- 3 Mart 2016
- 72
- 88
- 88
- 34
- Konu Sahibi desperatezynp
-
Nedir bu aşağılama hayırdır?Ne sıfatla yapıyorsun bunu?Onlara ezilecek bir böcek gibi baktığına eminim en başından beri birde onların suratlarını söylüyorsun.Karşındaki ne şekilde olursa olsun bir insan bu kadar kendine layık görmüyorsan kariyerli gelecekli eş hayaline kapılıp bu yola girmeyecektin.Hesabın neydi bilmiyorum belki eşini ailesinden koparmaktı keyfine bakmaktı kıyamam sana ya gerçekten kıyamam ayrıl çok iticisin.Selam bayanlar..
Benim esim ve ailesiyle feci dertlerim var. Esimin ailesi egitim seviyesi olarak dusuk, konusmayla anlasmaya varilamayan, tepkilerini suratlariyla yansitan insanlar. Nisanlilil donemimizi bu sebeple mahvettiler. Ailemde perisan oldu. Sirf ben istiyorum diye seslerini cikartmadilar ama zerre kadar onay vermediler iclerinden esimin ailesini gorunce.. Neyse esim egitimli biri. Iyi bir meslegi var gelecek kaygisi yok. Bundan daha onemlisi ben onu tam kafama gore,sakin efendi biri olarak tanidim yillarca. Uzun sureli bir birlikteligimiz var bu arada.. Olayli bir dugun gecirdir yine esimin ailesinin cahilliklerinden oturu. Zihniyetleri kiz aliyorsak bizimdir. Her dedigimizi yapicak, parasini verdigimiz seyi biz secicez. Kiz tarafi yani benim ailem agzini acip yorum bile yapmicak. Ha bide surekli erkek tarafi pohpohlanicak... Istedikleri buydu benim ailem boyle yapmadi tabi.. Yapi olarak aileme cok ters gelir bu tur davranislar tabii banada.. Esim her seferinde evlenince biticek goruceksin derdi.. Ama bitmedi. Ailesine her gidisimizde suratlar asik donuyoruz. Adamlar dogustan negatif yaa.. Ya laf sokarlar ya surat edip otururlar. O kadar yoldan geliyoruz bi misafirferverlik yok ustune surat var. ben esimin ailesine karsi tepkili oldugumdan dolayi esimde benim aileme karsi kendini tepkili olmak zorundaymis gibi hissediyor nedense :/ bu sebeple tartistik ve ben esime onunla bir gelecek goremedigimi ayrilmak istedigimi soyledim. Agzini actimi benden sikayetleniyor ama konu bosanmaya geldimi yanasmiyor. Artik daha otoriter biri olacakmismis, kazandigi para nereye gitmis ben bilmicekmisim.. Kisacasi bana hicbirseyi soylemicekmis haketmiyormusum. Adam kendimi her savundugumda ayri bi tehditle geliyor.. Ne yapacagimi sasirdim. Suan 1 yillik evliyim, cocugum yok. Yaparsam yarin bigun onu bile elimden almaya calisir dalavereyle bu aile. Esim dahil hicbirine zerre kadar guvenim kalmadi.. Sizce devam etmelimiyim..?
Nedir bu aşağılama hayırdır?Ne sıfatla yapıyorsun bunu?Onlara ezilecek bir böcek gibi baktığına eminim en başından beri birde onların suratlarını söylüyorsun.Karşındaki ne şekilde olursa olsun bir insan bu kadar kendine layık görmüyorsan kariyerli gelecekli eş hayaline kapılıp bu yola girmeyecektin.Hesabın neydi bilmiyorum belki eşini ailesinden koparmaktı keyfine bakmaktı kıyamam sana ya gerçekten kıyamam ayrıl çok iticisin.Selam bayanlar..
Benim esim ve ailesiyle feci dertlerim var. Esimin ailesi egitim seviyesi olarak dusuk, konusmayla anlasmaya varilamayan, tepkilerini suratlariyla yansitan insanlar. Nisanlilil donemimizi bu sebeple mahvettiler. Ailemde perisan oldu. Sirf ben istiyorum diye seslerini cikartmadilar ama zerre kadar onay vermediler iclerinden esimin ailesini gorunce.. Neyse esim egitimli biri. Iyi bir meslegi var gelecek kaygisi yok. Bundan daha onemlisi ben onu tam kafama gore,sakin efendi biri olarak tanidim yillarca. Uzun sureli bir birlikteligimiz var bu arada.. Olayli bir dugun gecirdir yine esimin ailesinin cahilliklerinden oturu. Zihniyetleri kiz aliyorsak bizimdir. Her dedigimizi yapicak, parasini verdigimiz seyi biz secicez. Kiz tarafi yani benim ailem agzini acip yorum bile yapmicak. Ha bide surekli erkek tarafi pohpohlanicak... Istedikleri buydu benim ailem boyle yapmadi tabi.. Yapi olarak aileme cok ters gelir bu tur davranislar tabii banada.. Esim her seferinde evlenince biticek goruceksin derdi.. Ama bitmedi. Ailesine her gidisimizde suratlar asik donuyoruz. Adamlar dogustan negatif yaa.. Ya laf sokarlar ya surat edip otururlar. O kadar yoldan geliyoruz bi misafirferverlik yok ustune surat var. ben esimin ailesine karsi tepkili oldugumdan dolayi esimde benim aileme karsi kendini tepkili olmak zorundaymis gibi hissediyor nedense :/ bu sebeple tartistik ve ben esime onunla bir gelecek goremedigimi ayrilmak istedigimi soyledim. Agzini actimi benden sikayetleniyor ama konu bosanmaya geldimi yanasmiyor. Artik daha otoriter biri olacakmismis, kazandigi para nereye gitmis ben bilmicekmisim.. Kisacasi bana hicbirseyi soylemicekmis haketmiyormusum. Adam kendimi her savundugumda ayri bi tehditle geliyor.. Ne yapacagimi sasirdim. Suan 1 yillik evliyim, cocugum yok. Yaparsam yarin bigun onu bile elimden almaya calisir dalavereyle bu aile. Esim dahil hicbirine zerre kadar guvenim kalmadi.. Sizce devam etmelimiyim..?
Nişanlılık evliliğin fragmanı aslında. .
Bende de benzer durumlar var.Bitmemeli bence. Ailesi hakkında konuşmamayı başarırsanız uzun vadede siz kazanırsıniź. -ben becerebiliyor muyum bunu? Hayır :) - Erkekler hatta aslında kadınlar da ailelerinin yanlışlarını görüyorlar, ama yüzlerine vurulunca zorlarına gidiyor. Gerçekler acı geliyor, çok sevdiği insanların kotü olabilme ihtimali. Siz bir süre hiç konusmayıp onun görmesini sağlayabilirseniz kendisi daha iyi farkedecek ve sizin ailenizin bu tepkileri haketmediğini düsünup davranislarini degistirecektir.
Biraz daha zaman verin kendinize bence. Olmazsa o zaman düsunursunuz. Ama cocuk yapmayin kesilikle emin olana dek.
Bende de benzer durumlar var.
Peki erkek, ailesinin kadina yaptigi hatalari gordugu halde bisey yapmaz ve kadin "artk ailenle gorusmeyecegim" dediginde erkek "ozaman ben de seninkilerle gorusmicem" derse ne yapmak gerek sizce?
Araya kaynak oldum kusura bakmayin
Dun yine tartistik ve ayni konuya geldik, "adil mi bu yaptigin" dedim adil degil ama napiyim dedi. Annesi "neden bizle gorusmuyor" dediginde aciklayamazmis. Boyle bi durumd annesine mahcup olmamak icin sanirin benimkilerle gorusmemeyi dusunuyor. Annesi "o bizle gorusmuyorsa sen de onlarla gorusme" dicek cunku.Öyle dediğinde "sana da benim ailem aynı hatalrı yapiyorsa görüşme. Ama onlar sana karşi iyiyken haketmiyorken onlara kotu olmaya icin rahat etcekse sen bilirsin. " Diyebilirsin. Bunu koz olarak eline verme. Eger direk ailene yansıtmiyor ama seni bunla tehdit ediyorsa ' cokda onemli degil, senin vicdanina kalmis' havasinda ol. Bence.
Gidin gorusun ama konusmayin mesala. Hosgeldin hosbulduk. Mecburi durumlrda. Aramayın. Ararsa 2 acmayin 1 acin. VsDun yine tartistik ve ayni konuya geldik, "adil mi bu yaptigin" dedim adil degil ama napiyim dedi. Annesi "neden bizle gorusmuyor" dediginde aciklayamazmis. Boyle bi durumd annesine mahcup olmamak icin sanirin benimkilerle gorusmemeyi dusunuyor. Annesi "o bizle gorusmuyorsa sen de onlarla gorusme" dicek cunku.
Aileminbunu haketmesi icin onlar da sana kotu davransinlar ozaman dedim cvp veremedi.
10lafin 1ine laf sokabilen gelin olarak kvnin hizina yetismem lazim ki icimde kalmasin,cok yorucu cok
Zaten iletisim oyle,zorla konusturursa kisa cevaplar veriyorum genelde,muhabbet yok anlattiklarina kafa salliyorum. Aramaz zaten pek,ben de kandil,dogum gununde ararim. Esim musait olmaz telini acamaz ben acarim "xxx i ver"der musait degil derim, "olunca arasin" der kapatir,sen nasilsin yok yani. 5yilda gecen 1kez sordu sen nasilsin dieGidin gorusun ama konusmayin mesala. Hosgeldin hosbulduk. Mecburi durumlrda. Aramayın. Ararsa 2 acmayin 1 acin. Vs
Zaten iletisim oyle,zorla konusturursa kisa cevaplar veriyorum genelde,muhabbet yok anlattiklarina kafa salliyorum. Aramaz zaten pek,ben de kandil,dogum gununde ararim. Esim musait olmaz telini acamaz ben acarim "xxx i ver"der musait degil derim, "olunca arasin" der kapatir,sen nasilsin yok yani. 5yilda gecen 1kez sordu sen nasilsin die
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?