Evlilik böyle olmamalı

Araba borcu ödüyoruz demişsiniz. Madem ailene gönderecek paran var, benden bir şey bekleme bundan sonra deyin bakalım ne oluyor?

Buyuk ihtimal aslında çık kızar ve kendini kötü hisseder ama bana belli etmemeye çalışır. Çünkü ailem o kadar çok şey yaptı ki bizim için eşim annesinden isteyemedigi şeyleri benim annemden ister.o yüzden birsey söylemeye dili varmaz. Ki benim.oyle bir karakterde olmadığımı da gayet iyi bildiğinden dolayı o konuda içi rahat. Ya ben onun inadına bile olsa karakterimden ödün vermek çocuklarıma kötü örnek olmak istemiyorum.

Çocuklarınız nerden bilecek sizin eşinizle olan para muhabbetinizi?
Siz böyle devam edin "karakterinizinden" ödün vermeyin.
Eşinizde sizin kendinizden kıstığınız parayla istediğini yapsın.
Müstehak oluyor bir yerden sonrası.

Kalmadı ki zaten guven. O hâlâ biz neden bu hale geldik bir sorunumuz da yok aslında büyütülecek kafasında.
evliliği aileme bir kurban getiriyorum bizim ailemize dahil oluyor diye değilde ben bir yuva kurup aile oluyorum diye düşünmüyorlar çünkü

Esin de baban da iyidir ama sen zaten çalışıyorsun, annen de çalışıyormuş şimdi eşini eli bol vs diye yüceltmeye gerek yok ki zaten olması gereken bunlar çünkü senin de kazancın var işin içinde, ikinizin parasını size harcaması olması gereken birşey zaten...ben paramı yollamam eşime o da teklif etmez zaten, ayrı gayrı yok evde, ben pahalı da olsa aldığım birşeyi söylemem ama saklamak için değil aklıma gelmez çünkü hesabımı bilirim, eşimden de beklemem söylemesini çok onemsemem açıkçası, insanlar kendi kazandigi istediği gibi harcamali bana göre

Eşimi yüceltirim nasıl biri olduğunu biliyorum yeni evlenmedim tanıyorum kendisini. korona döneminde zatürre oldum evde yattım sonra eşim sağlığından önemli değil çık işten dedi 1 yıl çalışmadım ve bir kez bile para mevzusu konuşulmadı. yani elim para gördüğü için değil eşim olduğu için beni düşündü keşke tanısanız bu duyguları. Aynı evde önemsenmeden yaşasam üzülürdüm çok. bu arada annemde 20 yıldır çalışmıyor ms hastası olduğu için belki bilirsiniz bu hastalığı. sizin hayatınız size bizim hayatımız bize özel dinamiklerle dolu.

Yalnız bu karakterinden ödün vermemek değil ki, siz eşinize para göndererek eşinizin sizin paranizi başkalarına yoklamasına, sizi ihmal etmesine sebep oluyorsunuz ve bunu da biliyor ve tepkisiz kalıyorsunuz kusura bakmayın bu eziklik psikolojisi, ilerde çocuklarıniz size bunu sorsa ne diyeceksiniz, anne hadi babam ailesine gönderdi sen kendi paranı neden göndermesine izin verdin, deseler ne diyeceksiniz ama ben karakterimden odun vermedim mi diyeceksiniz yoksa çok pasiftim sesimi çıkarıp hakkımı koruyamadim mi ?

Öncelikle anlamıyor değil işine gelmiyor. Çok haklısınız ve eşiniz sizi insan yerine koyup haber vermeye bile tenezzül etmiyor. Şehir dışına çıkarken haber vermemek çok olağandışı bir davranış ve eşler arasında kesinlikle olmamalı. Para konusu da ancak şu şekilde habersiz olabilir, mesela ödemelerden sonra ikinize de serbest harcamaya örneğin 5er bin lira kaldı diyelim onu dilediğince harcayabilir haber vermese de olur ama onun dışındakiler kabul edilmemeli.

O duygulari çok iyi tanıyorum o yüzden diyorum ki aslında olması gereken şeyler, eşinizi seversiniz anlarım ama ortak kazancı size harcaması normal olan birşey...elinizin para görüp görmemesi mesele değil ne demek istediğimi anlamamissiniz mesela ev hanımı da olsanız o para ortak ve size harcanması normal, çevrenizde hangi örnekleri gördünüz bilmiyorum ama sizin çok yucelttiginiz davranışlar bana normal ve olması gereken şeyler olarak geldi ya da ben öyle yaşadığım içindr

Eşimin kazancı benden yüksek. Olay sadece benim maaşımin geri kalanını ona göndermem değil ki. Ben göndermesemde o yine gönderir harcar. Mesele evliliği idrak edememesi. O birseyler yaparken söylemese de sorun değil ama benim söylemem gerekiyor. Biz bunun kaç kez tartışmasını yaşadık. Biz sadece maddi acilardan sorun yaşamıyoruz ki bir çok konuda böyleyiz. Keşke sorun sadece maaşımı kendim harcamamla çözülse.

Normal işte insan yani eşlerimiz. o yüzden yüceltiyorum nasıl kötüye kötü diyorsak iyiyede iyi deriz niye bu kadar üstüne düşüyorsunuz hepimizin doğrusu kendine benim konuma çalıştığım için olduğunu da söylemişsiniz

Araba borcu ödüyoruz demişsiniz. Madem ailene gönderecek paran var, benden bir şey bekleme bundan sonra deyin bakalım ne oluyor?
Ailesinin zor durumda olduğundan bahsediyor ama ben ortada zorlanacak bir durum göremiyorum. Fazladan evleri var kiraya vermiyorlar kiracı ile uğraşmak istemedikleri için. 3 tane dayalı döşeli evleri var ikisi de emekli arazileri de var ama yine de yetmiyor ve hep borçları oluyor.

Valla kanka kayn ailen bir cins ama kocan da mal afedersin onlara cekmis. Nereye gidiyorsan durustce soyle oyle git. Adam yalan soyleme hastaligina yakalanmis artik

Eşim her şeyi bana sorar danışır. Ben genelde ona söylemem.

Kötü hallere doğru yol aldık gibi. Ben kart borçlarımı ödeyip maaşımın geriye kalanını ona gönderiyorum ama o bu paralarla benden habersiz planlar yapıp uygulayınca kendimi enayi gibi hissediyorum.
Hissin konusunda çok haklısın. Gönderme bir daha

Bıçak gibi kesip atmaz sorununuzu bu adim ama en azından bir tepki olarak başlamış olursunuz. Sizin planınız ne ? Buraya anlattınız rahatladınız ayni usul devamkeee mi

ve bu yüzden o kadar mutsuzlardır ki ; bekarları evlen diye zorbalarlar , çocuğu olmayanları da aaaa çocuksuz olur mu diye .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…