- 28 Haziran 2015
- 103
- 54
- 18
- 38
- Konu Sahibi desperatezynp
-
Selam bayanlar..
Benim esim ve ailesiyle feci dertlerim var. Esimin ailesi egitim seviyesi olarak dusuk, konusmayla anlasmaya varilamayan, tepkilerini suratlariyla yansitan insanlar. Nisanlilil donemimizi bu sebeple mahvettiler. Ailemde perisan oldu. Sirf ben istiyorum diye seslerini cikartmadilar ama zerre kadar onay vermediler iclerinden esimin ailesini gorunce.. Neyse esim egitimli biri. Iyi bir meslegi var gelecek kaygisi yok. Bundan daha onemlisi ben onu tam kafama gore,sakin efendi biri olarak tanidim yillarca. Uzun sureli bir birlikteligimiz var bu arada.. Olayli bir dugun gecirdir yine esimin ailesinin cahilliklerinden oturu. Zihniyetleri kiz aliyorsak bizimdir. Her dedigimizi yapicak, parasini verdigimiz seyi biz secicez. Kiz tarafi yani benim ailem agzini acip yorum bile yapmicak. Ha bide surekli erkek tarafi pohpohlanicak... Istedikleri buydu benim ailem boyle yapmadi tabi.. Yapi olarak aileme cok ters gelir bu tur davranislar tabii banada.. Esim her seferinde evlenince biticek goruceksin derdi.. Ama bitmedi. Ailesine her gidisimizde suratlar asik donuyoruz. Adamlar dogustan negatif yaa.. Ya laf sokarlar ya surat edip otururlar. O kadar yoldan geliyoruz bi misafirferverlik yok ustune surat var. ben esimin ailesine karsi tepkili oldugumdan dolayi esimde benim aileme karsi kendini tepkili olmak zorundaymis gibi hissediyor nedense :/ bu sebeple tartistik ve ben esime onunla bir gelecek goremedigimi ayrilmak istedigimi soyledim. Agzini actimi benden sikayetleniyor ama konu bosanmaya geldimi yanasmiyor. Artik daha otoriter biri olacakmismis, kazandigi para nereye gitmis ben bilmicekmisim.. Kisacasi bana hicbirseyi soylemicekmis haketmiyormusum. Adam kendimi her savundugumda ayri bi tehditle geliyor.. Ne yapacagimi sasirdim. Suan 1 yillik evliyim, cocugum yok. Yaparsam yarin bigun onu bile elimden almaya calisir dalavereyle bu aile. Esim dahil hicbirine zerre kadar guvenim kalmadi.. Sizce devam etmelimiyim..?
eşinin bu konudaki tavrını ve tehditlerini okuyana kadar bu sebep olamaz diye düşünüyordum ki öyle değilmişSelam bayanlar..
Benim esim ve ailesiyle feci dertlerim var. Esimin ailesi egitim seviyesi olarak dusuk, konusmayla anlasmaya varilamayan, tepkilerini suratlariyla yansitan insanlar. Nisanlilil donemimizi bu sebeple mahvettiler. Ailemde perisan oldu. Sirf ben istiyorum diye seslerini cikartmadilar ama zerre kadar onay vermediler iclerinden esimin ailesini gorunce.. Neyse esim egitimli biri. Iyi bir meslegi var gelecek kaygisi yok. Bundan daha onemlisi ben onu tam kafama gore,sakin efendi biri olarak tanidim yillarca. Uzun sureli bir birlikteligimiz var bu arada.. Olayli bir dugun gecirdir yine esimin ailesinin cahilliklerinden oturu. Zihniyetleri kiz aliyorsak bizimdir. Her dedigimizi yapicak, parasini verdigimiz seyi biz secicez. Kiz tarafi yani benim ailem agzini acip yorum bile yapmicak. Ha bide surekli erkek tarafi pohpohlanicak... Istedikleri buydu benim ailem boyle yapmadi tabi.. Yapi olarak aileme cok ters gelir bu tur davranislar tabii banada.. Esim her seferinde evlenince biticek goruceksin derdi.. Ama bitmedi. Ailesine her gidisimizde suratlar asik donuyoruz. Adamlar dogustan negatif yaa.. Ya laf sokarlar ya surat edip otururlar. O kadar yoldan geliyoruz bi misafirferverlik yok ustune surat var. ben esimin ailesine karsi tepkili oldugumdan dolayi esimde benim aileme karsi kendini tepkili olmak zorundaymis gibi hissediyor nedense :/ bu sebeple tartistik ve ben esime onunla bir gelecek goremedigimi ayrilmak istedigimi soyledim. Agzini actimi benden sikayetleniyor ama konu bosanmaya geldimi yanasmiyor. Artik daha otoriter biri olacakmismis, kazandigi para nereye gitmis ben bilmicekmisim.. Kisacasi bana hicbirseyi soylemicekmis haketmiyormusum. Adam kendimi her savundugumda ayri bi tehditle geliyor.. Ne yapacagimi sasirdim. Suan 1 yillik evliyim, cocugum yok. Yaparsam yarin bigun onu bile elimden almaya calisir dalavereyle bu aile. Esim dahil hicbirine zerre kadar guvenim kalmadi.. Sizce devam etmelimiyim..?
Egitim seviyesi düşük olabilir bizim ana babalarımız yüksek egtimlimi sanki ha dersenki anlayışsızlar anlarm ozaman ama daha yeni evlisin aynı evdede yaşamyosun onlarla eşinin hatrına gül geç bende kv kp me ölüp bitmiyorum ama yeri gelince kocam hatrına rol yapıyorum buyüzden evlilikmi bitermiş yahu
Esasinda egitim seviyesi dusuk dememdeki kasir kesinlikle karsilikli iletisim kabiliyetlerinin olmayisindandi. Tabiki herkesin egitimli olmasi gerekmez insan olmak apayri. Ancak bu insanlar asiri anlayissiz ve ketumlar. Yalnizca kendilerini hakli gorup insanlari sucluyorlsr bu sebeplede cevrelerinde hickimse yok yapayalnizlar. Cocuklari bile kendilerinden kacarken nasil gelinden beklenti icine giriyorlar anlamiyorum..
Esimin davranislarindaki degisiklik kesinlikle rahatsiz edici. Daha oncesinde ben ailesini tanimazken bana onlari sikayet ederdi benden fikir alirdi.. Simdi bana onlari savunup bana karsi yeni tutumlar sergiliyor..Oncelikle bu isin egitimle ilgisi yok. Terbiyesizlik yapan eğitimli dediginiz kocaniz nitekim. Esin ailesiyle olan sorunlar bence boşanma sebebi degildir, ancak esin duruşu cok onemli. Burdan bakilinca sizin koca size ailesini mumla aratacak gözüküyor. Ilk firsatta kurtulmaya bakin.
Ne gibi ciddi yaptirim acabilirmisiniz?eşinize ciddi bir yaptırım uygulamadığınız sürece bu sorunlar katlanarak artacak,bence bu evliliğe ufak bir ara verin devamı gelmezse zaten bitmiş.
Oyle bir guvensizlik olustuki esimde ailesi gibi her istegini zorbalikla yani tehditle yaptirma pesinde. Ustelik karsilikli oturup kendimi en ince ayrintisina dahi deginerek ifade ettim. Ona niyetimi ve derdimi acikca belli ettim, karsit tepkisi su, sen degismedigin surece bi gelisme olmicak..eşinin bu konudaki tavrını ve tehditlerini okuyana kadar bu sebep olamaz diye düşünüyordum ki öyle değilmiş
Çocuk konusunu baya baya ertele
Aileleri evliliğinizin içinden çıkarmaya çalış
eşinize ciddi bir yaptırım uygulamadığınız sürece bu sorunlar katlanarak artacak,bence bu evliliğe ufak bir ara verin devamı gelmezse zaten bitmiş.
ne bileyim bu insandan insana değişir kimisine bir ağır söz kimisine bir ayrılık vaadi kimisine evi terketme etki eder ,kimisi mantıklı konuşmaktan anlarken kimisi bir hafta sürecek bir triple adam olur...bunu ancak siz bilebilirsiniz eşinizi analiz ederek..mesela benim eşime kavga etmek işlemez konuşmak işlemez gibi ..Ne gibi ciddi yaptirim acabilirmisiniz?
AyrılSelam bayanlar..
işiniz zor gözüküyor. kolaylıklar..Esimin davranislarindaki degisiklik kesinlikle rahatsiz edici. Daha oncesinde ben ailesini tanimazken bana onlari sikayet ederdi benden fikir alirdi.. Simdi bana onlari savunup bana karsi yeni tutumlar sergiliyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?