• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik bu kadar mı önemli ?

Valla anlattıklarında haklılık payı var. Son birkaç senedir hakikaten benim de hissettiğim o. Sanki kızlar evlenmek için dünyaya geliyor. Varoluş amaçları bu gibi. Söz, nişan, düğün zamanlarında maksimum gösteriş. Sanki o resimleri cekilmek, o mutlu yüzleri milletin gözüne sokmak, "bakın ben ne kadar mutluyum!'' demek için çabalıyorlar. Etraftan gelen beğeni ve yorumlarla da başarıya ulaştıklarını düşünüyorlar. Nasıl bi tatminse bu ?? Evlilik bu değil, gösterilen bu şey değil.

Çocuk konusunda da aynı. Unlusunden tutun, en sıradan vatandaş bile çocuğuyla gösteriş yapmak derdinde. Sanki o yüzden doğurmuş. Bi de abartı yok mu? Sürekli göbek resmi paylaşmak, doğmadan önce, doğduktan sonra herrrr fırsatta kutlama merasim davet. Herşey gösteriş. Her gün binlerce doğum oluyor kardeşim. Ademle Havvanin zamanından beri bu oluyor. Böyle olağanüstü bi şey gibi, başarı gibi (!) milletin gözüne sokmak da ne?!

Ben de evliyim, çocuğum var ama şu anlattiklarima ben bile sinir oluyorum. Bekarlar ne yapsin. Facebooktan dahi uzaklastim sebebi; o abartılı-suni resimler ve paylaşımlar.

Valla ben de 17'sinde kocaya kaçıp 22-23 yaşında 3-4 çocuğu olup da bunu birde marifetmiş gibi sergileyenlere acıyorum. Okumamış,hayatını yaşayamamış ama tabi ne önemi var sonuçta çocuk doğurdu tek başarısı,çok afedersiniz ama sokaktaki hayvanlar bile çiftleşip ürüyor,evliliği ve çocuğu statü gibi gören kadınlara Allah akıl fikir versin. Herşeyin zamanında ve adabıyla olması güzeldir,burda her gün okuyoruz o muhteşem diye lanse edilen evlilikleri. Su akar yolunu bulur,önemli olan doğru biriyle hayatını kurmak,bunun da yaşı yoktur bana göre.

Ben tek konuya değinmek istiyorum. Cümle arasında bi yerde '' aramıyorum, nasılsa Allah karşıma doğru insanı çıkarır '' demişsiniz. Ben bunun açıkcası böyle olduğunu düşünmüyorum. Karşısınıza çıkan insanlardan belkide biri doğru insandır ? Bilemeyiz ki. Kuzenim 26 yaşında benimde yaklaşık 4 5 senedir yalnız o da, karşıma doğru insan çıkacak diye hep kapattı kendini şimdi bana diyor sakın sen benim gibi yapma diye. Keşke en azından karşıma çıkan fırsatları değerlendirseydim diyor. Herkes hayat görüşü farklı tabi. Şuan bu hayatınızdan memnun olabilirsiniz ama bir kaç sene sonra pişmanlıkta duyabilirsiniz. Keşke şuna fırsat verseydim, en azından deneseydim gibi.

Bi kaç sene önce biriyle tanışmıştım, kesinlikle istememiştim olmaz deyip kestirip atmıştım. Tekrar bi yerlerde rast geldik, deneyelim dedik. Şuan mesela pişmanım. Keşke bir kaç sene önce kabul etseydim geri çevirmeseydim diye. Bu bir kaç sene içinde yanlış ilişki yaşamazdım en azından ve daha çok mutlu olurdum. İnsan önüne gelen fırsatları bazen tepebiliyor. Umarım anlatabilmişimdir :)

20 yaşımdayım evlilik gelecek planlarım içinde yok. Belki birgün çocuk ister ve iyi birini bulursam evlenirim.

Ben de evlilere acıyorum :D

Siz o kişilerle pek görüşmeyin.

Cok mantikli bir kizsin
Keske bende bole dusunupde evlenseydim
Dogru evliligi yapacagini dusunuyorum cnm
Hersey gonlunce olsun takilmasen agzi olan konusuyo

Yazdıklarınıza katılıyorum. Benimde çoğu yakın arkadaşımın tek amacı evlilik. Hatta en yakın arkadaşım ben nilanlıyım onun hayatında biri yok diye beni sildi attı. Bu bir amaç haline gelmiş hayatta. Oysa durum bu değil. Sadece somut şeyler için lazım değil ki hayat arkadaşı. Sevmek sevilmek ortak paylaşımlar çok güzel şeyler. Ha arada anlaşmazlıklar olmuyor değil. Bende arad erkeklerin çekilmez olduğunu düşünüyorum. Hayat tek başına belli bir yaşa kadar çekiliyor. Kimse için değil kendin için sevip evlenip anne olmalıyız. O gösteriş için yarışanlara bakıp genelleme zaten genelde yanlış ilişkilerdeler.

Bir de, Allah yazdıysa karşıma çıkacaktır birşey yapmama gerek yok fikri yanlış Kader insanın kendi çabasına bağlıdır. Üniversite sınavına girmeden kazanabiliyor muyuz mesela? Yediğin lokmayı bile çiğnemeden yutamazsın. Elinden geliyorsa yapmak zorunda insan ama o örneklerdeki gibi meraklı olup önüne gelenle evlenmek gibi değil.

Selam hanımlar
27 yaşında bekar bir bayanım, çevremde çoğu tanıdığım evli hatta çocuklu.. Ben buna takılmıyorum çünkü kıyas yapılacak bir konu değil kimi erken evlenebilir kimi geç bu normal bir durum. Evlenmek istiyorum ama bu başkaları evlendi diye değil kendim için ve bazı şeyler için geç kalmak istemediğimden.
Mesele şu ki insanların evliliği bu kadar abartması canımı sıkıyor. Bekar insanlara acımaları mahrumiyet altında yaşıyormuş gibi bakmaları komik gelse de bir yerden sonra sinirimi bozuyor. İşini gücünü eline almış hayatını yoluna koymuş biriyim doğru kişi karşıma çıkmadığı için evlenmedim henüz. Tanışmak için de pek çaba göstermiyorum zaten doğru kişiyi arayarak bulacağımı da sanmıyorum karşıma çıkacaksa çıkartır Allah.
Arkadaşlarımın sürekli bir şeyler yapmam gerektiği iması canımı sıkıyor hayatımı yaşarken tanırsam tanırım sırf biriyle tanışmak için bir şeyler yapmak bana göre saçma. Bekarlık bu kadar mı kötü görülüyor ki çaba göstermeli oluyorum.
Kızların kadınların evliliği rekabete ve gösterişe dönüştüren.. nişandı düğündü derken ev fotolarıyla çocuk şovlarıyla devam eden sosyal medya hesapları bana saçma geliyor.. ama bunu söylemem bile kıskançlık olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle bazen artık evleneyim de art niyetli yorumlara kapılar kapansın istiyorum acımalar, eleştirileri kıskançlık sanmalar bitsin istiyorum(istemesem de etkileniyorum sanırım yorumlardan)... ''Ya evliliği ne diye gözümde büyüteyim en salağı bile evleniyor işte'' dediğim için hoşlanmyorlar tabi benden ama işin gerçeği de bu değil mi ? Evliliğin marifet sanıldığı bir ortamda fazla mantıklı olmakla suçlandığım için üzülmeli miyim sevinmeli miyim bilmiyorum.. Evliliği asla yermiyorum hayatın bir parçası ama tek başına bir anlam ifade etmiyor.. pembe cupcake desenli tabaklara sahip olmakdan ibaret değil evlilik..
Oysa ki burada her gün bir sürü evli kadından memnuniyetsizlik ve pişmanlık dolu yazılar okuyoruz bir yerde bir şeyler ciddi manada çelişiyor olmalı masal görünümlü fotograf albümleri moda ama biraz yakından tanıma fırsatı olunca karısına horlayan erkekler görüyorum bolca. ..
Bunlar işin farklı bir boyutu konuyu dağıttım ama hal böyleyken neden bu sahte çifte standart ve bekarlara acıma.. fazla seçme evlen baskısı.. hatta suçlama ?

Ben de sizin gibi düşünüyorum aslında. Liseden sonra çoğu arkadaşım evlendi çoluk çocuk sahibi oldu. Ben üniversitedeydim sınıfta da okurken evlenenler sonra bitince hemen evlenenler oldu. Size göre yaşım küçük 23 yaşındayım aslında. İnanır mısınız şimdiden imalar başladı. Bir ortama girmek dahi istemiyorum sürekli evlilik Galiba evlilik yaşı çok düştü.Evlenmek demek büyük bir sorumluluk. Sizin de dediğiniz gibi istedikten sonra herkes evlenir.koca cok dışarda.Ama sirf evli gözükmek için eşiniz döven küfreden aldatan sevmedigimiz biri olacağına hiç olmasın. Huzurdan önemli mi.

kusura bakma ama kendini rahatlatmak icin evliligi ve evlileri yermissin. kotu orneklere bakip en salagi bile evlilik yapiyo diyerek guya kucumseme yapmissin. ayrica sosyal medyada mutluluk gormeye tahammul edemezken kotu evlilikler senin icini rahatlatiyo. celiski. isine geleni alip hayatina geciriyosun gibi geldi bana.
hayır yanılıyorsunuz.. evliliği yersem evlenmeyi düşünmezdim ama evet basit bir şey marifet değil evlenmek böyle düşünüyorum.. aksine beni bu düşüncelere iten şey sosyal medyayı takip edip sohbetini yapan ve kötü
O sana evlen diyenlerin hepsi pişman seni çekemiyolar,
Bu evlilik çukuruna senide çekecekler:KK45:
İnatlarına evlenme :KK53:
:KK70:

Selam hanımlar
27 yaşında bekar bir bayanım, çevremde çoğu tanıdığım evli hatta çocuklu.. Ben buna takılmıyorum çünkü kıyas yapılacak bir konu değil kimi erken evlenebilir kimi geç bu normal bir durum. Evlenmek istiyorum ama bu başkaları evlendi diye değil kendim için ve bazı şeyler için geç kalmak istemediğimden.
Mesele şu ki insanların evliliği bu kadar abartması canımı sıkıyor. Bekar insanlara acımaları mahrumiyet altında yaşıyormuş gibi bakmaları komik gelse de bir yerden sonra sinirimi bozuyor. İşini gücünü eline almış hayatını yoluna koymuş biriyim doğru kişi karşıma çıkmadığı için evlenmedim henüz. Tanışmak için de pek çaba göstermiyorum zaten doğru kişiyi arayarak bulacağımı da sanmıyorum karşıma çıkacaksa çıkartır Allah.
Arkadaşlarımın sürekli bir şeyler yapmam gerektiği iması canımı sıkıyor hayatımı yaşarken tanırsam tanırım sırf biriyle tanışmak için bir şeyler yapmak bana göre saçma. Bekarlık bu kadar mı kötü görülüyor ki çaba göstermeli oluyorum.
Kızların kadınların evliliği rekabete ve gösterişe dönüştüren.. nişandı düğündü derken ev fotolarıyla çocuk şovlarıyla devam eden sosyal medya hesapları bana saçma geliyor.. ama bunu söylemem bile kıskançlık olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle bazen artık evleneyim de art niyetli yorumlara kapılar kapansın istiyorum acımalar, eleştirileri kıskançlık sanmalar bitsin istiyorum(istemesem de etkileniyorum sanırım yorumlardan)... ''Ya evliliği ne diye gözümde büyüteyim en salağı bile evleniyor işte'' dediğim için hoşlanmyorlar tabi benden ama işin gerçeği de bu değil mi ? Evliliğin marifet sanıldığı bir ortamda fazla mantıklı olmakla suçlandığım için üzülmeli miyim sevinmeli miyim bilmiyorum.. Evliliği asla yermiyorum hayatın bir parçası ama tek başına bir anlam ifade etmiyor.. pembe cupcake desenli tabaklara sahip olmakdan ibaret değil evlilik..
Oysa ki burada her gün bir sürü evli kadından memnuniyetsizlik ve pişmanlık dolu yazılar okuyoruz bir yerde bir şeyler ciddi manada çelişiyor olmalı masal görünümlü fotograf albümleri moda ama biraz yakından tanıma fırsatı olunca karısına horlayan erkekler görüyorum bolca. ..
Bunlar işin farklı bir boyutu konuyu dağıttım ama hal böyleyken neden bu sahte çifte standart ve bekarlara acıma.. fazla seçme evlen baskısı.. hatta suçlama ?
Bizim insanımızın toplum tarafindan tamamlaması beklenen görevleri var.evlilik cocuk hatta cocuk cinsiyeti kiz da erkek de olmalı.zayıf olmalısın.özellikle kadinlar iyi es olmali yatakta iyi olmali bakire olmali iyi gelin olmali her işi ev ısısını çok iyi yapmali bla bla bla yoksa ya sana acirlar yada arkandan yakınlarına acirlar.sorarlar söylerler nasihat verirler ne yapmak lazım muhatap olmamak lazım.

Ah bacıiiim Yasin kırka gelse ve evlenmesen :"Evlilik" de ne yau diyemezsin:)Bunlar hep 20li yaş dusunceleri:)
Öyle mı diyorsun :110:gec kalıp yalnız hissetmek istemem tabi
Etrafinizda size karşı tek üstünlüğü evlilik olduğunu düşünen kıskanç insanlar var, benden demesi:)
Valla bildin ne diyor zaten o yüzden bu noktaya geldim yoksa takmam

yazınız bana bir itici geldi. kinisi cok abartır cok sever kimisi sevmez evliliği.ama siz evli insanlara bakıp bakıp gıcık oluyorsunuz sanırım.

bide olagan sürecte tanısırım dite bakıyorsunuz evet ama yinede caba lazım hayatta herseyde harcadıgınız gibi mesela evlenmek için hazır ıldugunuzu evliliğe acık oldugunuzu insanların duyması gibi
Hayır evli insanlara değil bekar olmama takmış insanlara beni bununla eksik görmeye çalışanlara gıcık oluyorum yoksa evlenmek istediğim bir şey evliliği düşündüğümü sorana söylüyorum ama ilan veremem sanırım

V
Çok büyük marifet evlenmek.
Çirkin beyni %1 anca çalışan hiç bi ortamda saygı görmeyen hayat görüşü sadece bir kocadan ibaret olan kişiler için enönemli şey. Onlar için hayatlarında elde ettikleri tek şey bu.
Sonrasında evde oturup kocalarını beklerler adam yatmadan yatmaya gelir, sex hayatları yok denecek kadar azdır, keke pastaya verirler kendilerini, kocişkolarını yakalayabildikleri anda birde foto çekerler,

Bi de bunların çalışan kısmı var işyerine kocası yollamış gibi çiçek yollarlar, adamın başının etini yiyip ayşede fatmada gördüğü yüzüğü zorla aldırtırlar,

İşte bunlar böyle nesi güzel?
Valla doğru söylüyorsun gördüğüm çoğu evlilik böyle ben böyle göstermelik zorla yürüyen bir evlilik istemiyorum

Öyle mı diyorsun :110:gec kalıp yalnız hissetmek istemem tabi
aynen öyle.Evlenmek istemiyorsan kimse zorla evlendirmez tabi ama belli bi yaştan sonra bekarlık demek yalnızlık demek oluyor.Kendimden örnek vereyim 35 yaşındayım, senin yaşında bende evliliğin çokda gerekli olmadığını düşünüyordum.Çünkü o zaman istediğim gibi gezip eğlenebiliyordum,bana eşlik eden arkadaşlarım vardı.Şimdi aaa yalnız da gezilir diyebilirsiniz ama gezilmiyor.Yalnız sinemaya,tiyatroya gidebilirsiniz en fazla.Örneğin gece dışarı çıkayım,bir iki kadeh bişey içeyim yada içmesende canlı müzik dinleyeyim desen yalnız olman sıkıntı.Kimse bu durumdan rahatsız olmam demesin, orda kadınlarda erkeklerde sana ''aaa yalnız gelmiş kesin aranıyo'' gözüyle bakıyo,edepsizin biri çıkıp rahatsız edebiliyo.yada tatile gideyim desen yine yalnız gidemiyorsun.Aileylede belli bi yere kadar paylaşımın olabiliyor,insanın yaşıtına yoldaşına,beraber bişeyler yapabileceği birine ihtiyacı oluyor.Malesef yaşadığımız ülkede kadınların çoğu evlenince kendini tamamen arkadaşından çekip,tüm hayatını değiştiriyor.Benim tüm arkadaşlarım evli ve bir taneside evlenmek üzere.nerdeyse her hafta görüştüğüm arkadaşımla 3 aydır görüşelim diyoruz görüşemiyoruz.Düşün sadece 2 saatlik kahve içmek için zaman ayıramıyor,ayırmak istemiyor...Çevrende bekar arkadaşların bittiğinde ne demek istediğimi anlayacaksın.Evlenmek için evlenilmez tabi ama sana arkadaş,dost,aile olabilecek birini bulursanda evlilik çok iyi olur bence.Evet oturup bekleyince o kişi gelmiyor,çevrendekilerede çok yüklenme,karşına çıkan fırsatları değerlendir.Birde tercihi normal insanların karşı cinsten birileriyle ilişki yaşamaya ihtiyacı oluyor bu gayet normal bişey,bu sadece cinsel manada bişeyde değil,o duygularıda yaşamak güzel bişey, arkadaşının lafına istinaden söyledim :) Aile sevgisi farklı,arkadaşlık farklı,aşk farklı.İnan belli bir yaştan sonra bekar olayım sevgili modunda takılayım desen bile karşı cinsten bekar,kendine uygun birini bulma olasılığın o kadar azalıyorki :) Bunlar benim yaşadıklarımdan aklıma gelenler inan sayfalarca yazabilirim ama umarım anlatabilmişimdir

aynen öyle.Evlenmek istemiyorsan kimse zorla evlendirmez tabi ama belli bi yaştan sonra bekarlık demek yalnızlık demek oluyor.Kendimden örnek vereyim 35 yaşındayım, senin yaşında bende evliliğin çokda gerekli olmadığını düşünüyordum.Çünkü o zaman istediğim gibi gezip eğlenebiliyordum,bana eşlik eden arkadaşlarım vardı.Şimdi aaa yalnız da gezilir diyebilirsiniz ama gezilmiyor.Yalnız sinemaya,tiyatroya gidebilirsiniz en fazla.Örneğin gece dışarı çıkayım,bir iki kadeh bişey içeyim yada içmesende canlı müzik dinleyeyim desen yalnız olman sıkıntı.Kimse bu durumdan rahatsız olmam demesin, orda kadınlarda erkeklerde sana ''aaa yalnız gelmiş kesin aranıyo'' gözüyle bakıyo,edepsizin biri çıkıp rahatsız edebiliyo.yada tatile gideyim desen yine yalnız gidemiyorsun.Aileylede belli bi yere kadar paylaşımın olabiliyor,insanın yaşıtına yoldaşına,beraber bişeyler yapabileceği birine ihtiyacı oluyor.Malesef yaşadığımız ülkede kadınların çoğu evlenince kendini tamamen arkadaşından çekip,tüm hayatını değiştiriyor.Benim tüm arkadaşlarım evli ve bir taneside evlenmek üzere.nerdeyse her hafta görüştüğüm arkadaşımla 3 aydır görüşelim diyoruz görüşemiyoruz.Düşün sadece 2 saatlik kahve içmek için zaman ayıramıyor,ayırmak istemiyor...Çevrende bekar arkadaşların bittiğinde ne demek istediğimi anlayacaksın.Evlenmek için evlenilmez tabi ama sana arkadaş,dost,aile olabilecek birini bulursanda evlilik çok iyi olur bence.Evet oturup bekleyince o kişi gelmiyor,çevrendekilerede çok yüklenme,karşına çıkan fırsatları değerlendir.Birde tercihi normal insanların karşı cinsten birileriyle ilişki yaşamaya ihtiyacı oluyor bu gayet normal bişey,bu sadece cinsel manada bişeyde değil,o duygularıda yaşamak güzel bişey, arkadaşının lafına istinaden söyledim :) Aile sevgisi farklı,arkadaşlık farklı,aşk farklı.İnan belli bir yaştan sonra bekar olayım sevgili modunda takılayım desen bile karşı cinsten bekar,kendine uygun birini bulma olasılığın o kadar azalıyorki :) Bunlar benim yaşadıklarımdan aklıma gelenler inan sayfalarca yazabilirim ama umarım anlatabilmişimdir
  • Çok iyi anladım inşallah anlasabileceginiz biri olur hayatınızda. Aslında ben yanlış anlaşıldim bu başlıkta ben evlenmek istiyorum zaten hatta duygusal beklentilerim De çok sadece erteliyorum doğru kişi diy diye bu da beni yoruyor. Ben bazı insanların tavırları yüzünden sitemkar bı havaya girdim. Çünkü duygusuz olmakla bile suclandim oysaki hisli bı insanim sanatı şiiri seviyorum duygusalim ama uzulmemek için kuralcı davranıyorum! Bu da benim savunma mekanizmam. Üzüldüğümü bu işte hal böyleyken sırf evlenmedim diye duygusuz, erkeklerden uzak, sorunlu, beceriksiz muamelesi görmek kanıma dokunuyor cunku asıl mesele gerçekten evlenmeyecegim kişilerin karşıma çıkmış olması.. inan nasıl oluyor bilmiyorum ama her seferinde önemli bir sorun oluyor bu da benim sınavım sanırım.. bana değer vermeyen adamla mı evlenmeye çalışayım yoksa aşırı saf sürekli pot kıran beni asla anlayamayan bı adamla mı yoksa egoistin tekiyle mı sırf böyle adamları kabul etmedim diye kimseyi beğenmeyen gözü yükseklerde olan kız muamelesi görmek hiç hoşuma gitmiyor hal böyleyken niyetim bu kadar halisken neden olmuyor da böyle insanlara laf düşüyor ya da ben aşk isterken yalnız kalıyorum bilmiyorum sanırım benim sınavım da bu.:110:

Burda okuduğumuz konuların evlilik hakkındaki düşüncelerini olumsuz etkilemesine izin vermemelisin.En fazla daha temkinli ol:) Adı üstünde "bir derdim var"
Kafasına bişey takılan,sıkıntısı olan,şüpheye düşen,yardım isteyen,fikir isteyen durumunu paylaşıyor.Kimse gelipte burda yaşadığı mutlu anları anlatmıyor ki.
Evlilik için erken yaştasın daha ama inşallah yakında kalbinin diğer yarısını bulursun :)

28 yasında eşimle çok severek evlendim ama hiçbir zaman keske daha once evlenseymişim demedim başım göğede ermedi.tamam guzel yanları var ama iki kişi evlenmiyorsun onun aileside var baska bir ailenin içine giriyorsun bu çok zor birsey.basta bende sıkıntılar yasadım kvle şimdi iyiyiz çok şükür ama baslarda zor oluyor iki taraf içinde alısma sureci
Şimdide bebek olmuyor misal tedaviler falan derken yıpranıyoruz..evin sorumlulugu eşin ailesiyle olan iletişim onlara karsi srmluluk derken yoruluyorsun
Bence evli kadınlar bekarların rahatlıgını cekemiyor ve o da evlensinde görsün anyayı konyayı diyor :-)
Bu arada evlendim millet sustu derken peşinden bebek baskıları geldi şimdi o da olmuyor.boyle daha cok acıyor insanlar daha cok canımı yakacak laflar soyluyor.
Hepsi sabır imtihan insanlar her daim söyleyecek laf buluyor

Back
X