İyi aksamlar bayanlar, telefondan yaziyorum hatalar icin kusura bakmayin simdiden.
Benim size sorum şu evlilik cok mu korkutucu,zor bisey bugun 5 yillik evli kuzenimle sohbet ettik bayagi bi anlatti kaynanasiyla felan olanlari banada evlilik cok zor felan dedi. Ben zamani geldiginde evlilik olmasi gerektigini dusunen biriyim sonucta sevdigin bi insanla hayatini birlestirmek kulaga guzel geliyor fakat evlennce esin degismesi,surekli annesinin agzina bakmasi,karisini ezdirmesi gbi durumlarda olasi bi durum. Ve biten evlilik sayilarini gordukce daha da korkuyrum. Siz ne dusunuyorsunuz?
Evlilik iyi midir kötü mü, bunu kimin evliliğini tartıştığımıza bağlı olarak yanıtlayabiliriz. Muhteşem evlilikleri olan çiftlerde var, berbat evliliği olanlarda... Söyleyebileceğim tek şey şu... Bir erkek sonradan değişmez. Kim ne derse desin. Aslında ilişki sırasında erkekler sinyalleri veriyor, biz burada okurken bile o çiftin birbirine uygun olmadığını evliliklerinin facia ile biteceğini görebiliyoruz. Yada bir konu açıyorlar diyorlar ki çok mutsuzum. Eşim şunu şunu yapıyor, evlenmeden önce de bunu bunu yapıyordu. Bakıyorsun adam aslında hiç değişmemiş, sadece kızımız evlendikten sonra düzelir diyerek adamın tüm kusurlarını kabullenmiş ve kendine uygun olmayan birini eş olarak seçmiş. Halbuki aslında aradığımız sırf yatağımızı paylaşacağımız biri değil ki. Dost arıyoruz dost.Aşk, sevginin haricinde ilişki sırasında dost olabilmek çok önemli. Tabii ki duygular işin içine girince çoğu zaman mantık iptal olur ama; sırf seviyorsun diye de sana kötü davranan, seni ezdiren, umursamayan, benmerkezci biri ile de evlenilmez ki o zaten sevgi olmuyor. Sırf adamlar "zor" oldukları için çeşit çeşit payeler yüklüyor kızlarımız, sonrada peşlerine düşüyorlar. Halbuki siz hiç doğada erkeği için kavga eden dişi gördünüz mü? Ben henüz görmedim. Peki nedir biz kadınların bu erkeklere olan pohpohlama ihtiyacı? Bırakın adamlar sizin için savaşsınlar, bir hata yaptığında çekip gideceği korkusunu yerleştirin beyinlerine. Ben değerliyim, sevgiyi ve saygıyı hak ediyorum, istediğimi vermezsen ben yokum deyiverin kolayca. Bakın o zaman hangi erkek karşınızda durabiliyor! Çürük olanlar zaten baştan elenir korkmayın, zaten amaç güçlü ve uygun olan eş adaylarını seçebilmekte, tabii ki sevgi ve aşk sınırları içerisinde.
Sana tavsiyem, bu yazdıklarımı bir düşün ve ilerde evlilik konusu gündeme geldiğinde, karşına biri çıktığında onu çok iyi incele.Hatalarını örtbas etme. Eğer o kişiyi, bir sevgili, bir koca, bir baba vasfına sokmanın dışında senin en iyi dostun, hayat arkadaşın olarak görebiliyorsan hiç durma devam et.
altina imzami atarim bu yorumun..
gayet de belli ediyorlar kendilerini, gizil psikopatlar haric (Rabbim uzak tutsun), hepsi de acik acik sergiliyorlar aslinda kendilerini.. biz bile bile lades diyoruz..
ve o bahsettigin dostluk kismi da harika olmus.. ben oylesine yapayalnizdim ki o evlilik denen seyde, esine derdini acsan kirk tane duyarsin, ailene anlatamazsin esini kotu bilmesinler diye, arkadaslarina hakeza.. ne cendere o mecburi susuşlar.. simdi dusununce diyorum ki, ne arkadas ne dost, kagit ustunde mesru bi birliktelikmis bizimki..
eşin herkesten once senin dostun, sirdasin, yoldasin olabilmeli..
var midr boyleleri, bilemiyorum..
insaAllah canim, hayirlisi, ne denir.. ne guzel konusuyorsun, sagolasinVar tabii lavanta, etrafımda gerçekten çok mutlu ve uyumlu çiftler var. Onları görünce inancım artıyor. Buna sende inan, zamanı gelince karşına aradığın kişinin çıktığını gördüğünde gerçekten şaşırabilirsin, hayat sürprizlerle dolu. Hem üstelik, kötüsünü yaşadığın için iyisini seçmen çok daha kolay olacak. Yeterki, yüreğindeki kız çocuğunu sarıp sarmala, ona şafkat göster ve onu tedavi et. O hazır olduğunda sende olacaksın.
İyi aksamlar bayanlar, telefondan yaziyorum hatalar icin kusura bakmayin simdiden.
Benim size sorum şu evlilik cok mu korkutucu,zor bisey bugun 5 yillik evli kuzenimle sohbet ettik bayagi bi anlatti kaynanasiyla felan olanlari banada evlilik cok zor felan dedi. Ben zamani geldiginde evlilik olmasi gerektigini dusunen biriyim sonucta sevdigin bi insanla hayatini birlestirmek kulaga guzel geliyor fakat evlennce esin degismesi,surekli annesinin agzina bakmasi,karisini ezdirmesi gbi durumlarda olasi bi durum. Ve biten evlilik sayilarini gordukce daha da korkuyrum. Siz ne dusunuyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?