlatmış. Konunun seninle ilgili olmadığını anladım, özür dilerim diyor ama ben güvenemiyorum.

Teşekkür ederim paylaştığınız için. Çok sevindim adınıza. Bu olayların farkına sonradan varıp, durumu herkes için karmaşıklaştıran insanlara çok kızgın ve kırgınım.

Bence aranizdaki sadece bir kultur catismasi
Zaten birlikte yasiyorsunuz, cok guzel seyler paylasiyorsunuz, iyi anlasiyorsunuz, siz tamamen türk olmanin verdigi dusunceyle evlilik diye diretmissiniz, o da sizin bu diretmenizi anlayamamiş
Bence bu kadar guzel bi iliskiyi boyle bi sebepten bitirmeyin
Tamam sizin acinizdan da suan zorla evleniyormuş gibi bi algi var ama soyle yapabilirsiniz, ben bu sekilde zorlayarak bi sey dusunmuyorum biraz zamana birakalim ondan sonra bana surpriz bi evlilik teklifiyle gelebilirsin diyebilirsiniz :)
Ne guzel bi iliskiniz var yazik etmeyin, kolay mi hem sevdigin hem sevildigin hem de cok guzel anlastigin bi insan bulmak

Eşimden çocuk istediğim için aramızda bir problem olmadan asla ayrılamazdım. Çok seviyorum çünkü. Ben sizde bir aşk göremedim şahsen. Ayrılınca özlemeyecek misiniz? Bu bir risktir mesela böyle iyi anlaşacağınız birini bulabilecek misiniz? Bilmiyorum ben çocuk istemediğim için de olabilir ama bana çok tuhaf geldi.

iyi de zaten evli gibisiniz, çocuk istediğiniz zaman formaliteden atarsınız imzayı. neden gözünüzde büyüttünüz ki. kaldı ki bi de ayrılalım demişsiniz, adam blöfünüzü görseydi ortada kalırsınız.

Hobilerinizin farklı olması bana sorundan çok renklilik gibi geldi. Illaki her şeyi birlikte yapacaksınız diye bi şey yok.

Adam evliliğe sizin kadar istekli değil . Ama zaten birlikte yaşıyorsunuz. Evlilik için ısrarınız neden? Bebek istiyorsunuz da onun için mi??

cok düşünerek bu yorumu yapıyorum

senin yerinde olsam evlenmem yani bir imzaysa o imzayı atmam ama o sevdiğim adamdan bir çocuk yaparım ,

adam senınle istediği için değil sen istediğin için evleniyor , ama adam senden ayrılmakta istemiyor , ne güzell

sevdiğin adamdan çocuk yapmak başka birşey olsa gerek , boşver imzayi

Okudugum kadarıyla çok evlenmek istemeniz dısında hiç bir sorun yok
Ciftlerde mutkaka fikir veya davranış ayrılıkları oluyor
Cok cok nadirdir bütün hobileri görüşleri herşeyi ortak olan
Ki buda ilişkiyi bence daha ilginc hake getiriyor
Sahsen ben benle aynı hobiler hariç yada fikirler haric baska seylerle ugrasmasından beni geliştirecegi icin daha memnun olurdum

Yabancılarda evlilik bizim gibi önemli büyük bi mevzu değil sanırım birlikte yasıyorsunuz bence bu kadar ısrar etmek yerine güzel giden ilişkinize sahip cıkın

Sanirim kendimi anlatamadim. Olay aslinda benim evlilik merakim ve onun evlilik ilgisizligi degil. Erkek arkadasim da evlenip, cocuk sahibi olmak isteyen bir insan. Sorun biz konustugumuzda bana BENIMLE evliligin yuruyecegine dair emin olmadigini soyledigi icin, benim kalbim kirildi ve ayrilmak istedim. Yani eger benimle olan iliskisinin yuruyup yurumeyeceginden emin degilse bunca yil, birlikte olmamizin anlami yok diye dusundum.

Konu benim evlilige olan merakim olsaydi, zaten simdi soylediginde, istedigim oldu sonunda diye sevinir evlenirdim. Sorun benim bu konuda guvenimi kirmis olmasi.

Dun aksam da o bu konuda ozur dileyip, benden emin olamamasinin nedeninin tamamen kendisiyle ve ailesiyle yasadigi sorunlarla ilgili oldugunu ve beni boyle kirdigi icin cok uzgun oldugunu soyledi. Ama benim kalbim kirildi bir kez iste. Su anda da bu kirginligi unutabilir miyim diye dusunuyorum.

Tesekkur ederim. Ustte acikladim biraz, sorun benim evlilik diretmemden cok onun benimle evlilikten emin olmamasi, yoksa genel olarak evlilik dusunen bir insan. Simdi ozur dilerim, olgunlasmamisim anladim diyor.

Olay cocuk degil, benimle evlilikten emin olmadigini soylemesi. Yani soyle dusunun, siz esinizi seviyorsunuz, hayatinizi birlestirmek istiyorsunuz (evlilikle ya da degil) ve o bundan emin olmadigini soyluyor ama ayrilmaya da yanasmiyor. Ben bu beni biraktigi konumdan memnun olmadigim icin sorun ettim, evlilik merakimdan degil. Yoksa diyelim ki evlendik ve cocugumuz olmuyor, bunun icin bosanacak degilim. Olay bana benimle gelecekten emin olmadigini soylemesi. simdi pisman olsa da, laf agizdan bir kere cikiyor.

Neden ortada kalayim? Tesekkur ederim vakit ayirdiginiz icin ama yorumunuzu cok garip buldum. Blof yapmadim, su anda o cok emin oldugunu ve geciktigi icin ozur diledigini soyluyor ama ben emin degilim. Hayatim onunla baslamadi, onsuz da bitmez, ortada kalmak bir derdim yok.

Ben evlilikten cok, birbirimizle evlenme planimiz olmasini, birlikte aile kurmanin bizi heyecanlandirmasi gerektigini dusundugum icin sorun ettim durumu. Yoksa hemen cocuk yapmaya niyetim de yok. Sadece bana bunca yil sonra, "bizim evliligimizden emin degilim" denilmesini sorun ettim. Simdi de o ozur diliyor ama ben guvenemiyorum.

Tesekkur ederim yorumunuz icin. Ne yapacagim hala karar veremedim.

Cok tekrar ettim, umarim biktirmamisimdir ama olay benim evlenmeyi cok istemem gibi bir durum yok. Sadece onun evlenmeyi dusunen bir insan olarak, bana BENIMLE evlenmekten emin olmadigini soyleyip, ayriliga da yanasmamasini sorun ettim. Simdi o da bu tavirlari yuzunden ozur diliyor ama benim iliskimize bakis acimi degistirdi bu yorumuyla ve kararsizligina uzun sure devam etmesiyle.

Ben olsam erkek arkadaşımla evlenirdim
Tek Yabancılar böyle değil ki artık Türk erkekleride böyle
Evlenmekten ölümüne kaçıyorlar
Bir kadının ne kadar çok maddi manevi yararlanabiliyorsa o zaman evleniyor yeni dönem Türk erkekleri
Yok çalışan kadın isterim yok anneme baksın yok temizliği yemeği dört dörtlük yapsın çocuk baksin bunları yaparkende top model gibi fiziği olsun diyorlar
Bu yüzden diyorum
Hem yeni birini tanıyıp onu sevmek evlenecek kadar güvenmek çok zor
Hem başka biriyle evlensende bosanabilirsin

ortada kalmak derken; beklemediğiniz bi durumla karşılaşmak.
zira siz ayrılmak istiyorum derken blöf yapıyorsunuz, adamın ayrılmayacağını biliyorsunuz. gerçekten ayrılmak isteseniza ayrılırsınız ve dönüşü olmaz, ama siz yem atıyorsunuz kendi yolunuza çekmek için.

Cok sevdigi ailesinin bosanmasına sahit olmus ve bu yüzden korkuyor olabilir tamam evlenelim diye ısrar etmemiş olabilirsin ama onunda evlilikle ilgili korkuları varmıs o yüzden düşünmesi gayet normal geldi
Zaten aynı evdesiniz herkes evlenmek zorunda değil aşkınızı yasayın
Anlattıgına göre seviyor seviliyorsun daha ne istiyorsun yahu ayrılsan bu kadar sevecegin birini bulabilecekmisin :)

anladim simdi demek istediginizi. soyle ki ikimizin de ulkesi olmayan bir yerde beraber yasadigimiz icin ayrilmak oyle "ben senden ayrildim, al mektuplarini ver mektuplarini" seklinde olmuyor. mecburen oturup konusuyoruz. kaldigimiz ev benim adima, onun ev bulup tasinmasi gerekiyor ama yanasmiyor.

beni hem ben konuya uzulup, ayrilmak istedigimde "cok seviyorum, mutluyuz" deyip, kalmaya ikna edip hem de "mutluyuz ama evlensek belki bosaniriz, evlenmekten emin degilim" demesi cok yordu. konusup, cozmeye calistim. zaman verip, ustune gitmedim ama sonuc olarak bu kalbimi kirdi ve mutlu da olsam uzuldum.

simdi evden uzaklastim arkadasimla 1 hafta uzaklastim. 1.5 hafta sonra tekrar onsuz 3 hafta tatile gidiyorum. ona kiralik yerler buldum, tasinmasini istedim. uzuntumu kabullendim ve ayrilmaktan emin hale geldim. simdi o da bana "2 haftadir annemle konusuyorum, sorunlarimin ustesinden geldim, senden cok eminim, hicbir zaman sorun sende ya da bizim iliskimizde degilmis" diyor. ben de kendimi bu noktaya zor getirip, cok uzuntu yasadigim icin, beraber olmaya ve ona bu konuda guvenmekte zorlaniyorum.

bir de ne olursa olsun, hayat boyu bu donem ve onun benimle gelecekten emin olmadigi donem hafizamda kalacak. konu evlilikten cok, benim bu konuda yasadigim kirginlik aslinda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…