evlilik cok mu kotu?

Güzel bir evlilik yaşamadım,evlilik bile denemez ama,karşılaştırdığımda bekarlık bin basar.Bekarlık,sultanlık...

evdeki karısını memnun edemeyip abaza gibi komşunun tavuklarına kazmış gibi dadanan bir öküzle evlenirsen evet evlilik zor ..Ama insan evladı birini bulursan evlilik düzen,huzur,sadakat demek ve ben bu üç kelimeyi çok seviyorum ...

kizlar bu hayatta tecrube ettigim sey, insanin korktugu ne varsa muhakkak basina geliyor. o yuzden relax olalim derim.

Arkadaslarin da dedigi gibi kiminle evlendigine bagli. Biraz da insanlar herseyin kolayini istemeye basladi. Hayatta hic aksilik zorluk olmamasi gerekiyor kafasinda yasamayi acikcasi dogru bulmuyorum. Dert her zaman olacak, bunlar hayatin icinden seyler. Evliyim ve cocugum da oldu genc yasimda. Zor zamanlarim cok oldu. Fakat evliligimi bitirmek aklimin ucundan gecmedi. Ayrilsam cok daha rahat bir hayatim olabilirdi belki de, kafama uymayan herseyden uzaklasabilirdim belki de. Fakat evlilik gercekten maneviyat degeri cok yüksek bir kurum. Yillar gectikce daha da iyi anliyor insan. KAynanalar sunlar bunlar icine girmeye calisiyor illaki ama benim evliligim esim, kizim ve ben arasinda. Kimsenin icimize girmesine izin vermeyerek yuvamizi korumaya calisiyorum. Cogu seyden vazgecerek yasiyorum. Ama zamanla saclarimizin beyazladigina sahit oluyorum, zamanla yüzümüzdeki kirisiklari ilk esimiz fark edecek, bizi cok yorsa da evladimiz basini gögsümüze dayayacak.. Bütün bu degerli anlar icin deger. Tabiki evlendiginiz kisinin insan olmasi cok ama cok önemli. Esin iyi olduktan sonra diger sorunlar cok degersiz kalmali bence.

Evlilik denge kurma sanatıdır. Eşinle aranda dengeyi kuracaksın, eşinle ailen arasında dengeyi kuracaksın, eşinle ailesi ve eşinin ailesiyle senin aranda denge kuracaksın, eşinin ailesiyle ailenarasında denge kuracaksın.. En sıradanları bunlar daha bir sürü denge lazım. Terazi gibi olacaksın. Bunları yapacak alt yapıya, olgunluğa ve psikolojiye sahipsen kurduğun evlilik huzurlu ve mutlu olur.

Evlilik mi bekarlık mı dersen evliliğe sonuna kadar karşı olan ben evliliği seçerim. Bazen diyorum bu kadar keyifli olacağını bilseydim daha erken evlenirdim diye ama muhtemelen daha erken evlenseydim şimdiki gibi bir evliliğim olmazdı. 4-5 sene önceki ben ile şimdiki ben arasında dağlar kadar fark var çünkü.

Evlilik kötü değil insanlar kötü.
Birçok insan birini ''gerçekten'' sevmekle, birine karşı fiziksel çekim duymak arasındaki farkı bilmiyor.
Kişiler birbirlerine gerçekten severlerse samanlık seyran olur, her engel aşılır. Peki sevgi nedir? Sevgi emektir, dostluktur, arkadaşlıktır, fedakarlıktır, sorumluluk almaktır, birbirine saygı duymaktır...

Son düzenleme:
Ha bu arada sevgililik mi iyi evlilik mi dersen de cevabım: Bir yaşa kadar sevgililik, belli bir yaştan sonra da evlilik iyi.

annem evlilik çok zor bir şeydir diyor. o yüzden acele etmeden en az 25 den önce evlenmemi tavsiye ediyor haklı da...
donanımhaberde de erkekler bir araya toplanmış ve evlilik hakkında konuşmuşlar. yani kadınların ayrı erkeklerin apayrı şikayetleri var. bana sorarsanız eşya düşkünü insandan kaçın. kim olursa olsun ... yine kadınların daha çok eşya düşkünü olduğunu düşünürsek eşyaya bağlı kalmayın, eşyalara da para gibi gelip geçicidir. önemli olan mutluluktur, paylaşmasını bilmektir. ne bilim ne istediğini bilmek gerçekten önemli. işte aceleye getirilmemeli hiçbir şey. hele birde işin ucuna çocuk girdi mi...

evli arkadaşlarımda var ama mutlu gibi görünselerde hepsinin bambaşka sorunları var hangi birini anlatsam ki.
mesela adam çok alkol alıp eve geliyor üstelik bilgisayardan çıkmıyor.
bir diğeri lüks düşkünü bir erkek, bankadan kredi almaktan dolayı maaşını bile doğru düzgün yiyemiyor.
birinin eşide sırf akrabamızın parası çok olduğu için evlendi. yani boşanırsa zengin olarak ayrılacak... ve şimdiden evlilikleri çatırdamaya başladı. böyle işte.

ha arada mutlu olanları var mı ? vardır ama genelde malesef hep kötü şeyleri görüyoruz.

Bir buçuk yıllık evli biri olarak Allah'a şükürler olsun eşimi karşıma çıkardı diyorum.
Birinin evliliği kötü diye seninki de kötü olacak diye bir şey yok.
Kv faktörü biraz göreceli bir konu. Karşılıklı saygı şart. Yoksa mesafe koyulur. Kocaya ailesini kötülemek de olumlu sonuç vermez. En iyisi mesafedir.

benim gorusumde bu yana.
Evlilik kotu bisey.
Evleniceksin. gelinlik giyeceksin cok mutlu olucaksin o gun, tm .
Sora 1 sene en fazla 5 sene sonra buyusu bozulacak.
Dertler basliycak.
Neden bu dertleri cekelimki?
Su an benim bi derdim yok okulumdan baska? ektra dert kim isterki?
Ben istemem diyorum kendi kendime.

Evlilik iyi midir kötü mü, bunu kimin evliliğini tartıştığımıza bağlı olarak yanıtlayabiliriz. Muhteşem evlilikleri olan çiftlerde var, berbat evliliği olanlarda... Söyleyebileceğim tek şey şu... Bir erkek sonradan değişmez. Kim ne derse desin. Aslında ilişki sırasında erkekler sinyalleri veriyor, biz burada okurken bile o çiftin birbirine uygun olmadığını evliliklerinin facia ile biteceğini görebiliyoruz. Yada bir konu açıyorlar diyorlar ki çok mutsuzum. Eşim şunu şunu yapıyor, evlenmeden önce de bunu bunu yapıyordu. Bakıyorsun adam aslında hiç değişmemiş, sadece kızımız evlendikten sonra düzelir diyerek adamın tüm kusurlarını kabullenmiş ve kendine uygun olmayan birini eş olarak seçmiş. Halbuki aslında aradığımız sırf yatağımızı paylaşacağımız biri değil ki. Dost arıyoruz dost.Aşk, sevginin haricinde ilişki sırasında dost olabilmek çok önemli. Tabii ki duygular işin içine girince çoğu zaman mantık iptal olur ama; sırf seviyorsun diye de sana kötü davranan, seni ezdiren, umursamayan, benmerkezci biri ile de evlenilmez ki o zaten sevgi olmuyor. Sırf adamlar "zor" oldukları için çeşit çeşit payeler yüklüyor kızlarımız, sonrada peşlerine düşüyorlar. Halbuki siz hiç doğada erkeği için kavga eden dişi gördünüz mü? Ben henüz görmedim. Peki nedir biz kadınların bu erkeklere olan pohpohlama ihtiyacı? Bırakın adamlar sizin için savaşsınlar, bir hata yaptığında çekip gideceği korkusunu yerleştirin beyinlerine. Ben değerliyim, sevgiyi ve saygıyı hak ediyorum, istediğimi vermezsen ben yokum deyiverin kolayca. Bakın o zaman hangi erkek karşınızda durabiliyor! Çürük olanlar zaten baştan elenir korkmayın, zaten amaç güçlü ve uygun olan eş adaylarını seçebilmekte, tabii ki sevgi ve aşk sınırları içerisinde.

Sana tavsiyem, bu yazdıklarımı bir düşün ve ilerde evlilik konusu gündeme geldiğinde, karşına biri çıktığında onu çok iyi incele.Hatalarını örtbas etme. Eğer o kişiyi, bir sevgili, bir koca, bir baba vasfına sokmanın dışında senin en iyi dostun, hayat arkadaşın olarak görebiliyorsan hiç durma devam et.

altina imzami atarim bu yorumun..
gayet de belli ediyorlar kendilerini, gizil psikopatlar haric (Rabbim uzak tutsun), hepsi de acik acik sergiliyorlar aslinda kendilerini.. biz bile bile lades diyoruz..
ve o bahsettigin dostluk kismi da harika olmus.. ben oylesine yapayalnizdim ki o evlilik denen seyde, esine derdini acsan kirk tane duyarsin, ailene anlatamazsin esini kotu bilmesinler diye, arkadaslarina hakeza.. ne cendere o mecburi susuşlar.. simdi dusununce diyorum ki, ne arkadas ne dost, kagit ustunde mesru bi birliktelikmis bizimki..
eşin herkesten once senin dostun, sirdasin, yoldasin olabilmeli..
var midr boyleleri, bilemiyorum..

Çevremde bir tane adam gibi evlilik yok,kuzenın dürüstmüş ki anlatmıs dosdogru..Etraf facebooka gezı fotograflarını koyup evınde hırgur yasayan evlılerle dolu..Evlılık enınde sonunda sorundur..İlk gunkı gıbı flört bekleme ılgı bekleme hersey cok değişiyor..Kölem gibi olan kılıbık kocasından bosanmıs ve evliliğinde el ustunde tutulmus bı evlı olarak söylıyım evlilik aşkı öldürüyor ve harıka bırsey sen de evlen dıyen kımseye ınanma..Evlılık kısmet ısıdır ama karsına dogru oldugunu dusundugun bırı cıktıgı zaman korkmadan yasamalısın ..Her hayat her ev farklıdır..

herkese göre değişir.bana göre ailelere bağlılık yoksa,mesafeyi koyabilmişseniz,eşinizle aranızda güzel bi bağ,sevgi,saygı varsa evlilikten güzel şey yok.genelde evlilik büyük sorumluluk özgürlüğün kısıtlanması gibi düşünülüyo ama bekarken de ne kadar ekonomik özgürlüğümüz olursa olsun ailemizin sözünü dinlemek durumunda kalıyoruz.böyle yetiştiriliyoruz çünkü.ailenin yanında 30 yaşında bi kadın olsanda daha 10 yaşında bi çocuk gibi muameleme görüyosun.evlatsın o evde sonuçta ama eşle öyle değil yetişkin oluyosun artık.tek başına karar vermesen bile oturup konuşup iki kişi karar alıyosun.sorumluluğu daha fazla belki ama daha özgürsün bence evlilikle.şartlar kötü olmazsa çok ağır bi sorumluluğu da yok ayrıca.ama çocuk derseniz o apayrı bişey.

Var tabii lavanta, etrafımda gerçekten çok mutlu ve uyumlu çiftler var. Onları görünce inancım artıyor. Buna sende inan, zamanı gelince karşına aradığın kişinin çıktığını gördüğünde gerçekten şaşırabilirsin, hayat sürprizlerle dolu. Hem üstelik, kötüsünü yaşadığın için iyisini seçmen çok daha kolay olacak. Yeterki, yüreğindeki kız çocuğunu sarıp sarmala, ona şafkat göster ve onu tedavi et. O hazır olduğunda sende olacaksın.

insaAllah canim, hayirlisi, ne denir.. ne guzel konusuyorsun, sagolasin
yaninda huzurla, kendin olabildigin, evlat sahibi olmak isteyecek kadar guvenebildigin, canina yoldas birileri mutlaka olmali : )

kötü demeyelim ama zor gerçekten. .
Sorumluluk Eşinle olan durumlar...
bekar hayatı gibi olmuyor işte. ..
evdeki hesap çarşıya uymuyor. ..
ne hayellerle evleniyorsun...
sonra başına hesapta olmayan şeyler geliyor. .evleneceğin insanı iyi araştırmak tanımak lazım bence. ..insan zamanla değişebiliyor. ..ne bileyimm sadece diyorumki. ..şimdi bana kaybettigim bekar yıllarımı verseler...eşim ide çok seviyorum ama evlilik güzel olduğu kadarda zooor çok zoor gerçekten...25 yasin altında evliliği tavsiye etmiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…