Evlilik çokmu zor?

Bosa bosa bosa bu misogon okuzu...
Japonyada kocalar maastan harclik alip kadinin eline verirler evi yonetsin diye.
Ki Japonlarda kadin ikinci sinif vatandastir.
Gerisini siz dusunun.

Evlilik zor arkadasim boyle adamlada hepten zor olur. Maasi eline mi vericekmissin? Esimin maasi girdigi gibi kartlari herseyi bana verir ben ev butcesini yaparim. Sonucunda faturalari evin cocugun giderini ben daha iyi biliyorum. Benim kazandigimla onunkini birlestirir oyle butce yapariz. Bide bagirma olayini evlenincede hep yuzune kakalar sende biraz dikkatli davran.

Sonra evlenince para mevzumuz nasıl olucak dedim oda hanım eşine teslim etmeli dedi nasıl yani kendi maaşım için senden izinmi alıcam dedim,evlenince senin benim maaşım diye bişey yok ben zaten para veririm kredi kartında olucak hem ne istedinde almadım dedi benim maaşım dediğin an ayıp edersin sen daha evlilik psikolojisinde değilsin,senin erkeğine saygı duyup onun koltuğunun altına bırakman lazım kendini evi erkek idare eder dedi..

Senin onun maaşı diye birşey yoksa o maaşını sana versin o halde . Sende ona kredi kartını verirsin :KK48:

Evlilik sevgilinin anlattığı gibi bir şey değil. Yani olmamalı. En azından bizde.

Çok yüklenilmiş sanki birden bire :)
Bence evlilik zor değil, biz zorlaştırıyoruz.. Çok uç örnekler dışında insanlar karşılıklı fedakar ve yapıcı olduğu sürece neden zor olsun..
Henüz evli değilsiniz işte size fırsat tanıyın iyice eşiniz olacak insanı.. Evli olsanız yuvanızı yıkmayın der dururdum ama eğer bunlar sizin için çok büyük problemlerse evlenmeden iyice ölçüp tartın..
Benim fikrime gelince çok büyük bi problem olduğunu düşünmedim açıkçası.. Gergin bi an yaşamışsınız, siz de ona sert davrandığınızı söylemişsiniz, o da gerilmiş ve kendini üstün göstermeye çalışmış olabilir.. Ki bi çok erkek öyle düşünmediği halde karşısındaki kadının inat huyunu kırmak için ters davranışlar sergiler başkalarında da gözlemlemiş olabilirsiniz.. Daha sakin bi zamanda konuşup rahatsız olduğunuz durumu tatlı dille anlatıp pekala ikna edebilirsiniz.. Zaten sevgi varsa arada bunlar tırı vırı şeyler.. Her ailenin kendine has bi dinamiği ve herkesin hayatına yerleştirdiği bi kültür var sonuçta bana fazla garip gelmedi bu düşünceler halledilmeyecek yontulmayacak pürüzler değil..
Evilik güzel yaşamasını bildikten sonra çok güzel şey..

Oda böyle diyor birbirimizi 1,5 yıldır tanıyoruz ben daha idareciyim sende bunu biliyosun seni asla mağdur etmem sen sadece kendini teslim et gerisini bana bırak diyor :))

Vay be teslim et ve :)) gibi ikonlar.. Ne diyelim. Istedigin kadar inkar et, yarin birgün evlendiginde kafani duvarlara vuracaksin. Ev isinde yardim istediginde "eh ben evin erkegim, babamda yardim etmezdi" diyecek. Ev isi yada ütü bir aksasin "benim annem böyle yapmiyordu" diyecek. Zaman ile herseyine karisacak, hangi kiyafeti giyip giymeyecegini, hangi arkadaslara, hangi saatte gidecegini..

Bahanesi hazir cünkü. Sen evli kadin, o ise evin reis'i olmus oluyor. Hali ile herseye karisma hakkini kendisinde bulacaktir. Sonucta gercek evlilik iki bireyin beraber hayati paylasmasidir, bir bireyin digerine teslim olmasi degildir.

Ha bu arada benim ve esim'in maasi ayni hesap'a geliyor. Ikimizinde karti var yani senin maasin, benim maasim yok. AMA esim hic bir zaman kendini üstün görmedi, ben evin erkegim tavrina girmedi. Baze borclardan dolayi kendime birsey almak istedigimde kendimi kötü hisederim fakat esim ne diyor biliyormusun? "Bu maas senin maasin, sabahin köründe kalkiyorsun bu parayi kazanmak icin, elbette kendine birsey alacaksin, hatta bana niye soruyorsun".

5 senelik evli biri olarak zor olmadigini soyleyebilirim. Saygi ve sevgi cercevesinde gayet guzel:KK49: fakat esinle zor yurur gibi geldi. Bir omru paylascaksiniz..yinede sen bilirsin tabi fikrimi soyledim

Senin maaşın benim maaşım yok tabi ki ama yuvayı dişi kuş ayakta tutar o yüzden sen getirip bana vermelisin maaşını deseydin bakalım

Abisi ve yengesi uzman doktorlar,yengeside maaşını abisine bırakıyomuş anneside babasına bırakıyomuş iki aileyede bakıyorum gayet mutlular bendemi sorun var ya
bak merak ettim aradaki mesajları tum.konuyu okudum
Es adayin kendi evinde gördüğünü sana anlatiyor belki onlarin ailede duzen budur saygi duyulur elbette
Ama senin de yetiştiğin bir aile ve aldığın bir kültür var yani bizde boyle sen de bu duzene uyacaksin tavrı hos degil bu durum karşısında benim dusuncem su: (yani onun soylediklerinin acilimi) " biz böyleyiz sen bize uyacaksin ama senin ne düşündügun ya da nasil bir ailede kültürde buyudugun benim.icin onemli değil önemli.olan benim fikirlerim cunku erkek benim ve evde kadinin sozu geçmez kadin dediğin erkegine hizmet edip susmali"

Her evlilik zor degil ama bu adamla zor olur gibi.

Benzer iliskilere cok sahit oluyorum, benim yalnizligimdan coook daha sevimsiz.

Yalnizlik da bazen sevimli hale gelebiliyor. :)
yalnizliktan bahsetmissiniz samson ile :) yazmadan gecemedim
Yalnızlık cidden keyifli su an muzik acik ben uzandigim.yerden kk okuyorum tek basinayim ama huzurluyum sevdiklerimle diyalog halindeyim ama keyfimin kahyasiyim kimseye hesap vermiyorum
hayat tek başına da guzel yeter ki kendini mutlu etmeyi bil :KK66:

Aksine çok sakin ve sabırlı bu konuşmayıda şakalaşarak yaptı ama bağıran ben oldum
seni bagirma diye uyarmis ya aslinda sakinligi sadece dışarıya gorunen yuzu sinirlenmese uyarmazdi
bir de sakin sessiz duran adamlarin bir kismi zehrini icine akitir bekarken ama evlenince nasilsa istediğim gibi davranirim diyerek sinirli tarafini esine yansitir tabii sakin gorunen ama dusunuldugu gibi olmayan erkekleri gozlemledigim icin boyle dedim herkes bir değil ben nisanlinda bunu sezdim söylemeden gecemeyecegim

İnanır mısın ben de evlenmeden önce eşim çok sakindi bana da hep derdi sen benim sinirlendiğimi gördün mü diye, evlendikten sonra gördüm ne kadar sinirli olduğunu..
alintilamisim bu yorumu da, yukarida da yazdim cok sakin duran ama hakim benim modunda olan maco erkekler aslinda sinirini esinden cikariyor
Evli degilim ama evlileri, evlilik hazırlığında olanlari cok gozlemliyorum ve erkeklerin icinde çalıştığım için onlari daha iyi tanıma imkanı buluyorum

E madem adam normalde cimri değil, melek gibi. Sende elestirilere karsi adami savunacaksin konuyu neden actin ki? Evlenince seni mağdur etmez dememizi ki bekliyosun? Yada madem bu kadar iyi neden mutfak dolaplarinda bile bu kadar baskın davraniyor,hani nisanlinin sana saygisi? neden ortak zevke gore yapilmiyor ?

Bak sen beyefendiye. Evi erkek gecindirir evet. O zaman calisma tipis tipis baksin sana beyefendiii. Oylelerine kadin parasi yiyor derler.

Bugün nişanlımla evi nasıl tadilat edelim diye konuşuyoduk daha doğrusu sürekli gündemimizde bu artık..Oda örnek bi ev bulalım ona uygun yapalım dedi neyse o bulmuş bitane gerçekten güzel bir ev..Mutfak dolaplarını ben beyaz istiyodum o evinkide beyazdı ama hem tezgah hem dolapların ara kısmıda beyazdı bu kadarı fazla bence arası renkli taşlar olmalı dedim vay efendim öyle güzel olmazmış artık evler böyleymiş biraz şakayla karışık bana baskın olduğunu onun dediğinin daha güzel olduğunu söyledi zaten beni mutlu edecek şeyi yaptırcakmış ben sinir oldum cevaplarımda biraz sert oldu haliyle..

Sonra evlenince değişeceksen haber ver dedi bende ne gibi dedim saygı konusunda dedi bana sesinin yükselmesinden hoşlanmıyorum lütfen evlenincede yükselmesin dedi..Sonra evlenince para mevzumuz nasıl olucak dedim oda hanım eşine teslim etmeli dedi nasıl yani kendi maaşım için senden izinmi alıcam dedim,evlenince senin benim maaşım diye bişey yok ben zaten para veririm kredi kartında olucak hem ne istedinde almadım dedi benim maaşım dediğin an ayıp edersin sen daha evlilik psikolojisinde değilsin,senin erkeğine saygı duyup onun koltuğunun altına bırakman lazım kendini evi erkek idare eder dedi..

O kadar çok şey konuştukki evlilikle ilgili aklımda bunlar kalmış,gergin bi konuşma geçti aramızda evlilik gerçekten zormu

Şaka yapiyor oldugunu düsünursek sorun yok.
Ama ciddi ise kaç bacımmm kaç...
Evlilikte ben sesini yukseltmeyen bir bayana rastlamadim daha.
Ve de maaşın senindir... ortak bi para olusturulur. Yani esin bir miktar sen bir miktar evin giderleri karsilanir. Kalan para da ikinize kalir...

Bugün nişanlımla evi nasıl tadilat edelim diye konuşuyoduk daha doğrusu sürekli gündemimizde bu artık..Oda örnek bi ev bulalım ona uygun yapalım dedi neyse o bulmuş bitane gerçekten güzel bir ev..Mutfak dolaplarını ben beyaz istiyodum o evinkide beyazdı ama hem tezgah hem dolapların ara kısmıda beyazdı bu kadarı fazla bence arası renkli taşlar olmalı dedim vay efendim öyle güzel olmazmış artık evler böyleymiş biraz şakayla karışık bana baskın olduğunu onun dediğinin daha güzel olduğunu söyledi zaten beni mutlu edecek şeyi yaptırcakmış ben sinir oldum cevaplarımda biraz sert oldu haliyle..

Sonra evlenince değişeceksen haber ver dedi bende ne gibi dedim saygı konusunda dedi bana sesinin yükselmesinden hoşlanmıyorum lütfen evlenincede yükselmesin dedi..Sonra evlenince para mevzumuz nasıl olucak dedim oda hanım eşine teslim etmeli dedi nasıl yani kendi maaşım için senden izinmi alıcam dedim,evlenince senin benim maaşım diye bişey yok ben zaten para veririm kredi kartında olucak hem ne istedinde almadım dedi benim maaşım dediğin an ayıp edersin sen daha evlilik psikolojisinde değilsin,senin erkeğine saygı duyup onun koltuğunun altına bırakman lazım kendini evi erkek idare eder dedi..

O kadar çok şey konuştukki evlilikle ilgili aklımda bunlar kalmış,gergin bi konuşma geçti aramızda evlilik gerçekten zormu
Evlilik elbette zor ama mesele, bunu kolaylaştıracak eş seçimini iyi yapmakta yatıyor.
Daha nişanlıyken maddi konuların açılması, 'maaşın benimdir' gibi ibareler oldukça itici.
Kadını evin hizmetçisi gibi gören bir beyle evleniyorsunuz anladığım kadarıyla.
İyi düşünün.

Evlilik degil erkekler zorbu ornekten anlasilacagi gibi erkek adam karisinin maasini almak istermi?ayip ya utanmiyorlarda bence bu konuyu cozun ....hep.onun dedigi olacaksada bunuda cozUn birde lutfen evlenmeden istihare ypin istihare yapan pisman olmaz onemlidir

Back
X