Evlilik cok zor...

Benim eşim de liseden beri yalnız yaşamış, hem okumuş, hem çalışmış, hem evini çekip çevirmiş bekar başına her işini kendi görmüş. Maşaallah benden güzel yapar bazı şeyleri. Bana öğrettikleri bile olmuştur.. Bak bunu şöyle yaparsan daha iyi olur demiştir çok kereler... Ama asla gocunmadım, gocunmam. Ben güzel yapamamışsam, atıyorum ovulacak bir yer vardır, kolumun gücü yetmemiştir güzel yapamamışımdır hiç ses etmeden bir de üzerinden kendi geçer. Uğraşır, didinir. Yani bırak kızmayı çok çok minnettar kalırım.. Hem kızmaya ne hakkım var ki??? Bu ev ikimizin evi, ikimizin düzeni. Haftasonu oldu mu temizliği de beraber yapıyoruz, o banyoyu temizliyorsa ben mutfağı temizlerim. Mis gibi iki elden 1 saatte biter koca evin işi. Vaktimiz de bize kalır, oturup kahve içeriz üstüne. Bulguru oraya koysa, pirinci şuraya koysa nolcak. Çok mu zor nereye koydun hayatım demek, sorun boysa çözümü kolay: iletişim! Zaten en fazla nereye koyabilir ki, üst çekmeceye değil de alt çekmeceye koymuştur hani. İki çekmece fazladan açar buluveririm. Bu, bana batmamalı. Sonuçta evlilik denen şey iki kişilik, ortak bir düzendir. Neden adama ev benimmiş, herşey benimmiş de evin içinde bir tek o fazlalıkmış, onun tek işi eve ekmek getirmekmiş gibi davranayım ki? Mesela bazı kadınlar evde temizlik yapacakları zaman adamı akşama kadar dışarı kovalar, durmasın ayağımın altında diye. O kadar garipsiyorum ki, sanki yabancılarmış gibi. Sanki adam fazlalıkmış, rahatsızlık verici bir eşyaymış gibi.. Anlayamıyorum. Eşim evde olsun, dizimin dibinde olsun, açalım müziği toz alalım, süpürelim, yemek yapalım falan dünyalar benim oluyor. İş değil eğlence gibi geliyor o zaman ikimize de. Bir de bu çerçeveden bakmaya çalışın bence.

Benim eşim de liseden beri yalnız yaşamış, hem okumuş, hem çalışmış, hem evini çekip çevirmiş bekar başına her işini kendi görmüş. Maşaallah benden güzel yapar bazı şeyleri. Bana öğrettikleri bile olmuştur.. Bak bunu şöyle yaparsan daha iyi olur demiştir çok kereler... Ama asla gocunmadım, gocunmam. Ben güzel yapamamışsam, atıyorum ovulacak bir yer vardır, kolumun gücü yetmemiştir güzel yapamamışımdır hiç ses etmeden bir de üzerinden kendi geçer. Uğraşır, didinir. Yani bırak kızmayı çok çok minnettar kalırım.. Hem kızmaya ne hakkım var ki??? Bu ev ikimizin evi, ikimizin düzeni. Haftasonu oldu mu temizliği de beraber yapıyoruz, o banyoyu temizliyorsa ben mutfağı temizlerim. Mis gibi iki elden 1 saatte biter koca evin işi. Vaktimiz de bize kalır, oturup kahve içeriz üstüne. Bulguru oraya koysa, pirinci şuraya koysa nolcak. Çok mu zor nereye koydun hayatım demek, sorun boysa çözümü kolay: iletişim! Zaten en fazla nereye koyabilir ki, üst çekmeceye değil de alt çekmeceye koymuştur hani. İki çekmece fazladan açar buluveririm. Bu, bana batmamalı. Sonuçta evlilik denen şey iki kişilik, ortak bir düzendir. Neden adama ev benimmiş, herşey benimmiş de evin içinde bir tek o fazlalıkmış, onun tek işi eve ekmek getirmekmiş gibi davranayım ki? Mesela bazı kadınlar evde temizlik yapacakları zaman adamı akşama kadar dışarı kovalar, durmasın ayağımın altında diye. O kadar garipsiyorum ki, sanki yabancılarmış gibi. Sanki adam fazlalıkmış, rahatsızlık verici bir eşyaymış gibi.. Anlayamıyorum. Eşim evde olsun, dizimin dibinde olsun, açalım müziği toz alalım, süpürelim, yemek yapalım falan dünyalar benim oluyor. İş değil eğlence gibi geliyor o zaman ikimize de. Bir de bu çerçeveden bakmaya çalışın bence.

:21: :21: :21: :21: :21: +okuduklarımdan yeni evli olduğunuz hissine kapıldım :1:

bende birsey sandim.. 'evlilik cok zor ' demissin bumu zor yani?...
nekadar cok kadin var, kocalarindan yardim istiyorlar is yapmasini istiyorlar
sizin esiniz yapiyor siz 'karisiyor' diye ad koyuyorsunuz :) tabi herkezin kendi bilecegi birsey
ama ben acikcasi ortada dert göremedim.. sahsen benim babamda böyledir herseye karisir
camasirda yikar, ütüde yapar, temizlik yemek aklina ne gelirse, cok güzel birsey bence..
kari koca is ortakligindan baska güzel birsey yok bence, hem iki tarafta paylasmis yük azalmis oluyor..
ben asil kocam olacak insan yapmassa sinir krizlerine girerdim, bütün is bana kaliyor yardimci olmuyor diye..
bir sorun göremedim ben, allah baska dert vermesin:31:

ya sizi o kadar ıyı anlıyorum kı ..
evli değilim ama kocanızın ıkızı sayılacak bır babaya sahibim..ve gercekten cok kotu bır huy bu ..

örnek 1: ocağa tencere koymuş ( yemek yapımında kullanayım dıye )
bende daha buyugunu dolaptan indirdim de onun koydugu tencereyı kullanmadım dıye kavga ettı benımle ..

örnek 2: bulaşıkları makıneye doldurdum : geçtim odaya baktım mutfaktan ses gelıyor bır baktım bulasık makınesını boşaltmış bulasıkları elde yıkıyor..

daha bu ve bundan beter bırsuru sey var ..
ah ah.

Buradan bakılınca aa ne güzel yardım etsin size işte diye düşünsekte, belliki sizin tarafınızdan zor görünüyor.

Madem bu kadar sinirleniyorsunuz ve ne yaptıysanız yapın düzelmediyse; sizin yerinizde olsam artık sinirlenmem.
Evde ne var ne yok eşime sorarım, ona sorumluluk yüklerim.

Şunuda yapar mısın, bunu yapar mısın derim üst üste..

BU ŞEKİLDE YAPARSANIZ emin olun kısa bir süre sonra yapmaktan vazgeçecek.

Sizin kızmanız, sen karı ! mısın demeniz yanlış bir uslup ve yöntem.

bence senin lehine çevrilmeli bu durum. öncelikle eşine gaz ver. de ki sen benden daha beceriklisin,daha iyi anlıyorsun vs vs. bundan sonra şu şu şu işleri sen yap,onlardan sen sorumlu ol deyip işleri onun üstüne at. sonrada keyfine bak. arada yağ çek süper olmuş vs diye....ondan sonra gelişmeleri yazarsın buraya:)

Evlilik zor değil güzelim, senin esın bir tuhaf.

Katlanmış çamaşırları bir kez daha katlanmasına kusura bakma ama güldüm yaa.

Seni anlıyorum benim yaptıgım islere kimse karışmasın. İstemem yani.

Buyursun herseyi o yapsın. Hodri meydan.

''karı işi'' derken? kendin için ''karı'' kelimesini kullanıyorsun yani.
kocan seni dövse sinirlenmezsin bu kadar eminim. garip zihniyetler... ev işi, kadın işi değil erkekler de yapabilir. yardımcı olmasınada neden bu kadar sinirleniyorsun ki? bırak işleri o yapsın o zaman bıkar belki.
kendinizle karistirdiniz galiba dovsun anasindan dogduguna bin pisman ederim onu...bu arada tavrimi koymasam oda olurdu merak etme...bir dayak atsin hapishane 3 aydan basliyor herkes kendi bilir....

Aynı benim babam
Sinir hastası oldum bu yüzden ben
Annem pasaklıdır hiç bir iş ypmaz
Babamda tam aksi mutfaktan çıkmaz
Kavga edip vurup kapıyı çıktığımı bile biliyorum
O derece delii etmişliği var yani
Mutfak bezinin nerede duracağına dahi karışır
Sorup soruşturmadan kafasına göre tost makinesi blender tencere tava filan alır
Aldıklarını kullanmasak alınır.

Mutfağın yolunu bilmeyen adamda dert mutfaktan çıkmayan adamda dert
Allah kolaylık versin canım. Değişeceğini pek sanmıyorum. Biz babamı hiiç değiştiremedik.

Mutfak kadının hakimiyetinde olmalı. Yardım etmek ayrı hüküm sürmek ayrı...

Ayy bende ne dolmuşum sayende yazdım rahatladım valla:)
hay eline yuregine saglik canim...aynen benim duygularima tercuman olmussun...yardim baska hukum surmek baska....

ay ben cok dagınımdır kocacık sağolsun arkamdan toplar her şeyi. çok da güzel yapar, gıkı da çıkmaz. ama mutfakta cocuk gibi hala teflona çatal kaşık sokar, ıslak elleriyle dolapları falan eller. o zaman çıldırıyorum işte :)

Geçen gün eşime çoraplarını çamaşır makinesine koymasını söyledim, "hangi çamaşır makinesi? "dedi.Okuyan da evde 10 makine var, çamaşırhane işletiyorlar sanır, yok tek makinemiz var :27:

İnsan okuyunca "keşke benim eşim de işten güçten anlasa" diyor ama sanırım eşiniz kendi yaptığı işi beğeniyor, sizin çamaşır katlamanızı bile beğenmiyor, mutfak düzenini kendi kursun, bilmemne onun isteğine göre olsun, o düzenlesin, o karışsın, o yönetsin istiyor sanırım bu da doğal olarak sizi çileden çıkartıyor olmalı.Öyle her işe karışan, evin hanımı gibi bir erkek de çekilmez hani, haklısınız.

Peki eşiniz iş yerinde yoğun değil mi? Yani evde de sizin deyiminizle "hanımlık" yapmak ona ağır gelmiyor mu? Yorulmuyor mu?
Belki akşam yürüyüşleri , spor, hobi gibi şeylerle biraz kafasını ve vücudunu meşgul edebilirsiniz, böylelikle mutfakla, çamaşırla, ev düzeniyle uğraşmaya mecali kalmaz.

yaaa arkadaslar bugun hic yoktan yine kavga cikardi....facebooka pek girmiyordu islerinden dolayi ben giriyorum cunku bana cok iyi geliyor kafa dagitiyorum neyse bu durdu durdu birseylere kudurmus belli....inanin arkadaslar okadar kotu oldum ki...yani nerdeyse aglayacagim....esim cok kiskanctir bu yuzden tartismalar yasadik faceden ciktim baktim ki bunaldim yeniden actim...gecen arkadaslik gondermis bana dedim ne olacak sakli birseyim yok....kabul ettim...okadar iyi niyetliydim ki...komik videolar acip gosteriyordum..derken iki uc gundur ayni seyleri sorup duruyor diyorum tanidik yorumlardan falan..bu arada inanin guvenilmeyecek bir insan degilim....esimin guven duygusuna da asla ihtiyacim yok...ben kendimi biliyorum ama o benim kadar kendini bilmez yani anlayin ne demek istedigimi....bu kim su kim bu kim su kim artik bayilma derecesine geldim SIKINTIDAN...yapma ne olur yeter dedim amacin ne dedim...ustume yurudu ben senin kocanim bu sende ne ariyor su sende ne ariyor...delirdim resmen ya...demek istedigi iste resmen guvenmiyorum sana...ama asil kendine guvenmedigi o kadar ortada ki!!!!!!!

yani ne yapacagimi nasil davranacagimi sasirdim bu zi.....liye ya....yaa bunun kaprislerinden kendimi ve psikolojimi korumak icin ayri hesap actim kendi adima.....durup durup kudurdu....baktim kuduruyor yine....cunku bir haftadir anormallesti yine....neyse bana arkadaslik yolladi kabul ettim...bu seferde ayri kafami yiyor biktim yaaa inanin artik biktim....bana akil verin evlenenlerde daha dogrusu kendin adima konusayim hic akil yok....

Geçen gün eşime çoraplarını çamaşır makinesine koymasını söyledim, "hangi çamaşır makinesi? "dedi.Okuyan da evde 10 makine var, çamaşırhane işletiyorlar sanır, yok tek makinemiz var :27:

İnsan okuyunca "keşke benim eşim de işten güçten anlasa" diyor ama sanırım eşiniz kendi yaptığı işi beğeniyor, sizin çamaşır katlamanızı bile beğenmiyor, mutfak düzenini kendi kursun, bilmemne onun isteğine göre olsun, o düzenlesin, o karışsın, o yönetsin istiyor sanırım bu da doğal olarak sizi çileden çıkartıyor olmalı.Öyle her işe karışan, evin hanımı gibi bir erkek de çekilmez hani, haklısınız.

Peki eşiniz iş yerinde yoğun değil mi? Yani evde de sizin deyiminizle "hanımlık" yapmak ona ağır gelmiyor mu? Yorulmuyor mu?
Belki akşam yürüyüşleri , spor, hobi gibi şeylerle biraz kafasını ve vücudunu meşgul edebilirsiniz, böylelikle mutfakla, çamaşırla, ev düzeniyle uğraşmaya mecali kalmaz.
cok haklisiniz bence bu sekil oluyor can SIKINTISINDAN ev hanimligina burunuyor...:53:

Bi çok bayan eşi kendine yardımcı olsun ister ben dahil. Eşinizin mutfağa girmesi, bişeylerin yerini bilmesi güzel bişey. Ne erkekler var açlıktan ölse o mutfakta yumurta kıramayacak. Mutfagın düzenini öğretirseniz pozitif bi durum olabilir sizin için. Çocuklarım var kimseyi pışpışlayamam demişsiniz ama eşiniz size ekstra iş çıkartmıyor ki. Neye sinirleniyorsunuz bukadar? :44:

valla arkadaşım bunu ancak yaşayan bilir.benim eşim böyle değil de babam böyledir benim.annemin ne çektiğini bilirim.anlatsam ne kadar güzel gelir.babam her işi yapan bi insandır evde temizlik varsa o da evde olmalıdır yardım eder.hiçbir eşyasını oratada göremezsin herşeyini katlar dolabına asar ayakkabılarını kutularına koyarak kaldırır.kalkar evi süpürür siler.mutfak tezgahını itinayla temizler.yemek hazırlanırken salatayı yapar.bunlar güzel gibi gelen şeyler.temizliğe giriştimi sen kalktığında tamam şimdiye kadar akıl etseydiniz ben yapacam der sen böyle diken üstünde rahatsız oturursun.evin herhangibir köşesinde fazladan bi eşya bulsun kırk kere söylenir.mutfak tezgahında fazlalık oldumu asla mutfakta yemek yemez.biz eşimle biraz dağınığız hele ona göre çok.başka şehirdeler geleceğinde stresle durmadan iş yaparız yinede geldiğinde kızım ne olur artık değiş der detlenir durur,bi rahat edemez.eşim çıktımı alır eline süpürgeyi iş yapmaya başlar.bi rahat edemezsin.ne çok anlattım canım babam.böyle erkekle zor olur.zekiyim bence yapacak bişey de yok bu huylar değişmiyor

valla arkadaşım bunu ancak yaşayan bilir.benim eşim böyle değil de babam böyledir benim.annemin ne çektiğini bilirim.anlatsam ne kadar güzel gelir.babam her işi yapan bi insandır evde temizlik varsa o da evde olmalıdır yardım eder.hiçbir eşyasını oratada göremezsin herşeyini katlar dolabına asar ayakkabılarını kutularına koyarak kaldırır.kalkar evi süpürür siler.mutfak tezgahını itinayla temizler.yemek hazırlanırken salatayı yapar.bunlar güzel gibi gelen şeyler.temizliğe giriştimi sen kalktığında tamam şimdiye kadar akıl etseydiniz ben yapacam der sen böyle diken üstünde rahatsız oturursun.evin herhangibir köşesinde fazladan bi eşya bulsun kırk kere söylenir.mutfak tezgahında fazlalık oldumu asla mutfakta yemek yemez.biz eşimle biraz dağınığız hele ona göre çok.başka şehirdeler geleceğinde stresle durmadan iş yaparız yinede geldiğinde kızım ne olur artık değiş der detlenir durur,bi rahat edemez.eşim çıktımı alır eline süpürgeyi iş yapmaya başlar.bi rahat edemezsin.ne çok anlattım canım babam.böyle erkekle zor olur.zekiyim bence yapacak bişey de yok bu huylar değişmiyor

yaa kızlar benim eşim de yardımcı olur.ben dağınık biriyim.eşim daha derli toplu düzenli.yardımcı olduğu için de bazı durumlara müdahale de eder.şu an ki halimizden ben çok memnunum ama acaba ileride beni bunaltır mı?yani bir erkeğin hiçbişeye el atmaması ne kadar zorsa herşeye karışması da zor:44:

hiç uoktur benm kocamda ev işi bi gün hastayım dedim bana çay yaparmısın tamm dedi gitti mutfağa ha gitti gelmez gelmez ben gittim mutfağa çaydanlığın içinde çay varmış sabahtan kalma kıyamam elini sokmuş çaydanlığın içineçayını topluyo avuç avuç hiç anlamaz yemek yapmakta bi yumurtayı alır eline şuaryamı kırsam buraya mı kırsam derken yağ yanar:) canım kocam bensiz bırakmasın Allahımız onu

yaa kızlar benim eşim de yardımcı olur.ben dağınık biriyim.eşim daha derli toplu düzenli.yardımcı olduğu için de bazı durumlara müdahale de eder.şu an ki halimizden ben çok memnunum ama acaba ileride beni bunaltır mı?yani bir erkeğin hiçbişeye el atmaması ne kadar zorsa herşeye karışması da zor:44:

işte abartısı zor oluyor.belki seninki böyle ayarında gider

Back
X