- 23 Ağustos 2019
- 713
- 1.864
- 113
- 36
Ben de buna katılıyorum. Yani hangi taraf parayı savurmayacaksa ona yollansın ne var bunda. Ha ama her şey açık olsun.ben rahat ediyorum zaten şirkette çok yoruluyorum maddi bişey düşünmek istemediğimi eşime başta söyledim şunu sen yap bunu ben yapayım da demek bana göre değil. Eşim cimri ya da savurgan değil ben de ezik ya da beceriksiz değilim bunda da bu kadar kızılıp sorgulanacak bişey yok hanımlar rahat olun
Ben çalışmıyorum eşimin kredi kartı bende bişey alacaksan veya bı yere gideceksem artık alışkanlık olmuş mesaj atar haber veririm. Eşim de aynı şekilde bi yere gidecekse haber verir ama birine borç vermiş,veya yardım etmiş bunları ne söyler ne yansıtır. Beni ve çocuklarını ihmal etmediği evini sorumluluklarını bildiği sürece karışmamİyi akşamlar arkadaşlar. Sorunum aslında çok karışık ve kalabalık o yüzden hangisi konusunda öncelikle yardım istesem bilemiyorum.
Sizlere öncelikle sormak istiyorum esiniz size yapmak ya da almak istediği şeyleri söyler mi, gideceği yerleri ya da birine para gonderecekse ya da yardım yapacaksa size de danışır mi?
Eşimin bu konularda bana yasattigi ornekleri mevcut maalesef. Ben sürekli konuşmaktan dert anlatmaktan o kadar yoruldum ki. Güzel güzel anlatiyorum, sesimi yükselterek anlatıyorum, ağlayarak anlatıyorum ama önce tamam haklısın özür dilerim ifadesini duyuyorum ama yine yine benzer şeyleri yaşıyorum. Var mı başka denemediğim bir yol diye düşünüyorum. Konuyu da bu yüzden açtım. Böyle bir durumda daha başka ne yapabilirim?
Merhaba. Şuanda hamile olduğum için çalışmıyorum eşim geçindiriyor bizi ama sevgili olduğumuz günden beri ben çalışırken eşimle böyle konularda şeffaftık onun her yaptığı harcamayı ben benimde her yaptığım harcamayı o bilir zaten birbirimize fevri tepkiler vermeyiz çünkü herhangi bir harcama yaparken evimizin sorumluluklarını ihmal etmeyiz birbirimize de harcamaların hesabını sormayız. Aynı şekilde gittiğimiz yer 2 adımlık yer bile olsa bilgimiz dahilinde olur. Bence eşlerin birbirinden gizli harcamaları da gittikleri yer de olmamalı sonuçta ortak bir hayatınız var o kişiyle. Konuşarak derdinizi anlatamıyorsanız erkekler görsel varlıklardır eşinizin hareketlerini yansıttığınızda farkedecektir mutlaka. Eğer çözemezsenizde ilişki uzmanından yardım alabilirsiniz ilişkinizi derinden etkileyen bir konuysa buİyi akşamlar arkadaşlar. Sorunum aslında çok karışık ve kalabalık o yüzden hangisi konusunda öncelikle yardım istesem bilemiyorum.
Sizlere öncelikle sormak istiyorum esiniz size yapmak ya da almak istediği şeyleri söyler mi, gideceği yerleri ya da birine para gonderecekse ya da yardım yapacaksa size de danışır mi?
Eşimin bu konularda bana yasattigi ornekleri mevcut maalesef. Ben sürekli konuşmaktan dert anlatmaktan o kadar yoruldum ki. Güzel güzel anlatiyorum, sesimi yükselterek anlatıyorum, ağlayarak anlatıyorum ama önce tamam haklısın özür dilerim ifadesini duyuyorum ama yine yine benzer şeyleri yaşıyorum. Var mı başka denemediğim bir yol diye düşünüyorum. Konuyu da bu yüzden açtım. Böyle bir durumda daha başka ne yapabilirim?
Aslında eşine muhtaç bir kadın değilim. Hatta esim sen neden benden birsey istemiyorsun neden yardım etmeme izin vermiyorsun der. Karşıma geçip sesini yükseltemez, sert tepkiler vermez. Haklı olduğumu sonuna kadar biliyor ama o kadar duygusal bir yapisi var ki kimseye hayır diyemiyor en başta ailesine ve o yüzden onları ya da başkalarını mutlu etmeye iyilik yapmaya çalışırken beni çok yoruyorbunu yakın bir tanıdığımda gördüm kızmıştım neden buna tahammül ediyorsun nasıl izin verirsin 10 lira ile işe gidilip gelinir mi bi kart versin bari başına bişey gelse ihtiyacın olsa ne yapacaksın dedim. Çağırırsam gelir ama eşim dedi. Öyle saçma bi savunma yaptı ki bidaha yorum yapmamıştım. 'Çağırırsam gelir?' o ne demek onu bile anlamadım. Ona muhtaç olmak hoşuna mı gidiyordu anlamadım. Sonrası daha kötü kocasının para dışında bişey aklına gelmediği için kadın kocasının yakın arkadaşıyla sevgili olmuştu. Yani kendi eden kendi buluyor. Bıktım usandım diyip boşanmak yerine başka adama gitmek daha kötü. Galiba bazı kadınları, 'erkek olmadan yaşanmaz'a ailede alıştırıyorlar kendi kendilerine bişey yapabileceklerini bilmiyorlar.
Konu sahibi yaşıyor işte mesele o.Ben de buna katılıyorum. Yani hangi taraf parayı savurmayacaksa ona yollansın ne var bunda. Ha ama her şey açık olsun.
Bizde de eşim bana yollar. İşi yoğun, kafası dolu, para işleriyle uğraşmak istemiyor. Ben ona nispeten daha rahatım. O yüzden parayı yollar, ben ödemeleri yapar, kalırsa birikimi de yapar eşime söylerim. Herhangi bi sorun da yaşamadık çok şükür
Size katılıyorum. Yorumum da sizin için değildi.Konu sahibi yaşıyor işte mesele o.
İki tarafta şeffaf ve dürüst olsa bir kişinin ilgilenmesi bence de sorun değil. Ama her evliliğe uygun değil bu yöntem.
Ona göre evde huzurumuz bozulmasın diye sessiz kalıyor. Evliliğin başında birçok şeye o kadar sessiz kalmışım ki suan her şey gü yüzüne çıkıyor o da bu durumdan tedirgin sürekli geçmişi unutalım bana güven ben iyi niyetle yapıyorum senin canı sıkılmasın diye bazı şeyleri söylemiyorum diyor ama böyle bendeki sevgiyi ve güveni azalttığını farkında değil. Bunu her yolla anlattım konunun başında da söylediğim gibi. Ama o en son ne olur beni idare etsen anlayisli olsan deyince ben de artık kredisinin büyük kısmını tüketmiş oldu.korkuyormu sizden kızıp bagırıyor musunuz? Tepkiniz ne oluyor genelde ?
Kötü hallere doğru yol aldık gibi. Ben kart borçlarımı ödeyip maaşımın geriye kalanını ona gönderiyorum ama o bu paralarla benden habersiz planlar yapıp uygulayınca kendimi enayi gibi hissediyorum.
Bakın kendinizi kandırıyorsunuz.Aslında eşine muhtaç bir kadın değilim. Hatta esim sen neden benden birsey istemiyorsun neden yardım etmeme izin vermiyorsun der. Karşıma geçip sesini yükseltemez, sert tepkiler vermez. Haklı olduğumu sonuna kadar biliyor ama o kadar duygusal bir yapisi var ki kimseye hayır diyemiyor en başta ailesine ve o yüzden onları ya da başkalarını mutlu etmeye iyilik yapmaya çalışırken beni çok yoruyor
entresan yanı şüpheyle kol kola gezıyor insan guvenemez kı adam sürekli arkamdan bugun ne iş çevirecek diye sorgulamak bıle rahatsız edıcı yorucuOna göre evde huzurumuz bozulmasın diye sessiz kalıyor. Evliliğin başında birçok şeye o kadar sessiz kalmışım ki suan her şey gü yüzüne çıkıyor o da bu durumdan tedirgin sürekli geçmişi unutalım bana güven ben iyi niyetle yapıyorum senin canı sıkılmasın diye bazı şeyleri söylemiyorum diyor ama böyle bendeki sevgiyi ve güveni azalttığını farkında değil. Bunu her yolla anlattım konunun başında da söylediğim gibi. Ama o en son ne olur beni idare etsen anlayisli olsan deyince ben de artık kredisinin büyük kısmını tüketmiş oldu.
KÖK AİLESİNDEN VE ARKADAŞLARINDAN AYRILIP ÖZ AİLESİNE ODAKLANMALI ANLAŞABİLİRSİNİZ UMARIM ARTIKAslında eşine muhtaç bir kadın değilim. Hatta esim sen neden benden birsey istemiyorsun neden yardım etmeme izin vermiyorsun der. Karşıma geçip sesini yükseltemez, sert tepkiler vermez. Haklı olduğumu sonuna kadar biliyor ama o kadar duygusal bir yapisi var ki kimseye hayır diyemiyor en başta ailesine ve o yüzden onları ya da başkalarını mutlu etmeye iyilik yapmaya çalışırken beni çok yoruyor
BU KONUDA SİZE HAK VERİYORUM EŞİM ANNESİNİ HASTANEYE GÖTÜRÜRKEN BİLE BANA 1 HAFTA ÖNCE ŞÖYLE ŞÖYLE YAPICAZ HABERİN OLSUN DER. YA DA BEN ARKADAŞLARIMLA ÇIKACAKSAM ÖNCEDEN SÖYLERİM. Bİ PLANIMIZ YOKSA KIZLARLA BULUŞUCAM DİYE BENİM HABERİM OLMADAN ŞEHİR DIŞINA BİRİSİYLE GİDECEK CİDDEN GÜVEN KALMAZDI HERHALDE BENDE.Bakın kendinizi kandırıyorsunuz.
Eşiniz yıllardır ihtiyaçları dahi olmamasına rağmen sürekli ailesi kimini hibe kimini borç şekilde para göndermiş.
Siz bu adama güvenip, çoğu kez birikim olsun diye kendinizden kısıp para gönderiyorsunuz o da rahatsız olduğunuzu, evde huzursuzluk çıkacağını bilmesine rağmen ailesine para gönderiyor. Şehir dışına kardeşi için çıkıyor haberiniz yok. Bu da bir çeşit aldatmadır. Eşiniz sizi üzmesini gayet biliyor, hiçte utanmıyor bundan. İsteyince yapıyor yani.
Neden bagiriyorsunuz?BU KONUDA SİZE HAK VERİYORUM EŞİM ANNESİNİ HASTANEYE GÖTÜRÜRKEN BİLE BANA 1 HAFTA ÖNCE ŞÖYLE ŞÖYLE YAPICAZ HABERİN OLSUN DER. YA DA BEN ARKADAŞLARIMLA ÇIKACAKSAM ÖNCEDEN SÖYLERİM. Bİ PLANIMIZ YOKSA KIZLARLA BULUŞUCAM DİYE BENİM HABERİM OLMADAN ŞEHİR DIŞINA BİRİSİYLE GİDECEK CİDDEN GÜVEN KALMAZDI HERHALDE BENDE.
Yok yok bağırmıyorum bilgisayardan yazıyorum büyük harf kullanıyorum hesaplamalar hesaplar için ondanNeden bagiriyorsunuz?
Ailesi ihtiyaç sahibi değil. Ama iki tane evleri var dayalı döşeli 3. Evi yaptırıyorlar ve eşim sürekli o evin de ihtiyaçlarını almaya maddi destek yapmaya çalışıyor. Hep bir mağduriyet varmış gibi durumu lanse ettiği için ben kabul etmeyince bencillikle tham ediyor.Ben aileye para gönderme kısmına da karşı değilim. Eşime ailesine yıllardır yardım eder, gerçekten ihtiyaçları var. Ben de aileme hediyeler alırım, bir eksikleri varsa kendim yapmak isterim ama bizim birbirimizden gizlimiz saklımız yok. Eşim kendi harcarken bana şeffaf olmam konusunda bir baskı falan kurmuyor. Her ailenin bütçesine göre ekstra olabilecek bir harcama da birbirimizden haberdar oluruz. Siz yıllardır aynı sorunu, aptal yerine konmayı yaşayıp, her ay maaşınızın kalanını eşinize gönderip kendinize çok büyük haksızlık ediyorsunuz. Bu adam yine para gönderecek, yine harcayacak. Siz de araba için borç ödüyoruz diyerek kendinizden kısıp eşinize göndermeye devam edin.
Diyorum keşke senin onları düşündüğün kadar onlar da evlatlarını torunlarını düşünse ki beni düşünmelerini geçtim zaten.KÖK AİLESİNDEN VE ARKADAŞLARINDAN AYRILIP ÖZ AİLESİNE ODAKLANMALI ANLAŞABİLİRSİNİZ UMARIM ARTIK
Kalmadı ki zaten guven. O hâlâ biz neden bu hale geldik bir sorunumuz da yok aslında büyütülecek kafasında.BU KONUDA SİZE HAK VERİYORUM EŞİM ANNESİNİ HASTANEYE GÖTÜRÜRKEN BİLE BANA 1 HAFTA ÖNCE ŞÖYLE ŞÖYLE YAPICAZ HABERİN OLSUN DER. YA DA BEN ARKADAŞLARIMLA ÇIKACAKSAM ÖNCEDEN SÖYLERİM. Bİ PLANIMIZ YOKSA KIZLARLA BULUŞUCAM DİYE BENİM HABERİM OLMADAN ŞEHİR DIŞINA BİRİSİYLE GİDECEK CİDDEN GÜVEN KALMAZDI HERHALDE BENDE.
Siz kendi ailenize eşinizden gizli harcarsanız tepkisi ne olur? Maaşınızın kalanını göndermesiniz kendisine?Ailesi ihtiyaç sahibi değil. Ama iki tane evleri var dayalı döşeli 3. Evi yaptırıyorlar ve eşim sürekli o evin de ihtiyaçlarını almaya maddi destek yapmaya çalışıyor. Hep bir mağduriyet varmış gibi durumu lanse ettiği için ben kabul etmeyince bencillikle tham ediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?