Evlilik,egoistlik ve taş fırın erkeği ilişkisi

nermine

susmayı çare bilen
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2008
11
0
86
Muğla
eşimle bir çok tartışma, güvensizlik, ailesel problemler yaşıyoruz her anlamda ama artık son zamanlarda kendi haline bıraktım ne düşünüyorsa nasıl istiyorsa yapmaya çalışıyorum artık yapacak başka da bişey kalmadı çünkü;
benim haklı olduğumu ne kadar çok kabul etsede kendi gururu ve egolarından taviz vermemek için düzeltme çabasına girmiyor, hatta çözümsüz hale getirmek onun için çözüm oluyor.
ben ne kadar onun sözlerine ve düşüncelerine yorum ve cevap vermedikçe o daha çok benim üzerime geliyor bu sefer benimle ilgili konulara giriyor illa ki çözümsüzlük olması gerek çünkü onun için
mesela; ben işe nasıl gidip geliyorum ne yapıyorum akşama kadar kiminle görüşüyorum işyerimde ki çalışma şartlarım herşeyi bir bir anlatmamı istemesi birşeyi birkaç zaman sonra öğrendiğinde de benim haberim yoktu da bana söylemedin kendi kafama göre hareket etmişimde..... vs.
eve gelince de akşam bişey yapma yanımda otur, beraber vakit geçirelim hafta içi evde temizlik yapsam bu normalde pazar günü yapılıyordu neden bugün yaptığım veya gerekliliğine kadar herşeye bir açıklama istiyor.
başkalarıyla konuştuğum konulara, çevredeki durumlar hakkında ki düşüncelerime kadar herşeye ayrıntılar ayrıntılar ayrıntılar
ve bunların hepsine ama hepsine inanın ki sadece onun aklında soru işareti kalmasın diye bunlarla huzurumuz bozulmasın diye inanılmaz bir sabırla hep açıklama yapıyorum ki siz de bunu anlamışsınızdır.
şimdi benim merak ettiğim evlilik kadının eşine herşeyi detayları ile anlatması ve ona göre hareket etmesimi ki bu durumda kocanın egoistliğini pekiştirmek ve tam anlamıyla taş fırın erkeği olarak hayatına devam etmesini sağlamak mı oluyor?

yoksa ne oluyor?

birde sizlerin görüşlerini almak istiyorum

şimdiden görüş ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

içim şişti be abla. egoistlik değil bu, başka bişi. öyle olsa sizii de umursamaz. sanırım kendisine zerre kadar güveni yok kocanızın. sürekli sizden emin olmaya çalışıyor. hiç normal değil. sevgi tutsaklık değil özgürlük olmalı, tabi ben bekarım anlamam o da var :ecrin_bebek:

oo böyle zor ya.sıkılır insan bunalır.kaç yıllık evlisiniz ki? bende eşime sorarım merak ederim.o da sorar.nette nereye girdiğimi bile sorar.yalnız bunaltmadan.bizim ilişkimiz böyle kuruldu böyle devam ediyor.sıkıntı yok yani.hiç umursamamasından iyidir diycem.ama sanırım ciddi manada bir ego tatmini olasılığı var ortada.konuşmuyor musun hiç sıkılıyorum.hoşuma gidiyor sorman ama neden bu kadar detaycı oluyorsun falan vs.. sorun sizi sorularıyla fazla bunaltması mı? bunu konuşup çözebilirsiniz sanırım.. :1hug:

2 yıllık evliyiz canım soruyorum ve açıklama aynen şu
ailenin reisi ve kocan olduğum için sormaya hakkım yokmu soramazmıyım?
diyor

kocanız paronayak mıdır?

çevreyle ilgili çok problem mi yaşıyor?

yada sizin kime ne anlatacağınızı merak mı ediyor?

kayınvalidenizle aranız nasıl?

diyor

elbette soracaktır ama bu derece değil..

ben de bazen toptan temizliğe kalkışır uğraşırım 15 gün evi pislik götürür bakarsın hergün silerim ama eşim meraklı detaylı sormaz. yorma kendini fazla der geçer.
gittitiğim yeri sorar geldiğim de de nasıl geçti neler yaptın der. başka bir ayrıntı yok...

sizinki bu yüzden garip geldi.

onun sana yaptiginin aynisni ona yapsana.. erkekler baska turlu anlamiyorlar..

lmaz:lmaz:
diyor

hmm.bizimde 2 yıl olucak inş.tabiki sorsun.eşimde reis pozisyonunu seviyor hissdiyorum.hoşuna gidiyor.bazan onu mutlu etmek için bile soruyorum canım böyle yapabilir miyim diye.yalnız beni sıkıntıya sokacak bişey olmadığı için sorun olmuyor.belliki çok bunalmışsın.konuşmalısın.başka nasıl olur ki? :umursamaz: aynı şeyi sende ona yap.sık sık sor.aynı şekilde.o zaman seni anlar belki farkına varır.en azından azaltabilir belki.
bu çoğu evlilikte böyle sanırım.reis olma durumu kocan değil miyim benim dediğim olcak durumu.ama böyle çekilmez olur ya hayat.çok olamamış evleneli.zamanla düzelir belki.çözüm olmazsa dahada kötü< olabilir.inş olmaz..

ay vallahi ben yoruldum okurken, eşinin psikolojik bi rahatsızlığı olabilir mi takıntı gibi
bi doktora gitmeye ikna etsen
tabii hep böyleydi, tanıştığımızda da, nişanlıykende böyleydi diyosan, o zaman karakteri böyle

her çift konuşur gün içinde neler yaptığını ama bu kadar da ayrıntıya girmesi insanı bunaltır tabi ki...

bunaldım ayol okurken
temızlık yaparkenn bıle o kadar ayrıntı nıye
kendıne güvenı yok sanırım
her erkek ben reisim edalarında ama sızınkı bıraz tozu aşmış
sende ona aynısını dene
olmadı dr gıtmelı

bu detaycılığın, egosuyla değil kendine güvensizliğiyle alakası var bence......
ama sizde her sorusuna detaylı açıklamalar yapmak yerine bu yaptığının yanlış olduğunu söyleseydiniz yeri geldiğinde de tavrınızı koysaydınız mutlaka çözüme ulaşırdı...

tamam eşinizin bazı şeyleri sormaya öğrenmeye hakkı var..aynı oranda sizinde...
ama böyle bunaltarak boğarak kimse bi yere varamaz..en kısa zamanda eşinle konuşur ve bir çözüm yolu bulursun işallah.

Anaam korkulu rüya gibi düşünemiyorum eşim tepemde sürekli soru soruyor.
Bence eşinize ilgilenebileceği bi alan bulun evde meşguliyet yani misal benim eşim play stationu çok sever oynar.. Ona bakarkende benimle ilgilenmez bende istediğimi yaparım.Ona para biriktirip alabilirsiniz mesela.Veya arkadaşlarıyla vakit geçirmesi için birazda siz tetikleyin gerçi adam eve yorgun argın geliyordur ne bilim eşinizi en iyi siz tanırsınız.Maç mı sever kitap okumayı mı sever film seyretmeyimi ona göre bakın işte.Ayrıca eşiniz kendine hiç güvenmiyor belli onu arasıra pohpohlayın erkekler sever böyle şeyleri.Bi iki tane güzel kıyafet alın hediye aynada kendini güzel görsün..Bol bol övün ama tadında bırakın kör göz sonra badem olur siz bile şaşarsınız.

Siz anlatmadığınız için soruyor olabilirmi acaba?
Çünki ben herşey anlatırım eşime,akşam gelince bol bol sohbet ederiz,o anlatır ben anlatırım..
evde neler yaptım,nereye gittim,hangi temizliğiyaptım..tüm detayları anlatırım,bu yüzden heralde o hiç soru sormaz :))

Anlattıgınız karakterdeki insan inanın bana hiiicc yabancı gelmiyor bir arkadasımın sevgilside aynı böyle üzerine ne gydigine kadar sorardı yolda bisey oldumu hayır desen eminmisin? derdi.Mesela birkeresinde sen benim yegenim kadar birsey bilmiyorsun demis mutfak konusunda hep bi üstün olma cabası varmıs .. Kendi bildikleri dogru ve kabul etmek zorundasınız

Daha önce söylediginiz konuyu tekrar actınız diyelim hatırlamıyorsa o söylenmedi kesinliklee söylenmedi bu derece tuhaf bir insandı iste .. Bende cok merak ediyorum hastalık mı tadavisi var mı diye ?

Son düzenleme:
Kesinlikle güvensizliğe dayalı.
Sorun siz değilde onun genel olarak güvenle ilgili yaşamış olduğu bir durumu üstünden atamamış olmasıylada alakalı olabilir
Tetikte olma çabasıyla, bu detaycılığı diye düşünüyorum.
Ki çoğu bayanda var bu durum.Erkeklerin umursamaz tavrına alışık olduğumuz için garip geliyor.Bence zamana bırakın demekki hala bişiler doldurmuyor güvenini.

Esınızın kendıne guvenı yok sanırım.
Gecmıste yasadıgı bazı olayların etkısınde kalmıs olabılır.
Bır tur darbe yemıs olabılır.
Sızın de bır gun bu sekılde davranacagınıza ınanmıs olabılır.
Butun bunlar olabılır de, olmayabılır de.
Nedenı nedır elbette buradan tesbıt etmek mumkun degıl.
Fakat kesınlıkle kendıne guven duymadıgı ınancındayım ben.
Ev arkadasımın erkek arkadası da benzerı bır karakterdeydı.
Hatırlıyorum da bır gun otobus beklıyorduk eve gıtmek ıcın.
Arkadasıma ısrarla kac dk sonra evde olacagımız sormustu.
Kız bır kac kez 'bılmıyorum' dedı, o ısrar ettı.
En sonunda ben dalgasına, atıyorum su an '16 dk 45 sn' gıbı bır sure demıstım,
arkadasımda bunu erkek arkadasına ıletmıstı.
ınanın bu sozden hemen sonra telefonu kapattı ve tam verılen zaman dolunca aradı.
Eve vardınız mı dıye?
Kı mumkun degıldı o sure ıcınde eve varmamız,
Turunun son ornegıydı bence o.
Kız arkadasına ulasamayınca, gecenın 3'u, 5'i demez benı arardı.
Okul-ıs ve evın etrafındakı alıs-verıs merkezlerının adına varana kadar bılmek ısterdı.
Kısacası nefes aldırmıyordu ne arkadasıma ne de bana!
O guvenmedıgı ıcın bu sekılde davranıyordu.
Bunu kendıde bılıyordu.
Sızın sorununuz sanırım bunu esınızın dahı henuz fark etmemıs olmasından kaynaklanıyor.
Bence ortada buyuk bır guvensızlık var.
Bunu cozmedıgınız surece, bu tutsaklıga mahkum olacagınızı dusunuyorum.

ben evli değilim ma anladığım kadarıyla eşiniz bu soruları gününüz nasıl geçmiş öğrenmek yada sizin fikirlerinize değer verdiği için sormuyor... sorgusual tazından bir durum içerisindsiniz.. ve sabrınıza hayran kaldım..

Eleferanin dediklerine benzer bir olay benim de bir arkadasimin basina geldi.
Canim esinde kendine guvensizlik duygusu var. Buyuk ihtimalle eskiden basina kotu birsey gelmis ve sizin de ona benzer birsey yasatacaginizdan korkuyor. Onunla etraflica konussaniz nasil olur?
Sizden ona boyle bir kotulugun gelmeyecegine inandirmaniz gerekecek..Yoksa her dedigini yapmaniz inanin ki hic bir sekilde care degil, ne size ne de kocaniza.
Kendinizi yipratmayin..Zor ama, oturup sakin sakin sinirlenmeden neler hissettiginizi anlatmaniz en iyisi canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…