• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik bu kadar mı önemli ?

bence küçükken barbie bebeklerden gelen alışkanlık
sevimli pembe kıyafetli kız profili taşıyan insanlar dolu her yan eheh
keşke küçüklüklerinde kalsaydı o şeyler inan bak ev diziyorum az kaldı evliler kervanına giriyorum bir tane öyle abuk subuk eşya yok ya, yok bisküvi sunumu için minyatür sandalye kahve fincanları küçükken evcilik oynadığımiz gibi ayy gerçekten komik ya

Selam hanımlar
27 yaşında bekar bir bayanım, çevremde çoğu tanıdığım evli hatta çocuklu.. Ben buna takılmıyorum çünkü kıyas yapılacak bir konu değil kimi erken evlenebilir kimi geç bu normal bir durum. Evlenmek istiyorum ama bu başkaları evlendi diye değil kendim için ve bazı şeyler için geç kalmak istemediğimden.
Mesele şu ki insanların evliliği bu kadar abartması canımı sıkıyor. Bekar insanlara acımaları mahrumiyet altında yaşıyormuş gibi bakmaları komik gelse de bir yerden sonra sinirimi bozuyor. İşini gücünü eline almış hayatını yoluna koymuş biriyim doğru kişi karşıma çıkmadığı için evlenmedim henüz. Tanışmak için de pek çaba göstermiyorum zaten doğru kişiyi arayarak bulacağımı da sanmıyorum karşıma çıkacaksa çıkartır Allah.
Arkadaşlarımın sürekli bir şeyler yapmam gerektiği iması canımı sıkıyor hayatımı yaşarken tanırsam tanırım sırf biriyle tanışmak için bir şeyler yapmak bana göre saçma. Bekarlık bu kadar mı kötü görülüyor ki çaba göstermeli oluyorum.
Kızların kadınların evliliği rekabete ve gösterişe dönüştüren.. nişandı düğündü derken ev fotolarıyla çocuk şovlarıyla devam eden sosyal medya hesapları bana saçma geliyor.. ama bunu söylemem bile kıskançlık olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle bazen artık evleneyim de art niyetli yorumlara kapılar kapansın istiyorum acımalar, eleştirileri kıskançlık sanmalar bitsin istiyorum(istemesem de etkileniyorum sanırım yorumlardan)... ''Ya evliliği ne diye gözümde büyüteyim en salağı bile evleniyor işte'' dediğim için hoşlanmyorlar tabi benden ama işin gerçeği de bu değil mi ? Evliliğin marifet sanıldığı bir ortamda fazla mantıklı olmakla suçlandığım için üzülmeli miyim sevinmeli miyim bilmiyorum.. Evliliği asla yermiyorum hayatın bir parçası ama tek başına bir anlam ifade etmiyor.. pembe cupcake desenli tabaklara sahip olmakdan ibaret değil evlilik..
Oysa ki burada her gün bir sürü evli kadından memnuniyetsizlik ve pişmanlık dolu yazılar okuyoruz bir yerde bir şeyler ciddi manada çelişiyor olmalı masal görünümlü fotograf albümleri moda ama biraz yakından tanıma fırsatı olunca karısına horlayan erkekler görüyorum bolca. ..
Bunlar işin farklı bir boyutu konuyu dağıttım ama hal böyleyken neden bu sahte çifte standart ve bekarlara acıma.. fazla seçme evlen baskısı.. hatta suçlama ?
Sevgili konu sahibi toplum bireyin hayatında yapması gerekenleri o daha doğmadan sıraya koymuştur. Önce okul bitecek. İş bulunacak. Erkekse askerlik yapacak. Evlenilecek. Üç tane çocuk yapılacak. Yazlık alınacak. Kışlık alınacak. Tüm bu döngüyü sorgulamadan hayatına geçiren o kadar kadın var ki. İnancım şu bir insanın hayattaki en büyük vazifesi kendi potansiyelini gerçekleştirmektir. Bir adama eş olmak anne olmak bunlar sosyal roller. Olursa da olur. Olmasa da olur. Hayatın amacı bunlar olmamalı...

Bence değil. Hatta hiç değil. Ben de bazen istiyorum evlenmek ama sonra düşünüyorum; ya eşim sonradan değişirse, ya bana kendini tam tanıtmamışsa, ya ailesiyle anlaşamazsam, ya ailesine para yedirirse, ya eski özgürlüğüm olmazsa... Sonra vazgeçiyorum. Millet evlenme teklifi alayım diye dört gözle bakar ben almayayım diye. Geçenlerde bir arkadaşım görümcelerinden bahsetti. İki kardeş ikisi de bekar. Abileriyle altlı üstlü oturuyorlar. Her daim yanlarında destek var maddi olarakta. Millet evli olanlara gıpta ile bakar ben bu iki kardeşe özendim ne yalan söyleyeyim.

Ayol bu oyle bi konuki.. evlensen cocuklular konusur.. bi cocuklu olsan cogul cocuklular :D bu bole devam eder giderrr :D

köküne kadar haklisiniz. bazı insanların tek başarısı "evlenmek"...
avrupada yaşıyorum ve tanıdığım hiçbir kadın evlenmek için çaba sarf etmiyor (ben dahil, nişanlıyım...30 yaşındayım )
-evim var, 10 yıldır...üçüncü mobilyalarımı aldım yani
-arabam var
-çevrem var
- erkek arkadaşım hep oldu
-cinsellik var
-tatil filan fişman zaten 15 senedir gitmediğim delik kalmadı

bunların hepsini ben kendime sunuyorum....

soru: niye evlenmek için yırtının demi? rahatım. bu rahatlığı kendim sağladım.daha demin konu okudum, kocası hamile karısına paket bisküvi için hakaret etmiş...

bu bence evlilik değil...

doğru insan, doğru zaman. bu iki faktör yerine gelince evlenirim.

yeminle yanımda olsan alnından öperdim :KK50::KK50::KK50:

maalesef toplumdan kaynaklı olarak çoğu zaman, +25 oldu mu evde kalmış ya da kalacak adayı olarak etiket yiyoruz.

ben de 24 üm ve evlenmeyi düşünmüyorum :rapci:

Selam hanımlar
27 yaşında bekar bir bayanım, çevremde çoğu tanıdığım evli hatta çocuklu.. Ben buna takılmıyorum çünkü kıyas yapılacak bir konu değil kimi erken evlenebilir kimi geç bu normal bir durum. Evlenmek istiyorum ama bu başkaları evlendi diye değil kendim için ve bazı şeyler için geç kalmak istemediğimden.
Mesele şu ki insanların evliliği bu kadar abartması canımı sıkıyor. Bekar insanlara acımaları mahrumiyet altında yaşıyormuş gibi bakmaları komik gelse de bir yerden sonra sinirimi bozuyor. İşini gücünü eline almış hayatını yoluna koymuş biriyim doğru kişi karşıma çıkmadığı için evlenmedim henüz. Tanışmak için de pek çaba göstermiyorum zaten doğru kişiyi arayarak bulacağımı da sanmıyorum karşıma çıkacaksa çıkartır Allah.
Arkadaşlarımın sürekli bir şeyler yapmam gerektiği iması canımı sıkıyor hayatımı yaşarken tanırsam tanırım sırf biriyle tanışmak için bir şeyler yapmak bana göre saçma. Bekarlık bu kadar mı kötü görülüyor ki çaba göstermeli oluyorum.
Kızların kadınların evliliği rekabete ve gösterişe dönüştüren.. nişandı düğündü derken ev fotolarıyla çocuk şovlarıyla devam eden sosyal medya hesapları bana saçma geliyor.. ama bunu söylemem bile kıskançlık olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle bazen artık evleneyim de art niyetli yorumlara kapılar kapansın istiyorum acımalar, eleştirileri kıskançlık sanmalar bitsin istiyorum(istemesem de etkileniyorum sanırım yorumlardan)... ''Ya evliliği ne diye gözümde büyüteyim en salağı bile evleniyor işte'' dediğim için hoşlanmyorlar tabi benden ama işin gerçeği de bu değil mi ? Evliliğin marifet sanıldığı bir ortamda fazla mantıklı olmakla suçlandığım için üzülmeli miyim sevinmeli miyim bilmiyorum.. Evliliği asla yermiyorum hayatın bir parçası ama tek başına bir anlam ifade etmiyor.. pembe cupcake desenli tabaklara sahip olmakdan ibaret değil evlilik..
Oysa ki burada her gün bir sürü evli kadından memnuniyetsizlik ve pişmanlık dolu yazılar okuyoruz bir yerde bir şeyler ciddi manada çelişiyor olmalı masal görünümlü fotograf albümleri moda ama biraz yakından tanıma fırsatı olunca karısına horlayan erkekler görüyorum bolca. ..
Bunlar işin farklı bir boyutu konuyu dağıttım ama hal böyleyken neden bu sahte çifte standart ve bekarlara acıma.. fazla seçme evlen baskısı.. hatta suçlama ?
Evlilik çok güzel. Ama anlaşabileceğin, birisini bulursan. İnsanların ne düşündüğünü önemseme. Herkes kendi evliliğine baksın.

Evliliği bu kadar yermek de bana enteresan geldi, sonuçta siz de istediğiniz için şu an buna takılıyosunuz. Ben evlenenli 2 sene oldu herkes sürekli çocuk çocuk diye soruyo ama şu an gerçekten düşünmediğim için hiç önemsemedim. Gerçekten her evlenen çocuk sahibi olmak zorunda mı hemen diye sorgulamadım. Ben sevdiğim adamı bulduğum için evlendim, eşim de keza " sen olmasan asla 26 yaşında evlenmezdim" diyo. Evlenmek için evlenilmez, o baskı yapanlara da hiç aldırmayın. Zaten böyle baskıları hiç anlamış değilim ben, asla da hiç bi arkadaşıma sormam bekar olan, çünkü bu tarz insanların kafası kocakarı kafası bana göre.
Ama insanın her akşam uyurken dokunduğunda içinin sıcacık olduğu ve iliklerine kadar güven duyduğu, sabahın 7 sinde bile kahvaltı hazırlarken sizin gudubet suratınızı güldüren biriyle hayat geçirmek gerçekten çok çok güzel. Bunları yaşayamacağınız biri içinde bence evlenmeye, ömür tüketmeye değmez bence

köküne kadar haklisiniz. bazı insanların tek başarısı "evlenmek"...
avrupada yaşıyorum ve tanıdığım hiçbir kadın evlenmek için çaba sarf etmiyor (ben dahil, nişanlıyım...30 yaşındayım )
-evim var, 10 yıldır...üçüncü mobilyalarımı aldım yani
-arabam var
-çevrem var
- erkek arkadaşım hep oldu
-cinsellik var
-tatil filan fişman zaten 15 senedir gitmediğim delik kalmadı

bunların hepsini ben kendime sunuyorum....

soru: niye evlenmek için yırtının demi? rahatım. bu rahatlığı kendim sağladım.daha demin konu okudum, kocası hamile karısına paket bisküvi için hakaret etmiş...

bu bence evlilik değil...

doğru insan, doğru zaman. bu iki faktör yerine gelince evlenirim.
30 yaşında biri olarak sizi cookkk fena kiskandim yaaa:110::110::nazar:maşallah deyim yine de

Söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız. 24 yaşında evlendim, erken olduğunu düşünüyorum o zaman da farkındaydım gerçi.
Bi de size laf soktuğunu sanan sürekli bu konuyu eleştiren tiplerle arayı açın. Onlar anca kendilerini düşünüyor, eşli gidip gelelim kayınvalide kayınpeder çekiştirelim istiyor. He bir de eşya vs. alırken sürekli eleştirmeye kalkar o tipler, onu da al bunu da al. Sanki ona alınıyo. Evinize davet ettiğinizde odaları gezmek ister kendinizi müze gezdiriyo gibi hissederrsiniz falan. Eksiklerinizi söyler bi de uğraş dur :KK53:

Ben evlenmeden evvelde aynı baskılarla maruz kaldım o Yüzden sizi çok iyi Anlıyorum hatta bul birini artık ya a bekar mısın hala niye hiç evlenmedin Sözlerine sinir oluyordum bence en doğrusunu yapıyorsun bunlar tamamen nasip işi eğer Allah çıkaracaksa karşına zaten çıkaracaktır ne yazık ki toplumda evlenmek statü Sahibi olmak gibi birşey .. Aslında hiç alakası yok

Eşim genel olarak iyidir ama buna rağmen hakkım olsaydı ayın 15 günü bekar, 15 günü evli olmak isterdim. Doğru yoldasın. Bozma çizgini

Evlenmek icin değil onunla birlikte yasama arzunu yerine getirmek için evlenirsin.bununda acelesi yoktur." Ya ben bu adamla yaslanmaliyim" diyebilecegin biri olana kadar bekarlikta hic bir sikinti yoktur.
Bu cümleyi kurup evlenen biri olarak KEŞKE EVDE KALSAYDIM diyorum. o, evlilige bakis acisi farkli olanların deyimiyle :kızgın:

Selam hanımlar
Ben evliyim ve çok mutluyum eşimle.
Ama eşime bu kadar aşık olmasam ve bu kadar uyumlu olmasak asla evlenmezdim. Evlilik insanın hayatında yük. Tek iyi yanı sevgilimle -toplum onaylı- birlikte yaşayabilmek.
Eşim de bu konuda benimle aynı fikirde, sen olmasan hayatımda ben evlenmezdim diyor.
Hiç bekar insanların kendini eksik hissetmesini gerektiren bir şey yok. Buna değecek biri olmadıktan sonra hayatınızda omuzunuza ekstradan yük niye alasınız?

Ben mi amormalim diye dusunuyorum:) 28 yasinda evlendim allahima bin sukur esim benim herseyim. Esimle evlenecegimi bilseydim 23 yasinda okul biter bitmez evlenirdim.onsuz gećen günlerime üzüluyorum ben :)
Evlilik nasip işi sen kendinide yirtsan o zaman gelmeden olmaz.laf edenlere nasip de geç.
Ben de bekar arkadaslarima üzüluyorum ama bekar olduklari icin degil 30 yasina gelmis ,hala brad pitt bekliyorlar ;evlenmek istiyorum dedikleri halde biriyle tanistirmak istediginde resmini görüp hemen hayir diyorlar.madem evlenmek istiyorsun bi gör konus sonra begenmediysen hayir de.adriana lima degilsin ki butun erkekler hayran degil sana hani.(arkadaslarim icin diyorum )

Yani hissettiklerinizde doğrusunuz bence. Ama ifade ediş tarzınız bana bile okuyunca sanki savunma mekanizması gibi geldi. Öyle demiyorum ama insanlar bu denli savunmayı farklı yorunlarlar.

Ayrıca evlenmenizi teşvik etmelerini de kötü yorumlamıyorum ben. Evlendikten sonra ilk işim arkadaşlarıma evlenin korkmayın demek oldu. Art niyet yok bunda. Evliliğin kendine göre mutluluklaro var ve insan bunu sevdiklerinin yaşamasını istiyor.

Son olarak, evlenmeyi tercih etmemek de bence mantıklı bir seçimdir. Ama bazı kadınlar öyle bir duruşa bürünüyor ki, sanki hormonları yok, sanki insan türüne ilgi beslemiyorlar. öyle bir konuşuyorlar ki insan ister istemez ihtiyaç mı duymuyor diye düşünüp sorabiliyor.

ben 23 yasinda evlendim unv bittigi gibi, 7 yillik evliyim ve suanki aklim olsa bekarligin tadini hatta suyunu cikarirdim ve evlenmek icin acele etmezdim.
acikcasi bekarliga ozlemim coluk cocuga karisinca peydah oldu,oyle ozeniyorum ki elini kolunu sallaya sallaya evine gidip keyif yapanlara :olamaz:
evlilik guzel ama bekarlik sultanlik :KK16:

kusura bakma ama kendini rahatlatmak icin evliligi ve evlileri yermissin. kotu orneklere bakip en salagi bile evlilik yapiyo diyerek guya kucumseme yapmissin. ayrica sosyal medyada mutluluk gormeye tahammul edemezken kotu evlilikler senin icini rahatlatiyo. celiski. isine geleni alip hayatina geciriyosun gibi geldi bana.

Back
X