• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik çokmu zor?

konu açılmışken bu mantığı benimsediğini, kadın erkek eşit olduğunu, kadının da alın teriyle kazandığı parayı cebinde taşıması gerektiğini söyle.. bu kart verme olayını kim çıkardı acaba..
 
Bana sesin yükselmesin ne demek robot musun sen evlilik bu 2-3 seneden ibaret değil sonuçta
Tartışmalar kavgalar neler oluyor neler şimdiden ona boyun eğmeni istiyor
Kusura bakma kendini bir şey sanıyor nişanlın erkekse erkek ne yani oldu bir de önünde saygıyla eğil erkek diye
Karşına alıp bence tek tek konuş içine sinmeyen yerleri sessiz kalma
Çünkü evlenip boşanmak daha zor nişanlıyken ayrılmaktan
 
Evlilik elbette başlarda zor olabilir ama herkes bunu yaşayacak diye bir şey yok.
Daha önemlisi maaş konusunu abartması ürkütücü.
Benim eşim bir gün olsun bana demedi flört ederken nişanlıyken evlenince böyle bir şey.
Ben borçlardan dolayı maaşımın içinden kendime yetecek kadar alıp ona verdim borçları sen hallet dedim.
Bana hayır olmaz dedi ben adama zorla verdim. istemek yüzsüzlük ve saygısızlık gibi bir şey
 
Sizin hayatınızı yada kararınızı etkileyecek bir cevap vermek istemem Sadece şunu diyebilirim evlilik zor tabiki kolay değil hatta evliliği zorlaştıran birazda bizleriz aslında ancak karşılıklı hoşgörü saygı olduğu sürece sorunları kolayca atlatabilir çözümleyebilirsiniz,bir sorun olduğunda kafanızda kurmak yerine eşinizle uygun bir dille konuşup anlamaya çalışın konuştuğunuz zaman aslında sizin anladığınız şeyi demediğini anlayacaksınız.Elbetteki karşı tarafta size bu şekilde yaklaştığınız için daha bazı şeylere daha dikkat edecek ve o da size öyle yaklaşacaktır.karşılıklı alttan almak,birbirinize karşı yükselmemek,anlamaya çalışmak hayatın her döneminde olduğu gibi evlilikte de önemli.Maaş konusuna çok takılmayın bence sonuçta evlenince sen ben diye birşey olmuyor "biz" oluyorsunuz eşiniz maaşınızı kendi keyfi için değil kuracağınız yuva için kullanacaktır eminimki bence para pul maaş mutfak eşya değil huzur olsun gerisi gelir zaten,şimdiden mutluluklar..
 
Evi erkek değil kadın idare eder. Sonuçta yuvayı dışı kuş yapar. Bence ihtiyaç yoksa kadının maaşı bitiktirilmeli erkeğin ki harcanmali. Sonuçta kadın mecbur değilse kendi isteği ile çalışıyorsa parasini biriktirebilir. O öyle ataerkil takılıyorsa siz çok fikir çatışması yasarsiniz. Arkadaşım sende ya boyun eğersin. Kabullenirsin. Yada kavga edip durursunuz. Ama sakın nişanlının değişeceğini düşünme. Herkes neyse o. Yani kısaca evlilik özveri işi . Verirsin herkes gibi. Karşılığını ya alırsın. Yada almazsin. Evleneceğin adama bağlı. Allah kolaylik versin :))
 
işlerine geldiği gibi davranır.. evde onların sözü geçmeli maaşlar onlarda toplanmalı bunlar erkek işi sorarsan. ama desenki evi geçindirmek erkek işi o zaman benim parama ihtiyaç duymadan geçindir evi başlar zamanın değiştiğinden hayatın müşterekliğinden kadın erkek eşitliğinden.. kraldan çok kralcı olur..
 
Konu sahibinin " kendi maaşım için sana mi sorucam " demesi bir tek bana mı garip geliyor? Ben kartını versin demiyorum. Ama burdaki yorumlarda yanlilik var. Bir erkek üye acsaydi bu konuyu eşinize guvenmiyorsunuzdan girer kimbilir nereden cikardiniz. Neyse mutluluklar diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun.
 
Ev hanımı ol, eşin maaşını sana teslim etsin benim gibi :KK70:
Allah'ım ne saçma erkekler var ya ben kendi elimle teslim etmedikten sonra kocam asla bana böyle bir teklifte bulunamaz.
Benim eşim ben harcamayı bilmiyorum der maaşının hepsini ve kredi kartlarını bana verir içinden gerekli miktarda alır yani kişi kendi karşısındakine bu şekilde veriyorsa sorun yok ama özellikle iki kişi de çalışınca bu şekilde maaşını vereceksin gibi saçmalıklar hiç hoş değil. O zaman sen de hayır sen kendini karına teslim et maaşını bana ver de anlasın hatasını:KK11:

Cidden bu konuda çok şanslıyım sanırım ev hanımıyım ama hiçbir zaman eşime şunu alayım mı diye sormadım ya da para ver demedim çünkü adam maaşını alır almaz zaten bana veriyor.

Ama evlilik genel anlamda kolay değil tabi ki de. Çok büyük sorumluluklar seni bekliyor hazır ol.
 
beyefendi demiş ki haminn maaşi eşine verirsonra eklemiş isterse veririm ne demek yaaa! adam evliliği kendi yönetcekmiş seni enayi olarak görüyo seni kullancak evlliiği böle sürüm sürüm sürünecek!!
kızım gözünü aç.. maaşini verme sakın ortak yapcaksaniz yapın.. ama illa onun olacak diye bişey yok.
 
dün ben eşimle konuştum müdür olursam ne yapıcaksin peşimden gelceksin dedim oda gelmem evim burasi deyince çok sinirlenimişm. büyük hayallerime gitmeme izin vermiyo:(
 
Bizde de ayrı gayrı yok ama tutupta kocamın eline saymıyorum maaşı o ev kredisini ödüyo bende arabanın kredisini mesela Paranı naaptın diye hesap sormaz kimde varsa o harcar
 
Teslim etmek derken ben de çok üç bir durumu kastedtmedim zaten. Adamla aynı yatağa giriyorsun sabah akşam birliktesin vakti gelince çocuk da yapılacak. Bunları yaşamayı göze aldığın birine para konusunda güvenmemek çok mantiksiz. Unlemlere gerek yok. Insanca tartışıyoruz burada. Ayrıca kendi param diyen konu sahibinin konuşma şekli çok mu doğru size?

Bizim ilişkimizde eşim kendini bana teslim ediyor. Bu teslim etmek olayı zorunluysa eğer bizde durum bu. Niye benimle zıtlaşmaya çalıştığınızı anlamıyorum ama bana göre sağlıklı bir ilişki/evlilikte her iki taraf ödün vermeli. Hep kadınlardan oluyor bu teslimiyet! Niyeyse. İki taraf biz olmak için törpülenmeli. Ama bu konuda eş namzeti diyorki " ben erkeğim kendini benim kollarıma bırak" ne münasebet. Niye kendini değiştirmek zorunda olan hep kadınlar. Erkekleri bu kadar üstün kılan ne?
 
Benim param senin paran hesabı elbette çok çirkin .

Erkek ya da kadın da durmalı diye de kesin bir kural yok .

Kim daha iyi muhasebeciyse aranızda bu işleri o devralsın . Ay sonunu getirememek derdi yaşamak istemiyorsanız .

Para dışındaki mevzulara gelince , evlilik zor değil . Kişilerin ortak karar vermesi zor olan . Benim dediğim olsun senin dediğin olsun kavgası başlayınca , kişisel alanlara ve özel hobilere müdahale olunca , her şeye karışılmaya başlanınca ve üstüne bir de saygısızlık olunca ; evet sadece evlilik değil tüm insan ilişkileri zor .
 
Soruna cevap verecek olursam evet bana cok zor geldi herkesin evliligine gore degisir cevaplar.bana gore erkekler evlilikleri zorlastiriyor .onlar her ne kadar kadin desede degil.hele erkek kadin soyle olmali boyle olmali beklentilere girip kanatkar olamiyorsa o zaman karisini begenmiveriyor .aslinda erkeklerde biliyor siginilacak sicak limanlari esleri baska yokta arada hatirlatmak lazim.
 
Bizim ilişkimizde eşim kendini bana teslim ediyor. Bu teslim etmek olayı zorunluysa eğer bizde durum bu. Niye benimle zıtlaşmaya çalıştığınızı anlamıyorum ama bana göre sağlıklı bir ilişki/evlilikte her iki taraf ödün vermeli. Hep kadınlardan oluyor bu teslimiyet! Niyeyse. İki taraf biz olmak için törpülenmeli. Ama bu konuda eş namzeti diyorki " ben erkeğim kendini benim kollarıma bırak" ne münasebet. Niye kendini değiştirmek zorunda olan hep kadınlar. Erkekleri bu kadar üstün kılan ne?

Niye illa bir üstünlük ariyorsunuz ben de bunu anlamıyorum? Güç iktidar savaşına döndürülürse bu evlilik değil başka bir şey olur. Ki ben tabii canım ver kartını demedim zaten. Bu kadar sert yapılan genel yorumlara eleştirim.
 
Pardon hanimlar telefondan dolayı yanlışlıkla cevap ver kismina basmisim bos mesaj gondermis​
 
Daha evlenmeden aklinca sizi biraz sindirmeye calismis.

Sinirlenmeden sizde ona evet sana saygi duymam lazim ama bu saygi tek tarafli degil senden bana saygi duyman lazim diye karsilik verin. Evlilikte insanin kendi egosunu biraz bastirmasi gerektigi zamanlar olabiliyor. Ama bu erkek baskin olsun ego tatmini yapsin kadin da egosunu bastirain demek degil. Iki tarafinda fedakarlik yapmasi lazim.

Benim maas kartim bendedir. Maasim yatar ben kendi harcalarima gore biraz harclik cekerim gerisini ortak hesabimiza havale yaparim. Hesap resmiyette esimin uzerine ama bende ek kart var. Esimde aynisini yapar biraz kendine harclik ceker gerisini havale yapar. Orada iki maas birlesir. Sonra kira fatura evin borcu ne varsa oder esim o hesaptan. Kalanida beraber harcariz. Alisveris kiyafet gezme tozma felan filan...

Ikimizde bu sistemden oldukca memnunuz. Simdiye kadar hic sorun cikmadi. Senin paran benim olayi olmadi. Kimse benim maasim demedi hep evimizin butcesi dedik. Ev borcuna girerken evimizin butcesi aylik su kadar o zaman su kadar odeyebiliriz diye istisare yaptik.

Ama sen direk getir maasini elime say sonra benden harclik iste gerisine karisma olayi olmamis. Herseyin ortak olmasi yapilan harcamalardan ( ufak tefek harcamalardan bahsetmiyorum) iki tarafinda haberi olmasi en mantiklisi.
 
Benden bişey beklemiyorki istemezsen çalışmazsın demişti başka mevzuda sanırım ben konuyu yanlış açtım herkes farklı bişeye cevap veriyor
maaşın kontrolu onda olması demek ekonomık ıtaat demek bı nevı gerektıgı kadar zaten verırım dıyor da ne munasebet gerektıgı kadar neden versınkı sızın ztn maasınız var. onu demek ıstıyorum sızın maasınızın kontrolunu de elıne almak hos bır tutum degıl.. tavrınızı sımdı koymanızı tavsıye ederım bu konuda..
 
Back
X