• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik de iş paylaşımı

kocam evlenmeden önce yardım ederim sana bir bi süpürür silerim diyordu hiç birini yapmıyor tamam çalışıyor diyorum kıyamıyorum ama sadece kıyafetlerine ellemiyorum kendi katlasın etsin diye onu da yapmıyor ve bana bağırdı bu kıyafetler nie hep burda diye sığmış hepsini üstüste zaten çok dağınık biri ev hanımları kocanıza evde iş yaptırıyor musunuz ? Kendi yapıyor mu ya da
Bizimki şöyle. Ben evi silip süpürüyorum. Yemek yapıyorum. Eşimin görevi de ayçekirdeği çitlemek. Tek tek... sabır gerektiren bir iş. Bazan acıyorum ona. Ne kadar sıkıcı...:KK43: ben öylemi ya. Kuş gibi elimde vileda oradan oraya uçuyorum. :temizlik:

Neden bencilce olsun ki? Siz de can tasiyorsunuz. Ev hanimi olsaniz aksama kadar yatilmiyor ki. Bu evin birsuru isi var. Aksamlari dinlenmek ev haniminin da hakki. Ki zaten uzerinden cikardigi kiyafeti bile katlayamayan insana is yapmak benim zoruma gider acikcasi. Dusunun bir gozunuzun onune getirin aksama kadar evi temizle, yemek yap,cocuklara bak, banyonu yapip sofrani kur ama adam gelip ben 8 saat calistim deyip uzerinden cikardigi kiyafeti donu corabi yere atsin katlama zahmetine girmesin. Hos bir goruntu degil. Yoksa kimse kocasina aksam supurge yap cam duvar sil demiyordur saglik sorunu hamilelik vs yoksa.

Evde bebek bile yok yahu. Benim annem babam da ben çalışıyorum diye iş yaptırmazlardı,60 yaşında insanlar üstelik. Çalışıyorsun yoruluyorsun derlerdi.
Valla benim de eşim çalışmasın bende elimi bir şeye sürmem. Burada da konu açsam eşim çalışmıyor bide eve gelince benden yardım bekliyor desem en az 10 kişiden 8 i boşa bu adamı der :KK48:

Evde bebek bile yok yahu. Benim annem babam da ben çalışıyorum diye iş yaptırmazlardı,60 yaşında insanlar üstelik. Çalışıyorsun yoruluyorsun derlerdi.
Valla benim de eşim çalışmasın bende elimi bir şeye sürmem. Burada da konu açsam eşim çalışmıyor bide eve gelince benden yardım bekliyor desem en az 10 kişiden 8 i boşa bu adamı der :KK48:
Su anda kiyafetini katlamayan adam bebek olunca da asla yapmaz aha buraya yaziyorum ;) kadin calisinca eve gelip is yapiyor her kosulda. Esi calissin veya calismasin. Ama erkege neden kiyamiyoruz? Onlari rahata alistiran da biziz sonra sikayet etmeyelim de ;) sorun olmaz yani.

Erkekler eslerinin calisip calismamasina bakmaz yardim etmek icin. Bir erkek inceyse yardim eder. Bence gerisi hikaye ;) insallah sizin gonlunuzce olsun ;)

Şuan ev hanımıyım. Eşim ancak ben hasta olursam istediğim şeyleri "mecburiyetten" yapar. Yoksa köşesinde saksı gibi oturur. Mümkün olsa tuvaleti de ayağıma getir diyecek:KK45:

Mabad ını ancak tuvalete gitmek ve uyumak için kaldırır.

Valla bukadar miskin olmasına kızıyorum çünkü dükkanı var bütün gün oturuyor biliyorum.

Ben de 15 de bir yardımcı alıyorum ohh temizlik işini yaptırıyorum. Onu da tembel kocama kitledim:cool:

Yemek yapıyorum 2 günde bir. Ertesi gün de yiyoruz.

Bi de günlük ev toparlama rutini.

Bu arada sigortamı da eşime odetiyorum.:-)

Anneannemin bir sözü var: "kocanın iki kaşığı varsa birini kıracaksın, başka çorbalara daldırmasın diye"

Su anda kiyafetini katlamayan adam bebek olunca da asla yapmaz aha buraya yaziyorum :KK66: kadin calisinca eve gelip is yapiyor her kosulda. Esi calissin veya calismasin. Ama erkege neden kiyamiyoruz? Onlari rahata alistiran da biziz sonra sikayet etmeyelim de :KK66: sorun olmaz yani.

Erkekler eslerinin calisip calismamasina bakmaz yardim etmek icin. Bir erkek inceyse yardim eder. Bence gerisi hikaye :KK66: insallah sizin gonlunuzce olsun :KK66:

Maalesef benim ki gönlüme göre olmadı, sağolsun suyunu bile almaz, zorla haftada bir ev süpürür oda zorla.
Ben kadın erkek olarak bakmıyorum, çalışan çalışmayan olarak bakıyorum. Hayat müşterek değil mi? İş bölümü dediğiniz de budur biri dışarıda çalışıyorsa diğeri de evde çalışır. Kötü bir şey değil ki bu.

Şuan ev hanımıyım. Eşim ancak ben hasta olursam istediğim şeyleri "mecburiyetten" yapar. Yoksa köşesinde saksı gibi oturur. Mümkün olsa tuvaleti de ayağıma getir diyecek:KK45:

Mabad ını ancak tuvalete gitmek ve uyumak için kaldırır.

Valla bukadar miskin olmasına kızıyorum çünkü dükkanı var bütün gün oturuyor biliyorum.

Ben de 15 de bir yardımcı alıyorum ohh temizlik işini yaptırıyorum. Onu da tembel kocama kitledim:cool:

Yemek yapıyorum 2 günde bir. Ertesi gün de yiyoruz.

Bi de günlük ev toparlama rutini.

Bu arada sigortamı da eşime odetiyorum.:-)

Anneannemin bir sözü var: "kocanın iki kaşığı varsa birini kıracaksın, başka çorbalara daldırmasın diye"

İşte aradığım hayat :confused::rolleyes:

İşte aradığım hayat :confused::rolleyes:

Ha bu arada hiç kavga etmeyiz. Ben bağırır çağırır stresimi atarim. O da güler.
Bazen ona bile üşendigini düşünüyorum. :işsiz:
Hic zevkli olmuyor, duvarla kavga eder gibi.

Ben cocuk ruhluyum, o yaşından da olgun. Zaten aramızda 10 yaş var.

Bana da "kız çocuğu" diye hitap eder.:KK45:

Çalışıyor olsaydım kesinlikle yardım beklerdim, hatta çoğunu o yapardı ben ona yardım ederdim. :KK48::KK48:
Çalışmıyorum, ev hanımıyım. Cam silmek ya da ev süpürmek gibi işleri beklemiyorum. Fakat sofra kurup kaldırmama ya da yiyecek servislerini masaya taşımakta yardım ediyor. Eşyalarının düzeni ona ait. Kirlisini sepete atar. Ben çayı döküyorsam o da keki tabaklara koyar. Regli zamanımdaysam ya da rica edersem tülleri asar. Marketten alınan eşyaları dolaba yerleştirir. Meyve soyar falan.. Kendimce iş bölümü yaptım çalıştığı için bu kadarı yeterli geliyor. :KK68:

kadınların canını sıkan şey aslında kocaların ev işi yapmaması falan değil bence. yani, ben öyle anlıyorum, yorumluyorum bunu. kadınlar burada kocam bugün evi silmedi/cam silmedi/çamaşırları yıkamamış gibi şeyler söylemiyor zaten. söyledikleri, dert yakındıkları konu, koskoca heriflerin üstünden çıkan kıyafetleri bile düzenleyemiyor olması. sağdan soldan çorap, don toplamak, kirli sepetine atılmayan çamaşırlar, bazen su içtiği bardağın abuk sabuk bir yerde kalması. yani kıyafetini katlayamayan herifleri bir de koca diye gezdirip baba falan yapıyorsunuz. kızacaksınız muhtemelen ama kızmalısınız da bence, ama bana değil, kendinize. koskoca herifin arkasından çorap/don/pijama toplamak o kadına kendini aşağılayıcı hissettiriyor olabilir diye düşünüyorum. yalan mı? bizim saçma sapan toplum düzenimiz yüzünden ortalama bir türk kadını kocasıyla evlilik öncesi aynı çatı altına girmediği için böyle salakça sorunlar evlenince ortaya çıkıyor.

Çalışan kadınlar hem temizlik hem yemek yapabiliyor. erkekler neden hayatlarını tek başına idame ettiremeyecek şekilde yetistiriliyorlar anlamıyorum. Sürekli bir kadina bagli olmak zorundalar. Once anneleri, sonra eşleri. Bosaniyorlar, sonra yine "bir duzenim olsun" diye sevmedikleri insanlarla evlenip, hayatlarini mahvediyorlar.

Ev hanımı ev işlerinin çoğunu ustlenebilir ancak erkeklerde makineye bulaşık duzebilir, üstlerinden çıkan giysileri kirli sepetine atabilir, dağıttıklarını toplayabilir. Bu kadın hasta olsa, düşük tehlikeli bir hamile olsa o zaman evi b.k götürüyor diye adam bosanacak mı?

Bir erkek eşi calişsın ya da çalışmasın bir kadinin yapamayacaği şeylerde yardim etmesi taraftariyim .Mesela kanepe çekmek,perde asmak,ufak ev arizalarini onarmak vb.ya da bazen eşiyle mutfakta olmaktan hošlanip arada salataya yardım ediyorsa bunlar normall.Ama bazı (genelleme yapmıyorum)çalışmayan kadınlarin evde eslerinden ev işi yapmalarini beklemelerini anlamiyorum.Gündüz evde kanepede yayılıp veya gezmelerde oluyorsa sonra yorgun eve gelen eşe kanepede uzanip dinlenmeyi çok görüp(sanki adam işte hiç yorulmamış gibi)kalk iş yap deyip yardım beklemek saçmaaaa bence.

Ev işi ayrı kocanın özel işleri ayrı. Kirlisini temizini kendi ayırabilir , kendi giysilerini ütüleyebilir. Bazen Çamaşırları o makineye atabilir , çıkarıp asabilir. Yatağı toplar , sofra kurarken ve toplarken yardım eder.

Özel işlerini kendi yapmalı ve sana diğer işlerde de yardım etmeli. O ne öyle hizmetçi gibi ya.

Elbette is bolumu o sekilde oluyor ama dusunun ev hanimi olunca butun gun cocuklarla ve evin isiyle ugrasiyorsunuz,e aksam dinlenmek sizin de hakkiniz :KK66: yani ben cay koyacagim pasta borek servis yapacagim esim de koltukta yayilip karnini kasimasin diyorum :KK66: bir portakal yikamak,kesmek dilimlemek zor degil. Yahut iki tabagi bulasik makinesine atmak misal. Ben de erkek eve gelince hali cam duvar silsin hadi demem de,yayilip yatmasi da yanlis. Yani benimki bana gore sizinki size gore dogru tabii :KK66:
Sizin bahsettiğiniz farklı konu sahibinin beklentisi farklı. Siz mutfakta bir şeylerle uğraşırken eşiniz de yanınızda başka şeyler yapıyor anladığım kadarıyla. Ne güzel yardımlaşırken birlikte vakit de geçiriyorsunuz. Konu sahibi süpürüp silmekten, çamaşırdan bahsediyor. Bence de işten yorgun argın gelmiş birinden bunları beklemek biraz haksızlık.

Back
X