• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik çok mu sıkıntılı

O nasıl hayalmiş ya🤣 bende çok kullandım ortak WC ama sevdiğim kişi benden asla tiksinmesin, bıkmasın , herşey dört dörtluk olsun vb mükemmeliyetçi bir kafaya büründüm.

Peki karsindaki kisi de senden mukemmel olmani bekliyor mu?

Hosuna gitmeyebilir ama bir kac örnek vereyim.
Hamilelikte araliksiz 2 ay istifra ettigim bi donem oldu. Uykuda birden gelirdi banyoya kossam da yetisemedigim zamanlar oldu ortalik batti.
Hamilelikte asla mutfaga giremedigim 1 aylik bir donem oldu. Ben grissini yedim adam ne yedi bilmiyorum. Bakmaya duymaya tahammülüm yoktu.
Tabi ki kilo aldim. Kolay verdim ama vucut bir sure sarkik kaldi. Dikisim acildi. Tas gibi memelerim vardi
Suan orantisizlar.

Tam esim gelecegi sirada oglum omzumdan asagi kustu kim bilir kac kere. Esime surpriz karsilama :)

Oğlum emmedigi icin kac kere memelerimden sut sızdı allah bilir.

Mamayi vurup üstüme basima sacima mi sacmadı...

Bunlar sadece saglik bir gebelik ve dogum surecinde olanlar.

Bunun hastaliklari var.
Lohusa depresyonu donemi var
Varlik yokluk donemleri var
Bir kere düsük yaptim o dönemler var.

Yani evliligin ilk zamanlari her sey pırıl pırıl, cok ozenli olsa bile hayat öyle bir sey degil.
En basiti bir ishal, bir zehirlenme yani biliyorum hos degil anlattiklarimin hic biri ama sonradan görecegine bastan bil istedim.

Karsinizdaki adami iyi tartin. Onun da sizin gibi beklentileri varsa evet evlilik cok zor. Bunların normal oldugunu, birbirinizi bu halde de çok seveceginizi dusunebildiginiz an hazirsiniz. Suanki fikirleriniz hayati paylasmaya hazir olmadiginizi gosteriyor. Evliligin eglenceli, gosterisli, guzel yanlari ok ama zorluklardan sinifta kalacak gibisiniz.

Burda kocam yemegi begenmedi ablasinin yaptigi tatlidan 2 kere yedi diye konular goruyoruz. Ee begenmediyse begenmesin canim ben onun yaptigi her yemege 10 puan mi veriyorum?

Evet aynı wc'yi kullanmak gerçekten çok sıkıntılı bir konu. Ben ne zaman girsem arkamdan önce kedim geliyor başımda bekliyor ki gerçekten kedilerin bu saçma davranışını asla anlayamadım, sonra eşim hadi hadi hadi altıma yapacam diye geliyor. Diğer konulara gelince annemi ben de çoook özlüyorum ben de daha sütten kesilmemiş bir ana kuzusuyum, sürekli görüntülü konuşuyoruz, zamanla alışıyor insan. Güzel bişey ya evlilik. Ben seviyorum. Hele arkadaş gibi olursan eşinle çok hoş oluyor. Ben de hiç yemek yapamazdım şimdi yaprak sarması bile yapıyorum. Genelde eşim yemek yapıyor gerçi. Kahvaltı benden yemek ondan. Temizliği birlikte yapıyoruz ama ben direktif veriyorum eşime. Çok güzel cam kapı siliyor. Biraz dağınıktı eğittim. Çoraplarını kirli sepetine atmayı tırnak makasını mutfağa koymamayı öğrendi. Geceleri horlama huyu var o da sıkıntı benim için. Bi de çok deli uyuyor çoğu kere tekme yemişimdir uykumda. Yastığı alıp söve saya diğer odada yatıyorum sabah çemkiriyor niye gittin diye. Bi de horladığına asla inanmıyordu video çekip öyle inandırdım.
Doğada canlıların en korumasız olduğu anlardan biri hacet giderme anıdır. Kediler bundan dolayı gayri ihtiyari başımıza dikilirler. (benim kedim de wcde başımda dikilir) Bu bizi koruma olayı falanmış(Bir yerde okudum mantıklı geldi)

Merhaba evli bayanlara sormak istiyorum. Ben Corona izin verirse birkaç aya evleneceğim. Zaten yapım gereği stresli biriyim. Sürekli evlilikle ilgili olabilecek problemler aklıma geliyor. Yani size manyaklik boyutumu şöyle anlatayım. Yemek yapamazsam? Evimi yeteri kadar temizleyemezsem beni pis olarak düşünür mü? Aynı wcyi nasıl kullanicaz? O saat 10da uyuyor diye ben de mi uyuyacağım. Ailesiyle ayda kaç kere görüşürüz gibi gibi. Ben kendi ailemi çok mu özlerim.(anneme çok bagimliyim) o kendi ailesinden ayrı yaşıyor. Eminim o da ozluyordur ama alışmıştır heralde..
Bir de üzerine buradaki kocam beni aldattı, bana şişko dedi, beni dövdü konularını görünce Allah diyorum sen yardım et. Yakın çevremdeki arkadaşlarımda sürekli evlilik zor, bide çocuk yaptık ,bosanicam birgün yeter diyorlar.
Ya kızlar bende ki bu kadar stres normal mi? Her zaman çekingen ve içe dönük biriyim. Ya evliliğe alışamazsam. Lütfen kırıcı yorum yapmayın.
Bence stres yapma canım benim 1 yıl olcak ben hep iyi ki dedim karşındaki insana bağlı saygı çöl önemli inan evi temizleyemediğim zamanlar oldu eşim bunu sorun etmedi hatta çiğ fasulye bile yedirdim adama olsun bidahine düzgün yaparsın dddi karşılıklı anlayış çok önemli kimse dört dörtlük değildir stres yapma hiç:)

Evli değilim bekarım..
O yüzden bu sorulara cevap veremeyeceğim..

Sadece şunu belirtmek istiyorum..
Çok sorunlu evlilik yok.
Burada çok sorunlu evlilik konusu var..
Çünkü burası "Bir derdim var" köşesi.. :KK49:
Adı üstünde dertli evli kadınların yeri..

%100 böyle hissediyorum. ☹️ Sanırım burada yazılan bazı yorumlarda görünce. Benim sorunum evlilik dışında biraz özgüven problemi gibi gelmeye başladı... Çünkü herkesin kendine güveni 4-4luk maşallah..
Niye yetememe durumunu düşünüyorsunuz?
Mesela kendime güvenmediğim çok konu vardır ama evlilikte eşimin yanında böyle bisy düşünmedim hissetmedim. Çünkü beni eleştirmez. Temizlik yapmayayım eleştirmez bu ev niye pis vs. Diye yemek yapmayayım veya sadece menemen yapayım bsy demez hastayım dışarıdan yemek söyle derim.
Sizin de nisanlinizı tanıyor olmanız gerek.
Acaba o mu size böyle hissettiriyor?
Alttan alttan evde tüy toz istemem işten gelince yemeğim hazır olacak tarzı şyler mi dedi

Hamilelikte araliksiz 2 ay istifra ettigim bi donem oldu. Uykuda birden gelirdi banyoya kossam da yetisemedigim zamanlar oldu ortalik batti.
Hamilelikte asla mutfaga giremedigim 1 aylik bir donem oldu. Ben grissini yedim adam ne yedi bilmiyorum. Bakmaya duymaya tahammülüm yoktu.
Tabi ki kilo aldim. Kolay verdim ama vucut bir sure sarkik kaldi. Dikisim acildi. Tas gibi memelerim vardi
Suan orantisizlar.

Tam esim gelecegi sirada oglum omzumdan asagi kustu kim bilir kac kere. Esime surpriz karsilama :)

Bunun hastaliklari var.

Yani evliligin ilk zamanlari her sey pırıl pırıl, cok ozenli olsa bile hayat öyle bir sey degil.
En basiti bir ishal, bir zehirlenme yani biliyorum hos degil anlattiklarimin hic biri ama sonradan görecegine bastan bil istedim.

Karsinizdaki adami iyi tartin. Onun da sizin gibi beklentileri varsa evet evlilik cok zor. Bunların normal oldugunu, birbirinizi bu halde de çok seveceginizi dusunebildiginiz an hazirsiniz. Suanki fikirleriniz hayati paylasmaya hazir olmadiginizi gosteriyor. Evliligin eglenceli, gosterisli, guzel yanlari ok ama zorluklardan sinifta kalacak gibisiniz.

Burda kocam yemegi begenmedi ablasinin yaptigi tatlidan 2 kere yedi diye konular goruyoruz. Ee begenmediyse begenmesin canim ben onun yaptigi her yemege 10 puan mi veriyorum?
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Umarım herşey hayırlısı olur

Evliliğe hazır olmadığını düşünmüyorum. Bu sadece böyle diyip geçistirilecek bişey değil. Zaten herkes çok hazır olsaydı mükemmel kişiler seçseydi ayrılıklar olmazdı. Tamamen şans işi. Yani ben öyle düşünüyorum. Bende evlenmeden önce bu tür endişelere çok kapılmıstım ki düşündüğüm gördüğümün çok daha azıymış. Gerçekten evlilik çok zor. Ve mutsuz olanlar mutlu olanlardan çok daha fazla. Bunu foruma göre yorumlamıyorum çevrem geniştir. Başlıca nedeni olarak söyleyebilirim ki ataerkil toplum düzeni değismedikçe de bu böyle gider. Yani gözünde büyütüp de hayal kırıklıgına uğrama lütfen. İnşallah umduğundan çok daha güzel olur senin için. Mutluluklar

Merhaba evli bayanlara sormak istiyorum. Ben Corona izin verirse birkaç aya evleneceğim. Zaten yapım gereği stresli biriyim. Sürekli evlilikle ilgili olabilecek problemler aklıma geliyor. Yani size manyaklik boyutumu şöyle anlatayım. Yemek yapamazsam? Evimi yeteri kadar temizleyemezsem beni pis olarak düşünür mü? Aynı wcyi nasıl kullanicaz? O saat 10da uyuyor diye ben de mi uyuyacağım. Ailesiyle ayda kaç kere görüşürüz gibi gibi. Ben kendi ailemi çok mu özlerim.(anneme çok bagimliyim) o kendi ailesinden ayrı yaşıyor. Eminim o da ozluyordur ama alışmıştır heralde..
Bir de üzerine buradaki kocam beni aldattı, bana şişko dedi, beni dövdü konularını görünce Allah diyorum sen yardım et. Yakın çevremdeki arkadaşlarımda sürekli evlilik zor, bide çocuk yaptık ,bosanicam birgün yeter diyorlar.
Ya kızlar bende ki bu kadar stres normal mi? Her zaman çekingen ve içe dönük biriyim. Ya evliliğe alışamazsam. Lütfen kırıcı yorum yapmayın.
evlilik iki kisinin bir hayati paylasmasidir. kendinizi boyle detaylarda bogmayin. bana makarna yapmayi bile evlendikten sonra esim ogretti. sizin yetisemediginiz yere esiniz tampon olacak. hayat arkadasi olmak boyledir. tuvalete de oda spreyi kullanabilirsiniz :KK48:

Niye yetememe durumunu düşünüyorsunuz?
Mesela kendime güvenmediğim çok konu vardır ama evlilikte eşimin yanında böyle bisy düşünmedim hissetmedim. Çünkü beni eleştirmez. Temizlik yapmayayım eleştirmez bu ev niye pis vs. Diye yemek yapmayayım veya sadece menemen yapayım bsy demez hastayım dışarıdan yemek söyle derim.
Sizin de nisanlinizı tanıyor olmanız gerek.
Acaba o mu size böyle hissettiriyor?
Alttan alttan evde tüy toz istemem işten gelince yemeğim hazır olacak tarzı şyler mi dedi
Nişanlim tarafından değil de bıkac kisiden yemek ve evi çekip çevirmekle ilgili alttan alta bıkac laf duydum evet..

Evleneceğiniz kişiyle de alakalı ama çoğu erkek temizliğe falan takılmıyor. Yemek de çok zor değil hergün saray sofrası kuracak değilsiniz :)

Ben evlenince daha özgür oldum diyebilirim. Evde yatma saati falan vardı bekarken. Şimdi tamamen kafama göre takılıyorum. Hatta bekarken gece falan çıkma izni yoktu eşimle şu an kafamıza göre geziyoruz.

Yani evlilik kısıtlama değil aksine kendi kurallarına göre yaşayabildiğin aile olduğun yer bana göre.

sevdiğinle aynı evi paylaşma düşüncesi hayal gibi geliyordu. Sonra Kabusa dönüştü galiba😂 9 yıllık evliyim valla aynı tuvaleti kullanmak istemiyorum sürekli kıl temizlemekten bıktım. Yemekte bana hep yardımcı olsada o bile zor gelmeye başladı. Kendi kıyafetlerini kendi yıkasın katlasın istiyorum bazen. Tabi bu hamileliğimden dolayı böyle oldu çünkü hiç halim yok. eski halime dönmem lazım 😂

Nişanlim tarafından değil de bıkac kisiden yemek ve evi çekip çevirmekle ilgili alttan alta bıkac laf duydum evet..

O erkeğe göre değişir. Nişanlınız nasıl bir tip? Benim eşimin pek umru olmaz mesela hatta temizlik düzen konularında boşver yapma der ben üstelerim. Yemek de haftada 1-2 dışardan söyleriz veya çıkarız. 1-2 gün yemek yaparım bazen tost veya çorba makarna pratik geçer. Pek stres yaratacak durum olmadı bana. Sizin nişanlınız nasıl az çok tahmin edersiniz.

10 aydır evliyim valla aile evinde nasılsam kendi evimizde de öyleyim. Eşim 9 da uyanır ben uykumu ne zaman alırsam o zaman kalkıp kahvaltı hazırlarım. 2 kişi olunca ev kirlenmiyor. Arada bir komple sil süpür yaparız onda da eşim yardım eder. Üniversite 3 4 sınıfta pilav yapmayı yeni öğrenmiştim. Öğrenci evi yemeği dışında hiçbir şey bilmiyordum. Evlenince Netteki yemek uygulamasını açıp yapmaya başladım tarife birebir uyuyorum hepsi mis gibi oluyor. Eşim yemekleri beğeniyor. Bence bu kafaya taktıkların aşırı basit şeyler. Gözünde büyütme, önemli olan eş ve ailesiyle anlaşmak, anlayışlı saygılı olmak. Eşe karşı yeri geldiğinde alttan almak ama çok yüz vermeyip o dengeyi sağlamak vs vs...

Bingooo aynı banyoyu da paylaşacaksınız yatağı da vücudunuzu da 😅😅😅

O nasıl hayalmiş ya🤣 bende çok kullandım ortak WC ama sevdiğim kişi benden asla tiksinmesin, bıkmasın , herşey dört dörtluk olsun vb mükemmeliyetçi bir kafaya büründüm.

Siz ondan önce girerseniz çamaşır suyu dökün :) ya evlenince bi anda gidiyor o düşünceler göreceksiniz siz de :))

Konu sahibi yazında biran kendimi buldum sevinsem mi üzülsem mi bilemedim 🤷🏻‍♀️ Aynı stresi ve daha fazlasını belkide ben yaşadım benim birde üstüne anksiyete ve panik atak vs gibi psikolojik problemimde vardı. Evet evlilik zorlukları olan bir durum. eşin ile alakalı birazda çok kolay olabiliyor. Çokta zorlaşabiliyor bu süreç 🥺 Ama tamamen kader şans artık ne dersen.
Kendime gelecek olursam belki Eylül’den beri ev bir şekilde temizleniyor. Çalışan biri olduğum için haftada ancak makina tutuyorum ve silmeye çalışıyorum. :temizlik:Akmasa da damlıyor 😂 Eğer ev hanımı olacaksan senin için daha kolay olur korkma yani ☺ Çalışan ve maddiyatınız düzgün olacak olursa da hafta da 15 de yardımcı abla bulursun 😊
Yemek konusuna gelince herşeyi yiyen biriyse eşin zor olmayacaktır. Zamanla da elin alışır zaten ☺ İnternet sitelerinde bir sürü tarif var ve videolu da bir çoğu yorumları okursun genel sevmişse denersin ☺ Ama yorumları okumalısın 😂😂
WC konusuna gelince bunu anlayamadım açıkçası ama artık bir çok evde hem lavabo hemde banyosunda klozet var. En azından mevcutta bir ev yoksa bu detayı değerlendirebilirsin.
Aile konusuna gelince hiç ailemden uzakta kalmayan ben artık onlara gidince hadi artık eve gidelim oluyorum 😂 Zamanla alışıyorsun kısaca ☺️
Umarım mutlu ve sağlıklı bir evliliğin olur İnan gerisi bir şekilde halloluyor ☺️

Not biraz çenem düşmüş olabilirim özür dilerim ☺️ 24 saat boyunca engelim vardı bir çok konuyu okuyup yazamayınca:KK48:

Suan orantisizlar.

Bunun hastaliklari var.

Anlattiklariniz o kadar doğru ki. Hamilelik gecirmedim ama bazi rahatsizliklar gecirdim, ameliyat oldum, bacagim kirildi vs. Bu dönemlerin hepsinde eşim bakti bana ve tuvalete gittigimi daha once hic gormeseydi bile mecbur o anlarda benimle birlikte tuvalete girdi hep, illa gorecekti yani.
Hayat bu oyle masal tarzi olmuyor. 😁

Back
X