Evlilik çabuk yordu beni

-Murphy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
11.766
19.878
598
38
1.5 yillik evliyim. Bekarken tek işim calismakti. Annem yemek, temizkik herşeyi kendi hallederdi. Çok rahat bir yasamim vardi.
Evlendikten sonra hersey ust üste geldi. Esimin bobreklerinde sorun olduğunu ve kreatinin yüksek okdugunu tesadufen ogrendik. Yemek aliskanligimizi tamamen değiştirmek zorunda kaldik. Tuzsuz, proteinden uzak yani et, tavuk ürünleri sınırlı ve çok az. Protein kisitli baya. Sonra cocuk istedik esimde varikosel cikti. Ameliyat oldu. Benim rahminde sorun cikti ameliyat oldum. Daha bir sürü sıkıntı. Evliligimizi tam yasayamadik sanki. İşe girdim sıkıntılıydı baya cikmak zorunda kaldim. Simdi evdeyim. Esimi cok seviyorum ama bazen keske evlenmeseydim diyorum. Bekar günlerimi özlüyorum. Bazen instgramdan arkadaslarima bakiyorum. Cok imreniyorum. Gezip tozuyorlar sagliklari yerinde. İsinde gücünde.
Bizim dışarıda yemek yememiz bile artik luks oldu. Çünkü esimin rahatsizligindan dolayı artik disarida yiyemiyoruz. Ömür boyu çok dikkat etmesi lazim diyalize girmemesi için. Cokmu fazla duygusal davraniyorum. Nasil yapacagimi bilmiyorum. Üzülüyorum ve çok yoruldum

1.5 yillik evliyim. Bekarken tek işim calismakti. Annem yemek, temizkik herşeyi kendi hallederdi. Çok rahat bir yasamim vardi.
Evlendikten sonra hersey ust üste geldi. Esimin bobreklerinde sorun olduğunu ve kreatinin yüksek okdugunu tesadufen ogrendik. Yemek aliskanligimizi tamamen değiştirmek zorunda kaldik. Tuzsuz, proteinden uzak yani et, tavuk ürünleri sınırlı ve çok az. Protein kisitli baya. Sonra cocuk istedik esimde varikosel cikti. Ameliyat oldu. Benim rahminde sorun cikti ameliyat oldum. Daha bir sürü sıkıntı. Evliligimizi tam yasayamadik sanki. İşe girdim sıkıntılıydı baya cikmak zorunda kaldim. Simdi evdeyim. Esimi cok seviyorum ama bazen keske evlenmeseydim diyorum. Bekar günlerimi özlüyorum. Bazen instgramdan arkadaslarima bakiyorum. Cok imreniyorum. Gezip tozuyorlar sagliklari yerinde. İsinde gücünde.
Bizim dışarıda yemek yememiz bile artik luks oldu. Çünkü esimin rahatsizligindan dolayı artik disarida yiyemiyoruz. Ömür boyu çok dikkat etmesi lazim diyalize girmemesi için. Cokmu fazla duygusal davraniyorum. Nasil yapacagimi bilmiyorum. Üzülüyorum ve çok yoruldum

merhabalar,

yeni evlisiniz ve birsürü şey sığdırmışsınız evlılık hayatı toz pembe olcak bısey yok tabıde bende evlendıgımde ıste asık oldum evlendik ama meğer bizi bir çok sınav bekliyormuş ben 5 yıllık evliyim kendi rahatsızlıklarım var eşiminde var atrı birde eş,mden dolayı çocuk problemi var.

işte herkezin evliliğnde hastalık hariç ufak tefek sorunlarıda oluyordur yok kayınvalide elti görümce ama şunu öğrendim ki akışına bırakıp kendimi sıkmaya değmez hem bana hem eşime haksızlık olcak çünkü anı yaşamak ve içinde bulunduğumuz sıkıntıları sıkıntı haline getirmekten vaz geçtim yoksa sevgımızde tükenir

yani sakın yanlış anlama beni bende ilk başlarda senin gibi çok üzülüyorum nerden evlendim diyordum amaaaaaaaa inan bakış açını değiştirince herşey yoluna giriyor mükemmel olmuyor ki mükemmel diye birşey yok bu hayatta

sevgi saygı varsa her zorluğa omuz omuza verip bir olmaktır evlilik diye düşünüyorum

umarım herşey gönlünce olur

Eşini artık yük gormeye başlamissin ozellikle hastaligindan dolayi ve sevmiyorsun. Yipranacak birsey yok şu anlattiklarinda. Millet yillarca tedavi goruyor cocuk icin.

Evlenir evlenmez cocuk derdine girip, ameliyatlara gireceginize evliliginizi yaşasaydiniz madem yipranmaya sebep bunlar. Cocuk olunca daha da zor olacakti o zaman napicaktin?

merhabalar,

yeni evlisiniz ve birsürü şey sığdırmışsınız evlılık hayatı toz pembe olcak bısey yok tabıde bende evlendıgımde ıste asık oldum evlendik ama meğer bizi bir çok sınav bekliyormuş ben 5 yıllık evliyim kendi rahatsızlıklarım var eşiminde var atrı birde eş,mden dolayı çocuk problemi var.

işte herkezin evliliğnde hastalık hariç ufak tefek sorunlarıda oluyordur yok kayınvalide elti görümce ama şunu öğrendim ki akışına bırakıp kendimi sıkmaya değmez hem bana hem eşime haksızlık olcak çünkü anı yaşamak ve içinde bulunduğumuz sıkıntıları sıkıntı haline getirmekten vaz geçtim yoksa sevgımızde tükenir

yani sakın yanlış anlama beni bende ilk başlarda senin gibi çok üzülüyorum nerden evlendim diyordum amaaaaaaaa inan bakış açını değiştirince herşey yoluna giriyor mükemmel olmuyor ki mükemmel diye birşey yok bu hayatta

sevgi saygı varsa her zorluğa omuz omuza verip bir olmaktır evlilik diye düşünüyorum

umarım herşey gönlünce olur

Cok şükür ne esimiden yana nede ailesinden yana bir sıkıntım var. Bu konuda cok şansliyim. Herseyin üst uste gelmesi belkide beni çok yipratti. Bu kadar sorumluluk ve sağlık problemleri. Umarim sizinde herşey gonlunuzce olur. Cevabiniz icin teşekkür ederim

resimlerden bakarak insanların mutluluklarını ölçmekten vazgeçsek aslında bir çok problemimiz kalmayacak. bakın etraftan bakınca dünya iyisi kocam var 2 yaşında sağlıklı bir oğlum var maddi derdimiz çok şükür yok ama ne var eşim yeni iş kurdu ve eve gelemiyor saat 10 da geliyor. oğlum çoğu gece babasını göremeden uyuyor bu günler geçecek diye bekliyoruz. 10da eve gelen adamla 1 saat oturup yatıyoruz. keşke erken gelse de evde otursam film izlesem hafta sonunu dört gözle bekliyoruz. ya geç farketseydiniz ve haftada 3 gün diyalize gitmek zorunda kalsaydınız. tamam sağlık sorunları zor ama yatalak değilsiniz yada eliniz ayağınız gözünüz çalışıyor. yakın arkadaşım evlilik arefesinde sevgilisi tarafından hazır değilim diyerek terkedildi ne kadar göz yaşı döktüğünü ben biliyorum ama instagramını görseniz ooooo sabahlar olmasın modunda oda acısını yaşıyor. yani resimler sosyal medya yalan söyler.

Sizin adınıza üzüldüm,sağlık olmaz ise hayatın bir anlamı kalmıyor. Fakat keşke evlenmeseydim gibi düşünceleriniz bana pek iyi niyetli gelmedi sanki biraz bencillik yapmışsınız sonuçta evlenirken sağlıkta ve hastalıkta diye söz verdiniz.

Haklısınız. Bencillik yaptigimi bende düşünüyorum. Ve kendime çok kiziyorum bu konuda. Çünku onun için bu durum daha zor. Ama asla kendime yuk olarak gormedim

Herkesin hayatını sosyal medyada paylaştığı gibi gezme tozma, mutluluk, sağlık olarak mı algılıyorsun? Bu düşüncen çok yanlış. Baya depresyonda gibisin bence destek al. Benim de ciddi sağlık problemlerim var. Ama eşim aksine bana destek olur her zaman. Bence önce beyninizde ki o düşüncelerden uzaklaşın. Hem çalışmıyormuşsunuz

Kimse sosyal medyada mutsuzluğunu paylaşmıyor.sirf paylaşmak için mutlu pozlar veren o kadar çok insan var ki arkada kedi köpek gibiler. Sağlık sorunu çok zor ve yıpratıcı ama bunu da sevginizle aşacaksınız.Allah korusun ya daha ileri düzeyde öğreneydiniz ya da eşinizi kaybetseydiniz.bu kadar stresli ve yıpratıcı sürece adapte olmadan çocuk düsünmeyin bence.cocuk hayatı tamamen değiştiriyor ve başlı başına yıpratıcı oluyor.disarida yemek belki yiyemiyorsunuz ama sinemaya,tiyatroya gidebilirsiniz ama çocuktan sonra bu kadar basit şeyler bile olamıyor.

Bence şükret haline eşinle aranda saygı sevgi sorunu olmasın, sağlık sonuçta bu onun yanında olman ve şikayet etmemen gerek, o da bunu istemezdi tabi ki, ve de seni üzgün görmek onu daha çok yıkar, insanlar sakat kalıyo yatalak oluyo da eşleri ömür boyu bakıyo, yada çocuğu vs, dışarda yemek yemek ne kadar büyük bişey olabilir ki, eşinin yanında olması, hayatta olması, seni sevmesi sayması, bunların herşeyin üstesinden gelebileceğiniz büyük değerlerdir

Bence şükret haline eşinle aranda saygı sevgi sorunu olmasın, sağlık sonuçta bu onun yanında olman ve şikayet etmemen gerek, o da bunu istemezdi tabi ki, ve de seni üzgün görmek onu daha çok yıkar, insanlar sakat kalıyo yatalak oluyo da eşleri ömür boyu bakıyo, yada çocuğu vs, dışarda yemek yemek ne kadar büyük bişey olabilir ki, eşinin yanında olması, hayatta olması, seni sevmesi sayması, bunların herşeyin üstesinden gelebileceğiniz büyük değerlerdir

Asla surat asmiyorum. İnanirmisin bebegim gibi cocugum gibi bakıyorum. Ben ona üzülüyorum. Onu üzüldüğümü belli etmiyorun da. Sebze yemegi cok yiyen biri değildi. Kahvaltida bile elinde olsa et yiyecek biriyken birden bu durumda olmasi onu baya üzdü. Elimden geldiğince onun sevecebilecegi sekilde yapmaya çalışıyorum yemekleri. Çok arastiyorum. Ama herşeyin ust uste gelmesi biraz beni yordu galiba. Evlenmesemiydim demek istememin sebebi asla ve asla rahatlsizligi yüzünden degil. Fazlasiyla rahat yasarken bu kadar birden sorumluluk yuklenmesi agir geldi. (yemek. Temizlik, vs gibi)

Olumsuz yorumları görmezden geliyorsunuz da, gerçekleri bi görmeniz açısından onları dikkate almanız daha doğru.

Evlilik beni yordu başlığı altında temizlik ve ev işleri dışında her şeyden yakınmışsınız. “Yok ya aslında eşimle ilgili değil” demişsiniz, eşiniz dışında sorun olan hiçbir şeyden bahsetmemişsiniz.

Evlenirken “hastalıkta” ilkesi “sağlık”tan önce gelir. Siz daha ilk basamakta tökezlemişsiniz. 1 sandalyeden düşmeyle insanlar felç geçiriyor, bitkisel hayata giriyor. Yaşadığınız hayata şükredin. Bunalmak hakkınız ama sitem etmek, bunu sorgulamak sevgi varken yapılabilecek bir olay değil.

Herşey üst üste gelmiş ve büyük ümitlerin varken onları yapamamak zorlamış sanırım seni, umarım eşin sağlığına kavuşur ve hayatta istediğin herşeyi yaparsın. Kader bu herkesin farklı farklı zorlukları var fazla üzme kendini :(

Back
X