• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik çok zormuş...

Allah yardımcın olsun.Neyse ki en azından,uzak bir semtte oturuyormuşsun.
Bence sen işe girme planını bir an evvel uygula.İşe girmek,seni bu kıskaçtan biraz uzak tutar.
En azından işteydim arayamadım,haftasonu temizlik yapıcam gelemeyiz vs...
Ve dediğin gibi,bir düzelme olmazsa işin dayanağın olur.

O zamana kadar kendi sınırlarından taviz verme derim.
Sitemlere karşılık özürler oluşturma.Mesela gelmediniz derlerse şöyleydi de böyleydi de diye mazeret açıklamalarına girmeyin.
Senin için haftada 2 aramak normalse,haftada 2 ara vs...

Evleneceklere önerim : Akraba gezmesi haricinde kendi sosyal hayatı,arkadaş çevresi,gezmesi tozması olmayan kayınvalidelerden sakının:)

Genelleme yapmasak?!
Annem pek gezmez tozmaz, arkadas cevresi yok denecek kadar az. Az ve oz dostlari tercih eder.
Evden ise isten eve, biz israr edersek gelir bizimle gezmeye pazar gunleri.
Bu kriterler uzerinde bir kayinvalideyi kimse taniyamaz.

Evlilik "sanstir", kaderdir. Kim ne derse desin, ayni evi paylasmadan kim ne oldugunu gercekten bilemezsin.

Konu sahibi arkadasim, senin sorununa gelince,
Madem esin yardimci olmuyor bu konuda sende irtibati kes ailesiyle.
"Isim gucum var, gelemem vs..." de. Bitti. :34:

Genelleme yapmasak?!
Annem pek gezmez tozmaz, arkadas cevresi yok denecek kadar az. Az ve oz dostlari tercih eder.
Evden ise isten eve, biz israr edersek gelir bizimle gezmeye pazar gunleri.
Bu kriterler uzerinde bir kayinvalideyi kimse taniyamaz.

Evlilik "sanstir", kaderdir. Kim ne derse desin, ayni evi paylasmadan kim ne oldugunu gercekten bilemezsin.

Konu sahibi arkadasim, senin sorununa gelince,
Madem esin yardimci olmuyor bu konuda sende irtibati kes ailesiyle.
"Isim gucum var, gelemem vs..." de. Bitti. :34:

istisnalar vardır tabi siz istisnasınız sanırım ama genelde sosyal hayatı akraba çevresine odaklanmış, sadece kalabalık evde toplanalım birbirimize gidip gelelim dışında kendine ait bir sosyal aktivitesi bir uğraşı olmayan kaynanalarda daha cok yaşanıyor bu sorun.Benim kayınvalidemde aynen böyle. Benim kayınvalidem hala okuma yazma bilmiyor, bunu küçümsemek için söylemiyorum, eline alıp bir kitap okumuşluğu yok dolayısıyla varsa yoksa akraba akraba beraber olalım beraber olalım. Bu durumda da işte başkalarının hayatına mudahale ediyor, başka işi yok çünkü. Arkadaş desen o da yok, eşiylede bir yere gittikleri yok market dışında. Varsa yoksa akraba. Ben bunu nişanlıyken gördüm ayrılmakta istedim ama eşim engelledi, ben konuşurum idare ederim dedi ama bu koca bir yalandı. Yine annem kaynanayla konuştu kaç kez ama bu insanlar konuşmaktan anlamıyor. Neyse bildiği onu yapıyor ve asla değişmiyorlar. Ben değiştim mesafe koydum anlatmaya çalıştım ama yinede o bildiği yörüngede dolaştıgı için bizide bir şekilde bugun olmasa yarın olur diye illa sokma yoluna giriyor.

Bende yavaş yavaş mesafemi artırmayı düşünüyorum artık zaten, eşim için de istemediğim kadar çok alttan aldım idare ettim, ama yavaş yavaş çekilicem, istemediğim bişeyse asla eşim için taviz vermicem.Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
istisnalar vardır tabi siz istisnasınız sanırım ama genelde sosyal hayatı akraba çevresine odaklanmış, sadece kalabalık evde toplanalım birbirimize gidip gelelim dışında kendine ait bir sosyal aktivitesi bir uğraşı olmayan kaynanalarda daha cok yaşanıyor bu sorun.Benim kayınvalidemde aynen böyle. Benim kayınvalidem hala okuma yazma bilmiyor, bunu küçümsemek için söylemiyorum, eline alıp bir kitap okumuşluğu yok dolayısıyla varsa yoksa akraba akraba beraber olalım beraber olalım. Bu durumda da işte başkalarının hayatına mudahale ediyor, başka işi yok çünkü. Arkadaş desen o da yok, eşiylede bir yere gittikleri yok market dışında. Varsa yoksa akraba. Ben bunu nişanlıyken gördüm ayrılmakta istedim ama eşim engelledi, ben konuşurum idare ederim dedi ama bu koca bir yalandı. Yine annem kaynanayla konuştu kaç kez ama bu insanlar konuşmaktan anlamıyor. Neyse bildiği onu yapıyor ve asla değişmiyorlar. Ben değiştim mesafe koydum anlatmaya çalıştım ama yinede o bildiği yörüngede dolaştıgı için bizide bir şekilde bugun olmasa yarın olur diye illa sokma yoluna giriyor.

Bende yavaş yavaş mesafemi artırmayı düşünüyorum artık zaten, eşim için de istemediğim kadar çok alttan aldım idare ettim, ama yavaş yavaş çekilicem, istemediğim bişeyse asla eşim için taviz vermicem.Teşekkür ederim.

Hepsi kultur meselesi...:ssz:
En iyi karari almissin, hakkinda hayirlisi olsun. :16:

Ben anladım ki, eşin seni göklere çıkarıyorsa ailede çıkarır, eşin seni sahiplenmiyor saymıyorsa ailseide saymaz..
Şimdi eşim beni saymasa önemsemese eminim ki aileside saymaz, bana aynı şekilde davranırdı..
Eşinde hayır yok demek ki canım :50:

Hakkında neyse hayırlı o olsun

çok ama çok haklısın

Gercekten cok zor canim, birde hic rahat vermiyorlarmis insani bunaltir tabii.
Esin birsey demiyorsa fazla takma derim, ama senide anliyorum. Bende nezaman görümcemle yada kaynanamla cok uzun telefon görüsmesi yapsam, yakin davransam, esim bana karsi bir iyi oluyor bir iyi oluyor evlere senlik.
Agzinin isiyse bir surat as bir görüsme...mümkün degil zaten, evde huzurun h si kalmiyor.

Sen daha yeni evlisin, zamanla herkesin huyuna suyuna alisacaksin, seneler gectikce insanlar kaynasiyorda, yada birbirini idare etmeye basliyorlar. Biz kaynanamla 9 sene evlilikten sonra bir adam akilli konusabildik diyebilirim, ondan önce ya beni düsman gibi görürdü, yada herseye aglardi vs neler neler.
Cok büyük seyler olmadigi sürece birazda zamana birakmak en iyisi.
Aileleride karistirmayin, annene babana söyle, birdaha kaynanana karsi okadar taviz vermesinler "Lütfen bu sizin aralarinizda konular, kizimiz sizin gelininiz, bizi karistirmayin, kapatmamiz lazim simdi doktora gidecegiz, yine görüsürüz esinize selamlar..." gibi bir cümle kurup kapatsinlar telefonu.
Ben kendi annemden bilirim, öyle her lafa gelmez, krizde gecirir, sinirleride ziplar, eeee haliyle ailem üzülüncede bende tepki gösteririm soguk dururum. Bu yüzden uzak olmalari iyi bence, sende esinle iyi gecin ve ailesine karsida ayni simdiye kadar yaptigin gibi devam et, alisirlar en sonunda.

Ayrica benim öz dayimda aradan bir iki-üc hafta gecse hic görüsmesek telefon acar, gelin diye tutturur, aksam cay´a gitsen, sabah kahvaltiya gelin diye israr eder, yani bazi insanlarin huyu öyle, hoslaniyorlar kalabaliktan....

Senin dayinin aynisi benim kocam gorumceme yemege gideriz kalkarken hadi gelin cay icelim der ve onlarda gelir.

evet şimdi anlıyorum ki bir çok kişi yapıyor benzer şeyleri. ben de 5-6 yıllık evliyim benzer şeyleri yaşadım ilk iki sene flört dönemi ve nişanlılıkta ve benim eşim de tek çocuk. ben iki sene aynen senin yaptığını yaptım görüştüm eşim daha sonradan sorun çıkarmasın hiç denemedin demesin beni suçlamasın diye. 2 senden sonra bardağı iyice taşırıp çirkinleştirince, bu insanlardan kesinlikle kurtulmam gerektiğini anladım, ve eşime de nasıl insanlar olduklarını kanıtladım başka insanlara da kanıtladım eşimin arkadaş çevresinden hem de eşimin yanında. ve bir daha hastalıkta sağlıkta hatta ölümde bile istemediğimi söyledim eşimin kafası karıştı bir dönem zor bir dönem atlattık ama sonra herşey yoluna girdi. 3 küsür yıldır görüşmüyorum onlardan kurtuldum, eşim yalnız görüşüyor. ha bir de çocuk doğurma meselesini de ailesine söylemezse ve doğumdan en az 6-7 ay gecene kadar ailesine bir şey söylemezse bilgi vermezse doğuracağımı söyledim. ve o durumda bile benim asla yüzümü göremeyeceklerini evime gelemeyeceklerinin sözünü de aldım. ama inanılmaz zor bir dönemdi kötü şeyler yaşadık. ancak 2-2,5 yıldır evli olduğumu anladım ve herşey yoluna girdi ve her gün dua ediyorum onların gerçek yüzlerini bana gösterdiği ve beni onlardan kurtardığı için. net olmak gerekiyor. emrivakiler konusuna gelince sana sormadan plan yapmamalı, sen de bunu ifade etmeli ve emrvaki ile kimseyle görüşmemelisin diye düşünüyorum, sabır lazım dik bir duruş sergilemek lazım hatta bazen cidden ayrılmayı düşünmek lazım. ve kesinlikle çalışmak lazım. ama çalışmayı sadece diğer tarafa gitmemek için bahane yapmak için değil. para kazanmak ve gerektiğinde çekip gidebilmek için gerekli ekonomik güce sahip olabilmek için çalışmak lazım. bu iler ozr yani. allah yardımcın olsun.

arkadaşım öncelikle Allah sabır versın yasadıkların zor seyler daha yenı evlısın ama evlılıgının en güzel zamanlarını bile zehir etmeye devam ediyolarmıs üzüldüm :( arkadaşların dedıği gibi çalışmaya başlarsan belki değişir atmosfer denemekten bişi çıkmaz hemen kestirip atma belliki eşinde daha alışamamıs evliliğe

böle içi içe yasamlar insana her zaman sıkıntı getiririr...mesafe koymak en iisidir...hem daha yeni evliyken ne münasebet her gün görüşülcekmiş....ama bütün bunların sebebi eşin...o rest cekse annesi bi daha bişey diyemez...hemen işe gir canım ekonomik özgürlüğünü eline al...

evet gerçekten evlilik çok zor keşke dünyaya hiç gelmeseymişim diyorum iğernç bile değil o kadar kötü bi nişanlılık geçirdimki eski nişanlımla evlendim tam mutlu oldum derken aynı şeyleri yasşamak istemiyorum ama başka yol göstermiyorlarki

çevre baskısı kim ne der dendiğinden kendimizi çıkmazın içinde buluyoruz eşlerimiz tek taraflı dğeilde gerçeği görseler annesine babasına hakaret etmek değil de sadece bizlere sahip çıkp ezdirmeseler bizim yanımızda olduğunu gösterseler inan böyle bi sorun kalmaz Allah ım sen yardım et darda zorda olanlara evinde huzuru bozulanlara

evet evlilik çok zor böyle sürekli içlı dışlı olalım her dakikamız beraber geçsin diye isteyen bir aileyi idare etmek de çok zor ama sen sınırını çiz kim ne derse desin umursama onların isteğine boyun eğme canım mecburen zamanla seni böyle kabulleneceklerdir.

Ben anladım ki, eşin seni göklere çıkarıyorsa ailede çıkarır, eşin seni sahiplenmiyor saymıyorsa ailseide saymaz..
Şimdi eşim beni saymasa önemsemese eminim ki aileside saymaz, bana aynı şekilde davranırdı..
Eşinde hayır yok demek ki canım :50:

Hakkında neyse hayırlı o olsun

İşte olay bu...
Ah bunu kaç kez dedim dedim de anlaşıldı mı bilemem:ssz:

biri beni anlatıyo sanki:( yaşadıklarını o kadar iyi anlıyorumki....üstelik ben onlara yakın oturuyorum.işe başladım biraz rahat ettim ama bebek olunca yine aynı şeyelr...eşimle günlerdir aramız kötü.

bütün hafta evdeyim bebğim küçük.tek pazarımız var.insaf ya bi rahat verin her pazar görüşülürmü.bu pazar avm ye gidecektik ama annesi yine aradı gelin die.bi sürü işim olmasına rağmen yarım saat bile avmde duramadık.koşa koşa annesine gittik. ondan önceki haftada yine çıkmıştık dışarı.aradılar size geliyoz die.bu seferde koşa koşa eve.bunaldım ya...

sana ne desem bilmiyorum.benim çözümüm yok.tek yolum burdan taşınmak.bunaldım.evlilikten soğudum.yılardır çekiyorum bunları....

içim dışım bir.biraz oyuncu olsam.annesi gibi saf,zavallı,hasta rollerine girsem böyle olmayacak.ama yok.ben güçlüyüm cin gibiyim.annesi yaşlı yazık ona....böyle diyo eşim bana..çıldırmamak elde değil.

bence hemen bir ilişki danışmanına gidin ... eşin anlasın kaç kişi evli olduğunuzu işe girme olayını da hallet yoksa evliliğin elden gidecek :( benzer şeyleri yaşadığımı düşündüğüm için yazdım canım .. lütfen kendini üzmekle kalma bir psikoloğa fln gidin inan onun laflarını eşin daha çok önemseyecek ...

hepinize çok teşekkür ederim
ben sanırım birikimden dolayı eşimden çok soğudum,birden bire aniden soğudum
defalarca kendisine annesiyle kendisinin konuşması gerektiğini ,zorlamamasını söylemesini, evlendigini kabul etmesini, benim onun istedigi gibi içli dışlı bir gelin olamayacağımı söyledim. Annen bekliyosa sen arada git gözük huzurumuzu bozdurma dedim. Ama oda gitmemeyi tercih etti, kendini özletti, giderkende beni zorladı.Beni zorlama dedim. Ama o yine annesinin çağırışında yine beni zorla götürmeyi tercih etti, benim adıma geliriz dedi.Bunu daha öncede yaptı.Aramızı düzeltmeyi vazife edindi kendine,zaten senin için yinede görüşüyorum daha ne istiyorsun dedim ama anlamış gibi görünüyomuş.
Ailesine laf geçiremedi, hep ben onu eğitmeye çalıştım, öyle yapma böyle yap, böyle demen gerekmez mi şeklinde,Buda beni çok yordu.
Hala daha benim annesiyle telefonda konuşmamı istemedigimi bildiği halde ne var arasan ne var konuşsan dedi bana kinci dedi. Ben haketmedim bunları.

O benim ailemi yılda bi kez görürken ben aylardır kırgın olmama ragmen hala elimden geleni yaparken, hastalıklı muamelesi görmekten yoruldum.
Aileside çok iyi biliyor benim istemediğimi, eşim için görüştüğümü, ama anlamamazlıga gelmek daha kolay oluyor.Ben uzun aralıklarla yinede görüşürüm dedim, ben bayramlarda giderim yılda 3-4 kez yine giderim dedim ama zaten böyle olmuyor, kendilerini zaten hatırlatıyolar, geliyorlar, ben elimden geleni fazlasıyla yapıyorum ama sırf annesi istiyor diye telefonda da görüşmek samimi olmak zorunda değilim. Bunu anlatamadım en son seferde de yine eşime. Türkçede cümle kalmadı bu zamana kadar, ama hala iş annesine gelince ne var arasan ne var gelsen. Gerçekten beni cok yordu. Ve ben çok soğumusum kendisinden ben bile inanamıyorum kendime, çok sogudum ondan. Ve düzeleceğimide sanmıyorum, allah hakkımda hayırlısını versin, ama ilerde gücüm olursa ayrılırım düşüncesindeyim, ben hanım evladı bir insanla yapamam, benim için elini masaya vuracak beni gerçekten anlayacak benim yerime konuşacak bir eş isterdim hayatımda. maddi açıdan çok iyi durumdayız ama parada hiçbişey demekmiş huzur olmadıktan sonra.

Son düzenleme:
biri beni anlatıyo sanki:( yaşadıklarını o kadar iyi anlıyorumki....üstelik ben onlara yakın oturuyorum.işe başladım biraz rahat ettim ama bebek olunca yine aynı şeyelr...eşimle günlerdir aramız kötü.

bütün hafta evdeyim bebğim küçük.tek pazarımız var.insaf ya bi rahat verin her pazar görüşülürmü.bu pazar avm ye gidecektik ama annesi yine aradı gelin die.bi sürü işim olmasına rağmen yarım saat bile avmde duramadık.koşa koşa annesine gittik. ondan önceki haftada yine çıkmıştık dışarı.aradılar size geliyoz die.bu seferde koşa koşa eve.bunaldım ya...

sana ne desem bilmiyorum.benim çözümüm yok.tek yolum burdan taşınmak.bunaldım.evlilikten soğudum.yılardır çekiyorum bunları....

içim dışım bir.biraz oyuncu olsam.annesi gibi saf,zavallı,hasta rollerine girsem böyle olmayacak.ama yok.ben güçlüyüm cin gibiyim.annesi yaşlı yazık ona....böyle diyo eşim bana..çıldırmamak elde değil.

Ana kuzusuyla omur gecirmek zor. Halbuki sen de bir annesin. Cocugunun annesisin ama o tur erkeklerin gozunde anne, yalnizca kendi anneleridir.

defalarca kendisine annesiyle kendisinin konuşması gerektiğini ,zorlamamasını söylemesini, evlendigini kabul etmesini, benim onun istedigi gibi içli dışlı bir gelin olamayacağımı söyledim. Annen bekliyosa sen arada git gözük huzurumuzu bozdurma dedim. Ama oda gitmemeyi tercih etti, kendini özletti, giderkende beni zorladı.Beni zorlama dedim. Ama o yine annesinin çağırışında yine beni zorla götürmeyi tercih etti, benim adıma geliriz dedi.Bunu daha öncede yaptı.Aramızı düzeltmeyi vazife edindi kendine,zaten senin için yinede görüşüyorum daha ne istiyorsun dedim ama anlamış gibi görünüyomuş.
Ailesine laf geçiremedi, hep ben onu eğitmeye çalıştım, öyle yapma böyle yap, böyle demen gerekmez mi şeklinde,Buda beni çok yordu.
Hala daha benim annesiyle telefonda konuşmamı istemedigimi bildiği halde ne var arasan ne var konuşsan dedi bana kinci dedi. Ben haketmedim bunları.

O benim ailemi yılda bi kez görürken ben aylardır kırgın olmama ragmen hala elimden geleni yaparken, hastalıklı muamelesi görmekten yoruldum.
Aileside çok iyi biliyor benim istemediğimi, eşim için görüştüğümü, ama anlamamazlıga gelmek daha kolay oluyor.Ben uzun aralıklarla yinede görüşürüm dedim, ben bayramlarda giderim yılda 3-4 kez yine giderim dedim ama zaten böyle olmuyor, kendilerini zaten hatırlatıyolar, geliyorlar, ben elimden geleni fazlasıyla yapıyorum ama sırf annesi istiyor diye telefonda da görüşmek samimi olmak zorunda değilim. Bunu anlatamadım en son seferde de yine eşime. Türkçede cümle kalmadı bu zamana kadar, ama hala iş annesine gelince ne var arasan ne var gelsen. Gerçekten beni cok yordu. Ve ben çok soğumusum kendisinden ben bile inanamıyorum kendime, çok sogudum ondan. Ve düzeleceğimide sanmıyorum, allah hakkımda hayırlısını versin, ama ilerde gücüm olursa ayrılırım düşüncesindeyim, ben hanım evladı bir insanla yapamam, benim için elini masaya vuracak beni gerçekten anlayacak benim yerime konuşacak bir eş isterdim hayatımda. maddi açıdan çok iyi durumdayız ama parada hiçbişey demekmiş huzur olmadıktan sonra.

Aynen benim esimi tarif etmissin. O da anacigina cok duskundu bir dedigini iki etmez beni de suruklerdi pesinden. Esinin zihniyetinin degisecegini sanmiyorum. O annesini babasini kirmamak icin yeri geldikce seni kiracaktir. Allah yardimcin olsun.

Cok haklısın ancak bir kez olsun değiştirmeyi ciddi olarak denemek lazım restini tam cek ya da evlilik terapisine git sonra da olmuyosa olmuyodur bence de cidden de ana kuzusu biriyle gecmez bu hayat. Soğuma kismina gelirse hic bir zaman eskisi gibi olunmuyor maalesef. :(

canım ben diğer arkadaşlara maalesef katılamıycam yani politik ol alış vs...yaşamayan bilemez benzer şeyleri yaşamış biri olarak seni çok iyi anladım...madem bu kadar seviyorlar oğullarını neden evlendiriyrlar hala anlamış değilim.....oğullarıda ana babasına bu kadar düşkünse neden ayrılırlar dizlerinin dibinden..biz insan değilmiyiz mantar gibi yerden bitmedik ya...hepimizn bir ana bi babası yokmu? bu kadar ezmek bu kadar taviz vermek niye.....ben vermiyorum sonu isterse ayrılık noktasına gelsin kendimi ne eşime ne ailesine ezdirmem...kimse kusura bakmasın kimsenin ayağına kırmızı halı olamam...kimse bulunmaz hint kumaşı değil...bazı arkadaşlar demişki eşini seviyorsan katlan vs...sevgi tek taraflı yaşanan bişey değilki...ben seviyorumda o beni niye üzüp ezdirip ağlatıyor ? bunun sevgi neresinde ? yuvayı dişi kuş yaparda neden erkek kuş tüm sülalesini toplar o yuvayı bozar..sana tavsiyen kesinlikle mesafeli ol...kayınvalidene deki çekin ellerinizi üstümüzden...baktın çekmiyorlar alsın oğullarını başlarına çalsınlar...böyle hayat sürermi insanın pskolojisi bozuluyor...sen bunları görmek içinmi evlendin...ailende arkanda olsun bence... bu kadar ağlatılıp yıpratılan bir evlilikten hayır gelirmii...gel diyorlar demi gitme seni zorla sürüycek hali yokya eşinin..bence sen değilde eşin alışıp artık evli olduğunun farkına varmalı...ailesinide bu duruma alıştırmalı...onlar üzülmesin diye seni üzsün ağlatsın yıpratsın nereye o kadar ...oldu paşam senin canını omu verdi...bu bile pskolojik bir şiddet olarak tek başına bir boşanma sebebebidir....çok sinirlendim eşine ve ailesine ama sende bu kadar ezme kendini ya...ben varya eşimi restimi çektim rahat ettim sende dene derim...

bitanem öncellkle yürekten söylüyorum Allah yardımcın olsun ben nişanlıyım dugunum agustosta nişanlıyken bile buna benzer durumlar yaşadım gelme gıtme olayı değil çunki ayrı sehirlerdekdık 5 saatlik ama nşanlım hep alesi benden önce gelir bir durum oldu mu aslan kesilir kesnlikle ben haksızım ben kucugum katlanmak zorundayım ona göre Allahtan senink senn yanında sesini çıkaramasa bence yuva kolay kurulmuyor eşininişi ne bilmiyorum ama seviyosan uzak bir şehre taşın ki hemen gelemesnler benimklerde telefonda hallediyorlardı işlerini ama zamanla alıştılar tabi unutulmuyor olanlar ama taşın arkadaşım benim tavsiyem

Evlilik iki kisi arasinda olursa sorunlar daha az olur..yani isin icine aileler girerse bu is arap sacina donusur..tek tavsiye edilecek sey her iki taraftan da uzak kalmak..uzaklarda yasamak..

Back
X