Evlilik böyle olmamalı

Ben de buna katılıyorum. Yani hangi taraf parayı savurmayacaksa ona yollansın ne var bunda. Ha ama her şey açık olsun.
Bizde de eşim bana yollar. İşi yoğun, kafası dolu, para işleriyle uğraşmak istemiyor. Ben ona nispeten daha rahatım. O yüzden parayı yollar, ben ödemeleri yapar, kalırsa birikimi de yapar eşime söylerim. Herhangi bi sorun da yaşamadık çok şükür

Ben çalışmıyorum eşimin kredi kartı bende bişey alacaksan veya bı yere gideceksem artık alışkanlık olmuş mesaj atar haber veririm. Eşim de aynı şekilde bi yere gidecekse haber verir ama birine borç vermiş,veya yardım etmiş bunları ne söyler ne yansıtır. Beni ve çocuklarını ihmal etmediği evini sorumluluklarını bildiği sürece karışmam

Merhaba. Şuanda hamile olduğum için çalışmıyorum eşim geçindiriyor bizi ama sevgili olduğumuz günden beri ben çalışırken eşimle böyle konularda şeffaftık onun her yaptığı harcamayı ben benimde her yaptığım harcamayı o bilir zaten birbirimize fevri tepkiler vermeyiz çünkü herhangi bir harcama yaparken evimizin sorumluluklarını ihmal etmeyiz birbirimize de harcamaların hesabını sormayız. Aynı şekilde gittiğimiz yer 2 adımlık yer bile olsa bilgimiz dahilinde olur. Bence eşlerin birbirinden gizli harcamaları da gittikleri yer de olmamalı sonuçta ortak bir hayatınız var o kişiyle. Konuşarak derdinizi anlatamıyorsanız erkekler görsel varlıklardır eşinizin hareketlerini yansıttığınızda farkedecektir mutlaka. Eğer çözemezsenizde ilişki uzmanından yardım alabilirsiniz ilişkinizi derinden etkileyen bir konuysa bu

Aslında eşine muhtaç bir kadın değilim. Hatta esim sen neden benden birsey istemiyorsun neden yardım etmeme izin vermiyorsun der. Karşıma geçip sesini yükseltemez, sert tepkiler vermez. Haklı olduğumu sonuna kadar biliyor ama o kadar duygusal bir yapisi var ki kimseye hayır diyemiyor en başta ailesine ve o yüzden onları ya da başkalarını mutlu etmeye iyilik yapmaya çalışırken beni çok yoruyor

Konu sahibi yaşıyor işte mesele o.
İki tarafta şeffaf ve dürüst olsa bir kişinin ilgilenmesi bence de sorun değil. Ama her evliliğe uygun değil bu yöntem.

Konu sahibi yaşıyor işte mesele o.
İki tarafta şeffaf ve dürüst olsa bir kişinin ilgilenmesi bence de sorun değil. Ama her evliliğe uygun değil bu yöntem.
Size katılıyorum. Yorumum da sizin için değildi.
Ben her fırsatta neden atıyorsun eşine denmesini anlamıyorum. Benim eşime de diyorlar. Çok garip geliyor eşimin maaşını bana yollaması.
İşin garibi eşime diyenler de genelde eşinin maaşının ne kadar olduğunu bilmediğinden yakınan insanlar.
Ama evet sizin dediğiniz gibi adam benden mahrum ediyorsa ya da ben ondan sakınıyorsam tabii ki yollanmamalı

korkuyormu sizden kızıp bagırıyor musunuz? Tepkiniz ne oluyor genelde ?
Ona göre evde huzurumuz bozulmasın diye sessiz kalıyor. Evliliğin başında birçok şeye o kadar sessiz kalmışım ki suan her şey gü yüzüne çıkıyor o da bu durumdan tedirgin sürekli geçmişi unutalım bana güven ben iyi niyetle yapıyorum senin canı sıkılmasın diye bazı şeyleri söylemiyorum diyor ama böyle bendeki sevgiyi ve güveni azalttığını farkında değil. Bunu her yolla anlattım konunun başında da söylediğim gibi. Ama o en son ne olur beni idare etsen anlayisli olsan deyince ben de artık kredisinin büyük kısmını tüketmiş oldu.

Kötü hallere doğru yol aldık gibi. Ben kart borçlarımı ödeyip maaşımın geriye kalanını ona gönderiyorum ama o bu paralarla benden habersiz planlar yapıp uygulayınca kendimi enayi gibi hissediyorum.

Ağlayarak kendinizi ifade etmeyi bırakıp öncelikle paranızı haraççı kocanıza vermeyeceksiniz!

Daha çok sevileceğinizi mi sandınız çok merak ediyorum?.

Siz dizginleri onun eline verdiğiniz ve susup ağladınız sürece kesinlikle mutlu olamazsınız.

Bir şeyler değişsin isteyenler öncelikle kendini düzeltecek. Bakın o zaman nasıl değişiyor her şey. Bu kadar ezdirmeyin kendinizi gerçekten.

Bakın kendinizi kandırıyorsunuz.
Eşiniz yıllardır ihtiyaçları dahi olmamasına rağmen sürekli ailesi kimini hibe kimini borç şekilde para göndermiş.
Siz bu adama güvenip, çoğu kez birikim olsun diye kendinizden kısıp para gönderiyorsunuz o da rahatsız olduğunuzu, evde huzursuzluk çıkacağını bilmesine rağmen ailesine para gönderiyor. Şehir dışına kardeşi için çıkıyor haberiniz yok. Bu da bir çeşit aldatmadır. Eşiniz sizi üzmesini gayet biliyor, hiçte utanmıyor bundan. İsteyince yapıyor yani.

Attığı her adımı haber verir. Bu benim istediğim değil. Kendi yapısı böyle. Böyle düşünen biri. Ben de ona her şeyimi söylerim. Arkadan iş cevirilmesinden nefret ediyor. Ben de öyleyim. Bana dürüst olsun canımı yesin.
Siz niye kazancınızı kocanıza veriyorsunuz? Yazık değil mi? Hem çalış hem yorul hem de habersiz ol. Enayilikten başka bir şey değil.
Bu adam düzelmez. Çünkü fikri bu değil. Fikri danışarak yol alan biri olsaydı zaten bunları yaşamazdın. Birbirinden haberi olan çiftler konuşarak her şeyi halleder.

entresan yanı şüpheyle kol kola gezıyor insan guvenemez kı adam sürekli arkamdan bugun ne iş çevirecek diye sorgulamak bıle rahatsız edıcı yorucu

Ben aileye para gönderme kısmına da karşı değilim. Eşime ailesine yıllardır yardım eder, gerçekten ihtiyaçları var. Ben de aileme hediyeler alırım, bir eksikleri varsa kendim yapmak isterim ama bizim birbirimizden gizlimiz saklımız yok. Eşim kendi harcarken bana şeffaf olmam konusunda bir baskı falan kurmuyor. Her ailenin bütçesine göre ekstra olabilecek bir harcama da birbirimizden haberdar oluruz. Siz yıllardır aynı sorunu, aptal yerine konmayı yaşayıp, her ay maaşınızın kalanını eşinize gönderip kendinize çok büyük haksızlık ediyorsunuz. Bu adam yine para gönderecek, yine harcayacak. Siz de araba için borç ödüyoruz diyerek kendinizden kısıp eşinize göndermeye devam edin.

KÖK AİLESİNDEN VE ARKADAŞLARINDAN AYRILIP ÖZ AİLESİNE ODAKLANMALI ANLAŞABİLİRSİNİZ UMARIM ARTIK

BU KONUDA SİZE HAK VERİYORUM EŞİM ANNESİNİ HASTANEYE GÖTÜRÜRKEN BİLE BANA 1 HAFTA ÖNCE ŞÖYLE ŞÖYLE YAPICAZ HABERİN OLSUN DER. YA DA BEN ARKADAŞLARIMLA ÇIKACAKSAM ÖNCEDEN SÖYLERİM. Bİ PLANIMIZ YOKSA KIZLARLA BULUŞUCAM DİYE BENİM HABERİM OLMADAN ŞEHİR DIŞINA BİRİSİYLE GİDECEK CİDDEN GÜVEN KALMAZDI HERHALDE BENDE.

Neden bagiriyorsunuz?

Ailesi ihtiyaç sahibi değil. Ama iki tane evleri var dayalı döşeli 3. Evi yaptırıyorlar ve eşim sürekli o evin de ihtiyaçlarını almaya maddi destek yapmaya çalışıyor. Hep bir mağduriyet varmış gibi durumu lanse ettiği için ben kabul etmeyince bencillikle tham ediyor.

Kalmadı ki zaten guven. O hâlâ biz neden bu hale geldik bir sorunumuz da yok aslında büyütülecek kafasında.

Siz kendi ailenize eşinizden gizli harcarsanız tepkisi ne olur? Maaşınızın kalanını göndermesiniz kendisine?
Konuda sizden şeffaflık beklediğini yazmışsınız. Üstüne sizi bencillikle suçluyor ama asıl bencil olan o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…