Evlilik böyle olmamalı

biyoistt

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2016
746
1.195
113
İyi akşamlar arkadaşlar. Sorunum aslında çok karışık ve kalabalık o yüzden hangisi konusunda öncelikle yardım istesem bilemiyorum.
Sizlere öncelikle sormak istiyorum esiniz size yapmak ya da almak istediği şeyleri söyler mi, gideceği yerleri ya da birine para gonderecekse ya da yardım yapacaksa size de danışır mi?
Eşimin bu konularda bana yasattigi ornekleri mevcut maalesef. Ben sürekli konuşmaktan dert anlatmaktan o kadar yoruldum ki. Güzel güzel anlatiyorum, sesimi yükselterek anlatıyorum, ağlayarak anlatıyorum ama önce tamam haklısın özür dilerim ifadesini duyuyorum ama yine yine benzer şeyleri yaşıyorum. Var mı başka denemediğim bir yol diye düşünüyorum. Konuyu da bu yüzden açtım. Böyle bir durumda daha başka ne yapabilirim?

Valla iki çocuklu olarak maddi anlamda okadar zorlanıyoruzki bazen oyuzden kuruş harcasak haber veriyoruz birbirimize.Ama arkadaşına borç verir o anlık gelişen bi durumdur aksam gelince söyler şu gün ödeyecek der.Bu harcamaları zorda kalmamak için birbirimize bilgilendirme yaparız ama musaitsen iki bin TL lazım derim napcaksin demez yada o bana der bnde napcaksin diye sormam lazım dedikden sonra durumumuz müsaitse sorgulamayız

Benim ona sormadan bir şey yapmami ya da almamı istemiyor. Ki evliliğin başında beri gayet seffafim bu konuda Onun hassasiyetlerine önem veriyorum ve ayni özeni ondan da görmek istiyorum. Örneğin kardeşi için başka bir şehre gitmiş isini halletmiş. Bana baska bir yerde olduğunu söylüyor. Aradan zaman geçiyor ben o gun aslında suraya gitmiştim diyor. Ailesine eşya alıyor benim çok sonradan haberim oluyor başka şekilde. O kadar çok örnek var ki anlatabilecegim.

Yok kardeşine para lazım oldu önce sordu durumumuz musaitmi diye gerçi kardeşi eşime yazmaz direkt yenge para lazım diye bana söyler Her planımız karşılıklı haberdar ederek olur.Aksam programın yoksa ben yapıcam diye sabahdan haber veririm oda aynı şekilde maddi manevi böyle ilerliyoruz 13 yıl bitti evlilikte hep boyleydik ama yani birbirimizle bunu konuşma ihtiyacı hissetmedik böyle başladı böyle devam etti

Kesinlikle beklentilerinizi konuşun anlamasını beklemeyin. Ve size karşı şeffaf olması gerek. Yoksa bu durum büyüyüp çok daha kötü haller almaya başlar

Kesinlikle beklentilerinizi konuşun anlamasını beklemeyin. Ve size karşı şeffaf olması gerek. Yoksa bu durum büyüyüp çok daha kötü haller almaya başlar
Kötü hallere doğru yol aldık gibi. Ben kart borçlarımı ödeyip maaşımın geriye kalanını ona gönderiyorum ama o bu paralarla benden habersiz planlar yapıp uygulayınca kendimi enayi gibi hissediyorum.

Kesinlikle eşler birbirinin gelir ve giderlerini acikca bilmeli bence. Cunku es olmak demek borc harc konusunda da sizi sorumlu yapiyor bir de bu yonden bakilmali, buyuk krediler cekilse odenilmese, evi arabayi satsa savsa ucu size de dokunuyor.. resmi nikahin yukumlulukleri var maalesef

Kötü hallere doğru yol aldık gibi. Ben kart borçlarımı ödeyip maaşımın geriye kalanını ona gönderiyorum ama o bu paralarla benden habersiz planlar yapıp uygulayınca kendimi enayi gibi hissediyorum.
Gonderme sen de, benden habersiz bir seyler yapiyorsun seninle daha once konusmustuk dersin kizarsa kizsin bazi seyler icin kavga etmekten cekinmemek lazim. Baska ile habersiz gidiyor yolda kaza vs olsa ne olacak? Sana sormadan ailesine nasil bir seyler aliyor sen de al. Bunlari yapmazsan anlamaz maalesef.

Bence de olmamalı da defalarca çeşitli şekillerde anlatmışsınız.

Anlamamış…

Muhtemelen anlamayacaktır.

Niye? Mecbur musun? Çok ciddiyim? Psikolog olmak isterdim. Bu psikolojiyi çözmek istiyorum.

Bana söyle. Ne mecburiyetin var? Bunun cevanını kendine de ver. Senin bu çileleri çekmeye ne mecburiyetin var?

Kocanın aşkından ölüp bitiyor musun? 1 dediğini 2 etmiyor mu? Dilinden bal mı damlıyor? Onsuz geçen günlerini günden saymıyo musun?

O olmasa açlıktan ölüp geberecek sokaklara düşüp dilenci mi olacaksın? Senin o adama ne mecburiyetin var?

Benim ikinci evliliğim ve eşim sağolsun hem her gittiği yeri hem de yaptığı harcamaları söyler . Tabiki danışılacak bir durumsa danışır ama yok eğer standart bir harcama ya da anlık gelişen bir durumsa akşamında böyle bir şey oldu şu kadar ödedim der. Ben de aynı şekilde kendisine bahsederim şu masraf oldu şu kadar gitti diye. Bence olması gereken de bu eşler arasında bu tarz konular şeffaf olmalı.

Ancak ilk eşim tam da sizin eşiniz gibiydi. Ne gittiği yeri ne kime ne aldı ne verdi sormama rağmen söylemezdi . Ne kadar konuşsam da aynı şeyleri yapıp anlamasını salamaya çalışsam da sonuç değişmedi . Ben hep başka bir şekilde öğrenirdim. Maalesef bu güven sarsıcı oluyor. Bu tarz konularda gizli saklı hareket eden kişiler genelde başka konularda da bunu yapmaya meyilli oluyor .

Yani bana göre bu kişinin karakteri ve evliliğe bakış açısı ile ilgili.

Bnce yol yakınken önleminizi alın ve bu konudaki tavrınızı net koyun zaman ilerledikçe daha zor olur çünkü .

Ama bu çok bencilce siz hesap veriyorsunuz beyefendi farklı bir şehre gittiğini bile başka zaman laf arasında söylüyor. Bu çok çirkin, insanı yok saymak. aynı şeyi bi kez de siz yapın diyeceğim ama böyleleri Allah korusun ne yapacağı belli olmaz bana sormadan nereye gittin diye. Ama şu var bir insan bencil ise bencildir. Anlayışı kıt ise kıttır ben insanların sonradan değişeceğine olan inancımı yıllaaaaar yıllar önce kaybettim… o sebepten mevcut durumu nasıl tolere eder devam edersiniz bilemiyorum işiniz zor …

Bence önce sakin kalıp konuşun ha baktınız güven vermiyor ayni sekilde devam ediyor o zaman ayni şeyleri yapın sizde anlamazsa da hesabınızı ayırırsiniz siz belli şeyleri o da belli şeyleri ödüyor zaten. Kendi birikiminizi kendiniz yaparsınız. Ama sizin kazandığınız parayi başka şeyler için harciyorsa yazıklar olsun diyorum

Afedersiniz ama çalışıp çalışıp eşe sormadan bir şey alamamak nedir?
Cidden keyif alıyor musunuz bu hayattan?

Ben bazen manyakça, çöpe atarcasına alışveriş yapmak isterim yaparım da.
Gitmediğim kuaförlere, kaçmadığım lükslere sayarım.

Çalışıyorum ve bu özgürlüğe sahip olmam gerektiğine inanıyorum.
Anneme, kardeşlerime, yeğenlerimle harçlık verebilmek hediye alabilmek için el onayına ihtiyacım olacaksa neden çalışıyorum?

Bence eşiniz gibi biri hiç haketmiyor bu fedakarlığı.
Bu düzeni bozmanın zamanı gelmiş.
Herkes kendi bütçesinden sorumlu artık. Hesap sormam ama hesap vermem de deyin bitsin.
Emin olun en çok ona dokunur.

Şu maaş gönderme işini asla anlamicam:)
Hem sizin harcadiklariniza karışacak, hem kendisi istediği gibi size danışmadan harcayacak hem de maasinizi gonderceksiniz:)

Sizin daha önce de benzer konunuz vardı diye hatırlıyorum.
Neden eşinizin sizden istediği şeyi kendi yapmamasına rağmen sürekli ona para göndermeye devam ediyorsunuz?
Aynı şeyleri yaşayıp yaşayıp, paranızı eşinize göndermeniz enayilik evet.

Kardesinin işi için şehir dışına çıkabilir, kök ailesinden birine hediye de alabilir bunlar bence tek başına sorun değil ama eşiniz sadece kendine hak görüyor bunları, sizin yaptıklarınızın ise çeteleini tutuyor. Buna konuşup konuşup yine devam etmeniz çok yanlış. Yapmayın, bir kuruş bile göndermeyin artık kendisine.

bende esimde calısıyoruz. esim kendisine bisey almaz öyle pek beraber gider alırız zaten, arabanın masrafları ondadır, yıkama benzin vs. paramız bitince birbirimizden isteyebiliyoruz. gecen günlerde bi arkadasım borc istedi benden az bi tutar degildi eisme sordum hesap yaptık öyle gönderdik. esimden isteseler eminim oda sorardı. ama atıyorum kucuk borclarsa söylemez bence aklına gelmez yani.

O kadar dogru bir soru ki. En çok bunu merak ediyorum. Maaş neden kocaya veriliyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…