Evlilik, doğu kültürü ve genellemeler?

deretepe

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
787
544
73
Selam kızlar,
Karşıma biri çıktı önce insan olarak sevdim kendisini sonra daha yakın görmeye başladım. Aramızda bir etkileşim de var onun benden hoşlandığını da hissettim. Bir fotografçılık kursunda tanıştık ama çok da samimi değiliz şu aşamada ben ilk etaplarda mesafeli biriyimdir zira. Beğendiğim özelliklere sahip sakin ağırbaşlı nazik nerede ne konuşacağını bilen sıcakkanlı güler yüzlü bir insan kendisi. Zaten sanatsal fotograflar çeken bir adamın ince ruhlu vs olduğunu anlatmama gerek yok sanırım.
Sorun ne derseniz bana göre pek sorun olmasa da kendisi ağrılı bense karadenizliyim. Ben geleneksel bir aile yapısına sahip değilim kişinin memleketinin neresi olduğu benim için çok da bir anlam ifade etmiyor. Kendisi de oldukça modern bir insana benziyor o da benim gibi istanbul da büyümüş biri. Eğitimli, maddi durumu iyi olan biri. Ama yine de etraftan duyduğum şeylerden dolayı şüpheye düştüm acaba geleneksel ataerkil bir yanı var mıdır belli etmese de? Kadını küçümser mi ? çocuk konusunda cinsiyet ayrımı yapar mı ? beni kısıtlar mı baskı kurar mı ? ya da ailesi bunları yapmaya çalışırsa müsade eder mi gibi sorular geçti kafamdan. en doğru yolu kişinin kendisini tanımak ama şu an ağır ilerliyoruz bir fikir almak istedim kk dan.
Özetle sormak istediğim, genelleme yapmak doğru mudur ? bu konuda sorun yaşamamız muhtemel midir? kafam biraz karışık

kisiyle durum ciddilesirse acik acik konusmak en iyisi
ne desek bos
ne insanlar var
10 sene sonra aciga cikiyor butun pislikleri sakliyorlar
böyle bir tecrübeniz var sanki, paylaşır mısınız sakıncası yoksa ? göründüğü gibi olmayabilir mi diyorsunuz yani :/ açık açık konuşmak çözüm olacaksa konuşurum ama kendini gizleyen o zaman da gizler.

Genelleme yapmak pek doğru değil.
Çünkü ben dogma büyüme doguluyum,buna rağmen bizim ailede hic bir zaman kız erkek evladi yapılmadı aksine kız çocuklarını daha bi severler :)
Kadına değer vermeme durumu gibi birşey zaten söz konusu bile olamaz. Cevremizde tam tersi olanlar yok mu var elbette fazlasiyla var. Ama ben bunun eğitimle dünya görüşüyle alakali olduğunu düşünüyorum. Genellemeden görüşüp konuştukça nasıl biri olduğunu anlarsınız bence

genelleme yapmak dogru degildir tabiki.benim tanidigim arkadaslarim komsularim dogulu ve kadina geline kizlarina deger veriyorlar.hatta cogu bekar genc kiz evlenene kadar calisir evlenince evin hanimi olur cocugunu buyutur gezer tozar.onemli olan nereli oldugundan cok kalbi vicdani insanligi karakteri ve tabiki aile yapisi..

Ahanda benim konum:) ben ağriliları coook iyi tanıyorum içlerinde yaşadım yillarca tabi ki kişiler farklıdır amma bilirim

Anaaamm neler demişsin öyle kızzBen de doğuluyum bu senin söylediklerini yapan da var ama tam tersi olan da var. Genelleme yapma her insan ayrıdır. Kaldı ki herkesin aile yapısı farklıdır canım. Bütün doğulular o yazdığın şeyleri yapmıyor ki. Bizim aile de mesela kız erkek çocuğu arasında ayrım yapılmaz.Kadın küçümseme olayı hayal zaten kadınlar hakkından geliyor erkeklerinDedemden çok babaannemin sözü geçer, babamdan çok annemin dediği olurKısıtlamak da o kişinin açık görüşlülüğü ile ilintilidir diye düşünüyorum ben şahsen. Umarım anlaşırsınız

Canım bende karadenizliyim ve eşim kürt kökenli ve 12 yıldır evliyiz çok şükür öyle gerici ayrımcı ve baskıcı bir insan değil o kızları çok sever bende erkek çocukları yani nereli olduğu pekte önemli değil allah birlik beraberlik versin

Ne kadar gözünüzde büyütmüşsünüz, yada size bunları söyleyen insanlar ne kadar gözlerinde büyütmüş.Bakın ben Kars doğumluyum. Iğdır,Ağrı,Kars,Ardahan,Van hepsini görmüş oralarda yaşamış bir insanım. Ben daha kız çocuğunu az erkek çocuğunu çok seven bir doğulu aile GÖRMEDİM. Bu ayrım neden var sanılıyor şöyle izah ediyim, babanın malından kızına verilmez çünkü kız evlendiğinde onun geçiminden gelirinden eşi sorumlu derler bu yüzden yani. Falan filan bu tarz örnekler. Bunlar hep dizilerde filmlerde abartılan şeyler. Ayrıca benim babam beni erkek kardeşimden daha çok sever çok daha özel davranır kızıcaksa 3 kere düşünür 5 kere düşünür. Ataerkil bir yanı konusunda bu mutlaka vardır ama karadenizlilerde de olur o diye biliyorum.Ama bu hiç bir zaman ''sen kadınsın bilmezsin sen konuşma yorum yapma'' tarzı değil.Ay öyle olsa doğulu olan kadınlar ölsün yani yaşanırmı öyle ya.Bunlar çok uç düşünceler.Öyle hayatlar yaşamıyoruz biz doğulu adamların kızları sevgilileri eşleri olarak.

Kimseyi ırka göre ya da dine göre ayrıma tabi tutamayız. Kimileri şimdi diyecek ki: ''kültür farkı'' falan filan. Her insanın kültürü farklıdır zaten. Aynı ülkede hatta aynı yörede yaşayan insanlar bile birbirine yabancı bu anlamda. Hatta belki fazla felsefik olacak ama her birinin duygu dünyası diğerinden bambaşka o zaman herkes herkese yabancı diye kimse kimseyle evlenmesin.

Şöyle bir dünyada insanların birbirine daha sıkı bağlanmaları gerekirken düşündüğümüz hatta ideolojik saplantı haline getirdiğimiz konulara bakın ve bence bakın ve utanalım birlikte insanoğlu olarak. Ne biçim bir dünya yarattık diye!

Türk ile yurtdışın da doğmuş bir türkün bile evliliklerinde sorun oluyorsa kültür ve bölge farklılığı uzun süreli ilişkilerde önemli diye düşünüyorum. Gelenek, görenek, örf, adeti, yaşam biçimini, yaşayış tarzını, duygu ve düşüncelerini, çocuk yetiştirme, aile olma ve hayatı paylaşma da ortak yönlerimiz çoksa evlenin. Eğer bunlar yoksa aynı kültür de olsa hayatı kendine, eşine, çocuklara zehretmektir.

O zaman yaşamı mutlu ve anlamlı kılan birçok ortak özelliklerin olması gerektiği sonucu çıkıyor. Bence buradaki temel konu; evliliğin kiminle yapıldığı değil, temellerinin sağlam olup olmadığıdır. Şayet, "sağlam bir evliliğin temelleri ne olmalıdır, nasıl sağlanmalı ve sürdürülmelidir?" diye bir soru sorulursa, sorunuz cevaplanır. Bu açıdan bakılacak olursa; aynı kültürel değerlerle yetişmiş kişilerin evliliği daha kolay ve sağlam olabilir diye düşünmekle birlikte, uzun vadede, farklı kültürlere sahip kişilerin ortak noktalarından sağlam evlilikler ortaya çıkacaktır. Bir doğulu olarak bakış açım böyle.

inşallah anlaşırım ben de çok istiyorum olumlu olmasını

dogulu batili fark etmez oncelikle
insanin icinde bir sey varsa saklamak isterse sakliyor
en basindan size sinyallerini veriyor ama flort doneminde heyecandi askti falandi derken anlamak istemiyor insanlar
tanidigim bir cok insanin basina geldi
kendi ailemdede var
siz dikkatli olun davranislarina bakin
is ciddilesmeden konusmayin ama
ciddilesirsede doguyu falan karistirmadan beklentilerinizi isteklerinizi soylersiniz
ki sonraki bir olumsuzlukta elinizde bir sey olsun

Merhaba bende doğuluyum. Ağrının pek gelenek ve göreneklerini bilmem ama eğer doğunun erkekleri severek evlenirse hiç bir sorun yaşatmaz cinsiyet ayrımı giyimi falan filan kadınlarını korurlar ve kıskanırlar ciddiyeti ve dürüstlüğü severler. Çok fazla kanuşan ve şımarık kızlardan asla hoşlanmazlar. Ona ne kadar değer verirsen o sana iki katını verir. Tabi yine kişiden kişiye değişiyor İnşaallah hakkında hayırlısı olur aramızda karadenizli görmekten şeref duyarız :) bide 10suz kardeşimizinde dediği gibi kadınlar her zaman ön plandadır son sözü onlar söyler

Son düzenleme:

kurt kokenliyse kurt yani neden kurt demiyorsunuzki
kurt deyince ulke bolunmuyor yani

lütfen bilgi verin :)

Tabi ki herkes bir değil ama tanıdığım ailelerde şunu gördüm: kadınlar çok baskındır yani senin kv nin sôzü kp den bile üstün olabilir.oğulları ailecidir (ki en zoru da o ) sanki bi onda ana var bir abla bir kardeş var öyle överler överler için siser hepsi mükemmeldir hepsi dôrt dörtlüktür sen aşağı kalirsin daha
doğrusu değilsin de öyle hissettirilir.sakin sessiz bir insansan anlasirsin ama dersen ben bilirim ben böyle yapicam işin zor Çevreden gördüğüm aile yapıları böyle kimse üstüne alınmasın genel konusmadim onları anlattım )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…