- 29 Mayıs 2021
- 14.840
- 96.534
- 548
- 37
Araba borcu ödüyoruz demişsiniz. Madem ailene gönderecek paran var, benden bir şey bekleme bundan sonra deyin bakalım ne oluyor?Ailesi ihtiyaç sahibi değil. Ama iki tane evleri var dayalı döşeli 3. Evi yaptırıyorlar ve eşim sürekli o evin de ihtiyaçlarını almaya maddi destek yapmaya çalışıyor. Hep bir mağduriyet varmış gibi durumu lanse ettiği için ben kabul etmeyince bencillikle tham ediyor.
Çocuklarınız nerden bilecek sizin eşinizle olan para muhabbetinizi?Buyuk ihtimal aslında çık kızar ve kendini kötü hisseder ama bana belli etmemeye çalışır. Çünkü ailem o kadar çok şey yaptı ki bizim için eşim annesinden isteyemedigi şeyleri benim annemden ister.o yüzden birsey söylemeye dili varmaz. Ki benim.oyle bir karakterde olmadığımı da gayet iyi bildiğinden dolayı o konuda içi rahat. Ya ben onun inadına bile olsa karakterimden ödün vermek çocuklarıma kötü örnek olmak istemiyorum.
evliliği aileme bir kurban getiriyorum bizim ailemize dahil oluyor diye değilde ben bir yuva kurup aile oluyorum diye düşünmüyorlar çünküKalmadı ki zaten guven. O hâlâ biz neden bu hale geldik bir sorunumuz da yok aslında büyütülecek kafasında.
Esin de baban da iyidir ama sen zaten çalışıyorsun, annen de çalışıyormuş şimdi eşini eli bol vs diye yüceltmeye gerek yok ki zaten olması gereken bunlar çünkü senin de kazancın var işin içinde, ikinizin parasını size harcaması olması gereken birşey zaten...ben paramı yollamam eşime o da teklif etmez zaten, ayrı gayrı yok evde, ben pahalı da olsa aldığım birşeyi söylemem ama saklamak için değil aklıma gelmez çünkü hesabımı bilirim, eşimden de beklemem söylemesini çok onemsemem açıkçası, insanlar kendi kazandigi istediği gibi harcamali bana göreEvde baba figürü evlenince koca sanki maddi olarak herşeyi yapması gerekiyormuş gibi geliyor bazı kadınlara ama bu kadar da acımasız olmayın. Erkek erkek diye ağlayan var mıdır bilmem ama 60 yıl yaşayacaksam yanımda bi eşim olsun benimle gülsün yaşasın benimle yesin içsin isterim.(çok şükür ki eli bol güler yüzlü merhametli bi adamla evliyim)Anlattığınız tipte erkeklerinde soyu tükensin kimseye bela olmasın isterim. Bizler bir yerde Anadolu toprağında Ortadoğu kültürüyle büyütüldük. Hep kadın eksik anlamaz yapamaz dendi ve bazılarımız bunu içselleştirdi. Kınamayın onların yaşadığı hayatı görmeden içinde bulunmadan anlamanız çok zor. Bana da doğru gelmiyor ama tanıdığım çok kadın var telefonundan fatura ödemeyi öğrenmek bile istemeyen çünkü hata yapmaktan başkasına yük olmaktan korkuyorlar. Bir de benim annem var yıllarca temizliklere gidip babamla birlikte 5 çocuk büyüten ve her hakkına sahip çıkan okuma yazma bilmeyen bi kadın. Yaptı her şeyi babamla sırt sırta verip yaptı . Ev yaptılar bizleri büyütüp evlendirdiler. Oda babama verdi parasını nasıl diyebilirim aciz kendine bile yetemeyen kadın diye. 20 yıldır ms hastası. kendi hastanesine bile kendi gider onca yollardan geçer. Babam evde yemekte temizlikte yardım eder camları anneme sildirmez dengesi pek yerinde değil düşmesin diye (giriş üstünde oturuyorlar) ama evin her maddi ihtiyacını babam çok güzel gördü. Bizi de annemi de eksik bırakmadı. Allah merhametli insanla karşılaştırsın ömür geçirmeyi nasip etsin. Kötü eş bitmiş hayat eziyet gibi zaten biz kadınlar birbirimize destek olalım diye buradayız kırmayalım birbirimizi
düzenleme : birde annemi hiç babamdan para isterken görmedim. Yüklükler vardı ozaman çeyiz sandıklarının üstünde onun altına bırakırdı asıl parayı babam kendi yanına harçlık alırdı.
Eşimi yüceltirim nasıl biri olduğunu biliyorum yeni evlenmedim tanıyorum kendisini. korona döneminde zatürre oldum evde yattım sonra eşim sağlığından önemli değil çık işten dedi 1 yıl çalışmadım ve bir kez bile para mevzusu konuşulmadı. yani elim para gördüğü için değil eşim olduğu için beni düşündü keşke tanısanız bu duyguları. Aynı evde önemsenmeden yaşasam üzülürdüm çok. bu arada annemde 20 yıldır çalışmıyor ms hastası olduğu için belki bilirsiniz bu hastalığı. sizin hayatınız size bizim hayatımız bize özel dinamiklerle dolu.Esin de baban da iyidir ama sen zaten çalışıyorsun, annen de çalışıyormuş şimdi eşini eli bol vs diye yüceltmeye gerek yok ki zaten olması gereken bunlar çünkü senin de kazancın var işin içinde, ikinizin parasını size harcaması olması gereken birşey zaten...ben paramı yollamam eşime o da teklif etmez zaten, ayrı gayrı yok evde, ben pahalı da olsa aldığım birşeyi söylemem ama saklamak için değil aklıma gelmez çünkü hesabımı bilirim, eşimden de beklemem söylemesini çok onemsemem açıkçası, insanlar kendi kazandigi istediği gibi harcamali bana göre
Yalnız bu karakterinden ödün vermemek değil ki, siz eşinize para göndererek eşinizin sizin paranizi başkalarına yoklamasına, sizi ihmal etmesine sebep oluyorsunuz ve bunu da biliyor ve tepkisiz kalıyorsunuz kusura bakmayın bu eziklik psikolojisi, ilerde çocuklarıniz size bunu sorsa ne diyeceksiniz, anne hadi babam ailesine gönderdi sen kendi paranı neden göndermesine izin verdin, deseler ne diyeceksiniz ama ben karakterimden odun vermedim mi diyeceksiniz yoksa çok pasiftim sesimi çıkarıp hakkımı koruyamadim mi ?Buyuk ihtimal aslında çık kızar ve kendini kötü hisseder ama bana belli etmemeye çalışır. Çünkü ailem o kadar çok şey yaptı ki bizim için eşim annesinden isteyemedigi şeyleri benim annemden ister.o yüzden birsey söylemeye dili varmaz. Ki benim.oyle bir karakterde olmadığımı da gayet iyi bildiğinden dolayı o konuda içi rahat. Ya ben onun inadına bile olsa karakterimden ödün vermek çocuklarıma kötü örnek olmak istemiyorum.
O duygulari çok iyi tanıyorum o yüzden diyorum ki aslında olması gereken şeyler, eşinizi seversiniz anlarım ama ortak kazancı size harcaması normal olan birşey...elinizin para görüp görmemesi mesele değil ne demek istediğimi anlamamissiniz mesela ev hanımı da olsanız o para ortak ve size harcanması normal, çevrenizde hangi örnekleri gördünüz bilmiyorum ama sizin çok yucelttiginiz davranışlar bana normal ve olması gereken şeyler olarak geldi ya da ben öyle yaşadığım içindrEşimi yüceltirim nasıl biri olduğunu biliyorum yeni evlenmedim tanıyorum kendisini. korona döneminde zatürre oldum evde yattım sonra eşim sağlığından önemli değil çık işten dedi 1 yıl çalışmadım ve bir kez bile para mevzusu konuşulmadı. yani elim para gördüğü için değil eşim olduğu için beni düşündü keşke tanısanız bu duyguları. Aynı evde önemsenmeden yaşasam üzülürdüm çok. bu arada annemde 20 yıldır çalışmıyor ms hastası olduğu için belki bilirsiniz bu hastalığı. sizin hayatınız size bizim hayatımız bize özel dinamiklerle dolu.
Normal işte insan yani eşlerimiz. o yüzden yüceltiyorum nasıl kötüye kötü diyorsak iyiyede iyi deriz niye bu kadar üstüne düşüyorsunuz hepimizin doğrusu kendine benim konuma çalıştığım için olduğunu da söylemişsinizO duygulari çok iyi tanıyorum o yüzden diyorum ki aslında olması gereken şeyler, eşinizi seversiniz anlarım ama ortak kazancı size harcaması normal olan birşey...elinizin para görüp görmemesi mesele değil ne demek istediğimi anlamamissiniz mesela ev hanımı da olsanız o para ortak ve size harcanması normal, çevrenizde hangi örnekleri gördünüz bilmiyorum ama sizin çok yucelttiginiz davranışlar bana normal ve olması gereken şeyler olarak geldi ya da ben öyle yaşadığım içindr
tabiki deesiniz size yapmak ya da almak istediği şeyleri söyler mi, gideceği yerleri ya da birine para gonderecekse ya da yardım yapacaksa size de danışır mi?
Ailesinin zor durumda olduğundan bahsediyor ama ben ortada zorlanacak bir durum göremiyorum. Fazladan evleri var kiraya vermiyorlar kiracı ile uğraşmak istemedikleri için. 3 tane dayalı döşeli evleri var ikisi de emekli arazileri de var ama yine de yetmiyor ve hep borçları oluyor.Araba borcu ödüyoruz demişsiniz. Madem ailene gönderecek paran var, benden bir şey bekleme bundan sonra deyin bakalım ne oluyor?
Ailesinin zor durumda olduğundan bahsediyor ama ben ortada zorlanacak bir durum göremiyorum. Fazladan evleri var kiraya vermiyorlar kiracı ile uğraşmak istemedikleri için. 3 tane dayalı döşeli evleri var ikisi de emekli arazileri de var ama yine de yetmiyor ve hep borçları oluyor.
Siz neden soylemiyorsunuz? Eşimi anlamaya çalıştığım için soruyorum yanlış anlamayinEşim her şeyi bana sorar danışır. Ben genelde ona söylemem.
Eşim çok önemsemiyor, söylesem de anlamıyorSiz neden soylemiyorsunuz? Eşimi anlamaya çalıştığım için soruyorum yanlış anlamayin
Hissin konusunda çok haklısın. Gönderme bir dahaKötü hallere doğru yol aldık gibi. Ben kart borçlarımı ödeyip maaşımın geriye kalanını ona gönderiyorum ama o bu paralarla benden habersiz planlar yapıp uygulayınca kendimi enayi gibi hissediyorum.
Bıçak gibi kesip atmaz sorununuzu bu adim ama en azından bir tepki olarak başlamış olursunuz. Sizin planınız ne ? Buraya anlattınız rahatladınız ayni usul devamkeee miEşimin kazancı benden yüksek. Olay sadece benim maaşımin geri kalanını ona göndermem değil ki. Ben göndermesemde o yine gönderir harcar. Mesele evliliği idrak edememesi. O birseyler yaparken söylemese de sorun değil ama benim söylemem gerekiyor. Biz bunun kaç kez tartışmasını yaşadık. Biz sadece maddi acilardan sorun yaşamıyoruz ki bir çok konuda böyleyiz. Keşke sorun sadece maaşımı kendim harcamamla çözülse.
ve bu yüzden o kadar mutsuzlardır ki ; bekarları evlen diye zorbalarlar , çocuğu olmayanları da aaaa çocuksuz olur mu diye .Çalışıp maaşını kocasına yollayan ve sonra kocasından ezile büzüle para dilenen kadınları anlamıyorum. Allahım bu nasıl hayat. Bu nasıl kafa. Bu nasıl eziklik. Bu nasıl hiçlik. Kendi kendinize var olamıyor musunuzbi erkeğe muhtaç mısınız mecbur musunuz ayakta ve hayatta kalmak için çok mu lazım bir erkek anlamıyorum ki bu kafayı. Erkek ne ya. Ay kafayı yiyeceğim delireceğim. Çalış çabala maaşını başkasına yolla. Mantıklı değil. Asla yapmam. İmkan ihtimal yok. İki dünya bir araya gelse asla kimseye 5 kuruş yollamam. Bi de harçlık isteyeceğim he? Bu forumda öğrendim maaş kartı kocasında olanlar varmış. Ezikliğin nirvanası. Ya siz niye yaşıyorsunuz ki? Çalış. İş yerinde sisteme köle ol. Evde kocaya köle ol. Benliğin, kimliğin, öz değerin ne olacak? Ah ile gel vah ile git. Yaşın 60 oldu mu aklın başına gelsin ama iş işten geçsin. Sinir stres sahibi ol.
Evlilik bu değil. Bu olmamalı. Bir ev boktan bir araba boktan bir daire için hayat heba edilmemeli. Beş para etmez bi koca toplum için doğurulmuş 3 çocuk ve harcanmış 60 yıllık bir ömür... çoğu kadının özeti. Üzgünüm. Çoğunuz busunuz. İster beğenin ister beğenmeyin. İşe git işten gel. Kocayla kavga et. Yat uyu. İşe git. Bla bla... devam...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?