ayrica nasil 1 ay 1 ayini tutmaz ki insanin ben bunu anlamiyorum. maniksinizdir anlarim ya da depresyondasinizdir anlarim. ama normal bir insanin duygulari en azindan ask sevgi gibi duygulari oyle aydanaya degisen birsey degildir. eger oyleyse ciddi bir sorun var demektir.bazı insanlar evlenmeden anlayamıyor.
sen benim oyuncağımdın demez kimse ki daha 1 ayımız 1 ayımızı tutmuyorken insanın evlilik içinde değişmeyeceğine hayata bakışının farklılaşmayacağını kim garanti edebilir.
o yüzden genç evlilikleri onaylamıyoruz mesela.
valla bekara kari bosamak kolay gelir. sen onayla onaylama. bu evlilik gorucu usulu degil iki kisi sevmis bir hayat paylasmaya karar vermisler. yaslari da akli yetmeyecek kadar genc degil...
erkegin bencilligi... net kisa oz.... evlilik sana gore degilse hem pastam dursun hem karnim doysun olmuyor... burada genc bi kadin soz konusu... evlenirken iyi evlilik sorumlulugu yuklenince ayyy ben ergen beynine sahibim daha beni penisimin goturdugu yere gidecektim sen nereden ciktin diyemez...
evliligi goturecek beyne ve kalbe sahip degilsen bunun ozgurlukle alakasi yok aman evlilik bana gore degil cumlelerinin arkasina siginip ergen ergen konusacaksa da bir zahmet alsin eline libidosunu genc bir kadinin hayatini alt ust etmeden defolup gitsin...
neyse konu sahibi bu konu uzar gider. ne hali varsa gorsun. yukarida dedigim gibi siz onu libidosuyla basbasa birakip gidin. kendi hayatinizi kurmaya bakin... en kisa zamanda toparlanmaniz dilegiyle...
ayrica nasil 1 ay 1 ayini tutmaz ki insanin ben bunu anlamiyorum. maniksinizdir anlarim ya da depresyondasinizdir anlarim. ama normal bir insanin duygulari en azindan ask sevgi gibi duygulari oyle aydanaya degisen birsey degildir. eger oyleyse ciddi bir sorun var demektir.
Canim teşekkürler desteğin icin.Gerçekten başka bir sorun var da sana mı çattı seni kızdırmak için acaba güzelim hemen bavul toplamak ne bir sakin dur güzelce konuşun olmadı terapiye gidin bak ailen istememiş yine evlenmişsin bir dur oturun durumu çözün eğer gerçekten bitiyorsa kimse durduramaz zaten ama böyle bavul toplayıp sabahı bekliyorsun sabah adam gönlünü alırsa o bavulu yerleştirirsen ne olacak?
Adamın gözünde sadece blöf atmışsın gibi bir hal alacak bir değer kalmayacak.
Oturun akşam son kez konuşun kızmadan sakince derdini tam öğren sor ama sakince kızarak değil
cehalet kavramini seninle tartismayacagim. hayata bakisimi da. hakaretlerini ve yuksekten ucan egonu ozgurlugunle birlikte harmanlayip hayata bakisina iade ediyorum.hayata bakışın ne kadar sığ resmen cehalet akıyor.
insanın bireysel özgürlüğü olamazmış sanki her bekar erkek-kadın sabah akşam seks alemlerine akıyormuş gibi yazmışsın burada hayatı bilmediğini anlıyorum.
bir insan evlilik içinde sıkılamaz, özgürlüğüne düşkün olamaz gibi yazmışsın sanki adam ya da kadın sadece çapkınlık için evllikten sıkılırmış gibi yazmışsın ya..
biraz okuyun rica ederim.
Anlıyorum buraya gelene kadar baya yıprandınız yani sizi anlıyorum gerçekten insan o ağlama noktasına çıktı mı sadece bir sarılma bile tüm yararları sarıp her şeyi çözüyor.Canim teşekkürler desteğin icin.
Ama bu konusma ilk defa olmuyor. Daha once gecici seyler zannettim yada gercegi gormek istemedim bilemiyorum. Ona sorarken göz yaslarimi tutamadim istemsizce. O zaman sadece sarilmasini istedim ama o kapiyi carpip gitti. Demekki konusulacak bisey kalmamais
cehalet kavramini seninle tartismayacagim. hayata bakisimi da. hakaretlerini ve yuksekten ucan egonu ozgurlugunle birlikte harmanlayip hayata bakisina iade ediyorum.
ben fikrimi soylerken degil sana hakaret etmek senin uzerine alinacagin bir soz bile soylemedim senin beni cehaletle suclaman cehaletin ozbeoz kendisidir.
senin okudugun kitap kadar benim dagitmisligim vardir. edebini saygini kaybettigin cok acik...
daha fazla senin gibi gercekten ozgurluk kavramini bu derece sig ve bencilce tanimlayan bir insanla muatap olmayacagim. diledigini yazip cizebilirsin... yolun acik olsun... senin gibi kendini cok bilgili sanan pek cok insani avcumun icinde sallamis atmis bir insanim ben... o nedenle benim kulvarimda bile kosmaya gucun yetmez...ozgurlugun bekarligin ve gereksiz agresifliginle seni ugurluyorum.
Ben hic evlenelim dememistim ona hep o israr etti. Okulu bitirip memlekete gittigimde onu birakacagimi düşünmüş ve soylemisti okadar cok seviyordum ki onu evlenmeye karar verdik nisanlandik...Anlıyorum buraya gelene kadar baya yıprandınız yani sizi anlıyorum gerçekten insan o ağlama noktasına çıktı mı sadece bir sarılma bile tüm yararları sarıp her şeyi çözüyor.
Başka problemleriniz var mı? Ya da geçmişten gelen bir şey hiç ince şekilde düşündünüz mü?
Yazdıklarımla yönlendirmek istemem sizi ama adamın sevgi problemi yok sadece evlilik onu sıkmış ve maddi problemler bahanesi gibi geldi çünkü siz ofis açıp çalışma teklif etmişsiniz ve kabul etmemiş çözümü kabul etmiyorsa o gerçek sorun değil göstermeliktir asla dediğimi yapın demiyorum ama şimdi bekar olmaya sorumluluk sahibi olmayanlara özeniyor ya kısa bir mesaj atın sana olan sevgimden hiç şüphem yok ama seni mutsuzluğa sürüklemek istemiyorum madem evlilik sana göre değil bitsin diyip biraz kafa dinlemeye gidin ararsa da açmayın ki tartışma olmasın. Biraz gezsin gece eve gelmesin bakalım sizin yokluğunuza değecek mi zaten yanlış olduğunu anlarsa ısrarla dönmenizi ister sizde şart koyup dönün mesela ofis açma şartı koyun iş çıkışı gidin eğlenin en basiti eve bir ps alın beraber oynayın biraz eğlence katın evliliği eğlenceli görsün başkasıyla eğleneceğine aaa ben karımla da aynı şeyleri yapabiliyorum desin.Ben hic evlenelim dememistim ona hep o israr etti. Okulu bitirip memlekete gittigimde onu birakacagimi düşünmüş ve soylemisti okadar cok seviyordum ki onu evlenmeye karar verdik nisanlandik...
Evlendikten sonraki süreç normaldi oncesinde de ufak tefek kiskancliklar falan vardi. Ama üstesinden geldik. Evendikten bi kac ay sonra yavas yavas kendini kapatmaya basladi. Eve geldiginde tv izlemeye konusmamaya basladi. Ilk baslarda yorgunluktandr dedim. Daha sonra konusmaya calistim hep kapat bu konuyu dedi üstünü kapatti sorunlarin. Zamanla arkadaslariyla daha cok vakit gecirmeye basladi. Yavas yavas sitemler basladi. Evlilik zor cok masrafli kaldiramiyorum diye. Hemen bi buro acip calismaya baslayabilecegimi soyledim kabul etmedi. Zamanla sitemleri artmaya basladi. Yok evlilik cok agir kaldiramiyorum, bazi geceler eve gelmeyop arkadaslarimla olmak istiyorum ama sen varsin diye gelmek zorundayim falanlar. Konusmaya calistim olmadi. Bazen kizdim bazen bagirdim bazen alttan aldim. Ama galiba yapamadim ustesinden gelemedim. Bende cok yoruldum ama hic ondan acisini cikarmadim. Bu kadar basit olmamali herseyi bitirmek dedim. Ama onun icin degilmis demek
Yok canım düzenli bi özel hayatımız vardi. Bu yüzden olmadığını düşünüyorum.ya haddim değil belki sormak ama cinsel hayatınız nasıl yani.. bu tarz erkekleri cinsellik sanki evliliğe bağlıyor gibi düşünüyorum.. yani tabi ki en önce sevgi ve saygı ama... biz eşimle cinsellikle ilgili çok kavga etmiştik ben isteksizdim eşim de soğuyorum senden derdi hep..
Çalışmayı çok istiyor ve seviyorum sadece biraz dinlenmek istemistim. 1 yıl. Memleketteyken çalışıyordum arkadaşlarım vardı kendime ait hayatim vardi. Sevgiliyken onunla bi kac kez tatile gittik güzel vakit geciirdik eglenirdik. Para sıkıntımız olmadı güzel bi işim vardi güzel bi kazancimiz düğünü beraber yaptik. Inanin düğünden sonra hic borcumuz yoktu. Arkadaslariyla disari cikmasini eglenmesini sorun etmedim. Ama sunu farkettim ben alttan aldikca üste cikmaya basladi. Ben 26 o 32 yasinda. Butun bunlara ragmen bu yaptiklarinin kapris yada simariklik olduğunu düşünüyorum. Mesaj attim ben gitmiyorum ama biraz ara verelim bi kac gün gorusmeyelim die. Umarim hakkimizda hayirlisi olur
Canım Eylulm arkadaşın konusu da senle aşağı yukarı aynı. Ben bu erkeklere ne oluyor anlamıyorum, evlilik sıkıyor da ev işi , çalışma hayatı, çocuk derken biz niye sıkılmıyoruz acaba. Bence bunlara rahat batıyor .Arkadaşlar devamlı bu platformu takip ederdim. Birgün buraya yazacağım hiç aklıma gelmezdi.
Özet geçim
Eşimle ben üniversite nin ilk senesinde tanışmıştık 2009 yılında. Uzun bir iliski sonrasinda evlendik. Suan 11 aylık evliyiz. Tabiki evlilik suresince ufak tefek sorunlarımız oldu ama ben büyütülecek bişey olduğunu düşünmemiştim. Halbuki öyle değilmiş. Ailem bu evliliği istememişti sebevini simdi anlıyorum. Onlardan uzak tek basimayim. Evlendigimizde esimin memleketine yerlestim o gelemiyordu. Evlendikten sonra 1 yıl calismama karari almistim biraz dinlenmek için. Artık konuya gelim.
Eşim birkaç gündür saçma sapan sebeplerden huzursuzluk cikarmaya başlamıştı. Sebebini sordugumda seninle ilgili değil deyip konuyu kapatiyordu. Artik dayanamadım. Neler oluyor diye sordugumda evliliğin ona göre olmadığını çok sıkıldığını eve gelmek istemediğini falan söyledi. Daha oncede birkaç defa aynı seyi söylemişti ama ben bunun sebebinin evliliğin verdigi sorumluluğu kaldiramadigi icin bu sekilde konuştuğunu düşünmüştüm. Ama bugün farklı bisey vardi gozlerinde. Nefret, bikkinlik...
Bosanalim dedigimde sen bilirsin demekle yetindi. Suan neler hissettigimi ne yapacağımı bilmiyorum. Esyalarimi topladım sabah olmasını bekliyorum. Bi insan bi anda bu kadar degisirmi anlamadım. İçimi dokmek istedim. Kusura bakmayın kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?