Evlilik çok mu sıkıntılı

Niye o onda uyuyor diye sen de onda uyuyasin ki?
Ha , kocami yatağa tek göndermek istemem dersen saat onda yatağa gir, dola kolunu ayağını. O uykuya dalınca, ayrıl, geç salona laptop karşısına. Bu mesele bile değil.
Aynı wc'ye eğer birbirinizden utaniyorsaniz beraber girmezsiniz. Siz girince o dalginlikla girmesin diye kitlersiniz kapıyı :) biriniz iserken biriniz diş fırçalamak zorunda değilsiniz. Ha demek istediğin evde biri varken büyük ihtiyacını giderememekse o zaten erken uyuyormus, uzun kalacağın vakti o uyurken ayarlarsin - çok utaniyorsan (ben de evim dışında imkanı yok giremem lavaboya. Gerekirse 7 gün dışarıda kalayım 7 gün patlar çatlar yine de yapamam).
Diğer konular yemek,temizlik...adama hizmetçi olmaya evlenmiyorsun ki. O ev ikinizin yuvası.
Gerekirse beraber temizlersiniz. Gerekirse o yemek yapar,sen tezgaha oturur bıcir bıcır konuşursun. Benim evlilik anlayışım böyle yani:)
Strese girecek bir şey yok. Tam tersine keyifli bir süreç.
Ha , bir insanla aynı evde yaşamak keyifli ama çok zor cidden. İnsan alışana kadar uyuz oluyor zaman zaman. ben çok sakin bir insanımdır ama eski sevgilimle bir hafta başbaşa kaldigimda, kafasına yastık firlatmisim hincimdan, uyuz olmuştum adama . Ama zamanla onun alışkanlıklarına (saçma da bulsam) saygı duymayı ogrendim.. Saçma sapan hareketlerine alıştım, uyuz olmamaya, hatta sevmeye başladım .
Bu bir süreç :) kendini strese sokma, akışına bırak...
Evi de onun evi senin de onu mutlu etmek zorunda olduğun bir hane olarak düşünme. Orası senin de evin. Keyfini çıkar

Merhaba evli bayanlara sormak istiyorum. Ben Corona izin verirse birkaç aya evleneceğim. Zaten yapım gereği stresli biriyim. Sürekli evlilikle ilgili olabilecek problemler aklıma geliyor. Yani size manyaklik boyutumu şöyle anlatayım. Yemek yapamazsam? Evimi yeteri kadar temizleyemezsem beni pis olarak düşünür mü? Aynı wcyi nasıl kullanicaz? O saat 10da uyuyor diye ben de mi uyuyacağım. Ailesiyle ayda kaç kere görüşürüz gibi gibi. Ben kendi ailemi çok mu özlerim.(anneme çok bagimliyim) o kendi ailesinden ayrı yaşıyor. Eminim o da ozluyordur ama alışmıştır heralde..
Bir de üzerine buradaki kocam beni aldattı, bana şişko dedi, beni dövdü konularını görünce Allah diyorum sen yardım et. Yakın çevremdeki arkadaşlarımda sürekli evlilik zor, bide çocuk yaptık ,bosanicam birgün yeter diyorlar.
Ya kızlar bende ki bu kadar stres normal mi? Her zaman çekingen ve içe dönük biriyim. Ya evliliğe alışamazsam. Lütfen kırıcı yorum yapmayın.
Yemek yapamazsanız bir makarna haşlarsınız veya yumurta kırarsınız. Temizlik yapamazsanız beraber alır süpürgeyi yaparsınız. Tuvaleti anneniz babanızla nasıl kullanıyorsanız öyle kullanırsınız. Hatta siz hastalanır istifra edersiniz, elinizi yüzünüzü yıkarken eşiniz temizler tuvaleti.

Kimse sevdiği eşine sen şişkosun demez. Sağlığınızdan endişe eder sizinle diyet yapar. Gece geç saatte karnınınız acıkır da yemek yemeye kalkarsanız dur ben sana birşeyler hazırlarım der bir kase yoğurt koyar getirir. 🤣Gece geç saatte beraber oyun oynar, film seyreder veya başka şeyler yaparsınız. Uykunuz gelip yatınca da ama ben sensiz sıkılıyorum der öpüp kaldırmaya, ikna etmeye çalışır. Olmazsa da paşa paşa gider oturur. Olursa da pijamanızla bir gözünüz açık biri kapalı film izlemeye devam edersiniz. En azından bizim evde böyle oluyor.

Evlilik doğru insanla yapılınca dünyanın en tatlı şeyi, yanlış insanla yapınca da dört duvar arasında, kendi evinde hapis hayatı yaşamaktır.

Bende az önce aynı konuyu açtım düğünüme 5 ay var evlenme hevesim gitti nişanlımdan soğudum sanki. Orta da hiç bir problem yokken çok huzursuzum. Bence yalnız değilsin demek ki herkes de böyle şeyler oluyor canımızı sıkmayalım düzelir illa ki 🤗

Dünyanın sonu değil ya baktın adam manyak evde sana huzur vermiyor boşanırsın evlilik bir kumar sende tabi ilk geceden hamile kalma bak bakim adam babalığa layık mı? Evliliğe alışma süreci, uyum süreci var, tabi senin de kuralların olsun tabi bunu tartışmaya dökmeden halletmen gerekir

Merhaba evli bayanlara sormak istiyorum. Ben Corona izin verirse birkaç aya evleneceğim. Zaten yapım gereği stresli biriyim. Sürekli evlilikle ilgili olabilecek problemler aklıma geliyor. Yani size manyaklik boyutumu şöyle anlatayım. Yemek yapamazsam? Evimi yeteri kadar temizleyemezsem beni pis olarak düşünür mü? Aynı wcyi nasıl kullanicaz? O saat 10da uyuyor diye ben de mi uyuyacağım. Ailesiyle ayda kaç kere görüşürüz gibi gibi. Ben kendi ailemi çok mu özlerim.(anneme çok bagimliyim) o kendi ailesinden ayrı yaşıyor. Eminim o da ozluyordur ama alışmıştır heralde..
Bir de üzerine buradaki kocam beni aldattı, bana şişko dedi, beni dövdü konularını görünce Allah diyorum sen yardım et. Yakın çevremdeki arkadaşlarımda sürekli evlilik zor, bide çocuk yaptık ,bosanicam birgün yeter diyorlar.
Ya kızlar bende ki bu kadar stres normal mi? Her zaman çekingen ve içe dönük biriyim. Ya evliliğe alışamazsam. Lütfen kırıcı yorum yapmayın.
Banada evlılkk zor gelıyor nedeni ise sorumlulugu çok fazla. Ama kocamıda cocugumuda sevıyorum

İlk evlendiğimiz zaman eşim dedi ki hayatım ben yemek yerken masayı kalabalık görmek isterim başta çok sinirlendim ama sakince usul usul her geçen gün bir ceşit eksilttim masadan ve dedim ki burası annenin evi değil yemekleri de annen yapmıyor. Şimdi bazen sadece bir çorba bile içebiliyoruz akşamları gıkı çıkmaz. İlk zamanlar ev işi yapmazdı, tabağı alıp başka bir yere koysa bile teşekkür eder bunu yaptığı için mutlu olduğumu hissettirirdim, şimdi çamaşır yıkıyor bulaşık yıkıyor evi süpürüyor. Biraz da sabırla Ve akılla eşinizi yönlendirebilmelisiniz evlilikte çünkü malesef düz mantıklı varlıklar 🤷🏽‍♀️👊🏽🤣

Yani evlilikle değilde bu durum eşle ilgili. Ben uzun bir süre yemek yapamadım ya eşim yaptı ya internetten bakarak birlikte yaptık ya da hazır aldık yedik. Anne olduktan sonra düzenli girdim mutfağa onuda evladına yaptığın için inan hiç koymuyor.
Temizlik yetemediğin yerde birlikte yaparsınız.
O uyuyor diye sende o saatte neden uyumak zorunda olasın ki. Ben eşim uyuduktan sonra yalnız başıma kalmayı tek bişiler izlemeyi okumayı severim mesela. Bunun hiç sıkıntısı olmadı aramızda. Eşimde arada arkadaşlarıyla pubg oynar ben yatar uyurum o sonra gelir yatağa..
Şuan korkman gereken evlilik değil bence eşini seviyorsan oda seni seviyorsan o ev yuva olur. Aranızdan birinde sıkıntı var ise işte o ev yuva değiş zindan olur.

sizi pis olarak düşünen evi kendi siler, yemek yapamazsanı beraber yaparsınız, öğrenirsiniz. ortada kaygılanmaya değecek bir konu varsa beraber kaygılanın. siz şatoya hizmetçi gitmiyorsunuz, bir kişiyle beraber ev kuracaksınız nihayetinde :) 'çok iyi yemek yaparım, evim gıcır gıcırdır hep' diyip adamın beklentisini yükseltmediyseniz streslenmeyin boşuna.

bu kadar stres varsa evlenmeden once bir sure ayni evde yasa ya da ne bileyim o ailesinden ayri yasiyormus zaten, bol bol ziyaretine git, ev hayatini gor, o da seninkini gorsun.

bu kadar soru isareti ile evlenme karari almak cok zor olmali.

onun disinda evlilik dogru yasta dogru kisi ile yapildiginda guzel bir sey neden kotu olsun ki,
hayatinda bir yoldas, her konuda bir partnerin olacak,
ayrica her zaman yanliz kalmaya da hakkin var tabii ki.

Yemek yapamazsanız bir makarna haşlarsınız veya yumurta kırarsınız. Temizlik yapamazsanız beraber alır süpürgeyi yaparsınız. Tuvaleti anneniz babanızla nasıl kullanıyorsanız öyle kullanırsınız. Hatta siz hastalanır istifra edersiniz, elinizi yüzünüzü yıkarken eşiniz temizler tuvaleti.

Kimse sevdiği eşine sen şişkosun demez. Sağlığınızdan endişe eder sizinle diyet yapar. Gece geç saatte karnınınız acıkır da yemek yemeye kalkarsanız dur ben sana birşeyler hazırlarım der bir kase yoğurt koyar getirir. 🤣Gece geç saatte beraber oyun oynar, film seyreder veya başka şeyler yaparsınız. Uykunuz gelip yatınca da ama ben sensiz sıkılıyorum der öpüp kaldırmaya, ikna etmeye çalışır. Olmazsa da paşa paşa gider oturur. Olursa da pijamanızla bir gözünüz açık biri kapalı film izlemeye devam edersiniz. En azından bizim evde böyle oluyor.

Evlilik doğru insanla yapılınca dünyanın en tatlı şeyi, yanlış insanla yapınca da dört duvar arasında, kendi evinde hapis hayatı yaşamaktır.
Bayıldım size maşallah 🥰

Konu sahibi yazında biran kendimi buldum sevinsem mi üzülsem mi bilemedim 🤷🏻‍♀️ Aynı stresi ve daha fazlasını belkide ben yaşadım benim birde üstüne anksiyete ve panik atak vs gibi psikolojik problemimde vardı. Evet evlilik zorlukları olan bir durum. eşin ile alakalı birazda çok kolay olabiliyor. Çokta zorlaşabiliyor bu süreç 🥺 Ama tamamen kader şans artık ne dersen.
Kendime gelecek olursam belki Eylül’den beri ev bir şekilde temizleniyor. Çalışan biri olduğum için haftada ancak makina tutuyorum ve silmeye çalışıyorum. :temizlik:Akmasa da damlıyor 😂 Eğer ev hanımı olacaksan senin için daha kolay olur korkma yani ☺ Çalışan ve maddiyatınız düzgün olacak olursa da hafta da 15 de yardımcı abla bulursun 😊
Yemek konusuna gelince herşeyi yiyen biriyse eşin zor olmayacaktır. Zamanla da elin alışır zaten ☺ İnternet sitelerinde bir sürü tarif var ve videolu da bir çoğu yorumları okursun genel sevmişse denersin ☺ Ama yorumları okumalısın 😂😂
WC konusuna gelince bunu anlayamadım açıkçası ama artık bir çok evde hem lavabo hemde banyosunda klozet var. En azından mevcutta bir ev yoksa bu detayı değerlendirebilirsin.
Aile konusuna gelince hiç ailemden uzakta kalmayan ben artık onlara gidince hadi artık eve gidelim oluyorum 😂 Zamanla alışıyorsun kısaca ☺
Umarım mutlu ve sağlıklı bir evliliğin olur İnan gerisi bir şekilde halloluyor ☺

Not biraz çenem düşmüş olabilirim özür dilerim ☺ 24 saat boyunca engelim vardı bir çok konuyu okuyup yazamayınca:KK48:
Teşekkür ederim. Bende de anksiyete var. O da alıştı artık. En azından anksiyetemi açıklama durumunda kalmıyorum anlayışlı davranıyor. Bazen hala anlamıyor niye bunlara kafayı takıyorsun dediği de oluyor😅😅

Evet evlilik çok sıkıntılı. 😄
Corona yüzünden 1.5 aydır işe gitmiyor eşim, kendi bulaştırırda bana geçer diye. İmdaat diye delirmek üzereyim. Ama genel anlamda bakacak olursak öyle yetememe durumu filan düşünmedim hiç. Şimdi eşim evde diye genelde temizliği birlikte yapıyoruz, yemek için canımız ne isterse onu yapıyoruz hergün 3 5 çeşit yemek pişecek hali yok. Corona belası olmadan önce haftada 1-2 kez dışarı çıkar dışardan yerdik. Ne güzel günlermiş diyorum. Uyku düzeni herkesin farklı biri uyudu diye diğeri uyumak zorunda değil. Ben şu sıra hamilelikten dolayı uykuya iyice düştüm mesela, eşim sabah uyanıyor, uyanmamı bekliyor garibim. Gecede uykusu gelen yatar uyur. Eşlede alakalı tabi bu durumlar. Anlayışsız birine denk gelince insan yandı.

Kocan insansa hiç sıkıntılı değil. Yemek yapma işine evlendikten sonra başladım az çok bişeyler biliyodum zaten ama tam anlamıyla kendi evimde hakim oldum. Zaten yemek uygulamaları var herşey tane tane anlatılıyo. 2 kişi zaten ev çok dağılmaz. Aileye özlem oluyo. Aynı şehirde oturmamıza rağmen 2 hafta annemi özledim diye ağlamıştım şimdi gülüyorum 😂. Tabi bu 2 haftada 4-5 kere gittim geldim. Haftada 1 eş ailesine gidiyoduk coronadan önce şimdi o da yok. Olay eşinde bitiyo.

Ben henüz evlenmeyi düşünüyorum 23 yaşındayım ve burayı okuya okuya sizin ki gibi paranoyalarım oluştu :KK14: Bir gün evlenmeyi düşünürsem burada ki hesabımı dondururum herhalde çünkü evlilikle ilgili çok sıkıntılı ve etkileyici konular var.

Ahh bekarlığım ahh:halay::işsiz:

Back
X