- 24 Kasım 2013
- 70.441
- 53.835
- 698
- Konu Sahibi Kozmikcicek
-
öyle deme büyük konuşma lütfen yaşı küçük cahil diyelim oda istemezdi bence hamile kalıp sorun yaşamayı ilişki yaşamak onun kararı bişey diyemem bana ters olsada neyse ben bu konularda konuşmak istemiyorum büyük konuşmak istemem sanada basip olur inşallah bende çok istiyorum tatlı bi bebiş ama daha evli bile değilim
Acikcasi yazilari okudugumda hem uzuldum hem.edise ettim.hem kirildim hemde dogru dedim.. ben sunu soylemek isterim nacizhane.. hayatta en buyuk gunahlardan biri kul hakkidir.. dini vecibelerimizi hepimiz cok iyi biliyoruz belli fakat bir insan hakkinda giybet ettiginiz de o kisiden helallik almazsaniz ALLAH in bunun cezasini kesecegini biliyorsunuzdur.. hepimizin gunahlari var.. kac gece belki komsumuz ac yatarken 10 cesit yemek yedik.. kimbilir bilmeden kac kisinin gunahina girdik.. kimbilir kac kere kac bayrami birileri ile kus girdik.. belko diceksiniz ki bu bir can la ayni sey degil hayir gunah gunahdir.. ve bence asla kinamayin !! Su yer yuzunde kimi kinarsaniz sizden olmasa evladinizdan evladiniz olmasa evladindan cikiyor.. bende bir kiz annesiyim.. ve tabiki tasvip edilecek bir durum degil ama arkadaslar bakirelik diye biseymi kalmis.. suanda hastanede yonetimde calisiyorum oncesinde uni. Yurdunda yaptim ve neler gordum anlatsam inanmazsiniz belkide.. tabiki en guzelinbir erkege ait olmak ve onunla olmak ilk evladina kiymamak ama olduysa vay allah bilir vay hafifletme vay yaziklar olsun demekte yanlis... bugun hz. Mevlana ne olursan ol grl allah bagislayandir diyorsa bu kardesimize moral vermemiz gerekir.. tv izledigimiz sarkisina eslik edip hatta gobek attigimiz bir suru unlu nikahsiz yasiyor ve surekli canlara kiyiyor.. bu bir tasvip degil sakin yanlis anlamayin ama daha ilimli olunmali ben arkadasin kardesimizin 5 ay sonra hala o vicdan muhasebesinde biseyleri atlamatigi icin buraya yazdigini dusunuyorum.. kardesim bir daha bebegin olur evet ama dikkat et kurtaj cogaldikca bebeginin olmasinda zorlana bilirsin... ve kendini uzme ALLAH in kime kucak acip kime sirt cevirecegini biz kullar tayin edemez ... umarim bir an once evlilikle sonuclanir birlikteliginiz ve guzel evladlariniz olur..
Herkes kendi inancından da, kendi imanından da, kendi günahlarından da, kendi sevaplarından da kendi sorumludur. Kimsenin kimseyi yargılamaya, küçük görmeye hakkı yok. Senden ricam lütfen 'nasıl kıydın o masum yavruya, hiç mi vicdanın sızlamadı' diyenleri çok ciddiye alma. Emin ol bu forumda karşına 'biz hamile kalmak için adaklar adıyoruz, sen Allah'ın sana hediyesini aldırıyorsun' diyenler de çıkacaktır. Oysa ki birinin hamile kalamıyor oluşu, başka birinin istemediği bir bebeği dünyaya getirmesini zorunlu kılmıyor. Bu tip yorumları okur ve ciddiye alırsan psikolojin iyice bozulur. Herkes istemeden hamile kalabilir ve kimse istemediği bir çocuğu dünyaya getirmek zorunda değil. Ayrıca çok inançlı hanımlarımız birini kınarken birgün aynı şeyin kendi başına da gelebileceğini mutlaka düşünmeli. Ben de zamanında çok insanı birçok nedenle kınadım ve Allah'ın öyle bir adalet sistemi var ki, neyi kınadıysam başıma mutlaka geldi. Bundan sonra korunurken gerekirse iki yöntem birden kullan. Ciddi anlamda korunmak gerekiyor bu tip durumlar için ama benim bir yakınım prezervatifle korunduğu halde hatalı üretim prezervatif nedeniyle hamile kaldı. Bakamayacağın üstelik evlilik dışı bir çocuğu aldırmakla en iyisini yapmışsın bir kere. En azından bu seni rahatlatmalı. Eğer hazır olmadığın halde doğursaydın hem onun hem kendi hayatını mahvederdin. Sırf hamile kaldın diye evlenseydin de zaten bir süre sonra onun sorunlarını yaşamaya başlardınız. Eğer iyi bir operatör gerçekleştirdiyse kürtaj işlemini ve ilaçlarını düzenli olarak kullanıp gereken kontrollerine düzenli olarak gittiysen evlendiğin zaman çocuk sahibi olmanda herhangi bir zorluk çıkmayacaktır emin ol. Kendini de üzüp psikolojini bozma. Allah daha büyük dertler vermesin.
Merhaba, ben 20 yaşında üniversite öğrencisiyim ve erkek arkadaşımla bir senedir cinsel ilişki içerisindeyiz. Fakat kazala hamile kaldım ve kürtaj oldum. Psikolojik açıdan kendimi çok kötü hissediyorum ve kadın hastalıklarından çok korkuyorum çok hassas bi kişiliğim var. Bundan sonra ne yapmalıyım yardım edebilir msiniz ?
geçmiş olsun zor bir süreçtesin Allah yardımcın olsun dini açıdan eğer gerçekten pişmansan Allah affedicidir ayrıca aile yapısı çok önemli bazı insanlara göre gerçekten kötü bir durum ama herkes yaşadığını bilir senin yaşadığını senden başka hiç kimse bilemez inşallah o kişiyle evlenirsin tekrar çocuklarınız olur çocuk sahibi olmak gerçekten çok zor bana soracak olursan evlenene kadar biraz cinsellikten uzak durman tabiki sennin bileceğin bişey çok daha az yıpranırsın bol dua et
Hayatta herşey biz insanlar için gün gelir en yapmam dediğimiz şeyi yaparken buluruz kendimizi.
Bu nedenle kimseyi kınayamam benim başıma gelmez ben yapmam diyemem.
Bazı durumlarda her ne kadar tavrım belli ise de öyle keskin sınırlar çizemem kendime.
Hayat çünkü bilirim bizim dışımızda işler bazen engel olamayız, sonuçlarını düşünemeyiz.
Benim size önerim bu durumu kendi içinizde atlatmaya çalışmanız ne kadar dillendirirseniz duymayı istemediğiniz sözleri işitebilirsiniz bu da sizi içinden çıkılmaz bir noktaya getirebilir.
Çok haklısınız. Üyeliğimi nasıl iptal edebilirim bilginiz var mı
Merhaba, ben 20 yaşında üniversite öğrencisiyim ve erkek arkadaşımla bir senedir cinsel ilişki içerisindeyiz. Fakat kazala hamile kaldım ve kürtaj oldum. Psikolojik açıdan kendimi çok kötü hissediyorum ve kadın hastalıklarından çok korkuyorum çok hassas bi kişiliğim var. Bundan sonra ne yapmalıyım yardım edebilir msiniz ?
Ahlak kişiden kişiye değişir.
geçmiş olsun. kürtaj ;evli olsun ya da olmasın tüm kadınların psikolojisini bozan bir durumdur. bu tür bir durumla karşı karşıya kalmamak için korunman gerekiyor. sorumluluğunu taşıyamayacağın bir duruma kendini sokma. karşındaki insanda senin sorumluluğunu taşıyamayacaksa seni böyle bir duruma sokmamalı ,bu gibi durumlar kaza değildir tamamen düşüncesizliktir. kendine dikkat etmezsen başkası seni hiç önemsemez.
kürtaj sonrası doktorunun sana antibiyotik vermesi lazım enfeksiyon için. 10-15 gün sonra tekrar doktora git ve parça kalmış mı kontrol ettir sonradan başın ağrımasın. gerekiyorsa psikolojik destek terapisi alabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?