Bakın burada bazı arkadaşlar var, evlenmezse ayrılacaksan evlenmek sevmiyorsun, daha bir yıl olmuş erken söylemleri olmuş, öncelikle evlenmek istemenin , ya da evlenmek istemezse ayrılmak istemenin sevgiyle bir ilgisi yok, 20 li yaşlarda bi kadınlarda son dönemde daha çok duymaya başlıyorum bu söylemleri, onlara söyleyeceğim 35 yaşınıza geldiğinizde tekrar görüşelim. Bakın insanların yaşadığı çevreye ve kişiliğine göre kadın ya da erkek fark etmez evlilik düşünmeyebilir, cinselliğinde yaşandığı uzun süreli ilişkiler ona yeter, bu onların tercihidir ben bu insanlara saygı duyarım ancak onlarda diğerlerinin fikrine saygı duyduğu sürece. Bir kadın evlilik isteyebilir, sevgilisi kabul etmiyorsa ondan ayrılabilir. Bu onun evlilik merkalısı olduğunu, erkek arkadaşına aşık olmadığını göstermez. Lütfen bu konularda insanları bu şekilde yargılamayalım. Evlilik bir tercihtir. Ve bizim toplumumuzda hem dinen hem de sosyal açıdan kadınların yaşadığı ilişkilerde geçerli görülen bu kurum, anne olmak için olmazsa olmazdır. Bu nedenle evlilik istemeyen ya da çekincesi olan erkeklere saygı duyarken, ilişkilerinde bir süre sonra evlilik beklentisine giren kadınları da yaftalamaktan vazgeçelim. Süre konusunda da 1 yıl 3 ay kimine göre çok uzun kimine göre çok kısa gelebilir ama bu birazda yaşla ilgili birşey 20 li yaşlarda şartlar uygun değilse insan 3 senede bekler bu önemli değil ama ortada ciddi bir ailevi ya da maddi sebep yokken yaşlarda evlilik için uygunsa bir yıldan daha uzun ilişkide resmiyet oluşması açısından bir adım atılmaması, üstüne adamın buna ilişkin çekincesini açıkça belli etmesi ve evlilikle ilgili her konunun da kadının zoruyla gündeme gelmesi sorun. Yoksa konu sahibinin tek derdi de zaman değil anladığım kadarıyla sorun erkek arkadaşından bu konuda bir ışık görememesi.