• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik belirsizliğinden çok bunaldım

Bence bir müddet daha bekleyin mesela 3-5 ay gibi sonra da tekrar konuşun. Eğer fikirleri hala değişmiyorsa uzatmaya değmez.

6 yıllık ilişkisinin son 3 yılını adam hazır olsun diye bekleyip sonunda ayrılan biri olarak yazıyorum. Ki vaktinde ben de çok eşya seçtim yani bunlar önemli değil. Ben ettim siz etmeyin çünkü asla o zamanı gelmiyor malesef.

Bence sessizce bir süre bekleyin hiç evlilik konusunu acmayın. Bu bir yada iki ay olur kendiniz belirleyin. Baktınız hala bir adım atmıyorsa ayrılın. Bende esimi bekledim ve gercekten sabrım tukenmisti ama bizde maddi sıkıntılar vardı, o doktorasını bitirmenin derdindeydi ben masterı. Ardından o mezun olup bende doktoraya baslayınca maddi olarak rahatladık ve hemen evlendik. Bunların hepsi bir sene içinde oldu. Belli bir süre hiç sesimi cıkarmadan sadece bekledim eger istiyorsa bazı seyleri kendi yoluna koysun diye. Bazen sessizce beklemek karsı tarafın niyetini tam olarak anlamayı saglıyor.
Bir arkadasım 2-3 senelik iliskisi oldu ve gercekten evlenmeyi beklıyordu kendisi 30, sevgiliside 34-35 yaslrındaydı. Adam sureklı ailelerimiz uyum saglar mı nasıl olur bilemem gibi bekleyip durdu, ne tam hayır olmaz dedi ne de evlenicez ama oyaladı. Ardından da benim arkadasımla görüsürken 5 sene önceki sevgilisine döndü ve 3 ay icinde nisan dügün herseyini yapıp evlendi. Arkadasım ayrıldı tabiiki ama sok gercirdi.
Yazik olmuş arkadasiniza. Bu erkek milletine guven olmuyor iste. Siz ne kadar sure flört edip nişanlanmıştınız?

Bence bir müddet daha bekleyin mesela 3-5 ay gibi sonra da tekrar konuşun. Eğer fikirleri hala değişmiyorsa uzatmaya değmez.

6 yıllık ilişkisinin son 3 yılını adam hazır olsun diye bekleyip sonunda ayrılan biri olarak yazıyorum. Ki vaktinde ben de çok eşya seçtim yani bunlar önemli değil. Ben ettim siz etmeyin çünkü asla o zamanı gelmiyor malesef.
Gercekten üzüldüm sizin adiniza. Madem evlenmeyecekler neden insanların vaktini caliyorlar. Ne vicdansiz bu insanlar ya. Simdi ocakta dogum günüm var. Bi de 14 şubat geliyor. Bu ikisini bekleyip sonra mi ayrılsam acaba? Belki diyorum bi ihtimal bi sürpriz yapar :(

34 yaşına gelmiş insan evliliktn korkuyorum diyosa bence kaç . 24 yaşında değil ki üç dört sene keyfini bekliceksn sonra da yaşın geçmiş olacak. Avizeyi soruyomus fln hikaye ev döşeyene kadar gelecek planı yapsın. Sana evi ile ilgili bişey sorunca bilmiyorm ben o evde yasamicam ki kendin al desene hevesleniyosun bide

Gercekten üzüldüm sizin adiniza. Madem evlenmeyecekler neden insanların vaktini caliyorlar. Ne vicdansiz bu insanlar ya. Simdi ocakta dogum günüm var. Bi de 14 şubat geliyor. Bu ikisini bekleyip sonra mi ayrılsam acaba? Belki diyorum bi ihtimal bi sürpriz yapar :KK43:
Evet aynen bunu yap👍

Gercekten üzüldüm sizin adiniza. Madem evlenmeyecekler neden insanların vaktini caliyorlar. Ne vicdansiz bu insanlar ya. Simdi ocakta dogum günüm var. Bi de 14 şubat geliyor. Bu ikisini bekleyip sonra mi ayrılsam acaba? Belki diyorum bi ihtimal bi sürpriz yapar :KK43:

Aynen bence de bekleyin o günleri, en azından içinizde kalmaz. Acaba bir şey olur muydu diye düşünmezsiniz.

Buradaki bir çok üye gibi düşünüyorum ben de sevgi farklı evlilik farklı sanırım. Benim sevgilim benimle çok ilgili biriydi, her seyimle ilgilenirdi, hiç kötü söz etmezdi ne bileyim sürekli konuşurduk hep iletişim halindeydik. O beni çok severdi ben de onu ki hala da seviyorum kendisini karakteri ile ilgili hiçbir problemim olmadı. Ancak gelecek planlarımızın ayrı olduğunu, kararına saygı duyduğumu belirtip ayrıldım. Yine de üzgün değilim, elimden geleni yaptım aklımda hiç 'acaba' kalmadı.
Demin de yazdığım gibi sevgi ilişki güzel ama evlilik diyince adamlara bir hal oluyor sanırım, yani ben de anlayamıyorum neden. İlginç bir şekilde toplumda bu evlilik korkusu pompalanıyor erkeklere. Kadın olsun erkek olsun evlilik istiyorum dese acayip bir şey istiyormuş gibi davranılıyor. O yüzden bundan sonraki ilişkilerimde karşımdaki kişinin evlilik ile ilgili düşüncelerine çok daha önem vereceğim, evlilik düşünmeyen birini ikna ediyor pozisyonuna düşmek çok gurur kırıcı oluyor

Yaşadığım ve gördüğüm kadarıyla istisnalar kaideyi bozmaz ama evlenecek adamlar eğer karşılarındaki kadın evlenecekleri kriterdeyse çok kısa zamanda karar veriyorlar. Gerisi sündürüyor bazen baskı bazen vicdan azabıyla evleniyorlar falan. Hatta bi Sevgilim vardı çok şükür iyili evlenmemişim. Adam bende kalıyordu yiyip içiyordu falan ki başta hiç istememiştim çok koştu peşimden. İlk başta iki lafından biri evlilikti. Sonra kesildi bu laflar. Birgün laf arasında sorduğumda benimle evlenmek istemediğini söyledi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Çünkü ben sormasam üstüne gitmesem oyalamaya devam edecekti. Bastım tekmeyi tabi. Ben evlendim çocuğum bile olacak o hala başkalarını kandırma Peşinde muhtemelen. evlenmek istemeyenler buna da evlilik korkusu diyor. Hatta uğraşıp didinip terk edilmeyi başarıyor ve böylece sorumluluğu da üstünden atıyorlar. sonuç olarak bence birkaç ay bekle hiç açma mevzuyu sonra olmasa bas tekmeyi

Bir de ekleme yapayım çevremde ne kadar uzun ilişkisi olup evlenmek için kızlara yok önce şu olsun, yok bu olsun diye şart koşan adam varsa hepsi sevgilileri tarafından terk edildi. Artık başları göğe ermiştir herhalde

Ben katılıyorum oydu buydu diye yan çizen erkekten de, o ilişkiden de hayır gelmiyor.

Yazik olmuş arkadasiniza. Bu erkek milletine guven olmuyor iste. Siz ne kadar sure flört edip nişanlanmıştınız?
Ben esimi uzun süredir tanıyordum, kopupda olsa sürekli irtibattaydık, egitim dolayısıyla farklı ulkelerdeydik. Ama evlenmeden önce 2 sene gibi bir süre gercek anlamda görüsmeye basladık. Ilk sene kendimi o kadar yıprattım ki, esim cok sessiz bir insan ve bes düsünüp bir konusan biri. Bir ses birsey bekliyorum ama olmuyordu sadece bekle maddi olarak uygun degil diyordu. Son bir senede maddiyatı toparladıgımız ikinci aya hemen nisanlandık ve 7-8 icindede evlendik. Bu bir sene sadece bekledim, gerekeni o yapsın diye ve bu surecte tabiiki asmamız gereken baska sorunlarda vardı. Kendi ailesini hepsini kendisi zoluna koydu. 3 senedir evliyim, ben 30 esim 35 yasında.

Ben sizi cok iyi anlıyorum, eger evlenmek niyetindeyseniz yasısınız kac olursa olsun acaba bunun sonu nereye gidiyor diye dusunuyor insan. Bu evlilik merakıyla yada karsıdakini sevip sevmemekle alakalı değil. Biyolojik saat denen bir gercek var bayanlar icin. En onemliside dugusal anlamda yıpranmamak cok onemli bu surecte.

Bu arkadas 35 ine gelipte hala emin degilse yol verin kısa bir süre sonra ve sakın arkanıza bakmayın. Keske diyorum sakin kalıp kendimi o kadar uzmeseymisim, isteyen insan zaten herseyi yoluna koyuyormus kendisi. Size arkadasımı anlattım o kadar uzgun ki istemem sizinde oyle bir durumla karsılasmanızı. Canı gonulden diliyorum hakkınızda hayırlı olanı....

Siz evlilik korkusu olmayan adama bile korku salarsınız. Bu ne yahu, biraz ağır olun. Bence tüm bu darlamalarınıza rağmen adam öf yeter demiyorsa sizi gerçekten seviyor demektir. Seviyorsa da er ya da geç muradınıza erersiniz.

Siz evlilik korkusu olmayan adama bile korku salarsınız. Bu ne yahu, biraz ağır olun. Bence tüm bu darlamalarınıza rağmen adam öf yeter demiyorsa sizi gerçekten seviyor demektir. Seviyorsa da er ya da geç muradınıza erersiniz.

Ne kadar geç mesela? Kaç yıl beklesin hanımefendi sevgilisinin keyfini?

Ben esimi uzun süredir tanıyordum, kopupda olsa sürekli irtibattaydık, egitim dolayısıyla farklı ulkelerdeydik. Ama evlenmeden önce 2 sene gibi bir süre gercek anlamda görüsmeye basladık. Ilk sene kendimi o kadar yıprattım ki, esim cok sessiz bir insan ve bes düsünüp bir konusan biri. Bir ses birsey bekliyorum ama olmuyordu sadece bekle maddi olarak uygun degil diyordu. Son bir senede maddiyatı toparladıgımız ikinci aya hemen nisanlandık ve 7-8 icindede evlendik. Bu bir sene sadece bekledim, gerekeni o yapsın diye ve bu surecte tabiiki asmamız gereken baska sorunlarda vardı. Kendi ailesini hepsini kendisi zoluna koydu. 3 senedir evliyim, ben 30 esim 35 yasında.

Ben sizi cok iyi anlıyorum, eger evlenmek niyetindeyseniz yasısınız kac olursa olsun acaba bunun sonu nereye gidiyor diye dusunuyor insan. Bu evlilik merakıyla yada karsıdakini sevip sevmemekle alakalı değil. Biyolojik saat denen bir gercek var bayanlar icin. En onemliside dugusal anlamda yıpranmamak cok onemli bu surecte.

Bu arkadas 35 ine gelipte hala emin degilse yol verin kısa bir süre sonra ve sakın arkanıza bakmayın. Keske diyorum sakin kalıp kendimi o kadar uzmeseymisim, isteyen insan zaten herseyi yoluna koyuyormus kendisi. Size arkadasımı anlattım o kadar uzgun ki istemem sizinde oyle bir durumla karsılasmanızı. Canı gonulden diliyorum hakkınızda hayırlı olanı....
Benim sevgilim de sizin eşiniz gibi. Konuşmuyor adam ya. Kapali kutu. Bu konularda cimbizla laf alıyorum ağzından. Sabır taşı olsa çatlar. Bekle olacak diyor o kadar. Ne zaman ne olacak bilmiyorum. Dese ki su tarihte nişan yapariz aileleri tanistiririz vs icim rahat edecek. Ama yok yani belirsizlikten geberiyorum ben.

Sizce beni ailenle tanıştırmani istiyorum artik falan mi desem
Onu da olmazsa artık silah zoruyla halledersin.(saka) 😃
Adam istemiyor şuan demek ki avizeleri sana sorsa ne olacak ki bu adım değil seni rahatlatmak için yapıyor bence.
Ya o hazir olana kadar bekle ya da artık sen bileceksin.
Zorunla evlenirse de 2 ayda bikar bence.
Ne demisler zorla güzellik olmaz

Kızlar şöyle biseye karar verdim. Bi kaç hafta sonra doğum günüm. Sonra da 14 subat. Bu ozel günleri beklicem. Tabi dayanabilirsem bir anda patlamazsam... o kadar doldum ki cunku.. dogum gunumde de teklif geleceğini sanmiyorum çünkü adam sana kıyafet ne alayim diye sordu. Kafada hic yüzük yok nedense.. sonra da 14 subat var onu da bi göreyim diyorum. Bunu yapmamin sebebi vicdanimin rahat etmesi aslinda. Dogum gününden sonra terk etsem bu sefer 14 subatta edecektim zaten tarzı bisey diyip sonra niye sabretmedim diye kendimi yiyip bitirmeyim diye butun bunlar. Adam özel günlerde de surpriz yapmıyorsa bunun daha da teklif edeceği yoktur. O zaman vicdanım rahat ayrılırım. Hatta ona da soylerim dogum günüm geçti sevgililer gunu geçti hicbir teklif yok derim. O zamana kadar da ailesiyle de tanıştırmadiysa benim daha yapabilecegim bir sey yok. Ne kadar aci çeksem de birakmayi düşünüyorum. 1 kere üzülürüm en azindan. Boyle her gun bunlari düşünmekle kafayı yemekten iyidir..

Onu da olmazsa artık silah zoruyla halledersin.(saka) 😃
Adam istemiyor şuan demek ki avizeleri sana sorsa ne olacak ki bu adım değil seni rahatlatmak için yapıyor bence.
Ya o hazir olana kadar bekle ya da artık sen bileceksin.
Zorunla evlenirse de 2 ayda bikar bence.
Ne demisler zorla güzellik olmaz
Haklisiniz bir daha beni ailenle tanıştır tarzi biseyler demeyecegim cunku benim de gururum kırılıyor. Bir dahaki konusma ayrılma uzerine olacak... bu surecte de evlilikten hic konuşmayacağım.

Ne kadar geç mesela? Kaç yıl beklesin hanımefendi sevgilisinin keyfini?
Sanki yıllarca sevgililermiş de bekliyormuş gibi bahsediyorsunuz. Ben bu konularda kadının biraz ağır olması gerektiğini düşünüyorum. Evlilik isteği sezdirilmeli, hadi en fazla bir kere konuşursun. Ama sürekli hem kendini hem karşıdakini bunaltmak yersiz. Şahsen o şekilde gelen teklifin çok da kıymeti kalmaz benim nezdimde. He çok acelesi varsa, beklemek zor geliyorsa ne yapacağı da ortada zaten. Bitirsin. Adam bitmesini istemiyorsa yapması gerekeni de yapar o zaman.

Back
X