Evlilik bu yuzden bitermi? (acil yardim)

Evlilige ara vermenin ne gibi faydalari ve zararlari vardir? Bilen varsa biraz bahsedebilir mi? Bunu ciddi olarak soruyorum cunku bu durumu hicbir yakinimda cevremde gormedim sadece intetntten duydugum bir mevzu. Bilgim olmadigi icin fikrim de yok. Ayrica boyle bir sebebpten niye evlilik bitsin? Konunun egitimle alakasi yokdemeye bile gerek gormuyorum. Esinin ailesi hatalar yapiyor olabilir ya da soyle soyleyeyim senin arzuladigin gibi davranmiyor olabilir. Senin hatan esine ailesini kotulemen. Kim olsa ailesi kotulendiginde karsisindakine tirnaklarini cikarir. Ve zaman zaman jepimiz sinirle bak gorursun soyle yapacagim veya bundan sonra boyle diyebilir. Senin esinin ailesi benim kendi aileme cok benziyor bir bakimdan. Esimin ailesi gibi agirlayamaz bizimkiler mesela bizleri ve ben bi parca buruk donerim annemlerden hatta bazen gidesim gelmez cunku moralim bozulsun istemem ama esim bana ailemi kotulemedi hatalarini soyler ve hak da veriyorum genelde. Ben de onun tarafi icin gosteris duskunu olduklarini bu yuzden gereksiz masraf yaptiklarini dile getiririm kavgasiz gurultusuz bicimde. Esim zaman zaman alay eder kendi tarafiyla ve tartismamiza gerek kalmaz allahin izniyle. Bence siz biraz sakinlesin ve bu konularda konusmamaya bilhassa dikkat edin. Esim hep soyler kendi ailem bile olsa kim ne derse desin kapiyi kapattigimizda onlar disarida kalir diye. Sakin olun ve kocanizin yaninda olun. O da sizin yaninizda olacaktir insaallah.

Armut dibine düşer arkadaşlar yaaa!
Çok çok nadirdir böyle dangoz bir aileden gelip de ailesine hiç benzemeyen insanlar.
Er ya da geç o ailede yapılmış mayalarına geri dönüyorlar! Son cümlelerinizi okuduktan sonra diyorum ki eşinizin eğitim almış olması bir fark yaratmamış, son sürat ailesine doğru evriliyor işte... ve sorunuzun cevabı; bu sebeplerden evlilik biter!

Ailesi egitimsiz anladim da

Burda en büyük cahiligi ve ikili oynayan EGITIMLI KOCAN !
Egitimli kocan sana evlenince gececek diye vaat veriyor kandiriyor
ama evlenince degisen bitek kendisi oluyo nedense.
bu aileyi sen bastan gleüp kabullenmissin suan tepki vermende senin sucun , ya gülüp gececeksin rol yapacaksin
yada bosanacaksin baska yolu yok bunun....

Nedir bu aşağılama hayırdır?Ne sıfatla yapıyorsun bunu?Onlara ezilecek bir böcek gibi baktığına eminim en başından beri birde onların suratlarını söylüyorsun.Karşındaki ne şekilde olursa olsun bir insan bu kadar kendine layık görmüyorsan kariyerli gelecekli eş hayaline kapılıp bu yola girmeyecektin.Hesabın neydi bilmiyorum belki eşini ailesinden koparmaktı keyfine bakmaktı kıyamam sana ya gerçekten kıyamam ayrıl çok iticisin.

Nedir bu aşağılama hayırdır?Ne sıfatla yapıyorsun bunu?Onlara ezilecek bir böcek gibi baktığına eminim en başından beri birde onların suratlarını söylüyorsun.Karşındaki ne şekilde olursa olsun bir insan bu kadar kendine layık görmüyorsan kariyerli gelecekli eş hayaline kapılıp bu yola girmeyecektin.Hesabın neydi bilmiyorum belki eşini ailesinden koparmaktı keyfine bakmaktı kıyamam sana ya gerçekten kıyamam ayrıl çok iticisin.

Bitmemeli bence. Ailesi hakkında konuşmamayı başarırsanız uzun vadede siz kazanırsıniź. -ben becerebiliyor muyum bunu? Hayır :) - Erkekler hatta aslında kadınlar da ailelerinin yanlışlarını görüyorlar, ama yüzlerine vurulunca zorlarına gidiyor. Gerçekler acı geliyor, çok sevdiği insanların kotü olabilme ihtimali. Siz bir süre hiç konusmayıp onun görmesini sağlayabilirseniz kendisi daha iyi farkedecek ve sizin ailenizin bu tepkileri haketmediğini düsünup davranislarini degistirecektir.
Biraz daha zaman verin kendinize bence. Olmazsa o zaman düsunursunuz. Ama cocuk yapmayin kesilikle emin olana dek.

Bende de benzer durumlar var.
Peki erkek, ailesinin kadina yaptigi hatalari gordugu halde bisey yapmaz ve kadin "artk ailenle gorusmeyecegim" dediginde erkek "ozaman ben de seninkilerle gorusmicem" derse ne yapmak gerek sizce?
Araya kaynak oldum kusura bakmayin

Öyle dediğinde "sana da benim ailem aynı hatalrı yapiyorsa görüşme. Ama onlar sana karşi iyiyken haketmiyorken onlara kotu olmaya icin rahat etcekse sen bilirsin. " Diyebilirsin. Bunu koz olarak eline verme. Eger direk ailene yansıtmiyor ama seni bunla tehdit ediyorsa ' cokda onemli degil, senin vicdanina kalmis' havasinda ol. Bence.

Dun yine tartistik ve ayni konuya geldik, "adil mi bu yaptigin" dedim adil degil ama napiyim dedi. Annesi "neden bizle gorusmuyor" dediginde aciklayamazmis. Boyle bi durumd annesine mahcup olmamak icin sanirin benimkilerle gorusmemeyi dusunuyor. Annesi "o bizle gorusmuyorsa sen de onlarla gorusme" dicek cunku.
Aileminbunu haketmesi icin onlar da sana kotu davransinlar ozaman dedim cvp veremedi.
10lafin 1ine laf sokabilen gelin olarak kvnin hizina yetismem lazim ki icimde kalmasin,cok yorucu cok

Ne yapiyor mesala ailesi sana? Huzurunuz icin Gormezden gelebilceginiz seyler degil mi? Yani bi insanin ailesi ve esi arasinda kalmasi cok kotu. O da siz bunu anlayin diye tehdit ediyor. Bence yapamaz aileni seviyorsa.

Gidin gorusun ama konusmayin mesala. Hosgeldin hosbulduk. Mecburi durumlrda. Aramayın. Ararsa 2 acmayin 1 acin. Vs

aynı durum başımda.gelini sadece susan ne denirse yapılan afedersiniz erkek tarafının kıçını yalaması gereken aşağılık varlıklar olarak gören bir aileye gelin oldum.kendi kızları öyle değil yalnız o yine efeleniyor edepsizlik elinde.
kv ile kavga ettim çok yalancı ve ikiyüzlü diye benim yanımda eşime ailesi evinize girmeyecek dedi.eşimde söyleyeceğim ailesine dedi ama aileme daha da ilgili iyi davrandı.
eşim sırf ailesiyle anlaşamıyorum diye çocuğumu aldırdı düşün.ailene açıkla durumu ben ailesiyle anlaşamıyorum diye o da size öyle davranacakmış diye kimseyi aptal yerine koymanın alemi yok.ailen hem daha az zbozulur.ailen durumu umursamayınca emin ol uğraşmayacak artık.çünkü benim eşimde aynı şeyi yaptı ben aileme geç söyledim herşeyi ve umursamamaya başladılar artık onu.o da yalnız kaldığını anladı ve yavaş yavaş normale dönüyor.hiç açık verme ailene söyle durumu anlayışla karşılayıp umursamazlar damat oğulları değil hem insanlığını görmüş olurlar.

Aslinda benim sorunum eskiden yaptiklari seyler,kisisel sınır ihlalleri,evimle ve esyalarimla ilgili kararlar almalari. Su an ileri geri konusmalari davam ediyor. 60yildir kavga gurultude yasamis biri kv,(kizi ve oglu da sorunlu bir ailede buyumusler) karsisindaki herkeste de bi artniyet ariyorlar durduk yere laf sokuyorlar(herkese).bazen bilincsizce kirici konusuyor kv lafinin nereye gidecegini bilmeden. Halbuki ben dikkat ederim hassas konularinda yorum yapmam kirmamak icin.su an ev duzenimize de karismiyorlar ama onceki yaptigi ihlaller(abisi ve ablasininda saygisizliklari oldu bahsetmiyorum bile) yuzunden doldum ve artik "a" deseler sinir oluyorum.
Esim basta beni karistirma aranizda halledin dedi, ablasini yalniz yakaladim dedim rahatsiz oldugum seyi, uyardim. Herkese soyledi kavga cikti orasi ogullarinin eviymis yaparlarmis vs. Sonra esim kizdi nie dedin die. Ben de "sen karismak istemedin ben uygun dille uyardim" dedim. E sonra esim kizcak die ben sineye cektim rahatsiz edici tavirlarini.bunlar da icimde kaldi cvp veremedim die
Gecmisi silmek icin,etkilenmemek icin cesitli yollar denedim, basaramadim, ozamanlar cevap verebilseydim icimde kalmicakti,simdi o yasadiklarimin uzerine en ufak seyde doluyorum. Yeni yeni basladim cvp vermelere
Esim simdi "ben de basiretsiz davrandim onceden ama simdi dikkat etmeye calisiyorum gecmisi degistiremem diyor" hakli ama ben de unutamiyorum

Gidin gorusun ama konusmayin mesala. Hosgeldin hosbulduk. Mecburi durumlrda. Aramayın. Ararsa 2 acmayin 1 acin. Vs
Zaten iletisim oyle,zorla konusturursa kisa cevaplar veriyorum genelde,muhabbet yok anlattiklarina kafa salliyorum. Aramaz zaten pek,ben de kandil,dogum gununde ararim. Esim musait olmaz telini acamaz ben acarim "xxx i ver"der musait degil derim, "olunca arasin" der kapatir,sen nasilsin yok yani. 5yilda gecen 1kez sordu sen nasilsin die

Bu şekilde devam et bence. Gecmisi dusunup kendini de yiyip bitirme. Huzursuz olup kimseyi de sevindirme. Beklentilerini düşür. Sormayıversin halhatır. Sende ona sorma. Esin de aman hersey yolunda diye mutlu olsun kendini kandirsin :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…