- 21 Nisan 2011
- 6.178
- 7.098
- 398
doguluyum esımde dogulu bızde kız cocuklarını daha cok severler
o endıselerının hıc bırısını yasamadım
korkularını bı amerıkayla bıle yasayabılırsın tamamen sans meselesı oyuzden hıc genelleme :)
hayırlısı olsun
sanatsal kızmına takıldım. sanat ile ugraşan cok ince resimler yapan, ceken birisi gayet güzel kaba ruhlu olabilir. capkın olabilir. evde canavar olabilir.Selam kızlar,
Karşıma biri çıktı önce insan olarak sevdim kendisini sonra daha yakın görmeye başladım. Aramızda bir etkileşim de var onun benden hoşlandığını da hissettim. Bir fotografçılık kursunda tanıştık ama çok da samimi değiliz şu aşamada ben ilk etaplarda mesafeli biriyimdir zira. Beğendiğim özelliklere sahip sakin ağırbaşlı nazik nerede ne konuşacağını bilen sıcakkanlı güler yüzlü bir insan kendisi. Zaten sanatsal fotograflar çeken bir adamın ince ruhlu vs olduğunu anlatmama gerek yok sanırım.
Sorun ne derseniz bana göre pek sorun olmasa da kendisi ağrılı bense karadenizliyim. Ben geleneksel bir aile yapısına sahip değilim kişinin memleketinin neresi olduğu benim için çok da bir anlam ifade etmiyor. Kendisi de oldukça modern bir insana benziyor o da benim gibi istanbul da büyümüş biri. Eğitimli, maddi durumu iyi olan biri. Ama yine de etraftan duyduğum şeylerden dolayı şüpheye düştüm acaba geleneksel ataerkil bir yanı var mıdır belli etmese de? Kadını küçümser mi ? çocuk konusunda cinsiyet ayrımı yapar mı ? beni kısıtlar mı baskı kurar mı ? ya da ailesi bunları yapmaya çalışırsa müsade eder mi gibi sorular geçti kafamdan. en doğru yolu kişinin kendisini tanımak ama şu an ağır ilerliyoruz bir fikir almak istedim kk dan.
Özetle sormak istediğim, genelleme yapmak doğru mudur ? bu konuda sorun yaşamamız muhtemel midir? kafam biraz karışık
Şöyle söyliyim. Ben manisalıyım eşim Diyarbakırlı. 3 aylik evliyiz. Şimdilik hiçbir sorunumuz yok. Ev işinde yardım eder. Yardim etmek degil bi sorumluluk gibi yapar. Yemek desen yine öyle. Kadını ezmez aksine benimle gurur duyar. Ama ailesi tam tersi. Hani kadınları ezmek degil de... Nasıl desem erkeklere fazla saygı var diyim. Babasının oldugu sofrada annesi yengeler yemek yemez falan mesela. Ama ben salaga yatıyorum niye gelmiyorsunuz falan diyorum tokuz diyorlar. Ben de oturup yiyom. Erkeklerde gereksiz bi ego var. Yani ben bunu gördüm diyim. Buna kendini hazırla. Asla kendine saygıyı yitirme. Sen kendine saygı duyarsan herkes duyar. Bunun tek yolu bu.Selam kızlar,
Karşıma biri çıktı önce insan olarak sevdim kendisini sonra daha yakın görmeye başladım. Aramızda bir etkileşim de var onun benden hoşlandığını da hissettim. Bir fotografçılık kursunda tanıştık ama çok da samimi değiliz şu aşamada ben ilk etaplarda mesafeli biriyimdir zira. Beğendiğim özelliklere sahip sakin ağırbaşlı nazik nerede ne konuşacağını bilen sıcakkanlı güler yüzlü bir insan kendisi. Zaten sanatsal fotograflar çeken bir adamın ince ruhlu vs olduğunu anlatmama gerek yok sanırım.
Sorun ne derseniz bana göre pek sorun olmasa da kendisi ağrılı bense karadenizliyim. Ben geleneksel bir aile yapısına sahip değilim kişinin memleketinin neresi olduğu benim için çok da bir anlam ifade etmiyor. Kendisi de oldukça modern bir insana benziyor o da benim gibi istanbul da büyümüş biri. Eğitimli, maddi durumu iyi olan biri. Ama yine de etraftan duyduğum şeylerden dolayı şüpheye düştüm acaba geleneksel ataerkil bir yanı var mıdır belli etmese de? Kadını küçümser mi ? çocuk konusunda cinsiyet ayrımı yapar mı ? beni kısıtlar mı baskı kurar mı ? ya da ailesi bunları yapmaya çalışırsa müsade eder mi gibi sorular geçti kafamdan. en doğru yolu kişinin kendisini tanımak ama şu an ağır ilerliyoruz bir fikir almak istedim kk dan.
Özetle sormak istediğim, genelleme yapmak doğru mudur ? bu konuda sorun yaşamamız muhtemel midir? kafam biraz karışık
Bende karadenizliyim şükür eşimde ne kadar geleneksek aile yapımız olmasada, böylesi daha iyi gibi geliyor bana nedensebizde şehirde yaşayan insanlarız ayrıca ama iş evliliğe aile içine girmeye gelince farklı oluyor nedense
Sevmelerine lafım yok seviyorlar ama ille de erkek diyen aileler hala yoğunlukta, hani 3 kızı var adamın tapıyo onlara ama 4.olsun erkek olsun diyorlar hala
Bi iş arkadaşım ille 3.dedi mesela karısı kanser atlatmıştı üstelik
Erkek cocuk batıda da sevılıyor bı ayrıcalık gıbı goruyorlar, bunu daha cok kadın yapıyor bence
sonucta oyle dusunen erkegı yetıstırende kadın
bı program var onu ızlıyorum , erkek cocuk sevdası sadece turkıyeye mahsus sanıyordumamerıkalı aıle dogum yapacak kadın esı de beklıyor kayıtlara erkek cocuk ıstıyordum ıyıkıde erkek oldu dıyor hatta dogunca gercekden bı erkek mı bakalım dıyor bakıyor programın ismi ''saniyede 4 bebek ''
eşim besnili ben hamıleyken doktor 2 kez erkek dedı esım hıc tepkı vermedı,ayrıntılı ultrasonda kesın kız dedıgınde cok mutlu oldu fakırlerı sevındırdı kurumlara bagıs yaptı kızım olcak dıye
Kesinlikle sizler öylesiniz bak bu konuda genelleme yapilabilirBen de karadenizliyim, bizlerde eserekli ve birden parlayan tipler oluruz mesela
Anlatılırken beni en çok yoran akraba köylü tanıdık faslı...misafir bitmiyor aman Allahım,arkadaşım illallah etmiş 5 kaynı 2 görümcesi var sadece onlar yetiyor diyo, uyum sağlayabilen için şenlikli olabilir ama ben yapamazdım
bak canım ben eşimle aynı memleketteniz ama ben şehir merkezinde yaşadım o ilçesinde o bile çok farkediyor aileleri çok gelenekselci ama benim ailem öyle değil.ama Allahtan eşim benim düşüncelerimi önemsiyor ve çoğuna katılıyor. ilişkilerde kültür çok önemli bence. canan tanın yüreğim seni çok sevdi kitabı bu konuyu güzel işliyor tavsiye ederimSelam kızlar,
Desifre olma riskini umursamadan sana kendi durumumdan basedecegim canim, zira benim kocam da agrili, ben ic anadoluluyum, Ankarada dogdum buyudum, esim iki universite bitirmis, sozlesmeli ogretmenlik yapmis, tam bir kitap kurdu, mitolojiye ilgi duydugu icin oldukca bilgili bu konuda , kulturel anlamda kendini gelistirmis birisiydi, ben de bu sebepten kendisinin bilinen dogu kulturunden uzak oldugu yanilgisina dustum, gerci benimki memleketinde buyumus, sizin durumunuz farkli, ben ne kadar uyum saglamaya calissam da kulturel degerlerimiz siyah ile beyaz kadar farkli, zaman zaman ben alttan alip idare ediyorum bazen o idare ediyor uyum sagliyor ama bu durum aileler icin gecerli degil, ailesi benim batida buyudugumu, yetistigim kulturu, degerlerimi vs hice sayip nikah gunu atilan imza ile tamamen doguda dogmus buyumus birisi gibi olmami istiyorlar, her konuda ayriyiz, kisiligimle uyusmayan beklentileri var, ben de kendime saygimi yitirebilecegim icin taviz vermiyorum, zitlasmiyorum ama cizgilerimi de gecirmiyorum, neredeyse her kavgamiz bu sebepten cikar, cok ama cok severim kocami ama bugunki aklim olsa kulturumden uzaga gitmezdim, bizim de istanbulda buyuyen bir arkadasimiz var agrili, cok kibar, modern birisidir acaba ondan mi bahsediyorsun diye icimden gecirmedim degil, ismi Ertan,Selam kızlar,
Teşekkürler duygularımın tercümanıTabi ki herkes bir değil ama tanıdığım ailelerde şunu gördüm: kadınlar çok baskındır yani senin kv nin sôzü kp den bile üstün olabilir.oğulları ailecidir (ki en zoru da o ) sanki bi onda ana var bir abla bir kardeş var öyle överler överler için siser hepsi mükemmeldir hepsi dôrt dörtlüktür sen aşağı kalirsin daha
doğrusu değilsin de öyle hissettirilir.sakin sessiz bir insansan anlasirsin ama dersen ben bilirim ben böyle yapicam işin zor Çevreden gördüğüm aile yapıları böyle kimse üstüne alınmasın genel konusmadim onları anlattım )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?