Evlilik bu mudur sizce?

nazlhan

Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2012
17
0
16
Erzurum
Eşimle aynı evi paylaşıyoruz ama aslında hiç bir şeyi paylaşmıyoruz.hamileyim eşimin bencilce davranışlarından bıktım usandım.sessiz evdeki tüm zamanını borsaya ayıran birşey sormadığımda ya da birşey paylaşmadığımda benimle konuşmayan maddi konularda ve ailesi konularında beni yıpratan bir insanla evliyim. Evlendiğimizden beri (11 aydır) bana gerek maddi olsun gerek manevi hiç bir şey katmadı. Aileme rencide etti beni, ikimizde kamuda görevliyiz o bankada ben de başka bir kuruluşta görevliyim. Eşimin aldığı maaştan bi haberim. Ama kendisi benim hesaplarımı birebir takip eden bir insan. Evde ortak bir ekonomik paylaşımımız yok.o istediği gibi parasını harcar istediğine borç verir ( abisi ve ablasına) hesabı sorulunca da yalanlarda geçiştirir beni. Inanın psikolojim alt üst oldu bunlar sadece yaşadıklarımdan güncel konular. 11 aydır gerek ailesi olsun gerekse kendisi tarafından çok yıpratıldım.kendimi çok değersiz bir insan olarak görmeye başladım.ailem destek olmadı hiç bir zaman bana annem vefat etti ben küçükken babam için ise zamanında maaşımı eline verdim diye iyi bir evlatken şimdi yaşadığım problemlerden dolayı ve veridğim tepkilerden dolayı kötü bir evlat oldum.o kadar yalnızıım ki anlatamam. Hamileyim ve bu durumları nasıl aşıcam diye düşünüyorum. Boşanma bir çare mi ailem yanımda olmadı hiç bir zaman çünkü.boşanırsam nasıl bir hayat bekliyor beni bilemiyorum zor durumdayım.

Ya 11 aylik cok daha yenisinz daha guzel seylerin yasanmasi gerekirken olanlar cok uzucu arkadasim bosanmayi dusunmen cok erken hep derler ya evliligin bi alisma sureci var diye belki zamanla duzelir sabret insallah hersey istedigin gibi gider...

Öncelikle Rabbim yar ve yardımcın olsun...

Eşinle konuşmayı denedin mi? Yada beraber bir evlilik danışmanına başvurmayı?

Bebeğiniz olacakmış boşanmak ne kadar çözüm olur ki ???

Durum gerçekten kötü mü, hamilelik psikolojiyle mi yazdın bilemiyorum ama ayrılmanı gerektirecek bir durum yok. Anladığım kadarıyla sen daha gelişmeye yatkın, daha paylaşımcısın. Eşin ise içine dönük, maço bir tip...Evlilik her anlamda ortaklıktır ve bence evin geçiminden sorumlu olan erkektir. Eşin yaptığı destektir, yani erkeğin eşinin parasına güvenmemesi gerekir. Paranın lafının bile geçmeden kendiliğinden yoluna girmesi gerekir. Erkeklerde özellikle evlendikten sonra aileye bağlılık daha çok sanki...Borç verirken sana danışması gerekir, en azından söylemeli...Ailenizin de bir bütçesi var sonuçta...Borsa da lanet bir yer, paralar batabiliyor. Umarım yoluna girer ilişkiniz ve çok mutlu olursun. Bu erkekler gereksiz bağımlılıkları ve sinirleri ile bizim basit ihtiyaçlarımızı bile karşılayamıyor. Hangimiz çok kızsakta, özür dilerim sözüne kayıtsız kalabilir? Ama erkeklere özür dilediğinde hemen sinirleri geçmez...Alacağın her kararda bebeğin sana güç verecektir, garantili bir işinde var; ailem arkamda değil diye üzülme...

Eşimle konuşmayı çok denedim iletişime açık olmayan bir insan.söylediği şeyler yaptıklarının aynısı oldu hep hiç bie zaman değişik bir düşünceyle gelmedi bana. psikoloğa gitmeyi denedim ama iş var yoğunum deyip geçiştirdi. ailesinin yüzüne bakmayan ve arkasından kötü konuşan insan zamanı gelince benden dolayı ailesinden vazgeçemez oldu.geçmesini de istemedim hiç bir zaman ama tek taraflı olup da beni yıpratması başka bir yönü oldu.boşanmanın çare olmayacağının biliyorum sadece bu düşmüş olduğum girdaptan kurtulmaka için kendi kendime çözümler aramaya başladım ama bunun için de kendimi hiç güçlü hissetmiyorum. çünkü sinilerim alt-üst oldu artık sağlıklı düşünemiyroum.

caresizlik o kadar kötü bişeydir hele de arkanda sırtını dayayabileceğin bir ailen yoksa...

Eşimle evlendim inanın gelinliğime kadar kendim aldım kendim ödedim. düğün altınlarımı bile benim çekmiş olduğum krediyle aldılar. ve sonrasında ne altınları gördüm ne başka bişeysini.altınlar ablasına bana sorulmadan verildi kimse fikrimi sormadı..... geri ödemesi oldu elbette ama eşimin borsasına ve borçlarına gidecek şekilde.Bunları yine takmazdım ve maddiyatçı olmadım hiç bir zaman.ama eşimin bana vermiş olduğu değerle birlikte bunları düşünmemek elde değil..... sonrasında 78 yaşındaki annesine bakma zorunda bırakıldım.evime gelen giden bana sormadan müsade istemeden gelip gitti.isteyen evimin anahtarını yaptırtım (görümcem
) istediği girip çıktı evime.işten eve gittiğimde ya görümcemle (eşi ve çocuklarıyle) ya da kendi misafirleriyle karşılaştım herzaman.bunlar da cabası oldu.evliliğe dair hiç bir heves kalmadı içimde.. yıpratıldığımı düşündüm herzaman.

cnm,sen çok sessiz ve sakin bir tip misin? yaaa eğer öyleyse, öyle olmaz canım. eşi de olsa insanı sessiz görünce eziyor, maddi manevi sömürüyor. kendini sömürtme. eşse eşliğini bilsin. benim eşimin de çok garip,anlaşılaz,katlanılmaz huyları, alışkanlıkları,tavırları var ama ben asla sessiz kalmam. yani bu iş bitecekse öyle ya da böyle bitecekse, ben ezilip de biteceğine, ben kendimi ezdirmeden-delirmeden biter. sen tabii başta güzelce konuşmayı dene, durumunu anlat hamilelikten dolayı ilgiye ihtiyacın olduunu fln söyle, diğer konular da zamanla hallolur, daha çok yeni evlisiniz...

11aylik evlisin vede hamile(((((keske evliliklerinizi oturtup ondan sonra bebege karar verilse ne kadarda iyi olur boyle seyler okuyunca cok uzuluyorum en cokdaa o yavrucaga(((

En başta yapmışsınız hatayı. Her zaman böyle düşünüyorum, bir kadın erkeğin üzerindeki sorumlulukları ASLA almamalı ne evlenmeden önce ne evlendikten sonra.
Bir daha o dengeyi kuramaz istediği kadar çabalasın.

Eşinizin borsa oynaması, maddi olarak size karşı sorumluluk hissetmemesi, ailesinin sizin hayatınıza çok müdahil olması evliliğinizi bu hale getirmiş.
Madem ''işim yoğun'' diye geçiştiriyor bir aile terapistine gitmenizi demek ki eşiniz çokta uzak değil, asla demiyor.

Bu yüzden en tatlı dilinizle eşinizi ikna edin.
Buna ihtiyacınız olduğunu haftaya şu saatte randevu aldığınızı size eşlik etmesini istediğinizi tekrar söyleyin.

Bunun dışında bir kez daha eşinize, kendinizi yalnız hissettiğinizi anlatın.
Hiçbir detaya girmeden sadece duygularınızı anlatın.
Birde her zamanki sizden farklı olmaya çalışın bu aralar.
Kızıyorsanız kızmayın, ağlıyorsanız ağlamayın.
Eşinize ve kendinize farklı ortamlar oluşturun.
Kendinize işiniz dışında bir uğraş bulun.
Bunlar bile eşinizin dikkatini üzerinize çeker. Çok yenisiniz daha.
Evlililkte cicim ayı diye birşey yoktur. Ben hiç inanmadım buna. Sadece balayına gidiyorsa orada yaşanıyor bu.
Eve dönüldüğünde evlilik denilenle karşılaşıyor insan :)
Bu yüzden az daha sabır edin. Eğer çocuğunuz olmasaydı az daha sabır etmenize luzum yok, mutsuzsanız ayırın yollarınızı denilebilir ama bu ölcüde az daha bebek için çabalamak gerekiyor sanırım.

cok yazik yeni evli ciftin yasadiklarina bak, bir cok kk kadini simdi neden cocuk icin bu kadar acele ettiniz diyecek dogal olarak...hak vermemek elde mi

Sessiz mülahim bir yapım var. yeterince kendimi ifade edemiyorum belkide birini kırdığım zaman ya da tartıştığım zaman o günüm bana zehr oluyo.haklı olsamda içimdeki merhamet duyguları beni mahfediyor.duygularımda gelgitler var sürekli kendi kendimi her ne kadar terapi etmeye çalışsam da sanırım biraz güçsüz bir yapım var.yaşadıkların bunları daha da tetikledi.

Evli degilim ama bildigim kadariyla evlilik bu degil iste.
Bencil, bencil ve bencil bir adam hepsi bu! Sinir oldum esine kusura bakma arkadasim.
"Sessiz bir yapim" var diyorsun, bunu degistirmenin vakti geldide geciyor bile.

cok yazik yeni evli ciftin yasadiklarina bak, bir cok kk kadini simdi neden cocuk icin bu kadar acele ettiniz diyecek dogal olarak...hak vermemek elde mi

kesinlikle haklısın;ama çocuk planladığımız bir durum değildi.süpriz oldu benim için düşünmüyordum ben.eşim ise çocuk olursa benle uğraşmaktan vazgeçer der çocukla ilgilenir misali o düşüncesini açıkca dile getirdi.sorunlarımı dile getirmem bile onun için bir problem oldu.velhasıl eşim hiç anlamadı beni.

eşinle görücü usülülemi evlendin bu huylarını bilmiyormuydun,,
ailesiyle çok içli dışlı olmussunuz biraz mesafe koymayı dene,,
bebegini düşünüp mutlu olmalısın , eşine karşı biraz farklı davran belki bi degişiklik olur

Nasıl yani?
Çocuk olunca onunla ugraşamayacaksınız diye
kazara hamile kalmanıza
sevinen bir eşiniz mi var?

Allah'ım sinirlerime hakim olamayacagım ama
bu adam baba olmayı haketmiyor!
Belli ki sizi çocugun tüm sorunlarıyla başbaşa bırakacak.

Her zaman söylerim,
Çocugunu iki kucagına alıp, 1 saat parka götürmekle baba olunmaz!

Ne diyecegimi bilemedim...
Sizin ve dogacak evladınız için çok üzüldüm

Çocuktan sonra düzelir diye ümit etmeyin,
adam zaten çocuk dogdugu zamanki tavrını belli etmiş.

Son düzenleme:

eşimle daha önce birilerinin aracı olmasıyla tanıştık.3 aylık kısa bie nişanlılık döneminden sonra da evlendik. eşim sakin efendi yapısıyla bilinir hep çevresi tarafından ama birlikte yaşamak görmek gerekiyor sadece anlamamız için. ...ailesiyle kötü olduk zaten eşimin sayesinde evin içinde olan bitenden hem kendisi olsun hem de annesi tarafından muhakkak birilerine anlatılırdı.....hayatımda bir mahremiyet kalmamıştı... halen de öyle olduğunu düşünüyorum. annesi yok şuan yanımızda ama kendisi eşimi koruyayım ya da eşime kolkanat gereyim gibisinden hiçbir zaman dağ gibi arkamda durmadı.kötüysem kötülüğümü herkes bilir ama iysem de yaptığımın hiç bir önemi yoktu onun için dile getirmeye bile gerek görmez..... aileme iyi davransın anneme baksın benim ütümü çamaşırımı hertürlü ihtiyacımı karşılasın yeter onun için evlilik anlayışı bundan ibaret. karşıdaki ne düşünmüş niye böyle oldu hiç önemli değil..... onun gelenekçi fikirleri bir insanın hayatından daha önemli.

aynen öyle. o yüzden ilk 3 ay büyük problemler yaşadım. çocuğumun halen daha benimle var olması bir mucize.çünkü çok stresli dönemler geçirdim.

çok üzüldüm valla içim karardı
bence ilk yapman gereken "madem ben senin maaşını bilmiyorum, sen de benimkini artık bilmeyeceksin ya da her ikimizde para durumlarımızı bileceğiz" şeklinde rest çekmen. ki ben olsam kesinlikle sonu ne olursa olsun bunu yapardım
ikincisi ise önce sen git bi psikoloğa madem eşin razı olmuyor. şuan çokta çözüm gibi gelmese de en azından sen yatışırsın, kendini daha iyi hissedersin. eşim değişmedikten sonra ben neden gideyim diye sakın düşünme, 1 kere git ne demek istediğimi anlayacaksın

eğer böyle devam ederse sen daha üzülen ve hep ezilen taraf olacaksın o yzden ne olacaksa şimdiden olsun de ve önce şu para işini konuş. sonra yavaş yavaş aile olaylarına girersin baktın ailesiyle olanlar düzelmiyor, ailesiyle görüşmezsin mesafe koyarsın...

supriz derken? iyi bir sekilde korunursan nasil hamile kalacaksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…