evlilik cok mu kotu?

@Sephoraa 'nın "terazi" benzetmesine de evlenme zamanına yönelik yorumuna da aynen katılıyorum.

bir de şunu eklemek istiyorum
ağaç yaşken eğilir
eğer sen, karşındaki kim olursa olsun daha sevgiliyken kendini ezdirmeye, herşeyi alttan almaya, sineye çekmeye başlarsan
sana, sen değersizmişsin gibi davranmasına göz yumarsan
"ama ya ne yapayım çok seviyorum" dan çıkamazsan
evlendikten bir süre sonra, geride bıraktığın zaman için söyleyeceklerin "çok sabrettim, hep ben fedakarlık ettim, sustum, aramız kötü olmasın diye alttan aldım, görmemezlikten geldim" gibi cümlelerle dolu olursa
mutlu bir evlilik zor bence

Kimisine göre güzeldir kimisine göre kötü ben 4 yıllık evliyim şükürler olsun iyiki evlenmişim diyorum sevdigin insanla yapılan evlilik güzeldir tabi bu yine esine baglı birazda sans işi evlilik ama evlenirken iyi düşünmek lazım iyi tartıp biçmek lazım birkere nasıl başlarsan oyle gider ben esimle evlenmeden once söyledim eger evliligimizde saygı biterse sevgide biter sevgi olmayan evliliktende hicbirsey beklenmez bana karsı saygının bittiği gün evliligimizde bitmiştir dedim 4 yıllık evliligimizde şükürler olsun birbirimize asla kötü soz söylemedik elbette yeri geldi birbirimize kızdı bağırdık ama asla kötü söz sarfetmedik unutamaycagımız sözler soylemedik bu belki benim esimin anlayışlı bir insan oldugundandır eşimi cok seviyorum dünyaya birdaha gelsem yine esimle evlenirdim buda bir gerçek ben inat biriyim kızdım mı küser surat yaparım simdiye kadar kavgalarımız hic 1 günü gecmedi esim gelir bir sekilde gönlümü alır sarılır o an hemen unutulur birazda bende fazla uzatmayı seven bir insan değilim evlilikte aradaki o denge kurulursa cok güzel bence aileleride araya sokmamak lazım benim eşim ailesine herzaman saygı duyar ama bana saygı göstermelerinide herzaman ister asla ailesi bana karsı incitecek kıracak söz sarfedemez eşim herzaman o mesafeyi korumuştur bana yapılan saygısızlıgı kendine yapılmış olarak algılar o yüzden eş secerken biraz secici olmak lazım tabi birazda sans

bu soruya küçük bişey anlatarak cevap vermek istedim benimde uzun zmandır düşündüğüm bir konu çünkü...

bekar bi genç bi gün filozofun yanına gider derki
-bilge kişi söyle bana evlilikmi iyiydir bekarlıkmı .... evlilik iyiyse evleneyim bekarlık iyiyse böyle kalayım
bilge kişi
-evlilik iyiydir der
gençeki ama neden etrafımdaki tüm evliler mutsuz der
bilge kişi:evlilik dertleri paylaşmaktır evlat der
genç:ama benim derdim yok ki der
bilge: güler ve derki merak etme evlenince derdinde olur:)

evlilik iyiyir ama her işte oldugu gibi 3 doğruyu aynı anda bulursan doğru kişi doğru zman doğru mekan eğer bir tanesi eksik olursa olmaz evlilik oraya doğru yıkılır Allah korusun...

kiminle evlendiğine göre değişir demiş kızlar kesinlikle katılıorum sevgililik dönemi çok farklı evlilik çok farklı bazen öldürmek istediğin adamı bi saat sonra öpebiliosun enteresan bişey yani ama güzel:) 3 doğruyu yakalamaya bak:)

Evlilik güzel , aile olmak güzel .
İş öncelikle eşlerde bitiyor . Karşılıklı saygı , sevgi , anlayış gerek . Yeri geldiğinde alttan almayı bilecek insan . Tartisma her evde olur ama onun bile adabı var . Aile mahremine eşler özen gösterip , ailelerini cok fazla iliskilerine dahil etmemeli . Çalışkan , sorumluluk bilinci oturmuş erkek her zaman bir tık öndedir bana göre . Erkeği kazanciyla vurmamalı , her şartta yanında olabilmeli yeter ki çabalıyor olsun.
Karşılıklı aşırı eleştiri , aşağılama evliliğe zarar verir , kalpte iz bırakır dikkat etmeli .
Kıymet vermek , kıymet görmek ayakta tutar iliskiyi .
Hayat kolay değil ki evlilik cok kolay olsun , yeter ki kişi evliliğine sahip çıkabilsin , gereken özeni gösterebilsin , yasaklara uzak kalabilsin .

Çok fazla beklenti hayal kırıklığı yaşatabilir . Kimse mükemmel değil , bazı huyları olduğu gibi kabul etmeli , nasılsa değiştiririm diye görmezden gelmek ilerde sorun yaratabilir . İnsan belli bir yaştan sonra kolay kolay değişmez çünkü .

O nedenle evlilik kararı alınırken sadece duygularla hareket etmemeli , mantıkta aynı doğrultuda olmalı . Hayat görüşü yakın , ortak değerleri paylaştığımız kişiyle gelecek düşünmeliyiz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…