• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik çok mu sıkıntılı

Perihosseini

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2019
1.006
1.547
63
Merhaba evli bayanlara sormak istiyorum. Ben Corona izin verirse birkaç aya evleneceğim. Zaten yapım gereği stresli biriyim. Sürekli evlilikle ilgili olabilecek problemler aklıma geliyor. Yani size manyaklik boyutumu şöyle anlatayım. Yemek yapamazsam? Evimi yeteri kadar temizleyemezsem beni pis olarak düşünür mü? Aynı wcyi nasıl kullanicaz? O saat 10da uyuyor diye ben de mi uyuyacağım. Ailesiyle ayda kaç kere görüşürüz gibi gibi. Ben kendi ailemi çok mu özlerim.(anneme çok bagimliyim) o kendi ailesinden ayrı yaşıyor. Eminim o da ozluyordur ama alışmıştır heralde..
Bir de üzerine buradaki kocam beni aldattı, bana şişko dedi, beni dövdü konularını görünce Allah diyorum sen yardım et. Yakın çevremdeki arkadaşlarımda sürekli evlilik zor, bide çocuk yaptık ,bosanicam birgün yeter diyorlar.
Ya kızlar bende ki bu kadar stres normal mi? Her zaman çekingen ve içe dönük biriyim. Ya evliliğe alışamazsam. Lütfen kırıcı yorum yapmayın.
Güncel:
Konuyu ben açmıştım hortlatiyorum ama şimdi evliyim yaklaşık 3 aydır ve ne saçma sorular sormuşum😄 evlilik cidden böyle saçma sapan soruları kafaya takacak bişey değilmiş. Cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim arkadaşlar.

Son düzenleme:
Bence evlilik kader işi, şans işi.
sevdiğiniz kişinin karakterine bağlı.
eğer ki doğru kişi ise, ne yemek gözükür göze ne temizlik.
aynı wc yi paylaşmak falan:KK53: çokta takılmayın alışırsınız.
ve ayrıca hayır aynı saatte uyumak zorunda değilsiniz.
mesela benimki uyuyor saatlerdir, ben kk dayım :KK8::KK8:

Canım bende öyle düşünüyordum yetememe konusunu ama zamanla o sana sen ona alisiyorsunuz bazen canım yemek yapmak istemiyor dışardan yiyoruz ya da temizliği yetistiremiyorum herşeyi bir günde yapma zaten diyor eşim

Evlilik dengini bulunca güzel. Bende bekarken ya gece uyurken gaz çıkarırsam, ya benden hemen sonra wc ye girerse ve pis kokarsa, ya horlamamdan rahatsız olursa(burnum tıkalı) vs düşünüp stres yapardım. Şimdi saldım valla. Evlilik her halini kabul etmekmiş. Tek sıkıntım görümcem ve kızları. Şimdide bana gönderecekmiş kalsınlar diye. Aileler olmasa güzelde aile işin içine girince sorun çıkıyor.

Evliliği niye bu kadar buyutuyorsunuz ki? Evlenince insanlar insanliktan cikip robotlaşmiyor ve herkes evliliği ayni kurallarla, ayni şekilde yaşamiyor.
Bekarken nasil farkli hayatlarimiz vardiysa evliyken de farkli hayatlarimiz var yani evlilikler birbirine benzemek zorunda degil.

Ben evlendigimde daha once yemek yapmiş bir insan degildim. Evde yalniz kaldigimda aç ölmeyecek kadar basit 1-2 bisey yapiyordum elbet. Hiç evlenmeden önce "nasil yeteceğim" kaygisi yaşamadim. 🙄 Senin yetmedigin yerde eşin yapacak hatta iş bolumu olmali zaten.

Evlilik temizlik ve yemekte profesyonel olmayi gerektirmiyor en azindan benim evliligimde gerektirmiyor, bunlar hayati bir durum değil, başkasinin evliliğinde belki çok onemlidir boyle farklar var işte.

Ne zaman uykum gelirse o zaman uyurum, aile ziyaretleri de çiftlerin birlikte karar verecegi birsey.

Hepsini ben de yaşıyordum çok haklıymışım. Evlilik hayatımda yaşadığım en zor şeydi. Ama psikiyatrik sorunlar gibi çok detay vardı. Eğer sevildiğini ve değer gördüğünü hissetmiyorsan evlenme. Çünkü bu asla değişmiyor.

An itibari ile 1 yıllık taze evli olarak yazıyorum.
Evlilik tamamiyle karşındaki kişiye, saygıya ve anlayışa bağlı.
Ben çalışan bir kadınım elimden geldiğince her işi yapıyorum iyi ya kötü göreceli bir şey.
Gönlün varsa geçinirsin canım yoksa ağzınla kuş tutsan olmaz.

İçini ferah tut, ön yargı ile girme aynı eve.
Mutluluklar diliyorum.

Kaygılandığın durumları eş adayın düşünüyor mu acaba.. 😅 ya eş adayın yeterince temiz değilse? birlikte yaşamadan anlayamazsın..
Bence evliligin en büyük sorunu aileler. Eşini sevdiğin icin kabul ediyorsun ama aile ve akrabalar mecbur hayatına giriyor...

Evet aynı wc'yi kullanmak gerçekten çok sıkıntılı bir konu. Ben ne zaman girsem arkamdan önce kedim geliyor başımda bekliyor ki gerçekten kedilerin bu saçma davranışını asla anlayamadım, sonra eşim hadi hadi hadi altıma yapacam diye geliyor. Diğer konulara gelince annemi ben de çoook özlüyorum ben de daha sütten kesilmemiş bir ana kuzusuyum, sürekli görüntülü konuşuyoruz, zamanla alışıyor insan. Güzel bişey ya evlilik. Ben seviyorum. Hele arkadaş gibi olursan eşinle çok hoş oluyor. Ben de hiç yemek yapamazdım şimdi yaprak sarması bile yapıyorum. Genelde eşim yemek yapıyor gerçi. Kahvaltı benden yemek ondan. Temizliği birlikte yapıyoruz ama ben direktif veriyorum eşime. Çok güzel cam kapı siliyor. Biraz dağınıktı eğittim. Çoraplarını kirli sepetine atmayı tırnak makasını mutfağa koymamayı öğrendi. Geceleri horlama huyu var o da sıkıntı benim için. Bi de çok deli uyuyor çoğu kere tekme yemişimdir uykumda. Yastığı alıp söve saya diğer odada yatıyorum sabah çemkiriyor niye gittin diye. Bi de horladığına asla inanmıyordu video çekip öyle inandırdım.

Kaygılandığın durumları eş adayın düşünüyor mu acaba.. 😅 ya eş adayın yeterince temiz değilse? birlikte yaşamadan anlayamazsın..
Bence evliligin en büyük sorunu aileler. Eşini sevdiğin icin kabul ediyorsun ama aile ve akrabalar mecbur hayatına giriyor...
Çünkü eş kişisi eve temizlikçi aşçı ve bakıcı alıyor. O yüzden bunları düşünmesine gerek yok

3 senelik evliyim .evimizde daha 1 kere sesler yükselmedi birbirimize.

Yemek yapmadığım çok oldu.

Temizliği eşim yapıyor zaten.

Ikimiz de anlayışlı ve hoşgörülüyüz.

Eşimle aramızdaki arkadaslik dostluk yakınlık o kadar farklı ki... nasıl ifade edebilecegimi bilmiyorum... o kadar iyi bir ikiliyiz ki...

ben zor durumda kalmayayim diye eşim sürünür.

Ayni şekilde ben de onu kırmamak icin üzmemek icin ne gerekirse yaparım.

Yani evlilik iyi ve seni seven bir insanla olduğu sürece gayet güzel.

Sorunsuz.

Elbette bazı şeyleri görmemek gerekiyor. Bazı şeyleri duymamak gerekiyor.

Geçinmeye gönlü olan 2 insan bir araya gelince geçinir.

Eğer seviyorsaniz ve seviliyorsaniz paniğe mahal yok. Bu kadar korkmayın.

Sana ve karşındaki kişiye bağlı. Ben titiz bi insanım, en ufak dağınıklığa tahammülüm yok. Bekar yasiyorkende çok titiz ve duzenliydim. Eşim inanılmaz dağınık ve tembel bi insan yaklaşık 1.5 senedir birlikte yaşıyoruz. Ilk başta gözüme batan, ben buna nasıl tahammül edeceğim dediğim şeyleri şuan baktigimda o derli toplu olmayı öğrenmiş ben ise anlayış göstermeyi. Evet tek yaşadığım zamanki kadar mükemmel nizami değil ama en azından yine herşey istediğim gibi. Ve o da "bende temizliği seviyormuşum da annem hep yaptığı için işi tembelliğe vurmuşum şimdiye kadar" diyor. Yani evlilikte herşey Bu şekilde. Zamanla orta yol bulunursa huzur mutluluk devam ediyor. Veya bir taraf aşırı verici oluyor o şekilde orta yol buluyor ama bunun sonu da pek iyi olmuyor. Genel olarak karşılıklı alıp vermeyi, sevmeyi, saygı duymayi bilmek gerek.

Bu arada isteyerek dahi yapsan bile evlilik gelişimsel olarak bir kriz zaten. Hatta ben düğünden sonra düğününde gerçekten mutlu olan var mıdır acaba diye çok düşündüm. Çünkü ne evlenmek ne evlilik ne düğün o an bana o kadar mutlu eden biseymis gibi gelmiyordu. Yani bu düşünceler normal fakat rahatsız etmeye başlıyorsa ya evlilik kararını gözden geçir, ya da uzman desteği al

İlk birkaç yıl çocuk yapmayın, sonrasında hayal kırıklıgı yasayıp ayrılırsanız aynı eve cıkmıs iki sevgili gibi ayrılma sansınız olur. Umarım mutlu olursunuz, aynı değerleri paylaşmak ve birlikte eglenebilmek önemli. En önemlisi dürüst bir karakter olması. Yarın bi gün iliskiniz yürümese bile ihanet, siddete başvurmaz, doğrudan problemi konusur. Tabii mümkün mertebe tanıma sürecini uzatın.

Canım bende öyle düşünüyordum yetememe konusunu ama zamanla o sana sen ona alisiyorsunuz bazen canım yemek yapmak istemiyor dışardan yiyoruz ya da temizliği yetistiremiyorum herşeyi bir günde yapma zaten diyor eşim
Çok doğru dediniz. Yetememe, uyum saglayamama korkusu. Millet yapıyor ben nasıl yapicam gibi korkular☹️

Merhaba evli bayanlara sormak istiyorum. Ben Corona izin verirse birkaç aya evleneceğim. Zaten yapım gereği stresli biriyim. Sürekli evlilikle ilgili olabilecek problemler aklıma geliyor. Yani size manyaklik boyutumu şöyle anlatayım. Yemek yapamazsam? Evimi yeteri kadar temizleyemezsem beni pis olarak düşünür mü? Aynı wcyi nasıl kullanicaz? O saat 10da uyuyor diye ben de mi uyuyacağım. Ailesiyle ayda kaç kere görüşürüz gibi gibi. Ben kendi ailemi çok mu özlerim.(anneme çok bagimliyim) o kendi ailesinden ayrı yaşıyor. Eminim o da ozluyordur ama alışmıştır heralde..
Bir de üzerine buradaki kocam beni aldattı, bana şişko dedi, beni dövdü konularını görünce Allah diyorum sen yardım et. Yakın çevremdeki arkadaşlarımda sürekli evlilik zor, bide çocuk yaptık ,bosanicam birgün yeter diyorlar.
Ya kızlar bende ki bu kadar stres normal mi? Her zaman çekingen ve içe dönük biriyim. Ya evliliğe alışamazsam. Lütfen kırıcı yorum yapmayın.

Evliliğin ilk yılı çok zor, biz 10 kere falan boşanıyorduk herhalde ama sonra bir haller oldu. Hele şu karantina döneminde en iyi arkadaşım, yoldaşım oldu. İki insan aynı eve girince ister istemez uyum sağlama süreci sancılı geçebiliyor ama önemli olan o sürecin nasıl geçtiği, nasıl bittiği. Biz ikimizde taviz verdik, zor zamanları beraber atlattıkça birbirimize bağlandık.

Back
X