evlilik cok mu kotu?

sosluk

AkrepKadını
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2014
117
12
68
İyi aksamlar bayanlar, telefondan yaziyorum hatalar icin kusura bakmayin simdiden.
Benim size sorum şu evlilik cok mu korkutucu,zor bisey bugun 5 yillik evli kuzenimle sohbet ettik bayagi bi anlatti kaynanasiyla felan olanlari banada evlilik cok zor felan dedi. Ben zamani geldiginde evlilik olmasi gerektigini dusunen biriyim sonucta sevdigin bi insanla hayatini birlestirmek kulaga guzel geliyor fakat evlennce esin degismesi,surekli annesinin agzina bakmasi,karisini ezdirmesi gbi durumlarda olasi bi durum. Ve biten evlilik sayilarini gordukce daha da korkuyrum. Siz ne dusunuyorsunuz?

işte tam bu yüzden parmağımda yüzüğüm olmasına rağmen hala evliliğe uzağım...

Herkesin kusuru olur. .seninde eşininde anne babasininda. .en ufak biseyde laf dalasina girmeyerek karşılıklı sevgi saygı anlayış guven olduktan sonra korkulacak bir durum yok. .ailelerlede çok laubali olmayip aradaki dengeyi de saglarsaniz ne mutlu size. .

herkesın hayatı farklı cnm o öyle diye evlılıği kötü görme ben 6 yıllık evlıyım kocamı çok sevıyorum bırde kızımız var allaha şükür
doğru insanı bulursan bence evlılık çoooook güzel

evli olan arkadaşlarımdan kimi güzel diyor kim zor diyor ya bence evlilik işte bi nevi hayatınla kumar oynuyorsun ama ben hiç evlenmemeyi de düşünemiyorum onu da yaşayıp görmem lazım merak ediyorum, arkadaşlarımdan aileden uzakta olan kend halinde yaşayanların daha mutlu olduğunu gördüm ailesi yanında olan yada yakınında olanların kötülediğini gördüm.

ben bosandim ama cevremde iyi evlilik ornegi de var.. eşin kompleksli, takintili, kusur arayici degilse, aile de iyi niyetliyse, sen de makul bi insansan, bence gayet guzel bsy evlilik..

Sorunlu evliliklerin çoğu önyargıdan kaynaklanıyor.kötu örnekler gozunuze soktukca evlilik zor hale geliyor hep fena kv ler anlatıldıkca onyargıyla evlenınce kv ister istemez fena kafın kımliğine burunuyor.hemen ornekle ilk geceyle ilgili saçma yalan yanlış anlatımlar ılkgecemin zehır olmasına yol açtı ama anlatılanların onda biri kadar bile kötü zor yanı olmadığını gördüm. O yüzden evlenecegın adamın doğru insan olduğuna inandıktan sonra onunla aşılmayacak şey yoktur

ben de tam aksine, kotu bakmiycam, anne gibi gorucem dedim, kadin gozumu oyacakti biraksan

benim de kaç tane samimi arkadaşım varsa hepsi evlilik çok zor deyip duruyor. eş bir ayrı, ailesi bir ayrı, senin ailen bir ayrı ve çocuk... başlı başına çok büyük sorumluluk. bunlar arasında denge sağlayabilmek hem eş hem anne hem gelin hem evlat olmak hem de kendin için bir şeyler yapabilmek zor vesselam. bundan birkaç yıl önceki evlenme isteğimle şimdiki bir değil. her şey vaktinde güzelmiş gerçekten.

evliliğin şu an benim için tek zorluğu insanları idare etmek sevgililik gibi olmuyo tabiki eşim kendi ailesini ben kendi ailemi idare ediyorum yeri geliyo susturuyorum keza eşim öyle, biz aileyiz kapımızı kapattığımızda herkes herşey dışarda diyebildikten sonra bence evlilik çok güzel bişey Allah herkesi evinde yuvasında mutlu etsin

esin iyiyse, canina yanina yoldassa, gerisi teferruat, Allah in izniyle, gayet de guzel olur..

Dogru insani bulursan evlilik hayati cok kolaylastirir. Kaynana, finansal durumlar, fiziksel engeller vs bunlar insani yikamiyor eger dogru insani bulursan.

Ben de evliliğin sevdiğim adamla hayatımı birleştirmek olduğunu düşünürdüm. Aman ne güzel sarılarak uyuruz derken başka biriyle uyuyamadığımı fark ettim.
Romantik akşamlar geçirir gözlerimizin içine bakarız derken yorgunluktan ölmüş ve yemek yiyip dinlenme derdinde olan bir koca gördüm.
Ben mutfak tezgahında uğraşırken gelip sarılan-öpen bir koca düşünürken totosunu yayıp yemek bekleyen bir koca buldum.
Birbirimizi sevdikten sonra samanlık seyran derken arkadaşı, kuzeni, anası, babası, danası yüzğnden nasıl kavga ettiğimizi gördüm.
Bunların hepsini de "yok canım biz farklı oluruz" zırvasına inanmam yüzünden yaşadım. Beklentimi düşük tutsam bu kadar takmazdım belki de...

ben de tam aksine, kotu bakmiycam, anne gibi gorucem dedim, kadin gozumu oyacakti biraksan
İstisnalar var tabiki:)
Ben öyle dediysem kv super kadın olduğundan değil benimkide oğlu bana bı bardak su getırdıgını görünce oğluna atlayacak kadında işte yani amaaan ama iyileride var yav gecen biri kv ne hediye alsam diye bi konu acmıstı maşallah dedim ne diyim

Kuzeniniz boşanacak siz de o adamla evlenecek değilsiniz herhalde, siz de kuzeninizle aynı kadın değilsiniz. Oturup korkmak yerine, hangi tarafta ne hatalar var muhasebesini yapın, ne kadar çok yakın örnek o kadar iyidir. Siz o kadınlar gibi olmazsanız, hataları olan erkeklerden herhangi birini de bile bile seçmezseniz, evliliğin kötü bir tarafı yok, kesin bilgi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…