• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik de iş paylaşımı

Eşimde bende çalışıyorduk ilk evlendiğimizde, herşeyi beraber yapardık, eşim yemek yapmayı sevmezdi onu hep ben yapardım oda genelde bulaşık temizlikle ilgilenirdi. küçük sorunlar harici hiç dert olmadı ev işi.
Yaşadığımız yeri değiştirdikten sonra biraz sinir stres biraz mahalle baskısı (erkek bulaşıkmı yıkarmış gibi) ile iş yapmamaya bunu sanki bir tepki olarak kullanmaya başladı. Belki birazda yoğun ruh halimden hiçde kavga gürültü çıkaramadım, ben yaptım çoğu zmn yapmadım, evi haftada bir süpürmekten öte elimi sürmedim. Şimdi eskiye döndü gibi, çamaşırı yıkar asar, bulaşığı toplar.
Yani birincisi alışkanlık ikincisi sizin yaptığınız baskıyla yapacağı varsada yapmaz zaten. Çamaşırlar senin hadi katla dersen katlamaz zaten, 5 yaşında kızım bile yap diyince yapmıyor. yaparmısın de diyor. Döktüğünü toplasa bile yeter zaten, o kısımda ılımlı bir şekilde yönlendirebilirsin. Yoksa aşka eve yorgun gelen adama hadi evi süpür, çamaşırları katla desen hiçbiri yapmaz zaten.

Ev hanimi bir bayanin tutupta bunu isten gelince kocam yapsin demesi tuhaf. Bence haksizsin. Ha bu kocanın sana bagirmasinin gerekcesi tabi ki olamaz. Ama sen zaten evdesin butun gun dinlene dinlene yapsan bile dunyanin seyini yaparsin. Adam isten gelince birde ev isini mi yapsin. Bi alemsiniz valla. Haa calisiyor olsaniz hem ev hem is ile igrasiyor olsaniz durum tabi ki degisir. Bende calisiyorum ama calisma saatin esime göre daha rahat oldugu icin cogu seyi ben yaparim. Hem ev hem is derken gecenin 12sine kadar ev toplayip gece yarisina camasir astigimizdan ev hanimlarinin bu kocam yardım etmiyoo'larina deli oluyorum :KK14:

kocam evlenmeden önce yardım ederim sana bir bi süpürür silerim diyordu hiç birini yapmıyor tamam çalışıyor diyorum kıyamıyorum ama sadece kıyafetlerine ellemiyorum kendi katlasın etsin diye onu da yapmıyor ve bana bağırdı bu kıyafetler nie hep burda diye sığmış hepsini üstüste zaten çok dağınık biri ev hanımları kocanıza evde iş yaptırıyor musunuz ? Kendi yapıyor mu ya da
Adi ustunde ev hanimi. Esiniz calisip evi gecindiriyorsa. Sizde evin herseyiyle ilgilenmek zorundasiniz. Boyle yaparsaniz adami kendinizden sogutursunuz bir sure sonra.

İçinden gelmese adama zorla bişey yaptıramazsınız.bizimkisi çok Dağınıktır.ama hafta sonu ya da kendini iyi hissettiği zaman evi toparlar yemek yapar.teras yıkama işi ona ait.alıştım huyuna.ben ondan bişey istemiyirum kolay kolay.kendisi nasıl olsa yapar havasında iken

:110:Ben çalışıyor olmama rağmen hatta yeni evli olmamıza rağmen eşim elini vurmaz bir şey dediğimde de açtı ağzını yumdu gözünü

İki taraf da çalışıyorsa iş bölümü farklı olur ama kadın çalışmıyor diye niye her işi üstlenemiyormuş?
Sorumluluk, kendi işini kendin görme diye bir şey var.
Ben çalışıyorum diye her işimi başkasına yaptırayım, ne güzel dünya.

(diye atar yaptı ve işten eve gidince kocasının çamaşırlarını katlamaya koyuldu. Ama onaylamıyorum yani, onaylamadan katlıyorum.)

Evlendiğimden beri genel olarak çalışımıyorum.
Yeri geldi yemeği eşim yaptı, yeri geldi süpürge açtı. En kötü ihtimal yemekten sonra masayı topladı ben mutfağı toplarken ki rahat oturalım. Hafta içi çalışıp hafta sonu cam da sildi çünkü o onun görevi zaten.

Sonra çocuk oldu, artık durum kim ne kadar fazla iş yapsa kar. Ne onun benden ne benim ondan beklemeye halimiz zamanımız falan yok valla. Çocuğu uyutmayan çayı demler, çamaşır asar, kurumuş varsa toplar.

Evde oturan her işi yapsın kafası bayağı kötü. Bu mantıkta erkek de çok, bari kadınlar bu zihniyete prim vermese.

Valla bacım çalışmıosan çalış derim , inan erkekler daha bi kıymet bilio , evde oturuosan başka ne işin var sanki yapçan tabi diyolar. Ben çalışıyorum eşimede buyuruyorum ben mutfaktaysam sende banyoya geç bir an önce temizleyelim günümüz ölmesin gezmeğe gidelim diorum yapıyo valla ama evde olsam benim eşimde derdi niye yapmıon etmion diye . Çalışan bayanlarada tavsiyem bırakın ev bok götürsün , totonuz biyeriniz ağrıdığını çok yorgun olduğunuzu söleyin mızmızlanın ve yardım isteyin bir değil iki değil sonra kıyamıyolar yapıyolar olmadı kadın tutucam 1 günüm tatil onunlada temizlikle mi geçircem diin :D bak nasıl yapıyolar :temizlik:.

valla ben de çalışan biri olarak yazıyorum. eşim evdeyken hele de çocuk yoksa ondan beklerim. ev hanımlığında ne var Allah aşkına. yıllık izinde evde dururken diyorum ki ya hu kadınlar nasıl zaman geçiriyor?? üstelik bir de minnoş oğlum var.
bütün evi süpür sil topla 2 saat. yemek 1 saat. ahanda iş bitti yani. çamaşır sersen hafta 1 . hadi küçük çocuk varsa 2 gün.

he bizim evde işler şöyle ilerler. biz işten geliriz. bakıcı yemeği yapmış olur. ben ısıtırım sofrayı kurarım. yemeği yeriz eşim toplar. ben çayı demlerken bir yandan da bulaşıkları aradan çıkarırım. sonrada oğlanla oynarız. oğlan yatınca çamaşırları atarım makineye çıkmasını beklerken uyuyakalırım :D
sabah da onları asar evi şöyle bir toplar çıkarım.
eşimin yardımı bu kadar yani. ama benim 2 katım çalışır o. yoğun yani baya

Bunun icin ayri dolap yaptirmaliyiz en buyuk sorunum.Dilsiz usak olabilir ama oda pek guzel degil.
Yatagin onunde puf var biz bazen onun uzerine koyuyoruz tabii ters cevirip katlayarak. Askiya asilacaklar icin de gardirobun bir bolumu var digerlerinden ayri. Isteyen o kismi kullanabiliyor. Ayni durum cocuk kiyafetleri icin de gecerli,pijamasi,evde giydigi,disari cikarken giydigi... herkesin 3 takim kiyafeti var,hangi kapinin arkasi kaldirir bunca seyi;) gercekten bir sorun ama haklisiniz

Yatagin onunde puf var biz bazen onun uzerine koyuyoruz tabii ters cevirip katlayarak. Askiya asilacaklar icin de gardirobun bir bolumu var digerlerinden ayri. Isteyen o kismi kullanabiliyor. Ayni durum cocuk kiyafetleri icin de gecerli,pijamasi,evde giydigi,disari cikarken giydigi... herkesin 3 takim kiyafeti var,hangi kapinin arkasi kaldirir bunca seyi:KK66: gercekten bir sorun ama haklisiniz
Dolabimda yer ayirmak aklima geldi ama pek olumlu bakamadim :) Bir tek pantolonlar kaliyor bizde gerci ikinciye giymek icin ufak bir bolum ayrilabilir.
Kapi arkasina birsey asmam zaten suan bizdede puf tarzi birseyde duruyor.

İki taraf da çalışıyorsa iş bölümü farklı olur ama kadın çalışmıyor diye niye her işi üstlenemiyormuş*?
Sorumluluk, kendi işini kendin görme diye bir şey var.
Ben çalışıyorum diye her işimi başkasına yaptırayım, ne güzel dünya.

(diye atar yaptı ve işten eve gidince kocasının çamaşırlarını katlamaya koyuldu. Ama onaylamıyorum yani, onaylamadan katlıyorum.)
Üstleniyormuş olacak o.

eğer ev hanımıysan gün içinde yapılacak işlerini kendin yapmalısın yani eşin işten geldiğinde kapıdan adama süpürge makinesi uzatamayacağına göre..
bunun dışında eşin evdeyken önüne hizmet beklememeli ve dağınıklığını kendi toplamalı yani çoraplarını ya da kirli eşyalarını sağa sola fırlatmamalı.
bence ev içinde bir düzen kurar ve ona uyarsanız hiç yorulmazsınız.

valla ben yıllık izinde herseyi yapıyorum. çalışırken hafta sonu yemek yapıyor bazen.
hafta içi de düzenli olup, sofrayı birlikte topluyrz.
bilemedm smdi

Cocuk yoksa butun gun ne yapiyorsunuz evde?
Camasir katlamak 10 dklik is, yapin bi zahmet ama..
Yemekten sonra spfra toplamaya vs yardim edebilir esiniz ama camasiri da katlayiverin o kadar da degil.

Back
X