• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik çok mu sıkıntılı

Evlilige cok az kala buradaki seyleri okudukca bende paniklemistim. Eger dogru insan oldugunda eminseniz sakin korkmayin evlilik oyle bir sey degil. Yakin arkadasin dert ortagin en eglendigin insan surekli evde. Ortak zevkleriniz var. Yemek temizlik ilk zamanlar herkesi germistir eminim beni de gerdi ama bir kac aya oturuyor duzenin. Her sey yerine yerlesiyor evine de alisiyorsun. Evlilik sevdigin insanla cok guzel bir sey. Aileler durumu ise degisken ortak olarak keyifliyseniz yuruyor gidiyor. Benim annem iki ay bizimle kalmak zorunda kaldi mesela boyle bir planimiz yokken. Esimin kardesi sik sik bizde kaliyor bende cok eglendigim icin. Buradaki insanlar dertlerinipaylasip destek aliyor kendi hayatlarinin yollarini seciyorlar hatta buradaki insanlar degil sadece ayni anda evlenen 5 arkadasiz biz ama hepinizin enerjisi keyfi vs baska baska ama buradan gerilip olumsuz dusunme. :) hayirlisi olsun simdiden

Evlenmeden önce hiç aman yeter miyim aman yapabilir miyim diye düşünmedim. İlginç geldi bana bu korkular. Hele benden tiksinir mi korkusu. Sevdiğim ve beni sevdiğimden emin olduğum birinin benden tiksinme ihtimalini aklıma bile getirmem. Yanında rahat ve doğal olamadığınız kişi doğru kişi değildir. Ev işlerini kimse annesinin karnında öğrenmiyor, yapa yapa ustalaşıyor herkes. Eşiniz de en az sizin kadar sorumlu olacak bu işler, o bu kadar kaygı duyuyor mu?
Ola ki yapamadınız, yanlış eksik ya da kötü yaptınız kime ne? Orası sizin eviniz olacak. Eşiniz de adı üstünde eş olduğu için normal şartlarda sizi eleştirmemesi gerek.
Biz birlikte yemek de yaktık, eşya da kırdık, yolu da şaşırdık ama hiç birbirimizi suçlamadık, kırmadık, eleştirmedik. Çünkü ikimiz de insan olduğumuzun farkındayız.
Siz hayatınızdaki kişiden emin değilsiniz bana kalırsa, yanında hata yapacağım, beni eleştirecek diye korkuyorsanız o iş olmaz.

Merhaba evli bayanlara sormak istiyorum. Ben Corona izin verirse birkaç aya evleneceğim. Zaten yapım gereği stresli biriyim. Sürekli evlilikle ilgili olabilecek problemler aklıma geliyor. Yani size manyaklik boyutumu şöyle anlatayım. Yemek yapamazsam? Evimi yeteri kadar temizleyemezsem beni pis olarak düşünür mü? Aynı wcyi nasıl kullanicaz? O saat 10da uyuyor diye ben de mi uyuyacağım. Ailesiyle ayda kaç kere görüşürüz gibi gibi. Ben kendi ailemi çok mu özlerim.(anneme çok bagimliyim) o kendi ailesinden ayrı yaşıyor. Eminim o da ozluyordur ama alışmıştır heralde..
Bir de üzerine buradaki kocam beni aldattı, bana şişko dedi, beni dövdü konularını görünce Allah diyorum sen yardım et. Yakın çevremdeki arkadaşlarımda sürekli evlilik zor, bide çocuk yaptık ,bosanicam birgün yeter diyorlar.
Ya kızlar bende ki bu kadar stres normal mi? Her zaman çekingen ve içe dönük biriyim. Ya evliliğe alışamazsam. Lütfen kırıcı yorum yapmayın.
Evlilikte tek stres yapman gereken konu acaba aileler karışır mı olmalı,
Çünkü aileler size karışmadığı sürece herşey rayına giriyor bir şekilde ilerliyor.

Evliliğe alışmak zordu.ilk sene baya sıkıntı çektim.eşimden yana değil.mısafır gelıcek diye endişe ederdım.nasıl agırlanacak.ılk sene cocuk yapmayın.eşin ailesiyle cok içli dışlı oluyorsun..kabus günlerim basladı..
Simdiki aklım olsa 3 4 sene cocuk dusunmezdım.
Neler geldi geçti 10 sene oldu eşimin hala bilmediğim değişik huyları çıktı..beni sarstı.
Bazen diyorum evlenmeseydim daha mı güzel olurdu ..
Geçttiiiiiii

Şu anda nisanlinla ortada bir konu olduğunda konuşabiliyor musunuz? Sorunları çözüme ulastirabiliyor musunuz yoksa biri diğerini çok sevdiği, kırmak istemediği, kıyamadığı, konuyu uzatmak istemediği için susuyor mu?Fikirlerinizin tamamen farkli oldugu konularda nasil konusuyorsunuz? Onun icin vazgecmek zorunda kaldigin seyler var mi? Ailesi sana iyi hissettiriyor mu? Şimdiden ona çok kirildigin ama içind e tuttuğun bir mevzu var mi? Iliskiniz heyecanli ve inis cikisli mi yoksa stabil ve huzurlu mu? Bunlari bir düşün, cevapların seni tatmin ediyorsa evlilik dünyanın en güzel şeyi. Her anını sevgiyle ve hatta eğlenceyle yadayabilecegin bir hayat..

Yemek konusunda nefis yemek tarifleri var ben o siteyi çok beğeniyorum. Zamanla elin de alışır. Kimse anasının karnında öğrenmedi. Tuvalet konusu ise şimdi tüm evlerde çift tuvalet var. Bir çözüm bulunur. Diğer huylar üçün bişey diyemeyeceğim. Zamanla alışısın. Ailesini iyi tanı. En önemli konulardan birisi o . Çocuk da hemen yapma. Alışıncaya kadar

Merhaba evli bayanlara sormak istiyorum. Ben Corona izin verirse birkaç aya evleneceğim. Zaten yapım gereği stresli biriyim. Sürekli evlilikle ilgili olabilecek problemler aklıma geliyor. Yani size manyaklik boyutumu şöyle anlatayım. Yemek yapamazsam? Evimi yeteri kadar temizleyemezsem beni pis olarak düşünür mü? Aynı wcyi nasıl kullanicaz? O saat 10da uyuyor diye ben de mi uyuyacağım. Ailesiyle ayda kaç kere görüşürüz gibi gibi. Ben kendi ailemi çok mu özlerim.(anneme çok bagimliyim) o kendi ailesinden ayrı yaşıyor. Eminim o da ozluyordur ama alışmıştır heralde..
Bir de üzerine buradaki kocam beni aldattı, bana şişko dedi, beni dövdü konularını görünce Allah diyorum sen yardım et. Yakın çevremdeki arkadaşlarımda sürekli evlilik zor, bide çocuk yaptık ,bosanicam birgün yeter diyorlar.
Ya kızlar bende ki bu kadar stres normal mi? Her zaman çekingen ve içe dönük biriyim. Ya evliliğe alışamazsam. Lütfen kırıcı yorum yapmayın.
Bu yazdıklarınızın cogunu bizde yasadık hatta ben diyordum ki bazen uyurken agzım hafif acık kalıyo acaba beni öyle görürse begenmezmi gibi saçma sapan seyler aklıma gelirdi.birde nasıl lavaboyu kullanıcaz off pis olursa giremem nasıl uyarırım gibi vs vs düsünceler megerse hepsi ne kadar bosmus karsılıklı sevgi saygı varsa hersey ne kadar basitmiş

Çalışacak misiniz ? Size tavsiyem önce işe girin sonra evlenin.

Maasimin tamamını bakıcıya , yardimciya , giyime , yola yemeğe yatiracaginizi bilseniz Hatta eksiye bile çıksanız çalışın.

O zaman çok daha kolay oluyor her şey. Maalesef , üzülerek söylüyorum daha kıymetli oluyor.

Ikincisi o evde ortak yaşayacaksınız , evi sahiplenmeyin. Evi sahiplenen kadınlar boşuna sırtında yük taşıyor. Rahat olun.

Ve en önemlisi evlilikten önce olumsuz olan hiçbir şeye göz tutmayın, Sonra düzelir umuduyla. Asla düzelmez daha kötüye gider.

Nişanlılık tanıma evresidir . Sinyaller size uygun değilse yol verin gitsin.

Herşeyi açıkça konuşun.

Ev işlerine başla şimdiden, yemek temizlik falan yap kaygın azalsın. Yapamazsam diyip yapmamak çok saçma değil mi sence de? Öğren işte az buçuk.
aile evinde herkesin ayrı ayrı tuvaleti mi var da aynı tuvaleti kullanamayacaksın? Kurbağa kaplumbağa falan yemiyorsan korkma (bu genel bi tabir yiyenin tuvalet kokusu hakkında zerre fikrim yok)
Ailelerle gerektikçe görüşün, bunu kocanla konuş. Anne Özlem’i bahanesiyle evlilik bozan erkeklere de kadınlara da çok kızıyorum, senin ailen evlendiğin kişi artık ona göre yaşa.
Kocan güven vermiyorsa evlenme, bu güven değil de kuruntuysa eğer Ya aldatırsa diye yaşanmaz, arabaya da binme o zaman ya kaza olursa?
Oluruna bırak yani let it be.

Bunlardan kaygı duyuyorsan demekki ayrıntıcı biriyle birliktesin gözatdı etme bence ufak tefek şeyler bunlar takılıyorsa cidden sıkıntı yaratır evlilikte bu tür şeylerin planı olmaz.

İnsan kendıyle bile anlasamazken
Baskasıyla anlasması kolay degıl.
Ve 2 kişi degıl aileler de evlenmış oluyor .

Erkegın yapısına baglı bır durum. Eger adilse, takıntısızsa, özgüven sorunu yoksa
Guzel bır cocukluk yasadıysa sorun olmaz.

Tabii bi bu soyledıklerım nadir insanlarda bulunur :KK53:

Annenize bagimliysaniz, uzgunum ama, alisamazsiniz. Once bagimliliginizdan kurtulun. Annesine bagimli olup da mutlu evlilik yuruten kadin ya da erkek gormedim.

Evlilik sans isi kumar gibi bisi. Bende sizin gibi dusunuyordum. Ilk aylar esimle ayni anda yataga giriyodum 11 ay oldu evleneli.simdi ben ondan once yatiyorum o sonra geliyor yatıyor. Ayrica yemek ben yapmak istemezsem neden demez esim kalkar kendi yapar evde oldugu hergun kahvaltimizi hazirlayip uyandirir. Bulasiklari makineye atar kaldirir. Camasiri makineye atar asar. Bunlarin hicbirini ben solemem esim kendi yapar.
Esimin ailesine eskiden mecburen hee hafta giderdik virüsten dolayi 2 aydir gitmiyoruz tabiki özlüyor. Ama ben arada sölüyorum saglik onemli diyor. Kendi annemlerle 2 bina var aramizda ama arada gelgitler oluyor ozluyosun hergun 10 dakka bile olsa goruyorum bzen gitmek Istemiyorum.
Sizle alakalo bi durum siz ne kadar iyi olursaniz bi taraf ne kadar cok alttan alirsa o kadar kolay yurur evlilik

Evlilik biraz şansa bağlı, eşimi çok sevdim, ruh eşim diyerek teklifine evet dedim, nisanlandik, ancak ailesini özellikle annesini iyice tanidigimda iş işten geçmişti, böyle bir annesi olduğunu bilsem, annesiyle göbek bağının kopmadığını anlasaydım kesinlikle evlenmezdim, maalesef ülkemizde kadın erkek evlenmiyor üstüne bir de seninle yarışan kıskançlık yapan kayınvalide görümce veriyorlar nurtopu gibi

Konuyu ben açmıştım hortlatiyorum ama şimdi evliyim yaklaşık 3 aydır ve ne saçma sorular sormuşum😄 evlilik cidden böyle saçma sapan soruları kafaya takacak bişey değilmiş. Cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim arkadaşlar.

evlilik üzerinde çok düşünülmesi gereken bir karar.çok aşık uyumlu çiftler için bile belli bir zaman sonra zorlayıcı olabiliyor.nişanlınızı iyi tanıyor musunuz? aşk evliliği mi mantık evliliği mi?

Güncel:
Konuyu ben açmıştım hortlatiyorum ama şimdi evliyim yaklaşık 3 aydır ve ne saçma sorular sormuşum😄 evlilik cidden böyle saçma sapan soruları kafaya takacak bişey değilmiş. Cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim arkadaşlar.
bir sene sonra durum kritigi icin yine bekleriz 🤪

Back
X