Evlilik belirsizliğinden çok bunaldım

Haklisiniz bir daha beni ailenle tanıştır tarzi biseyler demeyecegim cunku benim de gururum kırılıyor. Bir dahaki konusma ayrılma uzerine olacak... bu surecte de evlilikten hic konuşmayacağım.
Bencede isabetlisi bu olur bekleyin bakalım bir süre daha konuyu açmadan. En son bi 6 7 ay sabrederseniz bir kez daha sorarsiniz.
Evlilik konusunda fikrin ne diye

Yıllarca sevgili olup bekleyen kişi ben olduğum için söylüyorum. Ben şimdiye kadar kadın sezdirince anlayan çok az erkek gördüm aksine bu tür hayati konuların açık açık konuşulması taraftarıyım çünkü geçen zaman da hissedilen duygular da telafi edilmiyor. Ama dediğiniz doğru adam bitmesini istemiyorsa gerekeni yapar, haklısınız

:KK51::KK51:Ayy evlenmeden önce hep böyleydik yani evlenip virlikte yasamak vs.😂sonra da aaaa aaaa keske birbirimizi daha ii tanisaydik ay hic tanimamisim senii :KK47: bitaz daha bekleyin su an cok kıymetli olduğunuz dönemler ikiniz içinde😋

Ben evlilik delisi olsaydim inanin coktan evlenirdim. Evlilik teklifi aldığım insanlar oldu ama icime sinmedi. Uyum ve sevgiye baktim hep. Ilk defa birisiyle bu kadar mutlu olabileceğime gercekten inandım. Aradigimi bulduğumu düşündüm. Ama onun da evlilik konusunda travmalari fobileri var anladığım kadariyla. Bu da benim şansım. Bana kızanlar olmuş sen evlilik derdindesin sevmiyorsun diye. Evet cok seviyorum ama o benimle evlenmeyecekse ömür boyu onu mu beklememi istiyor burdaki insanlar ben bunu anlamiyorum. Anne olmak istiyorum ben de bir gün. Çok sevsem de çok uzulsem de evlenmiyorsa ayrılmak zorundayım. Baska ne yapabilirim ki? Gerçekten seven adam da ne yapar eder o korkularını yener ve evlenir diye düşünüyorum.
Herkesin hayattan beklentisi farklidir. Baskalarinin ne dedigi onemli degil. Sen ne istiyorsun? Sen sevdigin insanla evlilik istiyorsan ama karsindaki imza atmaya korkuyor ve evlenmeden boyle takilalim derdinde ise ortada iki farkli gorusu olan insan vardir. Biraz daha bekleyin. Baktiniz korkuyorum deyip deyip duruyor, acikca konusun. Bu sizi evlilik delisi yapmaz. Bu hayattan beklentiyle alakali birsey.
Tek bildigim kisi biriyle omur boyu beraber olmak istiyorsa ne korkusu olur ne birsey. Korkulari aklina bile gelmez. Bodoslama dalar, bosanma ihtimalini bile dusunmez. Adamin kendine guveni yok evliligi yapip yapamayacagina dair. Ha bana sorarsan ben sevgililer gununu bile beklemezdim. Cunku sevgililer gunu biter baska bir sey icin beklersiniz bu kez de. Bu gunler hic bitmez. Ben ayrilirdim. Ama icimde kalmasin, pisman olmayim diyorsaniz 14 subati bekleyin. Yalniz o gun de teklif gelmezse hayal kirikligina ugrayip yerle yeksan olmayin.

Gerçekten zaman geçtikçe yıprandığımı, hevesimin kaçtığını hissediyorum. Bekleyen her şey bozuluyor. Doganin kanunu bu. Şalca da bozuluyor yemek de bozuluyor. Benim bu konuda hevesim kaçtıktan sonra ben ne yapayim evlenmeyi... off beklemek zor..

1 yıl 3 aydır bir ilişkim var. Yaşlarımız ben 30, o ise 34. Ilişkimiz bu zamana kadar cok iyi gitti. Ilk 1 yıl evlilik konusunu açmadım. Evlilik meraklısı gözükmek istemedim. 1. Yılın sonunda evlilik konusunu açtığımda evlilik korkusu olduğunu söyledi. Ben de ayrılmaya kalktım tabi. Ayrılmama izin vermedi yanlış anladigimi söyledi. Korkusu olmasi demek evlenmeyecegi anlamina gelmiyormus vs. Beni seviyormuş sadece su an hazir degilmis elbet yavas yavaş olacakmis falan filan kivirdi anlayacağınız. Ben de bi kaç aya kadar somut adim beklediğimi söyledim. Derken iş icin ayri şehirlere düşmek zorunda kaldik. Çalıştığı yer onu istanbula gönderdi. Ailesi de istanbulda yasiyor bu arada. 1 aydır istanbulda benimki. Gitmeden once ne olacak bizim durumumuz dedim. Istanbula gidince ailemle konusucam musait olduklarında seni yemeğe davet edicem seni ailemle tanistiricam dedi. Zaten ailem memleketteydi işleri vardi onlar da yeni istanbula geldiler dedi. Ama hala Beni ailesiyle tanıştırmadi. Hala ciddi hicbir adım yok. Ne bir evlilik teklifi var ne aile var. O benim ailemle tanıştı. Ben onun sadece abisiyle tanıştım. Ve artik dehset derecede sinirlerim bozuluyor. Beklemekten bunaldim. 3 hafta sonra dogum gunum var. Belki dedim teklif eder bi supriz yapar. Adam bana demez mi ne alayim sana kiyafet falan istiyor musun. Hala kafada teklif yok. Bi yandan da şu an ev isleriyle uğraşıyor. Ev aliyor kendisine. Bana evimiz olacak diyor bi sure burda yaşarız sonra daha büyük eve cikariz diyor. Avize alirken bile bana soruyor hangisini alayım diye fotograf atıyor. Sen begen diyor vs. Her hafta beni görmeye geliyor gunubirlik de olsa. Bana pahali hediyeler alıyor vs. Annem de bekle diyor. Bu cocuk seni seviyor sana çok ilgili daha iyisi mi var sanki diyor. Ama 1 yil 3 ay az bi sure değil. Daha annesiyle babasiyla bile beni tanistirmadi. Şeytan rest çek ayrıl diyor. Kafam allak bullak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum... beklemeli miyim yoksa ayrılmalı miyim? Bekleyeceksem de nereye kadar bekleyecegim? 3 aydir bi kızla olan bi kuzenim var. 3 ayda anneleri bile tanistirmislar önümüzdeki ay evlilik teklifi edicem diyor. Ben daha adamın annesiyle tanisamadim. Böyle hevesli erkekleri gorunce benimkine uyuz oluyorum. Resmen bunları düşünmekten soğumaya basladim. Cok iyi bir sevgili ama evlilik konusunda aşırı yavaş davranıyor. Ne zaman evleneceğiz ne yapacağız bu belirsizlikten cok bunaldim. Kac defa konustum onunla. Plan program yap dedim. Artik Evlilik baskısı yapan birisine dönüştüm resmen. O da elbet olacak diyor ama hicbir adım yok!!! Isi gücü yerinde olan bi adam daha neyi bekliyor? Ben ayrılmalı mıyım beklemeli miyim?
1 yıl 3 ay dediğiniz süre aşşşırı aşşırı fazla bir süre değil öncelikle. Kaldı ki erkek arkadaşınız ev alıyormuş içini de size sorarak dizayn erdiyormuş bence evlilik de evlilik diye tepesinde gezmeyin derim. Adam başlamış adımları atmaya işte kendisini alıştırıyor yeni bir yuva kurmaya. Ne alayım sana kıyafet mi diye sorması aklında olmadığını göstermez belki de hiç ummadığınız anda size şaşırmanız için yol izliyor bile olabilir. Adam sallamayan değer vermeyen bi insan olsa her hafta günü birlik sizi görmeye gelmez bi kere her şeyi geçtim. Plan program yapıp önünüzü görme isteğinizi anlıyorum ama bence bu kadar üstüne düşmeyin bu konuda. 1 yıl ses etmedim diyorsunuz da geri kalan 3 ay içinde de 1 yıllık konuşmuşsunuz zaten. Benim erkek arkadaşım 1 yıl 6 ay olmuştu teklif etti bir kere olsun da çene yapmadım. Bence bi durun ve akışına bırakın. Üstüne gittikçe ters teper.

1 yıl 3 ay dediğiniz süre aşşşırı aşşırı fazla bir süre değil öncelikle. Kaldı ki erkek arkadaşınız ev alıyormuş içini de size sorarak dizayn erdiyormuş bence evlilik de evlilik diye tepesinde gezmeyin derim. Adam başlamış adımları atmaya işte kendisini alıştırıyor yeni bir yuva kurmaya. Ne alayım sana kıyafet mi diye sorması aklında olmadığını göstermez belki de hiç ummadığınız anda size şaşırmanız için yol izliyor bile olabilir. Adam sallamayan değer vermeyen bi insan olsa her hafta günü birlik sizi görmeye gelmez bi kere her şeyi geçtim. Plan program yapıp önünüzü görme isteğinizi anlıyorum ama bence bu kadar üstüne düşmeyin bu konuda. 1 yıl ses etmedim diyorsunuz da geri kalan 3 ay içinde de 1 yıllık konuşmuşsunuz zaten. Benim erkek arkadaşım 1 yıl 6 ay olmuştu teklif etti bir kere olsun da çene yapmadım. Bence bi durun ve akışına bırakın. Üstüne gittikçe ters teper.
Biraz rahatlattiniz beni tesekkur ederim. Peki erkek arkadaşınız sizi ne zaman ailesiyle tanıştırmıştı?

Biraz rahatlattiniz beni tesekkur ederim. Peki erkek arkadaşınız sizi ne zaman ailesiyle tanıştırmıştı?
Evlilik teklifinden önce tanıştırmıştı ayaküstü bi kahveye davet etmişlerdi beni. Asıl böyle geniş çaplı tanışma ise (yemeğe davet etmişlerdi) evlilik teklifinden sonra oldu. Ama sizin durumunuz biraz farklı biz ikimiz de en başından beri aynı şehirdeyiz ailelerimiz de öyle. Sizde bir başka düzen kurma olayı var şu an ve şöyle söyleyeyim bu basit gibi görülüyor olabilir de biz salon takımımızı değiştirecektik ve koltuklar 1 ay gelmedi diye erkek arkadaşım ve ailesini davet edemedik o süre insanlar bekledi filan 😁 yani bir günlük şeyler gibi duruyor ama olmuyor öyle bi salın siz de bence çok yakın zamanda gelecek teklifiniz

Evlilik teklifinden önce tanıştırmıştı ayaküstü bi kahveye davet etmişlerdi beni. Asıl böyle geniş çaplı tanışma ise (yemeğe davet etmişlerdi) evlilik teklifinden sonra oldu. Ama sizin durumunuz biraz farklı biz ikimiz de en başından beri aynı şehirdeyiz ailelerimiz de öyle. Sizde bir başka düzen kurma olayı var şu an ve şöyle söyleyeyim bu basit gibi görülüyor olabilir de biz salon takımımızı değiştirecektik ve koltuklar 1 ay gelmedi diye erkek arkadaşım ve ailesini davet edemedik o süre insanlar bekledi filan 😁 yani bir günlük şeyler gibi duruyor ama olmuyor öyle bi salın siz de bence çok yakın zamanda gelecek teklifiniz
Yani siz aileyle 1.5 yil sonra mi tanistiniz kahve icmeye gittiniz

Daha sakın olun. Boyle seyler ısrarla olmaz aksıne gerı tepebılır. Esyalara kadar soruyormus. Hem ben boyle dogum gununde falan evlenme teklıfı eden adamlara uyuz oluyorum. Bedavaya getırmıs gıbı. Ozenılmemıs gıbı. Bence bıraz daha beklemelısın. 15ay sabretmıssın bahara kadar beklesen ne olacsk. Neden bu acele yanı? Zaten adam evlılıkten korkabılır ama eglence ıcın takılacak olsa neden abısıyle tanıstırsın senı neden senın aılenle tanıssın kı? Bence bıraz agırdan al. Sırf bu sebepten senı mutlu eden bırını bırakıp bır tık ustunu mu bulup mutlu olacagını sanıyorsun? Bu devırde duzgun adam da kalmadı. Organik biber gibi zor bulunuyor. Sadece bıraz daha sabret yoksa senın ayrılmana gerek kalmadan kendı kacar. Adamı daha evlenmeden darlıyorsun ee bıde ustune halı hazırda olan korkusu var hepten kacırtma derim

Yani siz aileyle 1.5 yil sonra mi tanistiniz kahve icmeye gittiniz
Yok canım şöyle ki zamanı tam net hatırlamıyorum ama sanırım 3-4 ay olmuşken gittim kahve içmeye bi akşam. Onlara yakın bi yerdeydik planlı programlı olmamıştı, buyursanıza gelin dediler erkek arkadaşıma iyi madem dedim gittim 1-1,5 saat oturduk neyim ne değilim tanısınlar bi diye. Sonra 1,5 yılda tam evlilik teklifi etti. Ertesi hafta da dediler ki yemeğe gel. Gittim ben de sonra işte süreç çorap söküğü gibi ilerledi ailesini aldık ağırladık iade-i ziyaret o bu derken geçen hafta da nişanımız oldu

Daha sakın olun. Boyle seyler ısrarla olmaz aksıne gerı tepebılır. Esyalara kadar soruyormus. Hem ben boyle dogum gununde falan evlenme teklıfı eden adamlara uyuz oluyorum. Bedavaya getırmıs gıbı. Ozenılmemıs gıbı. Bence bıraz daha beklemelısın. 15ay sabretmıssın bahara kadar beklesen ne olacsk. Neden bu acele yanı? Zaten adam evlılıkten korkabılır ama eglence ıcın takılacak olsa neden abısıyle tanıstırsın senı neden senın aılenle tanıssın kı? Bence bıraz agırdan al. Sırf bu sebepten senı mutlu eden bırını bırakıp bır tık ustunu mu bulup mutlu olacagını sanıyorsun? Bu devırde duzgun adam da kalmadı. Organik biber gibi zor bulunuyor. Sadece bıraz daha sabret yoksa senın ayrılmana gerek kalmadan kendı kacar. Adamı daha evlenmeden darlıyorsun ee bıde ustune halı hazırda olan korkusu var hepten kacırtma derim
Yani siz de haklisiniz. Cok duzgun tam evlenilecek adam olduğu icin bu kadar sabrettim zaten. Ama yine de bu kızların yillarini yiyip evlenmeyen adamlar var ya onlar gibi cikmasindan korkuyorum. Ya ben 2 yil bekledikten sonra evlenmezse 2 yilim boşa gidecek gibi geliyor. Bi yandan da 30 yasinda olmanın verdiği bunalım var tabi.

Yok canım şöyle ki zamanı tam net hatırlamıyorum ama sanırım 3-4 ay olmuşken gittim kahve içmeye bi akşam. Onlara yakın bi yerdeydik planlı programlı olmamıştı, buyursanıza gelin dediler erkek arkadaşıma iyi madem dedim gittim 1-1,5 saat oturduk neyim ne değilim tanısınlar bi diye. Sonra 1,5 yılda tam evlilik teklifi etti. Ertesi hafta da dediler ki yemeğe gel. Gittim ben de sonra işte süreç çorap söküğü gibi ilerledi ailesini aldık ağırladık iade-i ziyaret o bu derken geçen hafta da nişanımız oldu
Hayırlı olsun canim allah tamamina erdirsin inşallah. Iste siz en azından 3 4 ayda ailesini görmüşsünüz. ben daha ailesiyle yüzyüze gelemedim. ondan da geriliyorum biraz. Gerci uzak sehirde olmaktan da kaynaklaniyor olabilir. Ama ailede hic demiyor mu su görüştüğün kizi bi yemege davet et bakalim kimmis neymis gorelim falan.. davet etseler ucaga atlayıp gideceğim. Cok mu zor Yani..

Hayırlı olsun canim allah tamamina erdirsin inşallah. Iste siz en azından 3 4 ayda ailesini görmüşsünüz. ben daha ailesiyle yüzyüze gelemedim. ondan da geriliyorum biraz. Gerci uzak sehirde olmaktan da kaynaklaniyor olabilir. Ama ailede hic demiyor mu su görüştüğün kizi bi yemege davet et bakalim kimmis neymis gorelim falan.. davet etseler ucaga atlayıp gideceğim. Cok mu zor Yani..
Haklısınız tabii o konuda, diyebilirlerdi ama ailelerin de zihniyet ve bakış açıları farklı olabiliyor, farklı şehirlerde olduğunuz için kız gelip gidemez; ailesi ne der duruma vs gibi şeyleri bile düşünüp söylememiş olabilirler. Tamamen varsayıyorum şu anda tabi. Erkek arkadaşınız kaç yaşında bir de? Söylemiş olabilirler belki de erkek arkadaşınız şu yerleşmeyi etmeyi bi halledeyim de çağırıcam demiş olabilir. Ne bileyim her türlü şey olabilir. Daha kapalı insanlar olabilir hani geldi gitti artık hemen adı konsun gibi bir şeyleri varsa erkek arkadaşınız hemen hazır olmadığı için ertelemiş olabilir. Bizimkiler çok arkadaş gibilerdi ailesi yani, o yüzden de ben ilk başta çok rahatça gitmiştim hiç çekinmeden, her aile farklı sonuçta. Abisi evli mi bir de tanışmışsınız ya onunla hani?

Haklısınız tabii o konuda, diyebilirlerdi ama ailelerin de zihniyet ve bakış açıları farklı olabiliyor, farklı şehirlerde olduğunuz için kız gelip gidemez; ailesi ne der duruma vs gibi şeyleri bile düşünüp söylememiş olabilirler. Tamamen varsayıyorum şu anda tabi. Erkek arkadaşınız kaç yaşında bir de? Söylemiş olabilirler belki de erkek arkadaşınız şu yerleşmeyi etmeyi bi halledeyim de çağırıcam demiş olabilir. Ne bileyim her türlü şey olabilir. Daha kapalı insanlar olabilir hani geldi gitti artık hemen adı konsun gibi bir şeyleri varsa erkek arkadaşınız hemen hazır olmadığı için ertelemiş olabilir. Bizimkiler çok arkadaş gibilerdi ailesi yani, o yüzden de ben ilk başta çok rahatça gitmiştim hiç çekinmeden, her aile farklı sonuçta. Abisi evli mi bir de tanışmışsınız ya onunla hani?
Erkek arkadaşım 34 yasinda. Abisi evli evet. Benimle aynı şehirde abisi. Eşiyle de tanistim abisinin. Hep beraber piknige falan da gittik. Bi tek abisiyle tanışabildim zaten. O da ayni şehirde olduğumuz icin.

Erkek arkadaşım 34 yasinda. Abisi evli evet. Benimle aynı şehirde abisi. Eşiyle de tanistim abisinin. Hep beraber piknige falan da gittik. Bi tek abisiyle tanışabildim zaten. O da ayni şehirde olduğumuz icin.
Bence sıkıntı dediğim gibi şehir farkından kaynaklanıyor. Adamın derdi takılmak olsa abisiyle eşiyle filan da tanıştırmaz, hadi onu da geçtim dediğim gibi kimse “takıldığı” kişi için her hafta şehir değiştirmez. Hem maddi olarak hem zaman olarak bu fedakarlığı yapmaz yani. Aklıma şey geldi bir de acaba bi ağız arasanız ben de İstanbul’a gelmek istiyorum bi hafta sonu filan deseniz hiç bu mevzuları açmadan ama sanki hani mesela önümüz yılbaşı, oraları görmek istiyorum filan deseniz belki der ailemle de akşam bi yemek yiyelim diye?

Bakın burada bazı arkadaşlar var, evlenmezse ayrılacaksan evlenmek sevmiyorsun, daha bir yıl olmuş erken söylemleri olmuş, öncelikle evlenmek istemenin , ya da evlenmek istemezse ayrılmak istemenin sevgiyle bir ilgisi yok, 20 li yaşlarda bi kadınlarda son dönemde daha çok duymaya başlıyorum bu söylemleri, onlara söyleyeceğim 35 yaşınıza geldiğinizde tekrar görüşelim. Bakın insanların yaşadığı çevreye ve kişiliğine göre kadın ya da erkek fark etmez evlilik düşünmeyebilir, cinselliğinde yaşandığı uzun süreli ilişkiler ona yeter, bu onların tercihidir ben bu insanlara saygı duyarım ancak onlarda diğerlerinin fikrine saygı duyduğu sürece. Bir kadın evlilik isteyebilir, sevgilisi kabul etmiyorsa ondan ayrılabilir. Bu onun evlilik merkalısı olduğunu, erkek arkadaşına aşık olmadığını göstermez. Lütfen bu konularda insanları bu şekilde yargılamayalım. Evlilik bir tercihtir. Ve bizim toplumumuzda hem dinen hem de sosyal açıdan kadınların yaşadığı ilişkilerde geçerli görülen bu kurum, anne olmak için olmazsa olmazdır. Bu nedenle evlilik istemeyen ya da çekincesi olan erkeklere saygı duyarken, ilişkilerinde bir süre sonra evlilik beklentisine giren kadınları da yaftalamaktan vazgeçelim. Süre konusunda da 1 yıl 3 ay kimine göre çok uzun kimine göre çok kısa gelebilir ama bu birazda yaşla ilgili birşey 20 li yaşlarda şartlar uygun değilse insan 3 senede bekler bu önemli değil ama ortada ciddi bir ailevi ya da maddi sebep yokken yaşlarda evlilik için uygunsa bir yıldan daha uzun ilişkide resmiyet oluşması açısından bir adım atılmaması, üstüne adamın buna ilişkin çekincesini açıkça belli etmesi ve evlilikle ilgili her konunun da kadının zoruyla gündeme gelmesi sorun. Yoksa konu sahibinin tek derdi de zaman değil anladığım kadarıyla sorun erkek arkadaşından bu konuda bir ışık görememesi.

Back
X