Evlilik böyle mi olur

Ne zaman arkadaşlarıyla görüşmek istese hiç sorun cikarmam hatta mutlu olurum biraz kafasını dagitsin isterim kisitlamam. Spora gider kapali havuza gider.. hic sorun etmedim. Onunla konuşmayı cok denedim inanın. Buraya yazmadan önce hep sordum baska bi problem mi var bi sikintin mi var para sikintisi mi depresyon mu.. cevap vermeye bile tenezzül etmeyip oooof pooof demeye basladi. Konusamiyoruz kizlar.. iletisim saglayamiyoruz... hep konuyu bosanmaya getiriyor ama dillendiremiyor. Aslinda benim soylememi bekledi hep. Hayatta sadece onlarin problemleri yok. Evlilik kolay değil farkındayım. Ama boylede olmuyo.

ayrica nasil 1 ay 1 ayini tutmaz ki insanin ben bunu anlamiyorum. maniksinizdir anlarim ya da depresyondasinizdir anlarim. ama normal bir insanin duygulari en azindan ask sevgi gibi duygulari oyle aydanaya degisen birsey degildir. eger oyleyse ciddi bir sorun var demektir.

hayata bakışın ne kadar sığ resmen cehalet akıyor.
insanın bireysel özgürlüğü olamazmış sanki her bekar erkek-kadın sabah akşam seks alemlerine akıyormuş gibi yazmışsın burada hayatı bilmediğini anlıyorum.
bir insan evlilik içinde sıkılamaz, özgürlüğüne düşkün olamaz gibi yazmışsın sanki adam ya da kadın sadece çapkınlık için evllikten sıkılırmış gibi yazmışsın ya..

ve sadece erkekler değil kadınlar da sıkılabilir ki bu sebeple boşanan kadınlar biliyorum..

biraz okuyun rica ederim.

Son düzenleme:

evlilikle sevgi aynı düzlemde gitmez yoksa hiçbir çift ayrılmazdı.
insanın bir ayı bir ayını tutmaz evet. manik ya da depresif olmasına gerek yok. hava durumu bile değiştiriyor insanı.

Canim teşekkürler desteğin icin.
Ama bu konusma ilk defa olmuyor. Daha once gecici seyler zannettim yada gercegi gormek istemedim bilemiyorum. Ona sorarken göz yaslarimi tutamadim istemsizce. O zaman sadece sarilmasini istedim ama o kapiyi carpip gitti. Demekki konusulacak bisey kalmamais

cehalet kavramini seninle tartismayacagim. hayata bakisimi da. hakaretlerini ve yuksekten ucan egonu ozgurlugunle birlikte harmanlayip hayata bakisina iade ediyorum.
ben fikrimi soylerken degil sana hakaret etmek senin uzerine alinacagin bir soz bile soylemedim senin beni cehaletle suclaman cehaletin ozbeoz kendisidir.
senin okudugun kitap kadar benim dagitmisligim vardir. edebini saygini kaybettigin cok acik...
daha fazla senin gibi gercekten ozgurluk kavramini bu derece sig ve bencilce tanimlayan bir insanla muatap olmayacagim. diledigini yazip cizebilirsin... yolun acik olsun... senin gibi kendini cok bilgili sanan pek cok insani avcumun icinde sallamis atmis bir insanim ben... o nedenle benim kulvarimda bile kosmaya gucun yetmez...
ozgurlugun bekarligin ve gereksiz agresifliginle seni ugurluyorum.

Anlıyorum buraya gelene kadar baya yıprandınız yani sizi anlıyorum gerçekten insan o ağlama noktasına çıktı mı sadece bir sarılma bile tüm yararları sarıp her şeyi çözüyor.
Başka problemleriniz var mı? Ya da geçmişten gelen bir şey hiç ince şekilde düşündünüz mü?

doğru o kadar büyük kulvardasın ki daha konu sahibinin kocasını tanımadan hemen penisi peşinde koşan ergen olduğunu anladın da ona göre genelleme yaptın.
özgürlük bencilliktir. canlıları hayatta tutan şey bencil olmalarıdır. başkasını ezin demiyorum ancak bir insan evlilikten sıkıldıysa hemen akla penisi peşinde koşması gelmemeli.
kadınlar da vajinaları peşinde mi koşuyor o halde?

bunu bile anlayamayacak kadar sığ birisin ama hemen ben çok kültürlüyüm ben çok kitap okurum.. ortamlarda kültürlüyüm dersin kim bilecek tabii..
geç bu ben çok bilgiliyim kültürlüyüm edalarını.. hangi kulvardan bahsediyorsun?
ikimizde aynı forumdayız o kadar kültürlüysen başka alanlarda olurdun.

sen fikrini söylerken bireyselliğine düşkün herkesi seks manyağı olarak gösterdin bilmem farkında mısın?
evlilik hayat boyu sürmek zorunda olan bir model değildir.
insanlar değişebilir. insanlar evlilikten sıkılabilir.
bu normaldir.
bunu anlamadan hemen ama genç bayan var demek de kadınları ezik ve aciz göstermektir.
evli olmazsa kadın hayatta var olamaz gibi.

böyle zihniyetin varken kitap dağları devirsen neye yarar ki?

Ben hic evlenelim dememistim ona hep o israr etti. Okulu bitirip memlekete gittigimde onu birakacagimi düşünmüş ve soylemisti okadar cok seviyordum ki onu evlenmeye karar verdik nisanlandik...
Evlendikten sonraki süreç normaldi oncesinde de ufak tefek kiskancliklar falan vardi. Ama üstesinden geldik. Evendikten bi kac ay sonra yavas yavas kendini kapatmaya basladi. Eve geldiginde tv izlemeye konusmamaya basladi. Ilk baslarda yorgunluktandr dedim. Daha sonra konusmaya calistim hep kapat bu konuyu dedi üstünü kapatti sorunlarin. Zamanla arkadaslariyla daha cok vakit gecirmeye basladi. Yavas yavas sitemler basladi. Evlilik zor cok masrafli kaldiramiyorum diye. Hemen bi buro acip calismaya baslayabilecegimi soyledim kabul etmedi. Zamanla sitemleri artmaya basladi. Yok evlilik cok agir kaldiramiyorum, bazi geceler eve gelmeyop arkadaslarimla olmak istiyorum ama sen varsin diye gelmek zorundayim falanlar. Konusmaya calistim olmadi. Bazen kizdim bazen bagirdim bazen alttan aldim. Ama galiba yapamadim ustesinden gelemedim. Bende cok yoruldum ama hic ondan acisini cikarmadim. Bu kadar basit olmamali herseyi bitirmek dedim. Ama onun icin degilmis demek

Yazdıklarımla yönlendirmek istemem sizi ama adamın sevgi problemi yok sadece evlilik onu sıkmış ve maddi problemler bahanesi gibi geldi çünkü siz ofis açıp çalışma teklif etmişsiniz ve kabul etmemiş çözümü kabul etmiyorsa o gerçek sorun değil göstermeliktir asla dediğimi yapın demiyorum ama şimdi bekar olmaya sorumluluk sahibi olmayanlara özeniyor ya kısa bir mesaj atın sana olan sevgimden hiç şüphem yok ama seni mutsuzluğa sürüklemek istemiyorum madem evlilik sana göre değil bitsin diyip biraz kafa dinlemeye gidin ararsa da açmayın ki tartışma olmasın. Biraz gezsin gece eve gelmesin bakalım sizin yokluğunuza değecek mi zaten yanlış olduğunu anlarsa ısrarla dönmenizi ister sizde şart koyup dönün mesela ofis açma şartı koyun iş çıkışı gidin eğlenin en basiti eve bir ps alın beraber oynayın biraz eğlence katın evliliği eğlenceli görsün başkasıyla eğleneceğine aaa ben karımla da aynı şeyleri yapabiliyorum desin.

bence esınız evlenmeye gercekten hazır olmadıgı brı anda sadece sızı kaybetmemek adına evlenmıs, tek maaş, evlılıgın getırdıgı ıster ısteemz kısıtlanma hıssı, buyuk ıhtımal bekar arkadası cok fazla ve onlar gıbı bırıne baglı olmadan rahatca gezme tozma ortamlarda takılma ıstegı vs vs gıbı nedenlerden oturu adam bunalmıs ama ben evlılıgı oyuncak gıbı gorup denedım olmadı bosanalım dıyenlere kızıyorum...

bu nedenle de geç evlenmekten evlenmeden önce her anlamda doygunluk sevıyesıne gelmekten yanayım.

yanı doya doya sevıseceksın, flort edeceksın, aılenel arkadaslarınla bol bol zaman gecıreceksın, cılgınlıklar yapacaksın, ya sunu da yapsaydım suraya da gıtseydım demeyeceksın ... bunları bekarken ımkaların olcusunde yasayıp, ben artık bır kadına yada erkeğe yol arkadası olabılırım, herseye onunla gogus gerebılırım, bazı seylerden fedakarlık edıp kendımı uzak tutabılırım dedıgın an evleneceksın...

tabıkı su var ınsanlar her daım degısıme ve karsındakını sasırtmaya hazırdır.. hersey superdır ama bır bakarsın sıdet egılımı hakaret aldatma vs vardır o zaman zaten ayrılın ama ama ben sıkıldım bıtsın bu ıs demek ısın kolay tarafı, ben sıkıldıysam sebebı sensın demek bu, karsındakını suçlamak demek bılmem anlatabıldım mı?*

Madem evlilik onun için zormuş da neden seni memleketinden alıp getirmiş gelmiş.Eminim evlenelim diye can atan da o olmuştur zamanında.Günahına girmiş boş yere Allah sabır versin sana da canım.

ya haddim değil belki sormak ama cinsel hayatınız nasıl yani.. bu tarz erkekleri cinsellik sanki evliliğe bağlıyor gibi düşünüyorum.. yani tabi ki en önce sevgi ve saygı ama... biz eşimle cinsellikle ilgili çok kavga etmiştik ben isteksizdim eşim de soğuyorum senden derdi hep..

Yok canım düzenli bi özel hayatımız vardi. Bu yüzden olmadığını düşünüyorum.
Biraz ayrı kalmaya zamana ihtiyacımız var galiba

Gerçekten incitici ve zor bir durum hayal kırıklığınızı anlıyorum. Biliyorum ona güvendiniz birçok fedakarlık yaptınız ama bazı noktalarda kendinizi çok ihmal etmişsiniz. Keşke size ait olan bireysel alanınızı biraz korusaydınız. Size ait bir alan kalmamış, şehir değişikliği, çalışmama vs evlilik tam merkeze oturmuş hayatınızda. Evde olmak onun yolunu gözlemek vs bunlar eşinizde bir "yük" algısı oluşturmuş. Bu nedenle insanlara şu önerilir: Kendinize ait bir dünyanız da olsun, çalışma hayatınız olsun vs.. Sevgili F Ftmylclk şu durumda üstüne gitmemenizi öneririm. Siz de sakin olun, kendinize güvenin. Eşinize evlilik terapisine gitmeyi önerin. Bu arada siz de ufaktan kendinizle ilgilenmeye başlayın, iş hayatınızla ilgili bir plan yapmaya başlayın.

Çalışmayı çok istiyor ve seviyorum sadece biraz dinlenmek istemistim. 1 yıl. Memleketteyken çalışıyordum arkadaşlarım vardı kendime ait hayatim vardi. Sevgiliyken onunla bi kac kez tatile gittik güzel vakit geciirdik eglenirdik. Para sıkıntımız olmadı güzel bi işim vardi güzel bi kazancimiz düğünü beraber yaptik. Inanin düğünden sonra hic borcumuz yoktu. Arkadaslariyla disari cikmasini eglenmesini sorun etmedim. Ama sunu farkettim ben alttan aldikca üste cikmaya basladi. Ben 26 o 32 yasinda. Butun bunlara ragmen bu yaptiklarinin kapris yada simariklik olduğunu düşünüyorum. Mesaj attim ben gitmiyorum ama biraz ara verelim bi kac gün gorusmeyelim die. Umarim hakkimizda hayirlisi olur

Dediğiniz gibi kendinize ait hayatınız varken sanki daha yolundaymış birşeyler. Evlenince tabiki o kadar bağımsız olunmuyor ama yine de bireyin kendi alanını koruması lazım. Henüz evliliğiniz çok yeni biraz sabır göstererek ve ufak tefek değişikliklerle ben kurtarılabileceğini düşünüyorum. Mesajınız yerinde olmuş bence sakin bir konuşmaya ihtiyacınız var. Üzmeyin kendinizi bunlar olabilecek şeyler, umarım sizin için en güzeli olur.

Bu aksam geldi eve eşim. Suan ki aklı olsa evlenmeyecegini herseyi birakip gitmek istediğini cok yorulduğunu söyledi. Sanki canimdan can gitti...
Ne yaşamıştık ki biz bu kadar.. bensiz duramayan adam benden nefret eder hale geldi. Niyeyse kizamadim ona. Sakince konuştum. Ama ne fayda. Sanki beni omzunda bir yük gibi görüyor oyle hissettim. Öyle hissettirdi.
Bugünler de geçecek biliyorum. Onsuzluga alisacam zamanla ama ne zaman nasıl bilmiyorum. Sanki dünya dönmüyor suan yada ben nefes alamıyorum. Bunu nasıl anlatırım bilemiyorum. ...

Canım Eylulm arkadaşın konusu da senle aşağı yukarı aynı. Ben bu erkeklere ne oluyor anlamıyorum, evlilik sıkıyor da ev işi , çalışma hayatı, çocuk derken biz niye sıkılmıyoruz acaba. Bence bunlara rahat batıyor .
Senin şansın çocuk yok sanırım, etraflıca oturup konuşun, eşinin kararı kesin ise çok geç olmadan bitirmek en iyisi . İlerde daha çok alışıp çocuk olduktan sonra ayrılmak daha zor olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…