• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik belirsizliğinden çok bunaldım

Evet abisi mutsuz evliliginde. Ablasi boşanmış falan. Ben ona kac kere dedim evlenmeyeceksen ayrılalım beni oyalama dedim. Adam evlenicez biraz zaman ver diyor. Daha ne kadar zaman verecegim bilmiyorum..
tamam simdi oldu.. aile buna acele etme emin olmadan evlenme mutsuz olacagina 40 ina kadar bekle diyor.. benim de yakin cevremde uc ornek hatta dort ornek var bu sekil. o sebeple bizim ailede de acele etme bekle denen gencler var. ama bu sozu dinlemeyip evlenen de var.. evlilik sans kader nasip isi.. on yil da bekleseniz seninl mutsuz olacaksa olacak.. mutlu olacaksa cok kisa surede gorucu usulu evlenip cok da mutlu olanlar var. sorununuz para olsa zaman verirsin de.. sizin ona zaman vermeniz ne degistirecek? ne icin vereceksiniz zamani?borc odenmesi icin verilir para biriktirmesi icin verilir.

Bir de ayrılma konusunda annem de cok frenliyor beni. Sabret kizim ben ona inanıyorum diyor. Bosa vakit harcama korkusu sardi sanirim beni.
o da ilgincmis benim annem olsa ne bekliyosun seni almaya niyeti yok derdi.. ailenin karsisina gecse, seni de ailesiyle tanistirsa.. sonra agirdan alsaniz yine anlarim.. neyi beklediginiz belli degil. yanlis evlilik yapmamak icin sizden yana emin olmaya calisiyor. ters psikoloji yapin. tek cozum yolunuz bu. ben evlenmekte acele etmek istemiyorum, senden yana korkularim cekincelerim var. ya doversen ya soversen.. sunu yapabilir misin bunu yapmaz misin emin degilim bosanmak veya mutsuz olmak icin evlenmek istemiyorum annem de acele etme otur diyor vs deyin. tutusur sizi ikna etmek icin kendini kanitlamak icin acele etmeye vbaslar.

1 yıl 3 aydır bir ilişkim var. Yaşlarımız ben 30, o ise 34. Ilişkimiz bu zamana kadar cok iyi gitti. Ilk 1 yıl evlilik konusunu açmadım. Evlilik meraklısı gözükmek istemedim. 1. Yılın sonunda evlilik konusunu açtığımda evlilik korkusu olduğunu söyledi. Ben de ayrılmaya kalktım tabi. Ayrılmama izin vermedi yanlış anladigimi söyledi. Korkusu olmasi demek evlenmeyecegi anlamina gelmiyormus vs. Beni seviyormuş sadece su an hazir degilmis elbet yavas yavaş olacakmis falan filan kivirdi anlayacağınız. Ben de bi kaç aya kadar somut adim beklediğimi söyledim. Derken iş icin ayri şehirlere düşmek zorunda kaldik. Çalıştığı yer onu istanbula gönderdi. Ailesi de istanbulda yasiyor bu arada. 1 aydır istanbulda benimki. Gitmeden once ne olacak bizim durumumuz dedim. Istanbula gidince ailemle konusucam musait olduklarında seni yemeğe davet edicem seni ailemle tanistiricam dedi. Zaten ailem memleketteydi işleri vardi onlar da yeni istanbula geldiler dedi. Ama hala Beni ailesiyle tanıştırmadi. Hala ciddi hicbir adım yok. Ne bir evlilik teklifi var ne aile var. O benim ailemle tanıştı. Ben onun sadece abisiyle tanıştım. Ve artik dehset derecede sinirlerim bozuluyor. Beklemekten bunaldim. 3 hafta sonra dogum gunum var. Belki dedim teklif eder bi supriz yapar. Adam bana demez mi ne alayim sana kiyafet falan istiyor musun. Hala kafada teklif yok. Bi yandan da şu an ev isleriyle uğraşıyor. Ev aliyor kendisine. Bana evimiz olacak diyor bi sure burda yaşarız sonra daha büyük eve cikariz diyor. Avize alirken bile bana soruyor hangisini alayım diye fotograf atıyor. Sen begen diyor vs. Her hafta beni görmeye geliyor gunubirlik de olsa. Bana pahali hediyeler alıyor vs. Annem de bekle diyor. Bu cocuk seni seviyor sana çok ilgili daha iyisi mi var sanki diyor. Ama 1 yil 3 ay az bi sure değil. Daha annesiyle babasiyla bile beni tanistirmadi. Şeytan rest çek ayrıl diyor. Kafam allak bullak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum... beklemeli miyim yoksa ayrılmalı miyim? Bekleyeceksem de nereye kadar bekleyecegim? 3 aydir bi kızla olan bi kuzenim var. 3 ayda anneleri bile tanistirmislar önümüzdeki ay evlilik teklifi edicem diyor. Ben daha adamın annesiyle tanisamadim. Böyle hevesli erkekleri gorunce benimkine uyuz oluyorum. Resmen bunları düşünmekten soğumaya basladim. Cok iyi bir sevgili ama evlilik konusunda aşırı yavaş davranıyor. Ne zaman evleneceğiz ne yapacağız bu belirsizlikten cok bunaldim. Kac defa konustum onunla. Plan program yap dedim. Artik Evlilik baskısı yapan birisine dönüştüm resmen. O da elbet olacak diyor ama hicbir adım yok!!! Isi gücü yerinde olan bi adam daha neyi bekliyor? Ben ayrılmalı mıyım beklemeli miyim?

Beş yıllık sevgililikten sonra evlenmek istiyorum diye rest çekmiştim ben,iki gün küs kaldıktan sonra “Tamam dediğin gibi olsun şuan askerdeyim izinde aileleri tanıştıralım,sonra da hemen evleniriz” demişti. Altı ay içinde evlendik ,bu kadar önemliyse sizin için ki belli kurdeşen dökeceksiniz yakında eleştirmiyorum ben de böyleydim😃 Rest çekip ayrılacaksınız zaten kaybetme korkusu varsa tutuşur.

Evet ilgileniyor sizinle ama ağırdan alıyor onun planına göre bi üç yılı var bence. Bu arada evi krediyle mi peşin mi alıyor,bekarken ödeyip tamamına sahip olmak mı istiyor ev için sizi bekletiyor olabilir mi?

Benim hoşuma gitmedi bu durum ya. Yani avize fotosu atması falan ne bileyim bunlar göstermez sizinle evlilik planı olduğunu. Yaşı da küçük değil ki üstelik yeterince ima etmiş hatta söylemişsiniz de. Karşılığında ikna edici bir cevap da verememiş. Yani hatta bulunduğu şehre gitmenize rağmen ailesiyle bile tanıştırmamiş. İnsan usulen de olsa bir teklif eder bunu. Bence net olun, evet ilişkiyi bitirmek elbette kolay olmaz ama blöf de yapmadan oturun karşısına, hayattan beklentilerinizin farklı olduğunu anladığınızı (evlilik lafını da çok etmeyin o anlar zaten) hayata bakış açısınizin farklı olduğunu düşünmeniz nedeniyle ondan ayrıldığınizi söyleyin geçin. Bu esnada geçici, güzel sozlere de kanmayın. Kararinizda emin olduğunuzu söyleyin. Eger kafasına dank eder ve o da çok isterse napar eder bu sefer sizi evlenmeye o ikna eder. Yapmazsa da bir süre sonra unutur gidersiniz. Ömür boyu böyle ne yapacağını bilmeyen, sürekli sizi oyalayan biriyle olmayı siz de istemezsiniz zaten.

Seviyorum onun benim icin dogru kişi olduguna inanıyorum. Evlenince mutlu olacagimizi görebiliyorum. Ama bi yandan yaşım geçiyor ya benimle evlenmezse yıllarım giderse korkusu yasiyorum...
Başka sizi bekleyen birisi mi var? Ne bu acele? 30 yaş günümüzde geç değil . Ha erkek arkasın oyalıyordur o ayrı ancak günümüzde erkeklerde evlilik fobisi çok var maalesef. Bu anlamda ona çok sorumluluk yükleyecek tavırda öı bulundun acaba? Bir de etrafında evliliği kötü olan insanlar varsa onlardan çok etkilenmiş olabilir. Arkadaşları ile tanıştın mı? Bana kalırsa senbir ailesini araştır bakalım nasıl insanlar? Ne bileyim git semtine sor bakkala manava... eskiden böyle yapılırmış kız vermeden ve bence çok mantıklı . Belki de bir şeyler gizliyordur senden . Ama asla aslını bilmeden öfkeyle karar verme . Sonra çok pişman olursun ve dönüşü olmaz

Seviyorum onun benim icin dogru kişi olduguna inanıyorum. Evlenince mutlu olacagimizi görebiliyorum. Ama bi yandan yaşım geçiyor ya benimle evlenmezse yıllarım giderse korkusu yasiyorum...
Bunun sevgi olduğuna emin misiniz ?
Biri biz ayrılınca ka c yasına gelmiş olursa olsun yıllarım gitti diye dusunse beni sevdiğini düşünmezdim açıkçası .
Gerçek bir sevgi değerli bir ilişki şartlar ne olursa olsun bitince boyle düşündürmez.

1 yıl 3 aydır bir ilişkim var. Yaşlarımız ben 30, o ise 34. Ilişkimiz bu zamana kadar cok iyi gitti. Ilk 1 yıl evlilik konusunu açmadım. Evlilik meraklısı gözükmek istemedim. 1. Yılın sonunda evlilik konusunu açtığımda evlilik korkusu olduğunu söyledi. Ben de ayrılmaya kalktım tabi. Ayrılmama izin vermedi yanlış anladigimi söyledi. Korkusu olmasi demek evlenmeyecegi anlamina gelmiyormus vs. Beni seviyormuş sadece su an hazir degilmis elbet yavas yavaş olacakmis falan filan kivirdi anlayacağınız. Ben de bi kaç aya kadar somut adim beklediğimi söyledim. Derken iş icin ayri şehirlere düşmek zorunda kaldik. Çalıştığı yer onu istanbula gönderdi. Ailesi de istanbulda yasiyor bu arada. 1 aydır istanbulda benimki. Gitmeden once ne olacak bizim durumumuz dedim. Istanbula gidince ailemle konusucam musait olduklarında seni yemeğe davet edicem seni ailemle tanistiricam dedi. Zaten ailem memleketteydi işleri vardi onlar da yeni istanbula geldiler dedi. Ama hala Beni ailesiyle tanıştırmadi. Hala ciddi hicbir adım yok. Ne bir evlilik teklifi var ne aile var. O benim ailemle tanıştı. Ben onun sadece abisiyle tanıştım. Ve artik dehset derecede sinirlerim bozuluyor. Beklemekten bunaldim. 3 hafta sonra dogum gunum var. Belki dedim teklif eder bi supriz yapar. Adam bana demez mi ne alayim sana kiyafet falan istiyor musun. Hala kafada teklif yok. Bi yandan da şu an ev isleriyle uğraşıyor. Ev aliyor kendisine. Bana evimiz olacak diyor bi sure burda yaşarız sonra daha büyük eve cikariz diyor. Avize alirken bile bana soruyor hangisini alayım diye fotograf atıyor. Sen begen diyor vs. Her hafta beni görmeye geliyor gunubirlik de olsa. Bana pahali hediyeler alıyor vs. Annem de bekle diyor. Bu cocuk seni seviyor sana çok ilgili daha iyisi mi var sanki diyor. Ama 1 yil 3 ay az bi sure değil. Daha annesiyle babasiyla bile beni tanistirmadi. Şeytan rest çek ayrıl diyor. Kafam allak bullak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum... beklemeli miyim yoksa ayrılmalı miyim? Bekleyeceksem de nereye kadar bekleyecegim? 3 aydir bi kızla olan bi kuzenim var. 3 ayda anneleri bile tanistirmislar önümüzdeki ay evlilik teklifi edicem diyor. Ben daha adamın annesiyle tanisamadim. Böyle hevesli erkekleri gorunce benimkine uyuz oluyorum. Resmen bunları düşünmekten soğumaya basladim. Cok iyi bir sevgili ama evlilik konusunda aşırı yavaş davranıyor. Ne zaman evleneceğiz ne yapacağız bu belirsizlikten cok bunaldim. Kac defa konustum onunla. Plan program yap dedim. Artik Evlilik baskısı yapan birisine dönüştüm resmen. O da elbet olacak diyor ama hicbir adım yok!!! Isi gücü yerinde olan bi adam daha neyi bekliyor? Ben ayrılmalı mıyım beklemeli miyim?

Başkalarıyla kendi ilişkini kıyaslama. Sonuna bak sen. Adam ayrılmana izin vermemiş, eşya alırken sana seçtiriyormuş, ailesi ile tanıştıracağımı söylemiş, ev almaya girişmiş bunlar hep iyiye işaret. Az daha sabret derim.

Belki doğum gününüzde size sürpriz yapacak siz anlamayın diye tişört felan diyor bence sabredin biraz doğum gününüzde de bişey yapmazsa tepki gösterin tabi

Canım ben eşimle tanıştıktan 2 ay sonra evlenme teklifi etmişti. 6 ay icinde de evlendik daha önceden de bir tanışıklık yoktu. Allaha şükür mutluyuz. Belki farklı düsünenler vardır ama doğru kişi olduğunu hissettigin an zaman kaybetmeye ne gerek var bence. Evlilik korkusu olan bir kişinin kendine güveni yoktur bence. Yapabilir miyim yapamaz miyim diye düsünüyordur. Ne diyeyim hakkınızda hayırlısı olsun 🌸

Ev eşyalarını sorması evlilik düşündüğünü göstermez.
Sadece zevkinize güveniyor ve kaçmayın diye oyalıyor.

Yaşı kaç olursa olsun bir erkek gerçekten sevdiğinde korkusu falan olmuyor, zamana bakmadan evlilik teklif ediyor.

Ayrılın. Boşuna zaman kaybı çünkü.

Belki de maddi olarak hazır hissetmeyi bekliyordur. Erkekler kadınlar gibi pembe evlilik kararları kurmaZ. Gerçekten de evlilik çok zor mesele. Evi kurması o kadar para ya da borç. Ve sonra anlaşması. Tüm yük de erkeklerin sırtında. Siz çalışıyor musunuz. Birikiminiz var mı? Bu sebeple anın tadını yaşayın. Çok uzatırsa bakarsınız, asla ne zaman diye sormayın.

Evlilikten korkan adam evlilik adami degildir ki. Esya sormasi seninle evlenecegi anlamina gelmez ki. Bazilari iyi bir sevgili olabilor ama iyi bir es olacagi anlamina gelmez. Evlilik sorumlulugunu kalsiramaz kimisi. Gezip tozma tamam ama aile ziyareti, evin sorumluluklari... gibi seyler bu tiplere gore degildir. Adam korkuyorum demis. Senden degil evlilikten korkuyor. Evlilik adami degil. Evlenseniz de o bekar hayatini hep ozleyecektir. Ben uzatmazdim bu kisiyle. Zaman kaybi. Seviyor olabilir ama evlilik dusunmuyor. Kimseyle dusunmuyor. Evlilik icin sadece sevgi yetmiyor.

Ben eşimle tanıştığım gün seninle evleneceğim dedi. Yaşlarımız 25 ti.
Yani korku vs yalan. Seven evlenmek istiyor arkadaşım.

Ki ben hayatım boyunca 3-4 kez farklı kişilerden evlilik teklifi aldım. Üstelik ben onları sevmezken. Sevginin karşılıklı olduğu ilişkilerde evlilik beklentisi gayet normal. 40 ına merdiven dayamış biri korkuyorum diyorsa genelde oyalama taktiğidir.

Yaşınız 30, gebelik için zaman kısıtlı. Paşanın keyfini mi bekleyeceksiniz belirsiz bir zaman için?

Sizi oyalıyor. Maddi kaygıları olsa anlarım ama böyle bir durum yok belli ki. Sizi seviyor olabilir ama belli ki evlilik sorumluluğunu alacak biri degil. Evliliğe gönlü olan adam şartları elveriyorsa daha fazla ayrı kalmak istemez ciddi adımlar atar.

Açıkçası benim kontrollu bi kisiligim var malesef. Hemen evlenmek değil olay ama Önümü gormek plan program yapmak istiyorum. Belirsizlik çok geriyor beni :(
Bu şekilde hiçbir şeyin tadını çıkartamazsınız ve şunu bilin ki hayat sizin palnlarınızla şekillenmiyor.

Back
X