• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik belirsizliğinden çok bunaldım

Anlamiyorum algilayamiyorum beynim basmiyor erkeklerin evlilik fobilerine...Evlenilir yemegi bulasigi,kirli donu yikamasi haftalik alisverisi,es ailesinin gonlunu yapmasi,misafirine hizmeti, coluk cocuk derdi,hamileligi lohusaligi vs. diye uzayan her dert kadinin uzerindedir ama evlilikten korkan erkektir!! Bu nasil bir olaydir ya!ne manyakca bir mantiktir. Kadin sana bir yuva kurmay aile olmaya niyetleniyor,hayatina duzen koymak istiyor adam ben korkuyorum diyor.Gel bana tasin beraber yasayalim de ilk ucakla dibinde biter.Mesele korku falan degil boyle yasamak isine geliyor,evlenince sorumluluklari olucak ,pasazadelerin hic o sorumluluklari ustlenemk isterler mi? Bilmezlerki kadinin tasidigi sorumlulugin onda biri katlanabilicek gucleri yok...

Bence dogum gununu bekle. Belkibir suprizi vardir. Eger yapmazsa bas tekmeyi ..Evlenmek istiyorsa o zaman harekete gecer

Nedense adam bana hic inandirici gelmedii.. Seven adam hicbir sorunu yoksa hadi evlenelim der bu ne oldu olmadi arasinda gidip gelmek senin icin cok zor.. Birde ne hakki var seni oyalamaya neyse derdi acikca konussun sende ona gore tavrini koy hatta sart kos delikanli adamsa zaten takar yuzugu..
Yoksa baska düsüncesi varsa oooo bitmez uzar bu konu..
Ask ya siyah ya beyazdir grisi yoktur..

Sart kos derken iste su zamana kadar falan diye yoksa baksin herkes yoluna dersin..
sonucta sen bir bayansin agirligini koymazsan Bu nasilsa herseyi kabul ediyor der.. Surundurur bu isi..
Buarada halen aileden kimseyi tanimiyorsun..ama guya senle evliligi dusunuyor.. Garip yanii
sen onun hayatinin nerseindesin bunu iyi dusun..

Nedense adam bana hic inandirici gelmedii.. Seven adam hicbir sorunu yoksa hadi evlenelim der bu ne oldu olmadi arasinda gidip gelmek senin icin cok zor.. Birde ne hakki var seni oyalamaya neyse derdi acikca konussun sende ona gore tavrini koy hatta sart kos delikanli adamsa zaten takar yuzugu..
Yoksa baska düsüncesi varsa oooo bitmez uzar bu konu..
Ask ya siyah ya beyazdir grisi yoktur..
Hayatta hiç bir şey siyah ya da beyaz değildir.
Bu tarz iki uclu düşünme stili sağlıklı degil.

Grimi olalimmm...kim icin ne icinnn pardonnn degecekmiii yaptigin fedakarlikkk bir insan ya var yada yoktur..
bu kizcagizin ne sucu var bir erkegin pesinde evlenecek diye beklesinmi allla allaaa... Yazik gunah degilmi.. Bu kizin ailesi dostu dusmani yokmu iki kurusluk adamlar yuzunden harcanmadikmii..
Siz grinizi yasayinn böyle mutlu olacaksaniz..

oyalanıyor olabilirsin. avize fotosu falan yalandan ağzına bir kaşık bal çalıyor sonrası yok. buna benzer biri hayatımdaydı ama sonuç istediklerini alamadığında(cinsellik ) ghosting. ha siz bunu da yaşıyorsanız ne gerek var diyip ayrılmıyor oyalamaya devam ediyor olabilir.

Cidden 1 yılı uzun süre sayman garip. Bi erkek evlilik korkusundan bahsediyorsa eğer kendine bi sorman lazım. Acaba bendeolumsuz olarak gördüğü birşey varda ölçüp tartıyor mu diye?çevrene bakma. 1 haftada tanışıp evlenenler var. Onlarlada mı mukayese edeceksin kendini?

Ben seven erkek birinci ayda teklif eder ya da birinci yılda teklif eder tarzında kalıplara itibar etmemek gerektiğini düşünüyorum. Her insanın kendine özel kişiliği, aile yapısı, maddi durumu ve hayat görüşü vardır, buna göre evlenme yaklaşımı farklıdır. Anlattığınıza göre sizin ilişki aslında güzel bir ilişki ancak sadece ilişki. Yani siz evlenmek isteyen ve sevgiliniz de zamana yaymak isteyen kişi. Bunu sizi sevmiyor ve ya cinsellik bekliyor gibi kalıplaştırmaya gerek yok, 34 sene tek yaşamış ve belki birisiyle ömür boyu söz vermek onu geriyordur, belki sizden ve ilişkinizden iyice emin olmak istiyordur. Bence sizin zorlamanızla evlenmek güzel olmaz. Ya ilişkinin tadını çıkarın ya da ben bunalıyorum yapamıyorum deyip ayrılın. Nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın ama sevgilinizi zorlamak sizi hep mutsuz edecektir.

herkes kendi zamanını yaşar allah aşkına başkalarının şu kadar zamanda evlendi, hemen çocuğu oldu gibi durumlarına takılmayın.
her yaşam ayrıdır, her koşul ayrıdır.
kuzeniniz 3 ayda evlenir 2 senede boşanır, siz 3 senede evlenir ama 1 ömrü beraber kalırsınız.
akışta kalmak iyidir.

Evlenmeyi düşünen erkek erkenden bir adım atar ama yok 1 ayda teklif eder falan çok saçma. 1 ayda kim kimi tanıyor. Boşuna bunu alıntılayıp ben 1 ayda teklif aldım evlendim mutluyum demeyin rica ediyorum.

Ben evliliğini geçin ilişkiden korkan bir insandım. Erkek arkadaşım da aynı şekilde. Ama 1 sene dolmadan evlilik konuşulmaya başlandı ve ailesiyle tanıştım. Olur ya başka bir şey çıkar ayrılırız orası kısmet ama karşındakinden emin olan, evlilik düşünen bir insan 1 sene içinde konuşmuş olur. İlişkinin yoğunluğuna göre 6-12 ay içinde konuşulmuş olur bence.

yaşlarınız az değil. özellikle sevgiliniz 35 yaşında. hadi 26-27 falan olursunuz da 3-4 yıl beklersiniz.devam edip etmeme konusunu bilemiyorum seviyorum diyorsunuz ama riskli bir durum. birkaç yıl daha bekleyip birşey olmazsa siz dezavantajlı duruma düşersiniz. 30 lardan sonra evlenmek çok zor. ama o daha genç birini bulup evlenebilir. tabi bu süreçte sizinle de evlenebilir. ama kadın açısından riskli işte. off bu erkeklerin evlilik meselesini bu kadar ağırdan almasını anlamıyorum. artık kadınlar evlilik teklif edecek, gidip ailelerinden isteyecek o duruma geldik.

Bu kadar evlilik delisiydiniz madem (3 ayda ailelerin tanıştıgi iliskiyi ovmussunuz) neden 30 yasina kadar beklediniz ki?
Ben evlilik delisi olsaydim inanin coktan evlenirdim. Evlilik teklifi aldığım insanlar oldu ama icime sinmedi. Uyum ve sevgiye baktim hep. Ilk defa birisiyle bu kadar mutlu olabileceğime gercekten inandım. Aradigimi bulduğumu düşündüm. Ama onun da evlilik konusunda travmalari fobileri var anladığım kadariyla. Bu da benim şansım. Bana kızanlar olmuş sen evlilik derdindesin sevmiyorsun diye. Evet cok seviyorum ama o benimle evlenmeyecekse ömür boyu onu mu beklememi istiyor burdaki insanlar ben bunu anlamiyorum. Anne olmak istiyorum ben de bir gün. Çok sevsem de çok uzulsem de evlenmiyorsa ayrılmak zorundayım. Baska ne yapabilirim ki? Gerçekten seven adam da ne yapar eder o korkularını yener ve evlenir diye düşünüyorum.

Bence sessizce bir süre bekleyin hiç evlilik konusunu acmayın. Bu bir yada iki ay olur kendiniz belirleyin. Baktınız hala bir adım atmıyorsa ayrılın. Bende esimi bekledim ve gercekten sabrım tukenmisti ama bizde maddi sıkıntılar vardı, o doktorasını bitirmenin derdindeydi ben masterı. Ardından o mezun olup bende doktoraya baslayınca maddi olarak rahatladık ve hemen evlendik. Bunların hepsi bir sene içinde oldu. Belli bir süre hiç sesimi cıkarmadan sadece bekledim eger istiyorsa bazı seyleri kendi yoluna koysun diye. Bazen sessizce beklemek karsı tarafın niyetini tam olarak anlamayı saglıyor.
Bir arkadasım 2-3 senelik iliskisi oldu ve gercekten evlenmeyi beklıyordu kendisi 30, sevgiliside 34-35 yaslrındaydı. Adam sureklı ailelerimiz uyum saglar mı nasıl olur bilemem gibi bekleyip durdu, ne tam hayır olmaz dedi ne de evlenicez ama oyaladı. Ardından da benim arkadasımla görüsürken 5 sene önceki sevgilisine döndü ve 3 ay icinde nisan dügün herseyini yapıp evlendi. Arkadasım ayrıldı tabiiki ama sok gercirdi.

Back
X