- 10 Kasım 2013
- 6.311
- 13.004
- 298
böyle bir tecrübeniz var sanki, paylaşır mısınız sakıncası yoksa ? göründüğü gibi olmayabilir mi diyorsunuz yani :/ açık açık konuşmak çözüm olacaksa konuşurum ama kendini gizleyen o zaman da gizler.
e haklısın, benim planım da bu yönde. hadi bakalım hayırlısıValla panpa burdan bilemeyiz görev sana düşüyor....yemliceksin biraz.
Kur muhabbet önce, biraz zaman geçsin tecavüz+mini etek, toplumda kadının yeri, ailede kadının yeriyle ilgili sorularını çaktırmadan sohbet arasında sor. Açıktan sorarsan ben çok demokratım yeaaaya gelir konu bir şey öğrenemezsin.
Ben bu meşhur "kültür farkı" olayindan da bi sey anlamadim. Bana da cok söylendi "kültür farki olur yapamazsiniz" bla bla..Kimseyi ırka göre ya da dine göre ayrıma tabi tutamayız. Kimileri şimdi diyecek ki: ''kültür farkı'' falan filan. Her insanın kültürü farklıdır zaten. Aynı ülkede hatta aynı yörede yaşayan insanlar bile birbirine yabancı bu anlamda. Hatta belki fazla felsefik olacak ama her birinin duygu dünyası diğerinden bambaşka o zaman herkes herkese yabancı diye kimse kimseyle evlenmesin.
Şöyle bir dünyada insanların birbirine daha sıkı bağlanmaları gerekirken düşündüğümüz hatta ideolojik saplantı haline getirdiğimiz konulara bakın ve bence bakın ve utanalım birlikte insanoğlu olarak. Ne biçim bir dünya yarattık diye!
Türk ile yurtdışın da doğmuş bir türkün bile evliliklerinde sorun oluyorsa kültür ve bölge farklılığı uzun süreli ilişkilerde önemli diye düşünüyorum. Gelenek, görenek, örf, adeti, yaşam biçimini, yaşayış tarzını, duygu ve düşüncelerini, çocuk yetiştirme, aile olma ve hayatı paylaşma da ortak yönlerimiz çoksa evlenin. Eğer bunlar yoksa aynı kültür de olsa hayatı kendine, eşine, çocuklara zehretmektir.
O zaman yaşamı mutlu ve anlamlı kılan birçok ortak özelliklerin olması gerektiği sonucu çıkıyor. Bence buradaki temel konu; evliliğin kiminle yapıldığı değil, temellerinin sağlam olup olmadığıdır. Şayet, "sağlam bir evliliğin temelleri ne olmalıdır, nasıl sağlanmalı ve sürdürülmelidir?" diye bir soru sorulursa, sorunuz cevaplanır. Bu açıdan bakılacak olursa; aynı kültürel değerlerle yetişmiş kişilerin evliliği daha kolay ve sağlam olabilir diye düşünmekle birlikte, uzun vadede, farklı kültürlere sahip kişilerin ortak noktalarından sağlam evlilikler ortaya çıkacaktır. Bir doğulu olarak bakış açım böyle.
Ben bu meşhur "kültür farkı" olayindan da bi sey anlamadim. Bana da cok söylendi "kültür farki olur yapamazsiniz" bla bla..
Ben bi fark goremedim. Gördüğüm tek fark cok hamur yemeleri. Yani mis gibi ciger kebabi dururken insan niye kete yer ki
Ayrica esimin kızkardeşine yaşadığı üzücü bazi olaylardan dolayi yakin bi arkadaşıyla 2-3 gunlugune tatile gitmesini tavsiye ettim. "Annem izin vermez" dedi
Sok oldum çünkü benim okuma-yazma bilmeyen anacım bana bunu yapmazdi. Aylik 7-8 kazancim olacak,30 yasinda koca kadin olacam 2 gunluk bir tura katilamiycam ha s.tir..
hala gerdek gecesınde kapının önünde beklıyen dogular tanıyorum ve hepsı ıstanbulda:)Selam kızlar,
Karşıma biri çıktı önce insan olarak sevdim kendisini sonra daha yakın görmeye başladım. Aramızda bir etkileşim de var onun benden hoşlandığını da hissettim. Bir fotografçılık kursunda tanıştık ama çok da samimi değiliz şu aşamada ben ilk etaplarda mesafeli biriyimdir zira. Beğendiğim özelliklere sahip sakin ağırbaşlı nazik nerede ne konuşacağını bilen sıcakkanlı güler yüzlü bir insan kendisi. Zaten sanatsal fotograflar çeken bir adamın ince ruhlu vs olduğunu anlatmama gerek yok sanırım.
Sorun ne derseniz bana göre pek sorun olmasa da kendisi ağrılı bense karadenizliyim. Ben geleneksel bir aile yapısına sahip değilim kişinin memleketinin neresi olduğu benim için çok da bir anlam ifade etmiyor. Kendisi de oldukça modern bir insana benziyor o da benim gibi istanbul da büyümüş biri. Eğitimli, maddi durumu iyi olan biri. Ama yine de etraftan duyduğum şeylerden dolayı şüpheye düştüm acaba geleneksel ataerkil bir yanı var mıdır belli etmese de? Kadını küçümser mi ? çocuk konusunda cinsiyet ayrımı yapar mı ? beni kısıtlar mı baskı kurar mı ? ya da ailesi bunları yapmaya çalışırsa müsade eder mi gibi sorular geçti kafamdan. en doğru yolu kişinin kendisini tanımak ama şu an ağır ilerliyoruz bir fikir almak istedim kk dan.
Özetle sormak istediğim, genelleme yapmak doğru mudur ? bu konuda sorun yaşamamız muhtemel midir? kafam biraz karışık
Selam kızlar,
Karşıma biri çıktı önce insan olarak sevdim kendisini sonra daha yakın görmeye başladım. Aramızda bir etkileşim de var onun benden hoşlandığını da hissettim. Bir fotografçılık kursunda tanıştık ama çok da samimi değiliz şu aşamada ben ilk etaplarda mesafeli biriyimdir zira. Beğendiğim özelliklere sahip sakin ağırbaşlı nazik nerede ne konuşacağını bilen sıcakkanlı güler yüzlü bir insan kendisi. Zaten sanatsal fotograflar çeken bir adamın ince ruhlu vs olduğunu anlatmama gerek yok sanırım.
Sorun ne derseniz bana göre pek sorun olmasa da kendisi ağrılı bense karadenizliyim. Ben geleneksel bir aile yapısına sahip değilim kişinin memleketinin neresi olduğu benim için çok da bir anlam ifade etmiyor. Kendisi de oldukça modern bir insana benziyor o da benim gibi istanbul da büyümüş biri. Eğitimli, maddi durumu iyi olan biri. Ama yine de etraftan duyduğum şeylerden dolayı şüpheye düştüm acaba geleneksel ataerkil bir yanı var mıdır belli etmese de? Kadını küçümser mi ? çocuk konusunda cinsiyet ayrımı yapar mı ? beni kısıtlar mı baskı kurar mı ? ya da ailesi bunları yapmaya çalışırsa müsade eder mi gibi sorular geçti kafamdan. en doğru yolu kişinin kendisini tanımak ama şu an ağır ilerliyoruz bir fikir almak istedim kk dan.
Özetle sormak istediğim, genelleme yapmak doğru mudur ? bu konuda sorun yaşamamız muhtemel midir? kafam biraz karışık
hala gerdek gecesınde kapının önünde beklıyen dogular tanıyorum ve hepsı ıstanbulda:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?