evlilik bunalımı yeni evlenenler yardım lütfen :/

dennis_s

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2015
32
8
16
35
kızlar merhaba forumu cok uzun zamandır takip ediyorum . fakat daha önce kendi ismimle kayıt olmak gibi bi hata yaptıgım için bugun farklı bir kullanıcı adıyla tekrar katıldım aranıza .

öncelikle uzun ilişki yaşayıp evlenenlerdende yardım bekliyorum ayrıca. Ben evleneni bugün tam 40 gün oldu . okuluydu askerliğiydi işiydi derken 7 sene sonrasında evlendik. fakat hersey bukadar mı kötü gider ? calısıyorum ve iş yerinden geç çıkıyorum eve git yemek yap sofra hazırla topla çamaşır vs anlatmama gerek yok zaten saat 11 i oturmam buluyor. bildiğiniz bunalıma girdim bir tek pazar günü tatilim var oda temizlik ve ütüyle geçiyor :/ kendime ayırıcak 5 dakika vaktim yok şaka gibi . Üstüne üstlük eşimden 2 kelime güzel söz duymuyorum kavgalar havada uçuşuyo. cinsel hayat sıfır hafta da bir oda ben sokulursam . uzun ilişkiden sonra hep böyle mi oluyo ? önceden böyle değildi hatta evlenince nasıl olucak diye korkuyodum ama suan hıcbısey işe yaramıyo gibi . psikologa falan gitmeyi düşünüyorum sinirlerim iyice bozulmus durumda :(

daha kırkıncı günde kavga var,
cinsellik, ilgi alaka, bir çift güzel söz yok, yok öyle mi?

hiç bi alakamız yok sırtımızı dönüp uyuyoruz arada bi sarılırsa uyku arasında o . onun dısında hiçbişey yok baska .daha önce günaydınlar gün içinde konusmalar sımdı hıcbısey yok. yemeğini koy önüne tv izlesin ütüsünü yap yatsın uyusun bu yani.annesinden 3 çeşit yemek görmüş annesi hemşire emeklisi illa yemek 3 çeşit olucak çorbası yemeği pilavı. öyle olmazsa sorun. bilmiyorum artık napıcagımı :(

Normaldir böyle düşünmen. Yardım etmeyi bırak ilgi bile göstermeyen bir koca, bütün gün işleri sırtlayan bir kadın.
Üstelik bu kadar iş yapıp yorgunken cinselliği bile düşünen sensin.
Bu durumu eşinle tartışmadan konuşmayı denedin mi? İş bölümü yapmıyor mu?

kızlar merhaba forumu cok uzun zamandır takip ediyorum . fakat daha önce kendi ismimle kayıt olmak gibi bi hata yaptıgım için bugun farklı bir kullanıcı adıyla tekrar katıldım aranıza .

öncelikle uzun ilişki yaşayıp evlenenlerdende yardım bekliyorum ayrıca. Ben evleneni bugün tam 40 gün oldu . okuluydu askerliğiydi işiydi derken 7 sene sonrasında evlendik. fakat hersey bukadar mı kötü gider ? calısıyorum ve iş yerinden geç çıkıyorum eve git yemek yap sofra hazırla topla çamaşır vs anlatmama gerek yok zaten saat 11 i oturmam buluyor. bildiğiniz bunalıma girdim bir tek pazar günü tatilim var oda temizlik ve ütüyle geçiyor :/ kendime ayırıcak 5 dakika vaktim yok şaka gibi . Üstüne üstlük eşimden 2 kelime güzel söz duymuyorum kavgalar havada uçuşuyo. cinsel hayat sıfır hafta da bir oda ben sokulursam . uzun ilişkiden sonra hep böyle mi oluyo ? önceden böyle değildi hatta evlenince nasıl olucak diye korkuyodum ama suan hıcbısey işe yaramıyo gibi . psikologa falan gitmeyi düşünüyorum sinirlerim iyice bozulmus durumda :KK43:
Çalışan biri için ev hayatına pat diye girmek biraz zor olabilir. Ama eş bu durumda yardımcı olursa mutfakta yemek hazırlamak bile zevkli hale dönebilir.
ilk zamanlar kavgalar olabilir ancak çok sık olmaması lazım.
Ancak cinsel hayatın en çok olması gereken dönem.

öncelikle uzun ilişki yaşayıp evlenenlerdende yardım bekliyorum ayrıca. Ben evleneni bugün tam 40 gün oldu . okuluydu askerliğiydi işiydi derken 7 sene sonrasında evlendik. fakat hersey bukadar mı kötü gider ? calısıyorum ve iş yerinden geç çıkıyorum eve git yemek yap sofra hazırla topla çamaşır vs anlatmama gerek yok zaten saat 11 i oturmam buluyor. bildiğiniz bunalıma girdim bir tek pazar günü tatilim var oda temizlik ve ütüyle geçiyor :/ kendime ayırıcak 5 dakika vaktim yok şaka gibi . Üstüne üstlük eşimden 2 kelime güzel söz duymuyorum kavgalar havada uçuşuyo. cinsel hayat sıfır hafta da bir oda ben sokulursam . uzun ilişkiden sonra hep böyle mi oluyo ? önceden böyle değildi hatta evlenince nasıl olucak diye korkuyodum ama suan hıcbısey işe yaramıyo gibi . psikologa falan gitmeyi düşünüyorum sinirlerim iyice bozulmus durumda :KK43:

İşte böyle konular beni korkutuyor, evlilik denilince hep bu tarz şeyler geliyor aklıma soğuyorum:KK17:

Peki eşiniz niye hiç yardımcı olmuyor size? Siz çamaşır yıkayın o assın mesela bu tarz paylaşımlar geliştiremez misiniz aranızda?

Bu uzun ilişkilerde evlilikte olacak paylaşımlar hiç konuşulmuyor mu? Her şey planladığı gibi dört dörtlük olmayabilir ama mutlaka uyulan kurallar olur.

Eşimle ilişkimiz uzun soluklu olmadığı halde her şey netti.

Ne yemek, ne bulaşık yapma, yapmak zorunda değilsin ki! O sana kocalık yapıyor mu ki de sen de hem iş hem ev uğraşıyorsun? Hizmetçisi misin? Anası mısın? Kendini boşuna bu kadar yorma. Ben olsam senin yerinde temizlikmiş bulaşıkmış hiç elimi bile sürmem. Giderim babacığımın dizinin dibinde otururum. Evlenince eşim deniyor karşındaki partnere, hizmetçim değil.

İnsan yeni evlenince her şey dört dörtlük olsun ister. Evim hep temiz olsun, toplu olsun, yemek güzel olsun vs. Erkekler de genelde dağınık olur. Bu de ilk zaman insanı yorabilir. Ev işlerini biraz daha kolaylasanız. Saydıklarınızın hepsini yapıyorum ama benim o kadar vaktim gitmiyor. Belki temizlik için bir yardımcı bulsanız sadece yemek işi ile uğraşırsınız o zaman. Eşinizin kişiliği nasıl merak ettim bencil düşüncesiz ya da agresif biri mi?
Siz bence kendinize zaman ayırmakta zorlandığınız için mutsuzsunuz ve bu mutsuzluğunuz da ilişkinize yansıyor.

balayaında böyle değildi geldiğimizde hersey değişti resmen konuyu biraz daha açmak istiyorum. artık bu durumu baska yerlere cekmeye basladım baska seyler dusunmeye basladım cunku. benden önce uzun süreli 4 senelik biriyle ilişkisi vardı ve anlattıgına göre kızla herseyı yasamıslardı . sonra kızla benimde tanısma fırsatım oldu ve kızda doğruladı. cok uzatmak istemiyorum bir kere söz attık ve o dönemde benden önceki kız arkadasına dönmeye calıstı. kızın sevgilisi vardı tabi sonra kuyrugunu toplayıp kürkçü dükkanına geri döndü hata yaptım vs bilirsiniz tipik erkek cümleleri. daha sonra bana evlenme teklifi etti geçen sene nisan ayında. mayıs ayında bu facebookta hareketler dökümünden kimleri arattıgını görebiliyorduk seytan işte dürttü bi baktım kız onu engellediği için facebooktan kızı takip edemiyo ama kızın sevgilisinden sürekli naptıklarına bakmıs takip etmiş tabi ailelerde işin içinde oldugu için bir ikinciye olay cıkartmak istemedim. konuyu bi şekilde kapattık ve kızda o sevgilisiyle yaklasık 3 hafta önce evlendi. acaba onun bunalımı mı diye düşünüyorum unutamadı da bakıyo mu hala ?

Pek normal değil, ama daha 40 gün olmuş.

Uzun ilişkiyle ilgisi olduğunu sanmam, hatta uzun ilişkiden sonra daha kolay olmalı evlilik.
6 yıldan sonra evlendik biz de.
Kavga -hakaret olmadığını varsayıyorum- normal, olabilir.
Cinsellik sizden yana olmasa normal derdim, alışmak kolay olmayabiliyor.

Ama güzel söz duymuyorum demişsiniz, problem.
Evin bütün yükü sizdeyse büyük problem.
Şimdiden koyun kuralları, yoksa çok zor olur.

7 sene üzerine bunları yaşamanız tuhaf.
önceden konuşulan, yada yaşanan şeyler yok mu?
sevgiliyken sarılmaz mıydınız birbirinize?
ya da ev işi yaparken görmediniz mi onu?

cinsellik için, henüz çok yeni evlisiniz normal olabilir ama çaba göstermeniz gerekir iki tarafında. bu önemli bir detay.
yaşınız kaç ya da herhangi bir sağlık sorunu var mı?

balayaında böyle değildi geldiğimizde hersey değişti resmen konuyu biraz daha açmak istiyorum. artık bu durumu baska yerlere cekmeye basladım baska seyler dusunmeye basladım cunku. benden önce uzun süreli 4 senelik biriyle ilişkisi vardı ve anlattıgına göre kızla herseyı yasamıslardı . sonra kızla benimde tanısma fırsatım oldu ve kızda doğruladı. cok uzatmak istemiyorum bir kere söz attık ve o dönemde benden önceki kız arkadasına dönmeye calıstı. kızın sevgilisi vardı tabi sonra kuyrugunu toplayıp kürkçü dükkanına geri döndü hata yaptım vs bilirsiniz tipik erkek cümleleri. daha sonra bana evlenme teklifi etti geçen sene nisan ayında. mayıs ayında bu facebookta hareketler dökümünden kimleri arattıgını görebiliyorduk seytan işte dürttü bi baktım kız onu engellediği için facebooktan kızı takip edemiyo ama kızın sevgilisinden sürekli naptıklarına bakmıs takip etmiş tabi ailelerde işin içinde oldugu için bir ikinciye olay cıkartmak istemedim. konuyu bi şekilde kapattık ve kızda o sevgilisiyle yaklasık 3 hafta önce evlendi. acaba onun bunalımı mı diye düşünüyorum unutamadı da bakıyo mu hala ?
bu adamın seni sevdiğine emin misin? sanki eskisinden umudunu kestiği için seninle evlenmiş gibi?

Daha kırklısınız ondan diyecektim ama baya baya eski sevgili durumları var.
Eşinizde ex aşk takıntı olmuş galiba. Kız evlendiği için bunalıma girmişse bile buna hakkı yok.
Yani ne desem bilemedim açıkçası

• Beğen
Reactions: tse
balayaında böyle değildi geldiğimizde hersey değişti resmen konuyu biraz daha açmak istiyorum. artık bu durumu baska yerlere cekmeye basladım baska seyler dusunmeye basladım cunku. benden önce uzun süreli 4 senelik biriyle ilişkisi vardı ve anlattıgına göre kızla herseyı yasamıslardı . sonra kızla benimde tanısma fırsatım oldu ve kızda doğruladı...................

anlattıklarınıza bakılırsa, evini, eşini benimsemeyen bir eş.
en cici aylarınız bu aylar.
tartışma olsa bile uzun sürmemeli.
bunla alakalı olabileceğini düşünüyosanız doğrudur bence.

evet kendime vakit ayıramıyorum yani yapmıyorum diye bagrınmaya baslayınca ütüyü alıp gömleğini ütüleme zahmetinde bulunabiliyo :/ annemin evinde prensesler gibiymişim aklınız varsa evlenmeyin ! cinsellik konusuna gelince yani evliliğinizin ilk zamanları haliyle insan beklenti içine giriyor. güzel iki söz yani ev sizin herseyı yapabilirsiniz güzel bi film bi şişe şarap yani basbasasınız ötesi yok ama o odada tv karsısında sizse sürekli mutfakta olunca problemler büyüyo . Cinsellik konusuna gelince tekrardan hayırdır hani sen böyle değildin diye sakayla karısık söylüyorum yorgunum diyo. ama kendine bakımı yerinde parfümler saç yapmalar her sabah vs. ben anlamadım bu işten hiçbişey -.-

• Beğen

acaba maddi olarak çok sıkıntılımı evlendiniz eşiniz bunlara kafasını takıyor sizin içinde zor hem çalışıp hemde eve tek başına uğraşmak.. ilk zamanlarda tartışmalarda olur alışma sürece her ikiniz içinde istersen 10 yıl çık aynı evin içinde olunca zor belkide eşiniz size biraz ev işlerinde yardım etse hem kafası dağılır hemde onun yardımından dolayı siz rahatlarsınız

evet kendime vakit ayıramıyorum yani yapmıyorum diye bagrınmaya baslayınca ütüyü alıp gömleğini ütüleme zahmetinde bulunabiliyo :/ annemin evinde prensesler gibiymişim aklınız varsa evlenmeyin ! cinsellik konusuna gelince yani evliliğinizin ilk zamanları haliyle insan beklenti içine giriyor. güzel iki söz yani ev sizin herseyı yapabilirsiniz güzel bi film bi şişe şarap yani basbasasınız ötesi yok ama o odada tv karsısında sizse sürekli mutfakta olunca problemler büyüyo . Cinsellik konusuna gelince tekrardan hayırdır hani sen böyle değildin diye sakayla karısık söylüyorum yorgunum diyo. ama kendine bakımı yerinde parfümler saç yapmalar her sabah vs. ben anlamadım bu işten hiçbişey -.-

normalde siz evde sürekli iş yaparken şikayet etmesi, sizinle vakit geçirmek istemesi yanına çağırması gerekir :KK12:

• Beğen
Ay üzüldüm ya benide korkuttun bende 9 sene sonrasi evlenicem.
Yani 10. Senemde..
Kavga gürültü kısmına takııldım ben sevgiliyken öylemiydiniz

• Beğen
Demişti dersiniz, bu adam başkasıyla.

Back
X