Evlilik dışı kürtaj

vicdan ve merhamet ne zamandan beri büyük konusma oldu?
Rabbim neyi nasip ederse olur,insallah sende evlenir,anne olursun cnm.

Ben rahat bi ailede yetiştim ve büyüdüm yaşıtımdaki arkadaşlarım hiçbi zaman benim gibi olamazdı ve imrenirlerdi. Başlarda bana ailelerin cocuklarını bu kadar sıkması yanlıs gelirdi fakat bunları yasadıktan sonra hepsine hak veriyorum. Siz ne cocugunuzu sıkın bunaltın ne de cok serbest bırakın. Ortasını bulmanızı öneririm. Din ve allah konusuna gelince de ailem o yönden de cok eksik bana hicbisey ögretmediler. Daha sonra kendim ögrenmeye calıstım ve erkek arkadasım namazında çok dinine bağlı. Bana çoğu şeyi öğreten de o oldu hep. Acıkcası ailem beni tek basıma tatillere, clublere, partilere gönderdi ve hala da öyledir. Aslında hep bunu bana güvendikleri için yaptıklarını söylediler. Dogrusunu söylemek gerekirse arkadaslarımın da ailesi tam tersi çok sıkmasına ragmen onlar da aynı hataları yaptılar. Dediginiz gibi kınamak cok kötü ben daha öncelerinde herkesi kınadım bu yaptıklarını duyunca cok büyük konuştum ama benim basıma geldi. Önemli olan hatayı anlamak pişmanlık duymaktır. Ailemi cok seviyorum onlarda hata aramak cok yanlış. Tek hatalı biri varsa o da benim

Bunu okuyunca din açısından ve ahlaki açıdan çok ağır eleştiren insanlar var. Ama empati kurup konuşan çok az insan var. Benim aile yapımı sosyal yapımı durumumu okulumu herşeyi düşünmeden pat diye günaha girdin diyorlar. İster istemez bunları okuyunca yasadıklarım tekrar gözümün önüne geliyo ve tekrar başa sarıyorum. Buraya yeni üye oldum sırf benden büyük bayanlar ve annelerin yardımını almak için. Çünkü bunu yakınım olan kimseyle paylaşmadım paylaşamam da. Arkadaslarım zaten benim kafamda oldugu için acıkcası biraz da akıl almaya ihtiyacım vardı. Bu yorumun için tesekkür ederim. Cok kötü günler gecirdim bu benim basıma gelemezdi deyip intiharı bile düşündüm. Cünkü destek alıcak kimsem yoktu. Burdan diger bayanlara da sunu söyliyim yaptıgınız kötü yorumlar sadece kötü olmama yardımcı oluyo size etik gelmiyosa yorumunuzu kendinize saklayın. Size de tekrar tesekkür ederim

geçmiş olsun zor bir süreçtesin Allah yardımcın olsun dini açıdan eğer gerçekten pişmansan Allah affedicidir ayrıca aile yapısı çok önemli bazı insanlara göre gerçekten kötü bir durum ama herkes yaşadığını bilir senin yaşadığını senden başka hiç kimse bilemez inşallah o kişiyle evlenirsin tekrar çocuklarınız olur çocuk sahibi olmak gerçekten çok zor bana soracak olursan evlenene kadar biraz cinsellikten uzak durman tabiki sennin bileceğin bişey çok daha az yıpranırsın bol dua et

Sağlıklı olduğunuz taktirde her zaman cocuğunuz olur kürtaj buna engel teşkil eden bir durum değildir.

Güzel dileklerin için teşekkür ederim

Hayatta herşey biz insanlar için gün gelir en yapmam dediğimiz şeyi yaparken buluruz kendimizi.
Bu nedenle kimseyi kınayamam benim başıma gelmez ben yapmam diyemem.
Bazı durumlarda her ne kadar tavrım belli ise de öyle keskin sınırlar çizemem kendime.
Hayat çünkü bilirim bizim dışımızda işler bazen engel olamayız, sonuçlarını düşünemeyiz.
Benim size önerim bu durumu kendi içinizde atlatmaya çalışmanız ne kadar dillendirirseniz duymayı istemediğiniz sözleri işitebilirsiniz bu da sizi içinden çıkılmaz bir noktaya getirebilir.

Çok haklısınız. Üyeliğimi nasıl iptal edebilirim bilginiz var mı

Cok gecmis olsun arkadasim... Bakimlarin ve tedavin duzgun yapildiysa, kontrolunde de sorun cikmadiysa tekrar gebelik elde etmede sorun yasayacagini sanmiyorum, eski yontemlerde evet boyle bir risk varmis.

Bundan sonrasi icin daha dikkatli olman gerek, bir daha yasamamak icin. Tekrar birlikteligin olacaksa sen de korunmalisin.

20 yaşındasın ve 5 senelik bir ilişkin var ve cinselliği yaşamaya kimbilir kaç yaşında başladın. Seni kınamak yargılamak değil amacım asla ama hepimizin sevgilisi olmuştur lisede veya üniversitede ama bu denli küçük yaşta ve bebek aldıracak kadar abartılı olmamalıydı. Bekaret konusuna girmiycem ben bu konuda biraz muhafazakardım ama herkezin kendi düşüncesine saygı duyarım.
Genç geleceği parlak bir kızın kendini bu denli küçültmüş olmasına çok üzüldüm hatta kızdım.
Kız kardeşim ve belkide doğacak kızım için endişeliyim sadece.
Tekrar söylüyorum seni kınamam yargılamam ama lütfen otur bir düşün inşallah erkek arkadaşınla evlenirsinizde vicdan azaplarından kurtulabilirsin... İnşallah seninle evlenir...
ALLAH AFFETSİN

Evlilik dışı cinselliğe karşı değilim. Sorumluluğunu alabildiğinde iki tarafta.
Fakat sırf bir bebeğin canına kıyılmasın diye bu durumlarda karşıyım işte.
Hamile kalma riskini göze alamadığım için de böyle bir şeyi yaşama taraftarı değilim.
ALLAH affetsin. Daha fazla yorum yapmak istemiyorum ...

Allah'ım ya, herkes bir din alimi herkes bir ahlak bekçisi kesilmiş. Kadının kadını aşağılayıp, yerden yere vurduğu kadar erkekler kadınlara yapmıyor.

Bence yaptığın ahlaksız değil, kurallarını kendin koyuyorsun bu hayatta sonuçta

merhaba canım,öncelikle geçmiş olsun yaşın daha çok genç hastalıktan falan kokmana gerek yok bu ilerde senin çocuk sahibi olmamana sebep değildir. evli insanlar da ilk bebekten sonra ki lahusalık döneminde hamile kalıp aldırabiliyor daha sonra ki yıllarda düşünüyorlar. hayatta her şey insanlar içindir bunu unutma yolun çok başındasın daha sana bunlar hayat tecrübesi olsun. cinsel hayatın sen dışında kimseyi ilgilendirmez ahlak bekçisi değiliz hiç birimiz. dini yönden bakmakta bize düşmez ztn kimse kimsenin inancını bilemez. kızan insanlarında bu kdr çocuk sahibi olmak isteyipte olamayan insanlar varken senin böyle bir yazını görüpte verilen tepkidir diye düşünüyorum bu kdr kindarlığa gerek yok. bende evliyim 33 yaşındayım ve çocuk sahibi olmaya çalışıyorum ama demekki daha zamanı değilmiş seninde bunu yaşaman gerekmiş.

bende ikinci hamileliğimde düşük yapıp kürtaç olmuştum..1 yıl hamile kalamadım..tedavide oldum..birtane çocuğum olmasına rahmen..düşünmeden yapıp sonrada bir canın hayatına son vermek..üzücü..her seferinde rahim içi kazınıyor..bu gidişle evlenin bir an önce.. ne kadar daha kürtaşa başvuracaksın..madem başedemiyorsun....en azından bebekler ölmez..kadınlar kulubündede okadar kadınlarımız var ki bir bebek sahibi olabilmek için nelere katlanıyorlar..buradaki yazı onlara haksızlık olarak görüyorum..

Son düzenleme:
arkadaşımız açıkca yaptığı bir hatayı anlatıp buradan bilgi almaya çalışıyor lütfen biraz kırıcı olmayalım doğruyu bulma yolunda olmasa zaten buraya yazmaz ........

Bazen hayatta bazı duyguları yaşarken,bunları ifade etmek için kelimeler yeterli olmaz. Daha ötesine ihtiyaç vardır. Cinsellik de bunlardan bi tanesidir. Yaşadığın aşkı arzuyu isteği kelimelere dökmek yeterli olmaz ve cinselliği yaşarsın. Aşkını böyle ifade edersin. Sevgini isteğini böyle ifade edersin. Güzel bi duygudur bu yüzden cinsellik..Modern çağda yaşıyoruz. Bazı düşünceleri aşmamız lazım....Burada arkadaşımız kendinden büyüklerden yardım almaya kalkmış acaba ileride hamile kalabilir miyim diye içi içini yemiş,vicdan savaşı vermiş.Ancak herkes gereken özveriyi gösterememiş. Erkek arkadaşıyla güzel bi paylaşım yaşarken birbirlerine olan duyguları en yoğun halde yaşarken, hamile kaldı diye, hazır olmadığı bi evliliğe hazır olmadığı bi çocuğu mu dünyaya getirseydi. Daha henüz 20 yaşında. yaşın kaç başın kaç kızım senin,inşallah o erkek seninle evlenir demiş bazılarınız.O erkekle diyelim ayrıldı başkası almayacak mı şimdi onu.Bi çok erkek bekarete değil yüreğinin temizliğine bakıyor artık biliyor musunuz..Hem üniversite okuyan kariyer sahibi olabilecek arkadaş kendisi.Kendi ayakları üzerinde durduğu sürece kimse yıldıramaz onu.Ayrıca 15 yaşında evlenen de var bu memlekette.İşin içine nikah girince herşey yapılabilir herşey mübah öyle mi?.O zaman hiçbirsey günah olmuyor öyle miii..Namus gönüldedirrr bacakarasında değildirr.. Bu arkadaşımız Okulundan mezun olacak işe girecek parlak bi gelecek onu bekliyor.Sırf hamile kaldı diye bu geleceği riske mi etseydi.Riski geçtim insan biseye hazır değilse o şeye gereken özeni gösteremez.O çocuğu gerektiği özveriyle yetiştiremeyecekti.Unutmayalım bayanlar cinsellik sadece çocuk yapmak için değildir.Güzel duygular yaşamak aşkı arzuyu isteği tutkuyu sevgiyi göstermek için de yaşanır cinsellik.İşin içine dini allahı karıştırmayalım.Allah allah diyip de bi sürü dolap döndüren insanları da biliyoruz.Allah sevgisi bi bebek aldırdın diye yok olmaz.Hazır olunmayan bi bebeği dünyaya getirmek bence daha büyük günah.Empati kuralım biraz.Ben de 24 yaşındayım ve benim de başıma gelebilir böyle bişey diye düşünerek yola çıktım ben.Canını hiç sıkma arkadaşım. Doğru zamanda doğru şekilde elbet bebeğin olurr. Kimsenin kötü sözlerine kulak asma.Hayat senin hayatın. Gönlün temiz olsun. İçi fesat olup namus bekçilerinden değilsin en azından.

şu an ben de ayrılmak üzere olduğum sevgilimden hamile kaldığım şüphesi içindeyim psikolojim berbat cesaretim ne bu yazıları okumaya, ne de gidip hamilelk testi almaya yetiyor. Kadın olmak çok çaresiz olmak demektir belki de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…