• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik erteleniyor mu.. hayaller iptal mi..

kredi kartımı sanırım o kadar yükseltmezler.
nişanlımın gelir düzeyi iyi. Fakat 6 ay ayağı kırıldı çalışamadı kredi borcunuz iki ay geciktirdiği için ödeyemedi

Anladım. Ama dünyanın sonu değil gerçekten. Yaşınız da 22. Bence ertelenebilir. Ailelerinizle yaşıyorsanız tüm maaşınızı kenara atsanız oldukça para birikir. Mayıs değil de Kasımda yapabilirsiniz misal. Birikiminize göre balayı miktarının biraz üstüne koyar yurt dışında yaparsınız balayınızı. Kredi kartı limitlerini araştırın. Öncen beyaz eşyaları alın misal daha sonra kredi kartında yer açıldıkça halısıydı mobilyasıydı alırsınız. Nişanlınızın gelir düzeyi iyiyse, kenara daha da fazla para koyabilir. Bir daha da önünüzü görmeden insanlar mayısta düğün var falan demeyin derim. Daha düğün salonu ile bile konuşulmadan gerek yok böyle şeylere.

Balayına şimdilik gitmeyin. Gerekirse düğün yapmayın, nikah kokteyl gibi bir şey yapın. Mobilya için de kampanyalar oluyor onlara bakın daha ucuz olanlara. Örneğin, salon ve yatak odası alın şimdilik, oturma odasını fln sonradan alırsınız. Masrafları aza indirgeyerek yapabilirsiniz bence

Daha önce arkadaşlar yazmışlar sen de hak vermişsin aynısını söyliycem
Masrafları butcenize göre yapın kredi çıkan miktar ne kadarsa o kadar yapmaya çalışın bence
mesela balayını erteleyin nerden baksan 3-5 bin otel parası Kabul etmeyebilirsin ama gelinlik daha uygun yada kiralama bakabilrisin eşyalarının tamamı olmasa da olur borç ödedikçe alırsınız

Anladım. Ama dünyanın sonu değil gerçekten. Yaşınız da 22. Bence ertelenebilir. Ailelerinizle yaşıyorsanız tüm maaşınızı kenara atsanız oldukça para birikir. Mayıs değil de Kasımda yapabilirsiniz misal. Birikiminize göre balayı miktarının biraz üstüne koyar yurt dışında yaparsınız balayınızı. Kredi kartı limitlerini araştırın. Öncen beyaz eşyaları alın misal daha sonra kredi kartında yer açıldıkça halısıydı mobilyasıydı alırsınız. Nişanlınızın gelir düzeyi iyiyse, kenara daha da fazla para koyabilir. Bir daha da önünüzü görmeden insanlar mayısta düğün var falan demeyin derim. Daha düğün salonu ile bile konuşulmadan gerek yok böyle şeylere.
düğün yerimiz hazır o bin tl ayarladık problem değil.
Sadece biz çok hayal kurduk
krediyi olumsuz etkileyecek hiçbir şey olmadığı için kesin gözüyle baktık..

ben anlamadım ya bundan bir şey??
şimdi benim bankaya 20 bin üstü kredim var. gittim yapılandırıp üzerine çektim gık demeden verdiler. yani aldığımda devlet bankasıydı. son dönemdeki harcamaları o nasıl görüyor?? pek anlamlandıramadım. eşimde 2 tane çok yüklü kredi var. şimdi gitse gene verirler eminim. bilemedim ki.

Düğün değil nikah yaptım
Arkadaşımın gelinliğini giydim ( hiç bir şeyde olmadı valla 15 yıllık evliyim tek bir olumsuz duygu gelmedi aklıma bugün olsun gene giyerim -:) )
Eşyalarım en en en hesaplısındandı
Davetiyem en hesaplısı
Nikah şekerim keza öyle
( evlendiğimizde bir kuruş borcumuz yoktu ama mesela bulaşık makinam ve fırınım da yoktu sonradan aldık )
Hani demek istediğim bu sebebten ölünmüyor
Belki arkamdan konuşulmuştur bilmiyorum ben duymadım
Benim tek düşündüğüm sevdiğim kişi ile evlenip aynı çatı altına girmekti
Ve çok tanık oldum borç ile evlenip o borç stresinden dolayı (sebeb bu diye anmasalarda) vara yoğa kavga çıkartıp geçinemeyen Huzuru kaçanları
Bakın belki çekememeniz bile bir hayırdır o krediyi
Tekrar plan yapın
Minimuma indirin listenizi
Allah yardımcınız olsun

ben anlamadım ya bundan bir şey??
şimdi benim bankaya 20 bin üstü kredim var. gittim yapılandırıp üzerine çektim gık demeden verdiler. yani aldığımda devlet bankasıydı. son dönemdeki harcamaları o nasıl görüyor?? pek anlamlandıramadım. eşimde 2 tane çok yüklü kredi var. şimdi gitse gene verirler eminim. bilemedim ki.
bende anlamadım
çabuk kapatıyorum diye mi vermiyorlar niye yani

Düğün değil nikah yaptım
Arkadaşımın gelinliğini giydim ( hiç bir şeyde olmadı valla 15 yıllık evliyim tek bir olumsuz duygu gelmedi aklıma bugün olsun gene giyerim -:) )
Eşyalarım en en en hesaplısındandı
Davetiyem en hesaplısı
Nikah şekerim keza öyle
( evlendiğimizde bir kuruş borcumuz yoktu ama mesela bulaşık makinam ve fırınım da yoktu sonradan aldık )
Hani demek istediğim bu sebebten ölünmüyor
Belki arkamdan konuşulmuştur bilmiyorum ben duymadım
Benim tek düşündüğüm sevdiğim kişi ile evlenip aynı çatı altına girmekti
Ve çok tanık oldum borç ile evlenip o borç stresinden dolayı (sebeb bu diye anmasalarda) vara yoğa kavga çıkartıp geçinemeyen Huzuru kaçanları
Bakın belki çekememeniz bile bir hayırdır o krediyi
Tekrar plan yapın
Minimuma indirin listenizi
Allah yardımcınız olsun
amin çok teşekkür ederiz
haklısınız şimdi telefonda konuştuk
biraz daha minimum düşüneceğiz.

Düğün yerinizin masrafı çok birşey değilmiş.Geriye kalanları kredi çekmeden de halledebilirsiniz bence.Kiracıysanız çok lüks eşyalar almanıza gerek yok.İçinde yemek odası yatak odası olan evlilik setleri var onlardan alın.Şimdi reklam olmasın adı M ile başlıyor firmanın ben kiracı olsaydım çok pahalı eşyalar almazdım.İnanın hiç gerek yok.Ancak beyaz eşyanız kaliteli olsun.Bunları senet yapıp ödeyebilirsiniz.Perdeyi diktirin fakat evin halısı avizesi düğünden sonra da halledilir,evin ayrıntı eşyalarında acele etmeyin.Gelinlik damatlık kına gecesi kıyafetinizi çok pahalı almazsanız ve de çok pahalı olmayan bir otele de balayına giderseniz her şey hallolur.Çekeceğiniz krediyle altını ve gelinlik damatlığı halledin derim.Gerisini taksitlendirin.

Düğün yerinizin masrafı çok birşey değilmiş.Geriye kalanları kredi çekmeden de halledebilirsiniz bence.Kiracıysanız çok lüks eşyalar almanıza gerek yok.İçinde yemek odası yatak odası olan evlilik setleri var onlardan alın.Şimdi reklam olmasın adı M ile başlıyor firmanın ben kiracı olsaydım çok pahalı eşyalar almazdım.İnanın hiç gerek yok.Ancak beyaz eşyanız kaliteli olsun.Bunları senet yapıp ödeyebilirsiniz.Perdeyi diktirin fakat evin halısı avizesi düğünden sonra da halledilir,evin ayrıntı eşyalarında acele etmeyin.Gelinlik damatlık kına gecesi kıyafetinizi çok pahalı almazsanız ve de çok pahalı olmayan bir otele de balayına giderseniz her şey hallolur.Çekeceğiniz krediyle altını ve gelinlik damatlığı halledin derim.Gerisini taksitlendirin.
bizde tam dediğiniz gibi düşündük
öyle yapacağız

Ayrıca mobilyanızı ve beyaz eşyalarınızı bu ara halledin derim malum kdv indirimi var dediğim evlilik seti olan firmalarda da indirim varmış.

Sakın ertelemeyin. Esya mal mülk nedir ki ?? Gidin parkede oturun sonra bi koltuk alırsınız sonra bitane daha. Ama birbirinizden de hayallerinizden de ne vazgeçin ne de erteleyin. Ayrıca maaşınız 2.buçuğa yakinmis e gayet iyi nisanlin da 2 bin alsa 4.5 gayet gayet iyi meblaglar. Bence şu an direk gidin alın ufakta olsa bişey mayısa kadar ödersiniz en kötü düğün takilarinizla halledersiniz

düğün yerimiz hazır o bin tl ayarladık problem değil.
Sadece biz çok hayal kurduk
krediyi olumsuz etkileyecek hiçbir şey olmadığı için kesin gözüyle baktık..

Ama hayalleriniz bitmedi ki. Onlar gene olacak. Sadece mayısta olmayacak. İkinizin de maaşı var, çalışıyorsunuz. Yaşınız çok genç. Şu an çok çok iyi durumdasınız aslında. İptal diye bir şey yok. Sadece erteleme.

Merhabalar herkese..
O kadar hayal kurmuştuk ki, kredi çekecektik evlenecektik eşyalarımızı balayımızı herşeyimizi ayarladık..
Herşey hayal ettiğimiz gibiydi. Evimizi bile tuttuk. Eşyalar beğenildi, kredi çekip gidip alacaktık.
Herkese düğün mayısta dedik.
Bugün bankaya gittim. Kredi borcum , kredi kartı borcum olmamasına rağmen istediğimiz miktarda kredi alamadık.
Sebebi de, son zamanlardaki yüksek tutarlı borçlarım. Bu borçlarım bir gün bile gecikmedi. Hatta erken kapattık , fakat banka niçin vermedi anlamadık.
Hayallerimiz hayal oldu kaldı, ne yapacağız bir çaremiz yok. Ertelenmesini hiç istemiyorduk. Çok zor durumdayız. Dokunsanız ağlayacağım resmen.
Tefeci bile düşündü nişanlım ama asla.
Yapabileceğimiz bişey var mı?
Öneriniz..
İnanın çok moralim bozuk..
Açıkçası başlığı okuyunca Allah korusun da ayrılık falan oldu zannettim

Back
X