Evlilik Cok zor

Siz aslinda pogaca yapmamak, sinava hazırlanmak, kendisine yemek yaptigi icin aglamiyorsunuz. Esinizin sizi dusunmemesine, bencilligine agliyorsunuz. Sinavlariniza hakkiyla calisip, basarili olsaniz bile esinizin bencilligi baska bir yerde karsiniza çıkacak.

Bazi konularda tartismak yerine eyleme dokmek lazim. Su an yapamam hayatim deyip, geçin. Hic tartismayin, bu tip adamlari duzeltemezsiniz
Beni cok iyi anlamissiniz. Tesekkur ederim.

:) Maalesef öyle. Babam da öyledir, çalışan annemden hamur işi bekler hala. :KK53: Bizim buranın meşhur ağır hamur işi yemekleri vardır. El oyalar, yorar. Babamın gözü ışıldar hala duyunca. Olsa da yesek kıvamında valla.
Bense fırına köfte patates atmakla yetinen tiplerdenim. Sevmiyorum ev işini mutfağı. :KK51:
Sevsen bile eger meslegin ascilik filan degilse.. bi yerde bayabiliyor hele zorunluluk oluyorsa. Zaten evde herkes anneden yemek bekliyor uzerimize yapismis bir gorev gibi.. esimde yemek yapar ama et turu sever mesela..guvec mangal filan yapar.

Hamur isi filan yapilacaksa ben yaptim genelde..genelde cocuklar ne seviyorsa ben onu yapiyorum.. cocuklar yesin buyukler kendileri yapabilir istediklerino nihayetinde.

Dedigin gibi ama arada yapmasi annenin guzel birsey her gun yapsan hayir demez cogu erkek yani…evliliklerin dinamigi farkli tabiiki.. ama bunlar yeni evli degil 10 yildir bu kadinin is yapmasini begenmiyorsan -ki yapmak zorunda degil herseyi, daha once soyleseymis. Nankor bi erkeklerin cogu😐

Bence stresten fazla gerilmişsiniz biraz sakinleşin. Misal bir poğaçalık zaman diliminde çalışmazsanız kaybedeceğiniz bir sınava hiç hazır değilsiniz demektir zaten. Bana anlayışsız gelmedi , sizde fazla stres yüklü eşiniz de aşırı stresinize anlam veremiyor gibi geldi
Valla tam derse oturmuş odaklanmışken tam ısınmışken galk hanım bi poğaça yap dense, çok çirkinleşirim. Beyefendi o akşam poğaça yemezse ölmez. Ama bir daha odaklanmak ciddi sorun olabilir ders çalışacak biri için.

Kisaca derdimi anlatayim lütfen bana surfa hatalisin deyin!
Çok zor bir sinava çalisiyorum ve 2-3 ay icinde bu sinavi vermem lazim. Esim bunu çok iyi biliyor ama o kadar anlayissiz ki: dün isten erken geldi her gün oldugunu gibi yemegi yapmistim zaten yedik ve arkadindan 2 saat gecmedi, pogaca istedi. Ben de icinde bulundugum donemi hayirlattim, canima disime takmis calisiyorum belki gunde en az 8 saat calisiyorum. Yemek yapmak disindaki arti her is beni yoruyor. Zaten diger mutfak duzeni bulasigi zor yetistiriyorum. Her gecen gun anlayissizlik seviyeni artiriyor. Sonra basladi zaten ev isini de tam yapmiyorsun, ev kucuk ve hatta dedi ki yemeklerin basit yemek, 10 dakikada olur. Ya hangi yemek 10 dakikada yapilir acaba? Neyse keske hic evlenmeseydim, o kadar pismanim ki bugun. Cok hem de. En son ne yapti biliyor musunuz arkadas mar? Kendine yemek yapti yedi Ben aglarken diger odada. Yani su vijdansizliga bakin ya. Ben ona yapmayinca sucluyum ama o yapip kendi yiyebilecek kadar bencil. Ne yaparsiniz boyle kocayi?
Ev işleri yemek işleri cinsiyet farkı olmadan yapılmalı diye dusunenlerdenim. Evliyim ve sürekli çalışmam gereken bir bölüm okuyorum. 2 seneye kadar farkına varmadim ki okul nöbet derdine ilişkimizi görmezden gelmişim. Sizde belki böyle mesleğinizi esinizin önüne koymuş olabilirsiniz. Olaylara bence biraz çift taraflı bakın öfkenizi bir kenara atıp. Belki istediği bir ilgidir ama bunu poğaça gibi şeylerle çıkarıyordur. Belki onun için birseyler yapmanızı istiyordur.

Misal demek örnek demek. Cevabımı kabu sahibine vermiştim :)
Tuvalete de gitmesin o zaman? Vakit kaybı? Böyle bir çalışma şekli verimli değil zaten sabah kalktım bismillah gece yatana kadar diye bir model. Stres yönetimi yok en başta
Kocasına poğoça yapmak zorunda da değil ama .. ders çalışmıyorken bir çay, kahve içmek .. biraz kafa dağıtmak lazım. Bazı sınavlara öyle çalışmak gerekiyor maalesef. Şanslısınız ki siz öyle bir tecrübe yaşamamışsınız. Kadın zaten yemek yapıyor, mutfağı temizliyor , evi temizliyor bunlara zaten 3-4 saat gider günde .

Kocasına poğoça yapmak zorunda da değil ama .. ders çalışmıyorken bir çay, kahve içmek .. biraz kafa dağıtmak lazım. Bazı sınavlara öyle çalışmak gerekiyor maalesef. Şanslısınız ki siz öyle bir tecrübe yaşamamışsınız. Kadın zaten yemek yapıyor, mutfağı temizliyor , evi temizliyor bunlara zaten 3-4 saat gider günde .
Ben nerede kocasına poğaça yapmak zorunda dedim gösterir misiniz? Hatta eğer okursanız başka bir mesajımda da manikür de yapabilir dedim yani örnek verdim. Sadece konu sahibi yarım saatte dünyanın sonu gelecekmiş tepkileri veriyor ondan bahsediyorum. Biraz daha planlama biraz daha stres yönetimi verimlilik getirir. Orda dediğim Olay kalk kocana poğaça yap değil, bu şekilde bir süreç de sağlıklı idare edilen bir süreç değil.

Kisaca derdimi anlatayim lütfen bana surfa hatalisin deyin!
Çok zor bir sinava çalisiyorum ve 2-3 ay icinde bu sinavi vermem lazim. Esim bunu çok iyi biliyor ama o kadar anlayissiz ki: dün isten erken geldi her gün oldugunu gibi yemegi yapmistim zaten yedik ve arkadindan 2 saat gecmedi, pogaca istedi. Ben de icinde bulundugum donemi hayirlattim, canima disime takmis calisiyorum belki gunde en az 8 saat calisiyorum. Yemek yapmak disindaki arti her is beni yoruyor. Zaten diger mutfak duzeni bulasigi zor yetistiriyorum. Her gecen gun anlayissizlik seviyeni artiriyor. Sonra basladi zaten ev isini de tam yapmiyorsun, ev kucuk ve hatta dedi ki yemeklerin basit yemek, 10 dakikada olur. Ya hangi yemek 10 dakikada yapilir acaba? Neyse keske hic evlenmeseydim, o kadar pismanim ki bugun. Cok hem de. En son ne yapti biliyor musunuz arkadas mar? Kendine yemek yapti yedi Ben aglarken diger odada. Yani su vijdansizliga bakin ya. Ben ona yapmayinca sucluyum ama o yapip kendi yiyebilecek kadar bencil. Ne yaparsiniz boyle kocayi?
Eşiniz cidden anlayışsız ama sanırım 10 yılda onu siz böyle alıştırdınız . Ev işi, yemek ortak yapılabilecek işler.. sizi eleştiremez. Beğenmiyorsa kendi yapar .Bırakın istediği kadar kapris yapsın.. yemeğinizi, temizliğinizi beğenmiyorsa paşa gönlü bilir. Canı poğaça istiyorsa 2-3 ay yemeyiversin ölmez sonuçta. Siz bu 2-3 ayda üç maymunu oynayın .sınavınıza odaklanın. Bırakın kendine ister yemek yapsın ister çay demlesin. Sanırım o da sizin sınava verdiğiniz vakti kıskanıyor ve eski düzen keyfinden ödün vermek istemiyor. Moralinizi bozmayın. Sonuç odaklı olan. Şuan önemli olan sınavınız ve ona çalışmanız 🍀

Madem cok basit yemek yapmak 3 ay yemek yapmayin da gorsun gununu. Pis bogaz yemisin yemegini yok pogaca yok icli kofte sanki acik bufe otel mutfagi isletiyor kadin. Onemli sinavi gectim normal is gununde bile boyle simariklikla ugrasilmaz. Gitsin restorandan alsin ne istiyorsa.

Bence stresten fazla gerilmişsiniz biraz sakinleşin. Misal bir poğaçalık zaman diliminde çalışmazsanız kaybedeceğiniz bir sınava hiç hazır değilsiniz demektir zaten. Bana anlayışsız gelmedi , sizde fazla stres yüklü eşiniz de aşırı stresinize anlam veremiyor gibi geldi
He çalışma snava kocanın şımarık isteklerini yerine getir diyorsunuz yani 😂

Es surekli Boyle degıl sadece su sınav doneminizden oda sıkılmıs anlasılan sizde streslisiniz suan yani çekilmez olmuş iki tarafta acıkcası ben bi ara calısmjyordum evde boştum kız kardesimde kpss falan calısyordu evde yalnız hissediyor sıkılıyordum ne zaman bitecek su sinavlar diye söyleniyordum oda sıkılmıstır artık nerden saracagını sasmıs.siz bir gunu Bos Bırakın o günde canınız ne istiyorsa poaca ,börek ,kek,köfte birlikte yapıp buzluga atın canı poahacamı istedi siizi hiç rahatsız etmeden cıkarsın yesin.yani bir günü denk getirip bolca yapın bunları beraber Ne o soylensin ne siz rahatsız ılun ama size mutlaka yardım etsin. Ben artık pogaca vs ne varsa keki bile koyuyorum buzluga cok praitk oluyor valla hiçte buzluk kokusu vs olmuyor sizin içinde iyi olur

Ben nerede kocasına poğaça yapmak zorunda dedim gösterir misiniz? Hatta eğer okursanız başka bir mesajımda da manikür de yapabilir dedim yani örnek verdim. Sadece konu sahibi yarım saatte dünyanın sonu gelecekmiş tepkileri veriyor ondan bahsediyorum. Biraz daha planlama biraz daha stres yönetimi verimlilik getirir. Orda dediğim Olay kalk kocana poğaça yap değil, bu şekilde bir süreç de sağlıklı idare edilen bir süreç değil.
Ama konu sahibi kocasının yaptığıyla ilgili görüş istiyor. Benim sınav çalışma şeklim doğru mu , sağlıklı mı diye sormuyor. Siz direkt konu sahibinin çalışma şekli yanlış diye eleştiriyorsunuz.

Aslında stres yönetiminden bu kuşum. Onu sağlayınca her şeye vakit ayırılıyor.

Zaten bu kadar yakın zamanda olacak sınava (az zaman kalmış) 30 dk lık bir mola dahi verilemiyorsa ( her gün kebaplar açıldığını sanmıyorum) yetişmezse çalışmak o sınavdan bir hayır gelmez zaten
Kalkıp öküz kocasi yapsin madem çok kolay, tuvalete git gel süresi

Es surekli Boyle degıl sadece su sınav doneminizden oda sıkılmıs anlasılan sizde streslisiniz suan yani çekilmez olmuş iki tarafta acıkcası ben bi ara calısmjyordum evde boştum kız kardesimde kpss falan calısyordu evde yalnız hissediyor sıkılıyordum ne zaman bitecek su sinavlar diye söyleniyordum oda sıkılmıstır artık nerden saracagını sasmıs.siz bir gunu Bos Bırakın o günde canınız ne istiyorsa poaca ,börek ,kek,köfte birlikte yapıp buzluga atın canı poahacamı istedi siizi hiç rahatsız etmeden cıkarsın yesin.yani bir günü denk getirip bolca yapın bunları beraber Ne o soylensin ne siz rahatsız ılun ama size mutlaka yardım etsin. Ben artık pogaca vs ne varsa keki bile koyuyorum buzluga cok praitk oluyor valla hiçte buzluk kokusu vs olmuyor sizin içinde iyi olur
Onun derslerinden de ben bunaldim arkadasim o zaman. Bu insan bencil. Kendi calisirken teror estirir evde. Biraz rahatladi nankorlesti.

Söylesin Yaptırsın banane :) ben ona mı yorum yaptım?
Herkes aynı şeyi anladı ama yazdığından, 30 dk. mola da mi vermiyo, o zaman yapsın gibi anlıyorum mesela ben yazdığını, öküz kocasi bı jest yapsın, alsın 2 poaca beceremiyosa da, yanına da bı çay demlesin, getirsin koysun karısının önüne, benim kocam yapar mesela.

Zamanında bu adam için mesleği bırakmışsiniz.
Açıkçası bana poğaça yemek vs hikaye geldi.
Bu adam sizin tekrar mesleginize kavuşmanızı istemiyor olabilir mi ?
Sizi bu şekilde kontrol altında tutuyordur ya da mesleğiniz olursa onu bırakıp bosanacagini düşünüyor olabilir.
Eski konularınızda varmış çünkü.
Ben olsam su saatten sonra yemek yapmayı da bırakırdım.
Ayrıca hiçbir yemek 10 dk sürmez
Poğaça yapmak da 30 dk sürmüyor asla.
En basit mayasız olanı bile oyalıyor pişmesi çıkan bulaşığı yıkaması etmesi derken çok oyalıyor insanı.
Beyfendi kendi de kalkıp yapabilirdi gayet.

Back
X