- 6 Ocak 2025
- 45
- 34
- 3
- 32
ben rahat ediyorum zaten şirkette çok yoruluyorum maddi bişey düşünmek istemediğimi eşime başta söyledim şunu sen yap bunu ben yapayım da demek bana göre değil. Eşim cimri ya da savurgan değil ben de ezik ya da beceriksiz değilim bunda da bu kadar kızılıp sorgulanacak bişey yok hanımlar rahat olunO kadar dogru bir soru ki. En çok bunu merak ediyorum. Maaş neden kocaya veriliyor?
ailesine destek olsa gelir konu açarlar annem babam elimden paramı alıyor dieO kadar dogru bir soru ki. En çok bunu merak ediyorum. Maaş neden kocaya veriliyor?
Her eşte sizin eşiniz gibi değil malesef . Konu açıldığı ıcın sorguluyoruz neden dieben rahat ediyorum zaten şirkette çok yoruluyorum maddi bişey düşünmek istemediğimi eşime başta söyledim şunu sen yap bunu ben yapayım da demek bana göre değil.
diğer türlüsüne Allah sabır versin zor olurdu sanırım yaşanmaz öyle. Gözün görüyor canın çekiyor ama kocan yüzünden alamıyorsun ne kötü bide çalıştığını verip seni finansal kölesi yapıyor. Böylesine bende yükselirim doğrusuHer eşte sizin eşiniz gibi değil malesef . Konu açıldığı ıcın sorguluyoruz neden die
Allah sabır değil de akıl verse yeter . Harcamalarımı kendım yönetebilirim diyecek kadar da dil versin . Amindiğer türlüsüne Allah sabır versin zor olurdu sanırım yaşanmaz öyle. Gözün görüyor canın çekiyor ama kocan yüzünden alamıyorsun ne kötü bide çalıştığını verip seni finansal kölesi yapıyor. Böylesine bende yükselirim doğrusu
aminAllah sabır değil de akıl verse yeter . Harcamalarımı kendım yönetebilirim diyecek kadar da dil versin . Amin
İsminiz mesleginizden geliyorsa, siz hesap kitap işlerinden bıkmışta olabilirsiniz. Eşiniz de guveninizi suistimal etmiyorsa ne güzel üstünüzden bir yük almış oluyor. Ama çoğu kadın maaşını eşine verip sonra ezile büzüle harçlık istiyor eşinden birde laf işitiyor. Üstelik karısının parasıyla adam olduğunu zannedenler var ki, onlar mide bulandırıcı. Gerçekten çok gördüm böylelerini. Beş parası olmayan, çalışmayan adamların, kadına psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayıp üstüne kadının parasıyla hayatını yaşadığını gününü gun ettigini görüyorum. Bu kadınlar anlayamadığım bir şekilde bu tarz adamlar için ölüp bitiyor, adam giderse yaşayamaz gibi davranıyor.ben rahat ediyorum zaten şirkette çok yoruluyorum maddi bişey düşünmek istemediğimi eşime başta söyledim şunu sen yap bunu ben yapayım da demek bana göre değil. Eşim cimri ya da savurgan değil ben de ezik ya da beceriksiz değilim bunda da bu kadar kızılıp sorgulanacak bişey yok hanımlar rahat olun
Ben bu durumu hiç yaşamadım biliyor musunuz? Calisiyor olmama rağmen hâlâ babam harçlık vermeye çalışır. Sürekli kızım bir ihtiyacınız var mı göndereyim mi der? Babam pahalı hediye de kabul etmez. Eşim ailesine sürekli birseyler almak ister onların zor durumda olduğunu söylüyor ama hepsi keyfi harcamalar.ailesine destek olsa gelir konu açarlar annem babam elimden paramı alıyor die
bunu yakın bir tanıdığımda gördüm kızmıştım neden buna tahammül ediyorsun nasıl izin verirsin 10 lira ile işe gidilip gelinir mi bi kart versin bari başına bişey gelse ihtiyacın olsa ne yapacaksın dedim. Çağırırsam gelir ama eşim dedi. Öyle saçma bi savunma yaptı ki bidaha yorum yapmamıştım. 'Çağırırsam gelir?' o ne demek onu bile anlamadım. Ona muhtaç olmak hoşuna mı gidiyordu anlamadım. Sonrası daha kötü kocasının para dışında bişey aklına gelmediği için kadın kocasının yakın arkadaşıyla sevgili olmuştu. Yani kendi eden kendi buluyor. Bıktım usandım diyip boşanmak yerine başka adama gitmek daha kötü. Galiba bazı kadınları, 'erkek olmadan yaşanmaz'a ailede alıştırıyorlar kendi kendilerine bişey yapabileceklerini bilmiyorlar.İsminiz mesleginizden geliyorsa, siz hesap kitap işlerinden bıkmışta olabilirsiniz. Eşiniz de guveninizi suistimal etmiyorsa ne güzel üstünüzden bir yük almış oluyor. Ama çoğu kadın maaşını eşine verip sonra ezile büzüle harçlık istiyor eşinden birde laf işitiyor. Üstelik karısının parasıyla adam olduğunu zannedenler var ki, onlar mide bulandırıcı. Gerçekten çok gördüm böylelerini. Beş parası olmayan, çalışmayan adamların, kadına psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayıp üstüne kadının parasıyla hayatını yaşadığını gününü gun ettigini görüyorum. Bu kadınlar anlayamadığım bir şekilde bu tarz adamlar için ölüp bitiyor, adam giderse yaşayamaz gibi davranıyor.
Adam kurulu düzenini neden bozmak istesin, tabi ki boşanmak istemez.Bizim borçlarımız var ve şuan arabayı yenilemek için para biriktiriyoruz. Bütün ödemeler tek kalemde toplansın daha kolay olur diye böyle bir yol seçtik. Ama iyi niyetim suistimal ediliyor. Kaç kere olması gerekeni anlattım. Yapmayacaksan bosanalim git kendi kafana göre birini bul. Ben de çocuklarımla önümü göreyim dedim. Beni kaybetmekten korkuyor ama kendisine de bir dur diyemiyor. Bu nasıl bir psikoloji anlamıyorum. Bu maaşları ayırma meselesini söyledim bu sefer ama kendisi tepkisiz ve sessiz kaldı.
Vermeyin maaşınızı . Eğer bu yüzden de sizinle tartışmaya girerse çıkarın hayatınızdan bu adamı . Sizinle değil maaşınızla evlenmıs sayınBen bu durumu hiç yaşamadım biliyor musunuz? Calisiyor olmama rağmen hâlâ babam harçlık vermeye çalışır. Sürekli kızım bir ihtiyacınız var mı göndereyim mi der? Babam pahalı hediye de kabul etmez. Eşim ailesine sürekli birseyler almak ister onların zor durumda olduğunu söylüyor ama hepsi keyfi harcamalar.
Evde baba figürü evlenince koca sanki maddi olarak herşeyi yapması gerekiyormuş gibi geliyor bazı kadınlara ama bu kadar da acımasız olmayın. Erkek erkek diye ağlayan var mıdır bilmem ama 60 yıl yaşayacaksam yanımda bi eşim olsun benimle gülsün yaşasın benimle yesin içsin isterim.(çok şükür ki eli bol güler yüzlü merhametli bi adamla evliyim)Anlattığınız tipte erkeklerinde soyu tükensin kimseye bela olmasın isterim. Bizler bir yerde Anadolu toprağında Ortadoğu kültürüyle büyütüldük. Hep kadın eksik anlamaz yapamaz dendi ve bazılarımız bunu içselleştirdi. Kınamayın onların yaşadığı hayatı görmeden içinde bulunmadan anlamanız çok zor. Bana da doğru gelmiyor ama tanıdığım çok kadın var telefonundan fatura ödemeyi öğrenmek bile istemeyen çünkü hata yapmaktan başkasına yük olmaktan korkuyorlar. Bir de benim annem var yıllarca temizliklere gidip babamla birlikte 5 çocuk büyüten ve her hakkına sahip çıkan okuma yazma bilmeyen bi kadın. Yaptı her şeyi babamla sırt sırta verip yaptı . Ev yaptılar bizleri büyütüp evlendirdiler. Oda babama verdi parasını nasıl diyebilirim aciz kendine bile yetemeyen kadın diye. 20 yıldır ms hastası. kendi hastanesine bile kendi gider onca yollardan geçer. Babam evde yemekte temizlikte yardım eder camları anneme sildirmez dengesi pek yerinde değil düşmesin diye (giriş üstünde oturuyorlar) ama evin her maddi ihtiyacını babam çok güzel gördü. Bizi de annemi de eksik bırakmadı. Allah merhametli insanla karşılaştırsın ömür geçirmeyi nasip etsin. Kötü eş bitmiş hayat eziyet gibi zaten biz kadınlar birbirimize destek olalım diye buradayız kırmayalım birbirimiziÇalışıp maaşını kocasına yollayan ve sonra kocasından ezile büzüle para dilenen kadınları anlamıyorum. Allahım bu nasıl hayat. Bu nasıl kafa. Bu nasıl eziklik. Bu nasıl hiçlik. Kendi kendinize var olamıyor musunuzbi erkeğe muhtaç mısınız mecbur musunuz ayakta ve hayatta kalmak için çok mu lazım bir erkek anlamıyorum ki bu kafayı. Erkek ne ya. Ay kafayı yiyeceğim delireceğim. Çalış çabala maaşını başkasına yolla. Mantıklı değil. Asla yapmam. İmkan ihtimal yok. İki dünya bir araya gelse asla kimseye 5 kuruş yollamam. Bi de harçlık isteyeceğim he? Bu forumda öğrendim maaş kartı kocasında olanlar varmış. Ezikliğin nirvanası. Ya siz niye yaşıyorsunuz ki? Çalış. İş yerinde sisteme köle ol. Evde kocaya köle ol. Benliğin, kimliğin, öz değerin ne olacak? Ah ile gel vah ile git. Yaşın 60 oldu mu aklın başına gelsin ama iş işten geçsin. Sinir stres sahibi ol.
Evlilik bu değil. Bu olmamalı. Bir ev boktan bir araba boktan bir daire için hayat heba edilmemeli. Beş para etmez bi koca toplum için doğurulmuş 3 çocuk ve harcanmış 60 yıllık bir ömür... çoğu kadının özeti. Üzgünüm. Çoğunuz busunuz. İster beğenin ister beğenmeyin. İşe git işten gel. Kocayla kavga et. Yat uyu. İşe git. Bla bla... devam...
Benim ona sormadan bir şey yapmami ya da almamı istemiyor. Ki evliliğin başında beri gayet seffafim bu konuda Onun hassasiyetlerine önem veriyorum ve ayni özeni ondan da görmek istiyorum. Örneğin kardeşi için başka bir şehre gitmiş isini halletmiş. Bana baska bir yerde olduğunu söylüyor. Aradan zaman geçiyor ben o gun aslında suraya gitmiştim diyor. Ailesine eşya alıyor benim çok sonradan haberim oluyor başka şekilde. O kadar çok örnek var ki anlatabilecegim.
Kötü hallere doğru yol aldık gibi. Ben kart borçlarımı ödeyip maaşımın geriye kalanını ona gönderiyorum ama o bu paralarla benden habersiz planlar yapıp uygulayınca kendimi enayi gibi hissediyorum.
Eşiniz size bariz yalan söylüyor, harcamalarınız konusunda size psikolojik şiddet uyguluyor, evliliğinizi yeniden gözden geçirin bence.Benim ona sormadan bir şey yapmami ya da almamı istemiyor. Ki evliliğin başında beri gayet seffafim bu konuda Onun hassasiyetlerine önem veriyorum ve ayni özeni ondan da görmek istiyorum. Örneğin kardeşi için başka bir şehre gitmiş isini halletmiş. Bana baska bir yerde olduğunu söylüyor. Aradan zaman geçiyor ben o gun aslında suraya gitmiştim diyor. Ailesine eşya alıyor benim çok sonradan haberim oluyor başka şekilde. O kadar çok örnek var ki anlatabilecegim.
korkuyormu sizden kızıp bagırıyor musunuz? Tepkiniz ne oluyor genelde ?Benim ona sormadan bir şey yapmami ya da almamı istemiyor. Ki evliliğin başında beri gayet seffafim bu konuda Onun hassasiyetlerine önem veriyorum ve ayni özeni ondan da görmek istiyorum. Örneğin kardeşi için başka bir şehre gitmiş isini halletmiş. Bana baska bir yerde olduğunu söylüyor. Aradan zaman geçiyor ben o gun aslında suraya gitmiştim diyor. Ailesine eşya alıyor benim çok sonradan haberim oluyor başka şekilde. O kadar çok örnek var ki anlatabilecegim.
Tabiki sorar sormalıda evi ortak geçindiriyoruz, tüm maaş bende toplanır faturalar vs ben ilgilenirim eşim kendine aylık yetecek harçlığını alır birine hediye alınacaksa beraber alırız birbirimize fikir veririzİyi akşamlar arkadaşlar. Sorunum aslında çok karışık ve kalabalık o yüzden hangisi konusunda öncelikle yardım istesem bilemiyorum.
Sizlere öncelikle sormak istiyorum esiniz size yapmak ya da almak istediği şeyleri söyler mi, gideceği yerleri ya da birine para gonderecekse ya da yardım yapacaksa size de danışır mi?
Eşimin bu konularda bana yasattigi ornekleri mevcut maalesef. Ben sürekli konuşmaktan dert anlatmaktan o kadar yoruldum ki. Güzel güzel anlatiyorum, sesimi yükselterek anlatıyorum, ağlayarak anlatıyorum ama önce tamam haklısın özür dilerim ifadesini duyuyorum ama yine yine benzer şeyleri yaşıyorum. Var mı başka denemediğim bir yol diye düşünüyorum. Konuyu da bu yüzden açtım. Böyle bir durumda daha başka ne yapabilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?