• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik bu muymuş?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evlilik evet genel anlamda bu diyebiliriz..

Bekarken tam ulasamadiklari, buluşup buluşup ayrilmalarin oldugu heyecanlı bir ilişkide yorgun da olsalar gayretliler, ancak evlendikten sonra istedikleri zaman dokunabilecekleri kadar yakınız yan odada hatta üç adım ötedeki kanepedeyiz. Bu rahatlık ondan ne yazık ki..

Bir zaman sonra kirli çamaşırları makineye atarken sorguluyor insan tabi " Ne için evlendim?"

Çocuktan sonra ise sorgulamayı bırakıyorsun bu tam anlamıyla lüks oluyor. Boş anlar sicak bir kahve içmek, ortalığı toplamak rahat duş alabilmek için falan var.. :/

Gördüğü küçük bir ot parçasına romantizm patlatan, kahvesinin köpüğünden, makarnanın ketçapına kadar kalp süsü yapan pembik gelinleri disari alalim..

Bu benim galiba. Ben yazmış gibiyim ☹️ maalesef ben de beklediğini ve istediğini bulamayanlardanim. Evlenmeden önce daha mutluymusum. Halbuki bazı şeyleri yapmak ne kadar basit mutlu olmak ne kadar basit ama adamlar anlamıyor.

Dediğim gibi ütopik şeyler beklemiyorum evlilikten.
Rutin elbette hepimizin hayatını oluşturan bir durum. Bende çalışıyorum bu arada.
Benim sıkıntım bu rutinin içinde git gide yalnız kalıyor oluşum. Kendisine o kadar çok anlattım ki, o gün iyi oluyor diğer gün aynısı. Arada hevesle hadi gel çıkıyoruz demesini beklerdim, bir kahve içmeye bile olsa. Yada gelirken sevdiğim ufak bir çikolatayı alsa bile nasıl mutlu olacağımı biliyor. Mevzu değerli hissettirmiyor oluşu. Yoksa inanın şımarıklık edip fazla şeyler beklemiyorum. Sevgiliyken o kadar ince ruhlu bir adamdı ki bir an şüphe etmedim evlenirken. Nasıl oldu da bu hale geldi bilemiyorum. İşten gelip devrilip yatıyor, bazen anında uyukluyor.

Yorumlarınız için de çok teşekkür ederim gerçekten. Çoğunuzun yazdığında kendimden bir şeyler buldum. Çok sağ olun.

Dediğim gibi ütopik şeyler beklemiyorum evlilikten.
Rutin elbette hepimizin hayatını oluşturan bir durum. Bende çalışıyorum bu arada.
Benim sıkıntım bu rutinin içinde git gide yalnız kalıyor oluşum. Kendisine o kadar çok anlattım ki, o gün iyi oluyor diğer gün aynısı. Arada hevesle hadi gel çıkıyoruz demesini beklerdim, bir kahve içmeye bile olsa. Yada gelirken sevdiğim ufak bir çikolatayı alsa bile nasıl mutlu olacağımı biliyor. Mevzu değerli hissettirmiyor oluşu. Yoksa inanın şımarıklık edip fazla şeyler beklemiyorum. Sevgiliyken o kadar ince ruhlu bir adamdı ki bir an şüphe etmedim evlenirken. Nasıl oldu da bu hale geldi bilemiyorum. İşten gelip devrilip yatıyor, bazen anında uyukluyor.

Yorumlarınız için de çok teşekkür ederim gerçekten. Çoğunuzun yazdığında kendimden bir şeyler buldum. Çok sağ olun.
Yaa ne kadar çok benziyoruz öyle ☹️ ben bir senelik evliyim düzelir bu durumlar diyorlardı da düzelmiyor demekki. Sen de umursamaz ol dediler o da bi yere kadar oluyor bir senem hayatımı sorgulamakla geçti. Hani silip atacak oluyor insan ama o da olmuyor. Sevgi ilgi bunlar temel ihtiyaç bence ve bunlardan yoksun olunca herşey boş. Hani doyumsuzluk değil veya hayatın merkezine onu koymakta değil sadece tatmin edilmek acıkınca yemek yiyip doymak gibi ama yani bunu anlatabilmek ne kadar zor.
Seni çoooook iyi anlıyorum ama benim de çözümüm yok olanları da takipteyim.

Daha yeni evlisiniz sanırım.. Ama cinsellik konusuna dikkat etmenizi öneririm evliliğin temel taşlarından biridir.
Anlasiyorsaniz ve herhangi başka bi sıkıntı yoksa biraz zaman verin evliliginize.
Kendinize farklı uğraşlar bulmayı deneyin, eve bağlı kalmayın,en azından gun içinde can sıkıntınızi giderecek bı uğraş bulun.
He birde çocuk düşünmeyin (tabii bana düşmez ama nacizane tavsiyem) çünkü rutinleri sevmeyen bir insansanız çocuklu hayatın karmaşık ama aynı zamanda sıradanligi modunuzu feci şekilde düşürebilir ve dahada çok tartışmalara yol açabilir.
O yüzden çocuk olursa işte sıkılmam falan gibi bı düşünceniz varsa atın kafanizdan önce eşinizle birbirinize iyiiice alışın,zaman tanıyın birbirinize 😌

Yavrum bizde her gün o bar senin bu bar benim gezmiyoruz.
Evlilik zaten monotonluk arada karşılıklı olarak yaptığımız şeyler var.
Hayatın düzeni fatura ödemeden, temizlik yapmadan geçmiyor ama senin sevgin bitmiş bence.
Birde tutku ve seks onlar olmadan evliliği yürütmek cidden zordur.

Pek iyi olduğu söylenemez, ben yanaşmıyorum daha çok.
Bu eşinizi de olumsuz etkiliyordur mutlaka. Sorunları, kaçarak veya içinizde yaşayarak, çözemezsiniz daha da büyür hatta. Karşılıklı, sevgiyle şevkatle konuşun bunu. Daha keyifli bir hayat için ikinizin de karşılıklı çabalaması gerekiyor. Ve sevdiği insan için çabalamaya değer bence. Sorumluluklar sizi yormuş ve son zamanlarda flört eksik kalmış ondan, bu mutsuzluğunuz ve çözülmeyecek bir sorun deüil bence

Dediğim gibi artık ben pek yanaşmıyorum. Günlük hayatımızda sus pus olan adam konu cinsellik olduğunda bülbül kesilince, bir mutluluklar hayatım aşkımlar havada uçuşunca bana samimi gelmiyor.
Ben sizi çok iyi anladım.
Malesef samimiyet doğallık çok önemli evlilikte.dogal akış önemli.formaliteden yaklsamak işin düşünce inanılmaz sıkıcı hatta bence yapmacık.yahu o cinselliği k disindada kibar ol gzuel soz şöyle demi o iş için yapma bunu.
Valla evlilik değişik bir kurum
Farklı bir hayata geçiş belarliktan.
Bunu jeyacanli kılmak ve mutlu olmak siLerin elinde.bence erkekte özellikle çok iş var.plan yapmak eğlenceli olmak yaratıcı olmak lazim

Evlilikte bir rutin olduğu doğru ama iki kelime edemeyecek kadar iletişimsiz olmak, nadiren denilecek kadar dışarı çıkmak ve hâliyle paylaşımın az olması normal değil bence. Çoğunlukla ne bekliyordun denilmesi garip geldi o yüzden.

Bekarken nasıl bir hayatınız vardı ?
Gezmeyi tozmayı evlenince eşinizle de yaparsınız.
Maddi açıdan bekarken de ev geçindirme sorumluluğunuz yok muydu ?

Bekarken nasıl bir hayatınız vardı ?
Gezmeyi tozmayı evlenince eşinizle de yaparsınız.
Maddi açıdan bekarken de ev geçindirme sorumluluğunuz yok muydu ?

Evlenmeden önce epey sosyal bir insandım. Arkadaşlarımla vakit geçirmek, onlarla tatile gitmek, sabaha kadar oturup muhabbet etmek çok hoşuma giderdi hep. Eşime kaç kere teklif ettim, gel yürüyüş yapalım, hadi film izleyelim, karşılıklı kahve içelim gibi gibi. Benim baskımla birkaç kez bunları yaptı evet ama çoğunlukla yorgun gelip uyuyor. Gözler hep bayık, benim enerjimi de sömürüyor. Bekarken de evi geçindiriyordum tabi fakat şimdi eşim böyle olunca sorumlulukları yerine getirecek motivasyon bulamıyorum kendimde.

Evlenmeden önce epey sosyal bir insandım. Arkadaşlarımla vakit geçirmek, onlarla tatile gitmek, sabaha kadar oturup muhabbet etmek çok hoşuma giderdi hep. Eşime kaç kere teklif ettim, gel yürüyüş yapalım, hadi film izleyelim, karşılıklı kahve içelim gibi gibi. Benim baskımla birkaç kez bunları yaptı evet ama çoğunlukla yorgun gelip uyuyor. Gözler hep bayık, benim enerjimi de sömürüyor. Bekarken de evi geçindiriyordum tabi fakat şimdi eşim böyle olunca sorumlulukları yerine getirecek motivasyon bulamıyorum kendimde.
Siz çalışmıyor musunuz ?
Eş ne iş yapıyor da bu kadar yorgun ?
Çalışan kişiler genelde hafta içi yorgun argın geliyor ve pek bir şey yapılmıyor ama hafta sonunu değerlendirebilirsiniz

Siz çalışmıyor musunuz ?
Eş ne iş yapıyor da bu kadar yorgun ?
Çalışan kişiler genelde hafta içi yorgun argın geliyor ve pek bir şey yapılmıyor ama hafta sonunu değerlendirebilirsiniz

Bende çalışıyorum. Eşim makine mühendisi, daha çok tasarımıyla da uğraşıyorlar aktif olarak. Sürekli hareket halindeler bu sebeple yorucu bir iş. Haftasonu da dinlenmek istiyor kendisi. Umarım daha fazla kötüye gitmeden bir çözüm bulabilirim. Yorumunuz için teşekkür ederim

Dertleşmek için üye oldum.

Çok severek evlendik. Evlenmeden önce bir yanlışını görmedim, ikimizden de emin olarak evlendim. Şimdi de bir kötülüğü yok ama anladım ki evlilik bana göre değilmiş. Bu döngü halinde devam eden rutin beni boğuyor.

İki çift laf edecek hali olmuyor çoğu zaman. Sebep olarak işte çok yorulduğunu söylüyor. Dışarı çıkıyoruz fakat nadir. Hayatın telaşesi içinde savruluyoruz. Faturaları hesapla, topla, böl, market alışverişi liste yap, çıkar topla, işten gel yemek yap ütü yap çamaşırları yıka katla, eşinin ailesinden saçma insanların söylemlerini hazmetmeye çalış.. oooof diyorum. Bazen kendisine sinirlenince yüzünü görmek dahi istemiyorum, her hareketi batıyor. Keşke şu an yalnız olsaydım dediğim an çok oluyor.

Evlenmeden önce her şeyin daha da güzel olacağına inanırdım. Beklentilerimi düşük tutsaydım belki de bu kadar üzülmeyecektim. Karşılıklı olarak o tutku bitti gibi hissediyorum. Normal ev arkadaşıymışız gibi düşünün. Bu beni çok üzüyor aslında.

Öyle anormal, vov şeyler beklemiyorum evlilikten tabi ki. Sadece daha sevgi dolu daha sıcak biraz da heyecanı olan bir evlilik beklemiştim. Benim gibi düşünenler varsa siz neler yapıyorsunuz? Nasıl kendinizi mutlu ediyorsunuz böyle durumlarda?
Ben hak veriyorum size zira aynı düşüncedeyim şuan bekar ve mutlu :D Evliliğin güzel yanları da var elbet ama bu rutine bağladığında heyecan veya hareket olmadığında çok sıkıcı ve depresif bir hal alıyor. Tabi beklentiye göre değişiyor bundan memnun olanda var o ayrı. Ama ben sürekli seyahat etmeyi seven aktif ve sosyal biriyim. Arkadaşlarımla etkinliklere katılmayı farklı aktivitelerde yer almayı seviyorum bundan rahatsız olacak biriyle evlenirsem burada hata benimdir. Ruh eşi dedikleri şey bu işte. Yeri geldiğinde yalnız kalmayı yeri geldiğinde de o günü birlikte geçirmeyi isteyeceksin bunu problem eden biriyle yapamam ki anneme bile bazen beni bi sal diyorum :D ki bu arada 25 yaşındayım daha hiç sevgilim bile olmadı şimdiden katlanamıyorum çoğu şeye bu yüzden evlenebileceğimi pek sanmıyorum yani hayat benim için seninkinden daha zor :D Benim ilacım seyahat etmektir şehir dışına yurt dışına yılda biri ki kezde olsa gitmeliyim yazları zaten durmuyorum e eşim evde pineklemeyi yatmayı seven biri olursa başım sağolsun :D Allah korusun hayırlısı olsun tabi ki hepimiz için ama keşke evlenmeden biraz daha düşünseydin muhtemelen sende farklı bir şeyler arıyormuşsun. Ya da konuş hafta sonları birlikte farklı şeyler yapın

Evlilik bir rutin demek zaten eşinizi karşınıza alıp konuşmalısınız aranızda uçurumlar olmadan. Sizi biraz salmış gibi gördüm sizde biraz çaba gösterirseniz umut var gibi görüyorum ☺

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X