Evlilik çabuk yordu beni

1.5 yillik evliyim. Bekarken tek işim calismakti. Annem yemek, temizkik herşeyi kendi hallederdi. Çok rahat bir yasamim vardi.
Evlendikten sonra hersey ust üste geldi. Esimin bobreklerinde sorun olduğunu ve kreatinin yüksek okdugunu tesadufen ogrendik. Yemek aliskanligimizi tamamen değiştirmek zorunda kaldik. Tuzsuz, proteinden uzak yani et, tavuk ürünleri sınırlı ve çok az. Protein kisitli baya. Sonra cocuk istedik esimde varikosel cikti. Ameliyat oldu. Benim rahminde sorun cikti ameliyat oldum. Daha bir sürü sıkıntı. Evliligimizi tam yasayamadik sanki. İşe girdim sıkıntılıydı baya cikmak zorunda kaldim. Simdi evdeyim. Esimi cok seviyorum ama bazen keske evlenmeseydim diyorum. Bekar günlerimi özlüyorum. Bazen instgramdan arkadaslarima bakiyorum. Cok imreniyorum. Gezip tozuyorlar sagliklari yerinde. İsinde gücünde.
Bizim dışarıda yemek yememiz bile artik luks oldu. Çünkü esimin rahatsizligindan dolayı artik disarida yiyemiyoruz. Ömür boyu çok dikkat etmesi lazim diyalize girmemesi için. Cokmu fazla duygusal davraniyorum. Nasil yapacagimi bilmiyorum. Üzülüyorum ve çok yoruldum
Sizde çıkın bazen arkadaşlarınızla neden üzülüyorsunuz ki uzaktamısınız... benimde evlenmeden önceki hayatım çok rahattı kafama göre yaşardım evlilik benide yordu şimdi bide bebeğim var çok şükür ama insan ister istemez eski hayatını özlüyor hele birde çoook uzaktaysan ve eşinde işi gereği uzun süreler eve gelmiyorsa bence sağlık sorunları dışında şanslısınız en azından eşiniz yanınızda arada arkadaşlarınızlada çıkın

Eski konularınızda eşinizin gezmeyi sevmediğini, en fazla sinemaya gittiğinizi ve monotonluktan sıkıldığınızı yazmışsınız. Yani sağlık problemleriyle ilgisi olmayabilir şimdiki sıkıntılarınızın. Eşinizin kişiliğinden kaynaklanıyor olabilir. Bir de hemen hemen bütün konularınız adet ve hamilelikle ilgili, biraz oluruna bırakın, biraz kendinizi rahat bırakın. benziyor durumumuz sizinle 1,5 yıllık evliyiz eşim de varikosel ameliyatı geçirdi. Çocuk olmuyor. Geçen yaz çevremdeki herkesin hayran kaldığı bir tatil yaptık, tabii fotoğraflarda.... Ben tatilde onun ailesi yüzünden kafamı duvarlara vuruyordum ve boşanmayı konuşuyorduk. Resmen tatilim zehir oldu. Eşimi hala affedemiyorum. Zaten 14 gün yıllık iznim var, diğer 4 gün de varikosel ameliyatı sonrası kullandım. İt gibi çalışıyorum ve bi huzurla tatil yapmayı bana çok gördü. Haftasonuna mutlaka yaz kış demeden bi yerlere gideriz. Fotoğraf çekip İnstagrama da atarız. Ama sor niye gidiyorum. Evde duvarlar üstüme üstüme geliyor. Resmen boğazımda düğümle geziyorum yaşadıklarımdan. Dışarıda biraz olsun unutuyorum. Beni İnstagramdan takip edenler de “oh hayat sana güzel” diye yorum yapıyor. Çağımızın komedyası bu olsa gerek! Ha çocuk konusuna gelince, bir çocuğumuz olmazsa kendimizi büyütürüz. Bugüne kadar yapmak isteyip de içimde uhde kalan öyle çok şey var ki. Onları yapar keyfime bakarım. Allah’ın verdiği vermediği her şeye şükürler olsun. Rabbim bizim için neyin hayırlı olduğunu bilir. Tedavi olur dua ederiz. Çocuk olursa da şükürler olsun olmazsa da şükürler olsun

1.5 yillik evliyim. Bekarken tek işim calismakti. Annem yemek, temizkik herşeyi kendi hallederdi. Çok rahat bir yasamim vardi.
Evlendikten sonra hersey ust üste geldi. Esimin bobreklerinde sorun olduğunu ve kreatinin yüksek okdugunu tesadufen ogrendik. Yemek aliskanligimizi tamamen değiştirmek zorunda kaldik. Tuzsuz, proteinden uzak yani et, tavuk ürünleri sınırlı ve çok az. Protein kisitli baya. Sonra cocuk istedik esimde varikosel cikti. Ameliyat oldu. Benim rahminde sorun cikti ameliyat oldum. Daha bir sürü sıkıntı. Evliligimizi tam yasayamadik sanki. İşe girdim sıkıntılıydı baya cikmak zorunda kaldim. Simdi evdeyim. Esimi cok seviyorum ama bazen keske evlenmeseydim diyorum. Bekar günlerimi özlüyorum. Bazen instgramdan arkadaslarima bakiyorum. Cok imreniyorum. Gezip tozuyorlar sagliklari yerinde. İsinde gücünde.
Bizim dışarıda yemek yememiz bile artik luks oldu. Çünkü esimin rahatsizligindan dolayı artik disarida yiyemiyoruz. Ömür boyu çok dikkat etmesi lazim diyalize girmemesi için. Cokmu fazla duygusal davraniyorum. Nasil yapacagimi bilmiyorum. Üzülüyorum ve çok yoruldum
Onun yiyebileceği yerlere gidin. Sinemaya gidin. Ve ayrıca kimsenin hayatını bilemiyoruz malesef. Imrenilecek hayatlarda aslında neler var. Buna şükür

Geçmiş olsun Allah şifa versin öncelikle...
Dışarı cikmak demek illaki biseyler yemek demek degil birlikte vakit gecirebilirsiniz gezer tozar alisveris yaparsiniz kendinizi ev ile sinirlandirmayin ... İnternette mutluluk pozlari veren arkadaşlarınizin içlerini bilmediginiz icin böyle düsünüyorsunuz ama emin olun çoğu sadece gösteriş için paylasim yapiyor... Gerçekte herseyi 4x4 lük mükemmel insanlar parmakla sayilacak sayida... Kimseyi kendinizle kiyaslamayin... Hayata güzel bakin güzel görün....:KK69:

Eşiniz eninde sonunda diyalize girecektir bunlar diyalizsiz nekadar gitmesi içindir
Bir Diyaliz hastası

Restoranta gidemiyorsaniz sinemaya gidin tiyatroya gidin spora gidin yuruyus yapin zira cocuk olduktan sonra bunlarida yapmaniz zor:(

canım benim bunalımın ne demek olduğunu gerçekten tecrübe edenler anlar bende çocuk istiyordum hamdolsun Rabbim verdi ama öyle gazlı bir bebeklik dönemi geçirdikki ve hala daha huzursuz bi çocuk ben o uykusuzluk ve sürekli ağlayan bebeğime artık tahammül edemez noktaya gelmiştim hala daha ara ara malesef gözümün görmediği anlar oluyor ama bu gibi konularda hep kendimden daha zor imtihanlara bakıp halime şükrediyorum sen sosyal medyadaki şaşaya aldanıp kenidini heba etme bu senin hayatın oda onların hayatı oradaki şatafat gözünü boyamasın hiç. monotonluk aslında güzel birşeydir biliyormusun bu hayatının aslında düzenine girdiğini anlatır sadece renklendirmek size düşer. ortak noktanızı bulup değişiklikler yapın muhakkak dışarıya çıkın illaki size göre alternatifler vardır. sinemaya gidemiyorsanız sinemayı evinize getirin ne bileyim arada çok şık bir masa kurup hayatınızı renklendirin. hastalığın sizin hayatınızı etkilemesine izin vermeyin vede emin olun temizliktir yemektir bunlar gönül şenliğiyle olacak şeyler insanın morali bozuk oldumu yemek bile yiyesi gelmiyor. eşinin hastalığı içinde arkadaşında dediği gibi hacamat vs. araştırın ehil insanlara yaptırın hakikaten maddi manevi şifa olacaktır inşallah. kendinizede yaptırabilirsiniz ruhunuz ve bedeniniz hafifleyecektir inşallah hatta yakın zamanda inşallah kendime vede 1.5 yaşındaki oğlumada yaptırmayı düşünüyorum

aslında su anlattıklarınızda sorun yok
tek sorun esım boyle bır hastalıkla omur boyu yasamak zorunda olsaydı ben boyle dusunmezdım
boyle dusunmenız sorun sevgınız azalmıs gıbı...

2.2 di en son 1.8 dusmustu. Oda butun israrlarima ragmen 1 yil kontrole gitmedi. Birazda saldi kendini ondan 2.2 ye çıktı. Yoksa 1.6lardaydi

Evet degerler yuksekmis.Cok dikkat etmelisiniz.Ben de ayni problem var ilerisi icin dikkat etmem lazim..Alternatifleri arttirmalisiniz.Siz kendinize ayri yemek yapabilirsiniz.Bende 8 aylik evliyim daha.Yemekli misafir disinda ben de sifir tuz yemek yapiyorum.Esim kendi corbasina ve yemegine atiyor.Ona kadar kofte ya da tavuk yapiyorum ben sebze yerken..Kisitli miktarda protein yedigim icin onu tuzsuz kiymali yemekten aliyorum ya da diyeti bir gunluk bozuyorum.Gerci sonra cok pisman oluyorum ama cidden zor bir rahatsizlik bu.Allah kolaylik ve sifa versin.

Abim 39 yasinda ve diyalize girmeye basladi hem de 10 kreatin ve 350 üre degeriyle.Komanin biraz oncesi yani..Bu kadar erken girmesine sebep disarda yedikleridir...Disarida bizlere yiyecek uygun yemek yok dogru ama olsun saglik olsun deyin hep.Varsin yemegi evde yiyip disari cikin.

Madem bu yaşadıklarınız ağır geldi -ki çok normal- çocuk için acele etmeyin.
Aileye yeni katılan minik bir üye çok büyük sorumluluktur. En sorunsuz karı kocayı bile afallatır..

Hele yeni evliyken bekar hayatını özleyen biri için çok çok büyük sorumluluktur. Zira çocuklular da ne kadar şükretseler de çocuksuz zamanlarına özlem duyarlar.

Önce bu yeni yaşantınızın düzenini oturtun. Çocuğu tamam artık dediğiniz zaman düşünün.

Eşinizin de yiyebileceği yerler vardır. Herhangi bir yerde yiyemese de dışarı çıkmadan önce onun yemeğini yanınıza alın siz istediğinizi sipariş edin. Beraber yemiş olursunuz..
Daha yeni evlisiniz. Gezin hayatın tadını çıkarın.
Dert dediğimiz bir çok şeyde bizim için hayırlar gizlidir bilemeyiz..

Bence halinize şükretmelisiniz. Eşinizin diyalize girmeye gerek kalmadan hastalığını öğrenmişsiniz ve ona göre önlem alıyorsunuz. Çok şükür ikinizinde eli ayağı tutuyor. Eşi felçli olanlar daha kötü hastalıkları olan var. O fotoğraflarda mutluluğu yaşayanların hiç biri aslında mutlu değil çoğu gösteriş için yapıyor. Bakıp üzülmeyin. Sizin eşinizde size karşı anlayışlı anladığım kadarıyla kötü sözler söyleyen ilgilenmeyen birisi de değil. Daha ne olsun sağlığınızda inşallah yeniden düzelir.

Sosyal medyaya takilmayin.hava atmak icin degil tabiki, ama arada sirada fotograf pylasirim.

Esimin gunlerce eve gelmeden calistigini, ayni evin icinde gunlerce gorusmedigimizi, evde oldugu surelerde de uyudugunu, ergenlik doneminde yasadigi travmalar sebebiyle cok mutsuz, hicbirsey yapmaktan keyif almayan bir adam oldugunu, birlikte olmak icin bile aylar gectigini...

İlk bebegimin karnimda öldügünu, sonrasinda uzun sure psikolojik destek almak zorunda kaldigimi, tekrar hamile kaldigimda 280 gun boyunca karnimdan igne vurdugumu,bebegimin hamilelikteki sorunlari yuzunden dogum anina kadar her saniye kalbinin durabilecegi ihtimali yuzunden yuregim agzimda bir hamilelik gecirdigimi...

Yasadigim maddi sikintilari, her ay maaslarimizdan ev araba kredilerini dustugumuzde elimize 100 lira bile kalmadigini, mutfaga iki yiyecek, cocuga bez mama alabilmek icin isyerinde calistiktan sonra eve gelip cocugu uyuttuktup sabaha kdar siparis yapip internetten sattigimi, bazen gunlerce uyumadan tekrar ise gittigimi (evet gercekten gunlerce “hic”uyumadigim zamanlar oluyor, siparisleri bitiremeden alarm caliyor, kalkip hazirlanip ise geliyorum tum gun calisip eve gidince cocukla ilgilenip yemek yapip onu uyuttuktan sonra tekrar siparislere gomuluyorum ertesi sabaha kadar) ve bu yogunluga ragmen elime kurus kalmadigini, bu yuzden de yedigimden ictigimden giydigimden surekli fedakarlik yapmak zorunda oldugumu, evime yardimci birini almaya para ayiramadigim icin temizlik utu yemek hepsini kendi basima yuklendigimi...

Kimse bilmez instagramima baksa, parasi olmayan ne guzel evini arabasini aldi hayatini yasiyo der, sabahlara kadar calistigimi bilmeden, cocugu olmayan varsa ne guzel cocugu da olmus diye ic gecirir, evlat acisi yasadigimi bilmeden, kocasiyla hep geziyo tozuyo der, gunlerce gorusmeden bir evde yasadigimizi bilmeden...

Yalan hayat yasadigimiz icin degil, kotu anlari paylasmadigimiz icin boyle saniyor insanlar.

Allh size saglik sihat versin. Akil sagliginizi koruyun gerisi hallolur

Eşiniz eninde sonunda diyalize girecektir bunlar diyalizsiz nekadar gitmesi içindir
Bir Diyaliz hastası

Nerden bu kaniya vardin. Allah sağlık, sifa versin sana. Ama her kreatini yüksek olan sonu diyaliz degildir. Ben 6 yıl nefrolojide çalıştım. Ömür boyu o sekilde giden insanida cok iyi bilirim.

iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta demedimi nıkah memuru. evetin altı boşmuydu..sabır ve tevekkül..isntegramdakıler gezıyor gıttıklerı yerde tık tık elde telefon o anı yaşamıyolar bıle.

Evet degerler yuksekmis.Cok dikkat etmelisiniz.Ben de ayni problem var ilerisi icin dikkat etmem lazim..Alternatifleri arttirmalisiniz.Siz kendinize ayri yemek yapabilirsiniz.Bende 8 aylik evliyim daha.Yemekli misafir disinda ben de sifir tuz yemek yapiyorum.Esim kendi corbasina ve yemegine atiyor.Ona kadar kofte ya da tavuk yapiyorum ben sebze yerken..Kisitli miktarda protein yedigim icin onu tuzsuz kiymali yemekten aliyorum ya da diyeti bir gunluk bozuyorum.Gerci sonra cok pisman oluyorum ama cidden zor bir rahatsizlik bu.Allah kolaylik ve sifa versin.

Abim 39 yasinda ve diyalize girmeye basladi hem de 10 kreatin ve 350 üre degeriyle.Komanin biraz oncesi yani..Bu kadar erken girmesine sebep disarda yedikleridir...Disarida bizlere yiyecek uygun yemek yok dogru ama olsun saglik olsun deyin hep.Varsin yemegi evde yiyip disari cikin.
Gecmis olsun sizede. Sizin kreatiniz kac peki. Tam olarak ne rahatsizliginiz var .esimin kucukken gecirdigi rahatsizliktan dolayi bobregi biraz hasar gormus. Ama tabi bunu tesadufen nisanliyken ogreniyoruz. Doktor omur boyu cok dikkat ederse bir sıkıntı olmaz dedi. Ama etmezse 10 yil sonra diyalize girer dedi. Biz arada tavuk yada et pisiriyorum yiyor. Tabi az pisiriyorum. Yani ayda bir yada iki defa onun disinda tuzsuz salcasiz. Ve sebze yemeklerini de suyunu suzerek. Yiyecegi seylerin kisitli olmasi biraz zorluyor. Hergun ne yemek yapsam die düşünüyorum. Siz tam olarak nasil besleniyorsunuz

Gecmis olsun sizede. Sizin kreatiniz kac peki. Tam olarak ne rahatsizliginiz var .esimin kucukken gecirdigi rahatsizliktan dolayi bobregi biraz hasar gormus. Ama tabi bunu tesadufen nisanliyken ogreniyoruz. Doktor omur boyu cok dikkat ederse bir sıkıntı olmaz dedi. Ama etmezse 10 yil sonra diyalize girer dedi. Biz arada tavuk yada et pisiriyorum yiyor. Tabi az pisiriyorum. Yani ayda bir yada iki defa onun disinda tuzsuz salcasiz. Ve sebze yemeklerini de suyunu suzerek. Yiyecegi seylerin kisitli olmasi biraz zorluyor. Hergun ne yemek yapsam die düşünüyorum. Siz tam olarak nasil besleniyorsunuz

Bizim aileden kalitsal rahatsizligimiz.Polikistik bobrek hastaligi.Benim kreatinim henuz 0.7 sukurler olsun.Bobrek fonksiyonum daha %97.Ama sayilamayacak kadar ici su dolu kistlerle kapli bobreklerim..Doktor eli kulaginda dedi benim icin de o yuzden dikkat ediyorum.Abim hic dikkat etmedi kendine ve 3 sene icinde degerleri firladi.Tansiyon cok onemli.Sık sık tansiyonunu olcsun..Annem 30 yildir tamamen tuzsuz yiyor.Kucuk tencereleri var.Kendine kadar yapiyor sanki evcilik oynar gibi.Siz kendinize ayri yapin.Bakliyat cok sınırlı biliyorsunuz.Fasulye,nohut,mercimek olabildigince az.Salca yerine yazin pismis sise domates yapin tum kış kullanabilirsiniz ya da tamamen tuzsuz salcalar var.Kahvaltida kasar loru peynire alternatif olarak ya da dil peyniri.Potasyuma dikkat etmelisiniz.Meyvelerde bazilarinda cok fazla muz gibi.Sebzeleri ise ben haslamadan yapiyorum.Belki daha ileriki donemlerde haslayip yapabilirim.
Protein ihtiyacimi kiymali yemekle idare etmek daha mantikli geliyor bana.Kiyma en azindan lezzet katiyor.Tavuk gogsunu biber,baharatla teflonda kavuruyorum.Baharati bol koyuyorum ki tat versin diye.
Onun disinda en azindan karbonhidrat sinirlamasi yok.Makarna,pilav,(bulgur cok degil ) yapin aksam ogunlerinde.Domatesli sosla tatlandirin.

Bizim aileden kalitsal rahatsizligimiz.Polikistik bobrek hastaligi.Benim kreatinim henuz 0.7 sukurler olsun.Bobrek fonksiyonum daha %97.Ama sayilamayacak kadar ici su dolu kistlerle kapli bobreklerim..Doktor eli kulaginda dedi benim icin de o yuzden dikkat ediyorum.Abim hic dikkat etmedi kendine ve 3 sene icinde degerleri firladi.Tansiyon cok onemli.Sık sık tansiyonunu olcsun..Annem 30 yildir tamamen tuzsuz yiyor.Kucuk tencereleri var.Kendine kadar yapiyor sanki evcilik oynar gibi.Siz kendinize ayri yapin.Bakliyat cok sınırlı biliyorsunuz.Fasulye,nohut,mercimek olabildigince az.Salca yerine yazin pismis sise domates yapin tum kış kullanabilirsiniz ya da tamamen tuzsuz salcalar var.Kahvaltida kasar loru peynire alternatif olarak ya da dil peyniri.Potasyuma dikkat etmelisiniz.Meyvelerde bazilarinda cok fazla muz gibi.Sebzeleri ise ben haslamadan yapiyorum.Belki daha ileriki donemlerde haslayip yapabilirim.
Protein ihtiyacimi kiymali yemekle idare etmek daha mantikli geliyor bana.Kiyma en azindan lezzet katiyor.Tavuk gogsunu biber,baharatla teflonda kavuruyorum.Baharati bol koyuyorum ki tat versin diye.
Onun disinda en azindan karbonhidrat sinirlamasi yok.Makarna,pilav,(bulgur cok degil ) yapin aksam ogunlerinde.Domatesli sosla tatlandirin.

Tansiyonu, sekeri. Potasyumu ve diger degerleri cok sukur normal. Proteinde yok. Tek yuksek deger kreatin çok şükür. Ona ragmen potasyum, sodyumdan baya kisitli besleniyor. Salca ya domates salcasi yada dedigin gibi yazlik domates sosu kullaniyorum. İns seninde hep oyle gider. Zor ve sıkıntılı bir donem. Kiloda onemli bu hastalikta. Oyuzden baya kilo da verdi. Ben diyetisyenden yiyebikecekleri ve yememesi gerekenler diye bir liste aldim. O listeye gore yapiyorum alisverisimi hep.

Tansiyonu, sekeri. Potasyumu ve diger degerleri cok sukur normal. Proteinde yok. Tek yuksek deger kreatin çok şükür. Ona ragmen potasyum, sodyumdan baya kisitli besleniyor. Salca ya domates salcasi yada dedigin gibi yazlik domates sosu kullaniyorum. İns seninde hep oyle gider. Zor ve sıkıntılı bir donem. Kiloda onemli bu hastalikta. Oyuzden baya kilo da verdi. Ben diyetisyenden yiyebikecekleri ve yememesi gerekenler diye bir liste aldim. O listeye gore yapiyorum alisverisimi hep.

Kilo cok onemli aynen.Bana doktor bir de sigara dedi.Gerci kullanmiyorum ama sigara asla demisti.Bu rahatsizligi bir kalp damar rahatsizligi olarak dusun demisti.Hareket te onemli.Bol su icmeyi soylemiyorum bile.Buna da cok dikkat etmeli.Belki kacinilmaz son diyaliz ama yine doktor 1 ay bile gec girsen bu bile kârdır demisti abime.Cok erken girdi ama napalim.Allah caresiz dert vermesin diyoruz hep.

Back
X