Evlilik bana göre degil mi?

Canım bencede hemen çocuk sahibi olmayıp ertelediğin şeyleri eşinle yapabilirsin. Çocuk evet başta yıpratıyor ama ondan da tatlı bir şey yok. Sağlıkla kucağına aldığın gün bir çok isteğini hatırlamıyorsun bile. Yıpratma kendini evlilik, eş olmak doğru insanla ve sende doğruysan çok güzel bir şey.

Yeni bir hayata baslayacaksin normal bunlar.
Kendi evin ,yuvan başını yaslayarak uyuduğun bir eşin olması çok daha güzel bir duygu bence. Ben yapamadığım ne varsa eşimle yaptım. Onsuz bir hayat düşünemiyorum. Allah başımdan eksik etmesin. Biz bebek istiyoruz artik ama herkes oo bunlar iyi gunlerin diyor. Alt komsum iki cocuklu, hiç sesleri eksik olmuyor. Kadın per perişan. Ama çocuk ya bu. Mirasçın, meyven. Ne olursa olsun katlanırım . Allah versin yeter ki
Dogduk, büyüdük, zamanı geldi evlendik. Yalnızlık Allah a mahsus. Zamanı gelince de çocuk olacak. Hayatın kuralı hibi birşey bu. Tabi evliliktense ben kendim dunya turuna çıkarım özgür kız olmak daha güzel derseniz başka.

Gorucu usulu pat diye evlenmişsin gibi konuştun,bu adam senin erkek arkadaşın degilmiydi? Evlilikte bisey yok ama
cocuk konusunda ayni seyi diyemiycem...coook buyuk sorumluluk...

evlenir evlenmez kucağınızda bebek belirmiyor.30 yaşına kadar yapmak istediklerinizi yapmadıysan bu saatten sonra eğer hala yapmazsanız ve bunlar için eşinizi/evliliği suçlarsanız o zaman sorun.evlilik hayallerinize engel değil.insan istedikten sonra her şeyi yapar, gezmek etmek diyorsun onu eşinle yap daha da iyi.bence siz yapmak istediklerinize tembellik etmişsiniz bu zamana kadar.eşim hemen çocuk isteyecek birisi demişsin ama bu böyle tek taraflı verilecek bir karar değil.otur kendin doğur demen lazım.

Çok teşekkür ederim bu tatlı yorum icin

Aslında tam da öyle biri olmak isterdim ama o da bi yerden sonra sıkardi sanırım.Aslında çok anaç biriyim.Yuva sevgisine muhtacım.Anne olmayı çok istiyorum.Ama neden böyle saçma düşünceler beliriyor bilemiyorum

Gerçekten gayet normal. Hayatın değişecek. Evin,yatagın herşeyin hemen hemen
. Ilk zamanlar afallayacaksın falan. Ama hepsi geçiip gidiyor. Yeter ki eşinle huzurun olsun. Öyle güzel bir duygu ki. Kendi mutfağın kendi kuralların. Cici cici tabaklarin. Mis kokulu kurabiyelerin. Bana ilk zamanlar evcilik oyunu gibi gelmişti. Yeni yeni tabaklar bardaklar falan olunca tabi.

Gerçekten öyle mi..Eşimin beni ailemden istediği gün de aglamistim gece.Evlilik sendromu denen bişey varmış onu araştırdım.Tüm herseyi bana uyuyor...Destek mi alsam bilmiyorum
Yok yahu ne desteği.
Hemen herşeye destek almaya koşmayın.
Sadece bu durumun olağan ve geçici oldugunu bilin ve kendinizi sorgulamayı bırakın.
Alışma süreci bu.
Evlendikten sonra 8-9ay ağladım annemi bıraktım ,ailemi özledim diye ( 5dk uzaktalar bana)
Şimdi valla zor gelio bazen gitmek o derece.
Alışacaksın.

Nedeni cok basit. 30 yasina kadar ozgur yasayip bir sorumluluk altina girmek her insani korkutur. Bende oyleydim iki yildir evliyim ama hala bocaladigim zamanlar oluyor. Zamanla oturacak diye dusunuyorum akisina biraktim bence sende bazi seyleri akisina birak. Zaman insani kendine gore yogurup sekillendiriyor

Benim size bir kac sorum olacak müsadenizle.

Anneniz mi vefat etti yoksa babaniz mi?
30 yasinda misiniz yoksa 31 mi?
Gezip,tozuyor musunuz yoksa evden mi çıkmıyorsunuz?
Babanız icin de bir sorumsuz ve alkolik demissiniz sonrasında baska bir konuda eşim ziyarete gelmiyor diye dertlenmissiniz.

Ya hadi hepsini gectim cidden babanız mı yoksa anneniz mi vefat etti? onu bile her konuda baska yazmışsınız, yok artık gercekten.

Cevap yazan ve ya yazacak olan arkadaşlar kendinizi yormayın lütfen, 2 gun sonra benim ruhum ev kadını ve çocuk icin gec mi kaldım başlıkları açılır yüksek ihtimal.

Merhaba, lütfen bunları daha önce düşündeyfin diyen hadsiz ve kendini bilmez düşünceleri hiç dikkate almayın, ben de zaman zaman sizin gibi düşünceler yaşadım hayatımda, sonuçta herşey insan için ve bazı şeyler yaşanmadan bilinmez. Açıkçası benim de evlilik öncesinde içimde kalan özellikle eğitimimle ilgili konular vardı, ama şimdi 7 yıllık evliyiz ve bu süre boyunca çalıştık da, çabaladık da, gezdik de, biriktirdik de şükürler olsun. İnşallah uyumlu ve mutlu bir beraberliğiniz olur, o zaman herşey çok güzel olacaktır, en önemlisi bu.

Neden şimdiki zamana odaklanmıyorsunuz?
Geleceği düşünmek ve geçmişte yaşadığımız kötü anılarda kalmak
Geçmiş bizi güçlendirmeli ve Gelecek endişelendirmemeli
Şimdiki zamanınız tadını çıkarın

Moralinizi bozmak gibi olmasın ama her konuda yardımcı olan muhteşem bir kocam olmasına rağmen anladım ki evlilik bana göre de değilmiş. Eşimle ilgili en ufak şikayetim yok harika bir eş harika bir yoldaş. Üstelik çocuğum da yok ama bu evliliğin getirdiği sorumluluk, özgürlüğümün kısıtlanma hissi yok mu onu hissedince daralıyorum koşar adım uzaklaşmak istiyorum buralardan. Eşime kıyamıyorum ama aklımda hep bırakıp gitme isteği var maalesef.

Ben burada defalarca yazdim tekrar yaziyim
Evlenmeden once icinizde hicbirsey kalmasin , yapmak istediginiz herseyi yapip da evlenin cunku evlilik cocuk oyuncagi degil
Hele cocuk, kesinlikle bir kadinin icinde hicbirsey kalmamali anne olmadan once , sonra o masum bebeklerden cikiyor acisi
Kendinizi hazir hissetmiyorsaniz evlenmeyin

Hic ole dusunme ben bekarlikta cok aktif biriydim surekli gezen, hayatin tadini cikaran.

Esimle tanistim tamamen ruh ikizim, oda ayni benim gibi gezmeyi ve hayatin tadini cikarmayi seviyor.

Evlendikten sonrada aynen oyle dewam ediyor eşimle aktifligimiz

Hatta ben asla 5 sene cocuk dusunmem hayatimi tamamen kısıtlar, diodum ama suanda eşimde bende bebek dusunuyoruz :)

Ki, 7. Ayimiza giricegiz evleneli daha 1 sene olmadi.
Onemli olan esinle uyumun ve guclu sevginiz gerisi hallolur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…