• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik bu kadar mı önemli ?

Ikisinin de avantajlari da dezavantajlari da var bence. Benim icin her gün ne yemek yapsam diye düşünmek dışında evlilik daha güzel. Ama yadirgamayacak ailem olsa esimle evlenmez ayni evde yasardim. Bazen başını alıp gidememe kafa dinleyememe olayi bana göre evliligin dezavantajı. Avantajiysa evlilik öncesi birkaç saat bulusmalar yetmezdi bana sevdiğim insanla hergün yanyana olmak icin evlendim. Ikisini de yermek sacma olur çünkü herkesin hayattan beklentileri neyle mutlu olduklari bambaşka. Ama niyeyse bekarlar ölümüne bekarligi evliler de körü körüne evliligi savunuyor reelde kimse tamamen gerçekçi degil :KK53:

Aslinda tam olarak cocuk gelin degil, evlat lik gitmis. Yani annesini hic tanimamis, babasi da uvey anneyle evlenince sahip cikan olmadigi icin dedemin annesi babasi cok sevdiklerinden dedeme almislar AMA ilk cocuklari Yine 20 li yaslarda olmus. Yani aralarinda birsey olup olmadigi bile mechul zaten evlendikten sonra dedem askere gitmis iki yil sonra gelmis. AMA o hep cok mutluydu hic gecmisinden kotu bahsetmezdi, hic. Dedemi hep cok sevdi. Babannem de oyle. Baksana biz kac yil tanisak da, gorussek de sevmiyoruz. Benim burda deginmek istedigim. Bizim jenerasyonda sevgi ask ancak instagramda gosteris.
Hakli olabilirsiniz, ama gene de ben ilk mesajinizda sanki cocuk gelinleri savunuyormussunuz gibi hissettim. Ve bu bizim ulkemizde buyuk bir sorun, hafife alinacak bir sey degil. Anneanneniz mutlu olabilir tabi, ben babaannemle bu konuyu hic konusmadim belki o da mutlu oldugunu soyluyordur. Gene de 18 yas alti bireyler cocuktur, cocuklarin evlilikle isi olmaz. Onlar derslerini calismali, kulturel aktivitelerde bulunmali ve tabi ki yasitlariyla sosyallesmeliler. Ulkemizde cocuk haklari bile cok yeni taniniyor, insanlarimizin bilincsiz olmasi cok normal. Ben hicbir sosyal medya hesabi kullanmiyorum, sadece burayi kullaniyorum. Dolayisiyla bahsettiginiz platformda olup bitenleri bilmiyorum. Ama sizi biliyorum, konularinizi da biliyorum. Sizin yanlisiniz aldiginiz onca sinyale ragmen esinizle evlenmekte israrci olmaniz. Esinizle sevgililik doneminizde kavgalar etmissiniz, nisanlilik doneminizde kavgalar etmissiniz; yetmezmis gibi dugun gunu de kavga etmissiniz ve gene de evlenmissiniz. Ustune bir de cocuk yapmissiniz. Bakin, cocuk mutlu bir evliligi taclandirmak icindir. Zaten mutsuz olan evliliklerde o cehennemin icine bir kisiyi daha suruklemek icin degildir. O yuzden LUTFEN evliliginize bir cocuk daha getirmeyi dusunmeyin. Ayrica cocugunuz kac yasinda bilmiyorum ama sizin esinizle olan problemlerinizin farkindadir buyuk ihtimal. Bunu kavgasiz bir gun gecmeyen bir evde buyumus biri olarak yaziyorum. Cok kucuk yaslardan beri annemin ve babamin birbirini sevmediginin farkindaydim. Insanlarin birbirini severek evlendigini buyuk sayilacak bir yasta ogrendim ben, bilmiyordum cunku. Cunku annem ve babam birbirini sevmiyordu, hayatimda gordugum ilk cift. Benim babam da esiniz gibiydi, annemle hic konusmazdi. Hic sohbet etmezlerdi, kavga ederdi onlar. Belki bana cevap yazmayacaksiniz; olsun, yazmayin okumaniz yeter benim icin. Okuyun ve dusunun, dayakci bir babadan kacmissiniz, anliyorum ama cozum bu degildi. Hala her sey icin gec degil. Kizinizi dusunun.

Etrafinizda size karşı tek üstünlüğü evlilik olduğunu düşünen kıskanç insanlar var, benden demesi:)

Anneanneniz de bir cocuk gelinmis, benim babaannem gibi. Onlarin mutlu oldugunu soylemeyin lutfen, o jenerasyon bir dokun bin ah isit jenerasyonu. Hayati tanimalarina, yasamalarina firsat verilmemis. Eger mutlu olduklarini soyluyorlarsa da bu baska careleri olmadigindandir.
Ben de bu konuda size katılıyorum. new_yorker new_yorker 'ın bahsettiği o jenerasyonda çok ciddi bir cehaletin, bilgisizliğin, eğitimsizliğin, toplumsal baskıların vs. günümüze kıyasla çok daha fazla olduğunu hepimiz biliyoruz. o zamanlar 14-15 yaşında evlenenleri kimse takmıyormuş ama günümüzde bu çok büyük bir sorun. çok şükür ki bilinçliyiz ve bunlara dur diyebilen insanlar var. farkında mısınız bilmiyorum ama burayı üye olmadan da okuyan bir sürü insan var, yazdıklarımız 14-15 hatta 18-19 yaşındaki tecrübesiz bireylere bile fikir oluyor ve onları yanlış yönlendirebiliyor. "gercekten cok severek evlendiysen istersen 15 yasinda ol" lafı hakikaten hiç olmamış, altındaki niyet ne olursa olsun. böyle bir laf edilmemeli şu devirde. 15 yaşındaki çocuk sevgiyi, aşkı nereden bilsin de çok severek evlenmiş olsun? mutluydu diyorsunuz, aradan yıllar geçmiştir, yaşlar olgunlaşmıştır, mutlu olmuştur olay bu. siz şimdi istersen 20 yaşında ol deseydiniz kimse tepki göstermezdi ama 18 yaş altı için konuşurken lütfen biraz daha dikkatli olalım.

Ben de bu konuda size katılıyorum. new_yorker new_yorker 'ın bahsettiği o jenerasyonda çok ciddi bir cehaletin, bilgisizliğin, eğitimsizliğin, toplumsal baskıların vs. günümüze kıyasla çok daha fazla olduğunu hepimiz biliyoruz. o zamanlar 14-15 yaşında evlenenleri kimse takmıyormuş ama günümüzde bu çok büyük bir sorun. çok şükür ki bilinçliyiz ve bunlara dur diyebilen insanlar var. farkında mısınız bilmiyorum ama burayı üye olmadan da okuyan bir sürü insan var, yazdıklarımız 14-15 hatta 18-19 yaşındaki tecrübesiz bireylere bile fikir oluyor ve onları yanlış yönlendirebiliyor. "gercekten cok severek evlendiysen istersen 15 yasinda ol" lafı hakikaten hiç olmamış, altındaki niyet ne olursa olsun. böyle bir laf edilmemeli şu devirde. 15 yaşındaki çocuk sevgiyi, aşkı nereden bilsin de çok severek evlenmiş olsun? mutluydu diyorsunuz, aradan yıllar geçmiştir, yaşlar olgunlaşmıştır, mutlu olmuştur olay bu. siz şimdi istersen 20 yaşında ol deseydiniz kimse tepki göstermezdi ama 18 yaş altı için konuşurken lütfen biraz daha dikkatli olalım.
Cok haklisiniz, boyle soylemler uzun vadede pedofil pisliklerin ekmegine yag suruyor. Kendimi mudahele etmek zorunda hissettim.

bana göre evlilik 30'undan sonra olmalı o da evlenmek istediğiniz kişiyi hayat sizin karşınıza çıkarırsa :) bu evlilik de tamamen toplum baskısı. yani biraz daha özgür bırakmak lazım insanları, aileler daha anlayışlı olmalı, çocuklarını biraz daha rahat bırakmalı. benim kuzenim var 21 yaşında falan, evleniyor mesela bu sene. kızın daha okulu bitmedi seneye ya da bu sene bitecek sanırım. 2 senedir falan çıkıyorlarmış da yengem öğrenince baskı yapmış bir an önce evlensin bunlar, başımıza iş açmasınlar diye. zihniyet halen bu yani... sizde karakter olarak bir duruş varsa aileniz de dahil kimsenin baskısına kanmayın, kimsenin lafına bakmayın. evlenmeyi düşündüğünüz kişiden tamamen emin olun ve öyle evlenin.

bir de bir yorum gördüm konunun başında, bekar üyeye evli arkadaşı sormuş "hiç ihtiyaç duymuyor musun?" diye :D lafa bakar mısınız... "ben görüyorum canım ihtiyaçlarımı, sen kafanı benimle meşgul etme" demiştir umarım. öyle bir cevap lazım çünkü bu soruya.

benim kuzenim var 21 yaşında falan, evleniyor mesela bu sene. kızın daha okulu bitmedi seneye ya da bu sene bitecek sanırım. 2 senedir falan çıkıyorlarmış da yengem öğrenince baskı yapmış bir an önce evlensin bunlar, başımıza iş açmasınlar diye.
:olamaz:Kuzenin erkek olsaydi bir sey demezlerdi. Erkekler baslarina is acmiyor nedense.
bir de bir yorum gördüm konunun başında, bekar üyeye evli arkadaşı sormuş "hiç ihtiyaç duymuyor musun?" diye :KK70: lafa bakar mısınız... "ben görüyorum canım ihtiyaçlarımı, sen kafanı benimle meşgul etme" demiştir umarım. öyle bir cevap lazım çünkü bu soruya.
"Fuckbuddy'm var canim" deseymis:KK53:

Cok haklisiniz, boyle soylemler uzun vadede pedofil pisliklerin ekmegine yag suruyor. Kendimi mudahele etmek zorunda hissettim.
o üye muhtemelen boşta bulunup da söyledi. şu devirde çocuk evliliğini savunacak, normal karşılayacak insan varsa yazıklar olsun yani. sanmıyorum, istemeden ağzından çıkmıştır diye umut ediyorum.

ha şu devrin aşkına inanır, inanmaz o ayrı konu. bundan 10-20 sene sonrakiler de bambaşka şeyler düşünecekler aşk için. ama bunu ifade etmek için de "benim ninem 15'inde evlenmiş, çok da mutluydu, seviyorsan 15 yaşında olsan da erken değil, bak şimdiki aşklar fasa fiso" denmez.

o üye muhtemelen boşta bulunup da söyledi. şu devirde çocuk evliliğini savunacak, normal karşılayacak insan varsa yazıklar olsun yani. sanmıyorum, istemeden ağzından çıkmıştır diye umut ediyorum.

ha şu devrin aşkına inanır, inanmaz o ayrı konu. bundan 10-20 sene sonrakiler de bambaşka şeyler düşünecekler aşk için. ama bunu ifade etmek için de "benim ninem 15'inde evlenmiş, çok da mutluydu, seviyorsan 15 yaşında olsan da erken değil, bak şimdiki aşklar fasa fiso" denmez.
O uye bosta bulunup soylemistir, zaten bana cevabindan anlasiliyordu. Ama gene de cocuk gelinleri savunan insanlarla karsilastim ben. Oyle tipler var ki ben inanamiyorum artik.

:olamaz:Kuzenin erkek olsaydi bir sey demezlerdi. Erkekler baslarina is acmiyor nedense.

"Fuckbuddy'm var canim" deseymis:KK53:

amcamların kafa bi tuhaf zaten ya... kızı üniversite için şehir dışına yollamadılar mesela, güzel kız erkekler rahat bırakmaz demiş babama. yanında okuttu da ne oldu? kızın 2 senedir sevgilisi varmış. :D kızının büyüdüğünü kabul etseydi önce. 2 çocukları var ama çocukların hayatına inanılmaz müdahil oluyorlar özellikle yengem. kızı kendi ısrarıyla hemşireliğe gönderdi, oğluna da tıp kazandırdı. sonra oğlan tıbbı bırakıp ailesinin yanına geldi diş hekimliğine geçmiş. kızın evleneceği oğlan da polis, kim bilir nereye tayin olacak. ben olsam deli gibi aşık bile olsam polislik konusu kafama takılırdı ama millet öyle düşünmüyor, bilmem kaç bin lira maaşı var diye bakıyor olaya. kimse kusura bakmasın, burada çok fazla polis eşi var, ben riskli görüyorum polislik meselesini. çok güzel meslek ama çok tehlikeli. büyük konuşmak gibi olmasın ama eşim/sevgilim polis olsa aklım hep onda kalırdı.

O uye bosta bulunup soylemistir, zaten bana cevabindan anlasiliyordu. Ama gene de cocuk gelinleri savunan insanlarla karsilastim ben. Oyle tipler var ki ben inanamiyorum artik.
ben çevremde değil de nedense hep burada gördüm öylelerini. beyni nerede bırakmış acaba bunu savunanlar? ÇOCUK yahu adı üzerinde.

amcamların kafa bi tuhaf zaten ya... kızı üniversite için şehir dışına yollamadılar mesela, güzel kız erkekler rahat bırakmaz demiş babama. yanında okuttu da ne oldu? kızın 2 senedir sevgilisi varmış. :KK70: kızının büyüdüğünü kabul etseydi önce. 2 çocukları var ama çocukların hayatına inanılmaz müdahil oluyorlar özellikle yengem. kızı kendi ısrarıyla hemşireliğe gönderdi, oğluna da tıp kazandırdı. sonra oğlan tıbbı bırakıp ailesinin yanına geldi diş hekimliğine geçmiş. kızın evleneceği oğlan da polis, kim bilir nereye tayin olacak. ben olsam deli gibi aşık bile olsam polislik konusu kafama takılırdı ama millet öyle düşünmüyor, bilmem kaç bin lira maaşı var diye bakıyor olaya. kimse kusura bakmasın, burada çok fazla polis eşi var, ben riskli görüyorum polislik meselesini. çok güzel meslek ama çok tehlikeli. büyük konuşmak gibi olmasın ama eşim/sevgilim polis olsa aklım hep onda kalırdı.
Tipik Turk ailesi iste. Bu konuda ozelestiri yapmaliyiz, bir turlu birey olamiyoruz; cunku izin vermiyorlar. Turk ailelerin odu kopuyor cocuk hata yapacak diye. Oysa o cocuk oyle ogrenecek hayati, yok izin vermiyorlar. 18 yasindaki kizin sevgilisi olamaz ama evlenebilir. Yahu genc bunlar, birak da karsi cinsi tanisin. 'Hata' yapmalarindan korkuyorlar, hata dedikleri de seks:deli: Erkekler biraz daha serbest, onlara da baski var kabul ediyorum ama kiz cocuklari kadar degil. Bold yere katiliyorum ayrica.

ben çevremde değil de nedense hep burada gördüm öylelerini. beyni nerede bırakmış acaba bunu savunanlar? ÇOCUK yahu adı üzerinde.
Cevrende yoksa cok cok sanslisin. Aptalca savunmalari var, hic duyma daha iyi. Dine dayandiriyorlar biraz da.

Ben bu konuda bilincsiz biri degilim. Yazimi da duzelttim zaten. Zaten hic dusunmedim cocuk evliligini, pedofililigi destekleyebilecegini ama haklisiniz. Fikrimi anlamadan yanlis anlasilmalara ornek teskil edebilir.

Hakli olabilirsiniz, ama gene de ben ilk mesajinizda sanki cocuk gelinleri savunuyormussunuz gibi hissettim. Ve bu bizim ulkemizde buyuk bir sorun, hafife alinacak bir sey degil. Anneanneniz mutlu olabilir tabi, ben babaannemle bu konuyu hic konusmadim belki o da mutlu oldugunu soyluyordur. Gene de 18 yas alti bireyler cocuktur, cocuklarin evlilikle isi olmaz. Onlar derslerini calismali, kulturel aktivitelerde bulunmali ve tabi ki yasitlariyla sosyallesmeliler. Ulkemizde cocuk haklari bile cok yeni taniniyor, insanlarimizin bilincsiz olmasi cok normal. Ben hicbir sosyal medya hesabi kullanmiyorum, sadece burayi kullaniyorum. Dolayisiyla bahsettiginiz platformda olup bitenleri bilmiyorum. Ama sizi biliyorum, konularinizi da biliyorum. Sizin yanlisiniz aldiginiz onca sinyale ragmen esinizle evlenmekte israrci olmaniz. Esinizle sevgililik doneminizde kavgalar etmissiniz, nisanlilik doneminizde kavgalar etmissiniz; yetmezmis gibi dugun gunu de kavga etmissiniz ve gene de evlenmissiniz. Ustune bir de cocuk yapmissiniz. Bakin, cocuk mutlu bir evliligi taclandirmak icindir. Zaten mutsuz olan evliliklerde o cehennemin icine bir kisiyi daha suruklemek icin degildir. O yuzden LUTFEN evliliginize bir cocuk daha getirmeyi dusunmeyin. Ayrica cocugunuz kac yasinda bilmiyorum ama sizin esinizle olan problemlerinizin farkindadir buyuk ihtimal. Bunu kavgasiz bir gun gecmeyen bir evde buyumus biri olarak yaziyorum. Cok kucuk yaslardan beri annemin ve babamin birbirini sevmediginin farkindaydim. Insanlarin birbirini severek evlendigini buyuk sayilacak bir yasta ogrendim ben, bilmiyordum cunku. Cunku annem ve babam birbirini sevmiyordu, hayatimda gordugum ilk cift. Benim babam da esiniz gibiydi, annemle hic konusmazdi. Hic sohbet etmezlerdi, kavga ederdi onlar. Belki bana cevap yazmayacaksiniz; olsun, yazmayin okumaniz yeter benim icin. Okuyun ve dusunun, dayakci bir babadan kacmissiniz, anliyorum ama cozum bu degildi. Hala her sey icin gec degil. Kizinizi dusunun.
Inanin gozum yasararak okudum. Biz bunca sinyale ragmen neden evlendik hic anlamiyorum. Iki yil flort, 1 yil nisanlilik, hatta yetmedi dugun gunum hep kavgayla ve esimin bagirmalariyla gecti. Ailem surekli dovus Beni, kucuk Emrah acindirmalarina girmek istemiyorum AMA ezikligim, ozguvensizligim sayesinde hep ezildim, hep mutsuz oldum. Hala da mutsuzum, Bir sekilde hayatimi kurtarmaya calisiyorum, cocugumun olmasina uzulmuyorum o Benim yalnizligimi paylasacak cunku.

yazınız bana bir itici geldi. kinisi cok abartır cok sever kimisi sevmez evliliği.ama siz evli insanlara bakıp bakıp gıcık oluyorsunuz sanırım.

bide olagan sürecte tanısırım dite bakıyorsunuz evet ama yinede caba lazım hayatta herseyde harcadıgınız gibi mesela evlenmek için hazır ıldugunuzu evliliğe acık oldugunuzu insanların duyması gibi

Çok büyük marifet evlenmek.
Çirkin beyni %1 anca çalışan hiç bi ortamda saygı görmeyen hayat görüşü sadece bir kocadan ibaret olan kişiler için enönemli şey. Onlar için hayatlarında elde ettikleri tek şey bu.
Sonrasında evde oturup kocalarını beklerler adam yatmadan yatmaya gelir, sex hayatları yok denecek kadar azdır, keke pastaya verirler kendilerini, kocişkolarını yakalayabildikleri anda birde foto çekerler,

Bi de bunların çalışan kısmı var işyerine kocası yollamış gibi çiçek yollarlar, adamın başının etini yiyip ayşede fatmada gördüğü yüzüğü zorla aldırtırlar,

İşte bunlar böyle nesi güzel?

Back
X