Evlilik - Ev Seçimi

gelinsu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2016
33
8
1
Günaydın herkese ,

Sizlerden yardım almak için üye oldum.

Nişanlımla evimizi kurmaya başlayacağız nişanlımın şu an kirada olan bir evi var fakat o ev hem çok küçük hemde benim iş servisimin geçtiği noktaya çok uzak (evlenince istanbulda asya yakasına geçeceğim iş yerim Avrupa yakasında) bu yüzden kiradaki evi satıp üstüne biraz da kredi çekip servis noktasına yakın bir yerden ev almamız gerekiyor.

Biz bunu araştırırken nişanlımın dedesi şu an oturduğu daireyi istersek bize vereceğini söylemiş . Bu daire de servis noktasına çok yakın ve istediğimiz gibi bir ev . Dedesinin verdiği evde oturursak hem ulaşım sorunu olmayacak hemde maddi olarak sıkıntı çekmeyeceğiz , evi satmamıza gerek kalmayacak.

Dedesi bize evi verirse alt kata geçecekler ve aynı apartmanda nişanlımın amcası da oturuyor. Amcasıyla zaten görüşmüyorlar da beni düşündüren dede-babaanne kısmı gerçi onlarda o apartmana ayda bir hafta falan anca geliyorlar başka semtte de evleri var çoğunlukla orda duruyorlar ama yine de kabul ettiğime pişman olur muyum sıkıntı yaşar mıyım diye düşünüyorum.

Çalışan insanlarız sonuçta bir de onlar sürekli orda olmayacak çok görüşme durumu olmayacak ama insan yine de düşünüyor.

Sizce o apartmanda oturmak mantıklı mı :işsiz:

Mantikli degil.
Size kendi oturduklari evi vermesi hic mantikli degil.
Boyle icinize sinmez gibi geldi, kendiniz yerinizi secip evinizi kurun.
Size ev vermeye cok hevesliyse orayi satin baska yerden ev alin.

Imkanınız varsa ev alın derim. Siz bir kez o eve geçerseniz ve gelip giderlerse sık sık,git diyemezsiniz. Oraya biraz uzak mesafede ,iş lokasyonunuza yakın bir ev muhakkak bulursunuz.

Mantikli degil.
Size kendi oturduklari evi vermesi hic mantikli degil.
Boyle icinize sinmez gibi geldi, kendiniz yerinizi secip evinizi kurun.
Size ev vermeye cok hevesliyse orayi satin baska yerden ev alin.
onlar için bişey farketmeyecek dediğim gibi aynı apartmanda başka br daireleri de var ama genellikle başka bir semtte kalıyorlar bu evi çok kullandıkları yok yani bende düşünüyorum işte :işsiz:

Aslında aynı apartmanda akraba olması pek iyi olmaz.tabi nasıl insanlar olduklarına da bağlı ama.gerci iyi bile olsalar size biri gelse belki onları da çağırmak durumunda kalacaksınız veya onlara sizin gitmeniz gerekecek.ne bileyim bir de onların evi.siz en iyisi o kiradaki evi satıp yeni bir ev alin

Imkanınız varsa ev alın derim. Siz bir kez o eve geçerseniz ve gelip giderlerse sık sık,git diyemezsiniz. Oraya biraz uzak mesafede ,iş lokasyonunuza yakın bir ev muhakkak bulursunuz.
bende bunu sordum kv öyle bişey olmaz zaten orda durmuyorlar görmezsiniz bile diyor .kvde de ilk evlendiğinde onlarla aynı apartmanda yaşamış bir kez bile sorun olmamış.bir yandan maddi sıkıntı çekmemekte cazip geliyor :KK48:

Günaydın herkese ,

Nişanlımla evimizi kurmaya başlayacağız nişanlımın şu an kirada olan bir evi var fakat o ev hem çok küçük hemde benim iş servisimin geçtiği noktaya çok uzak (evlenince istanbulda asya yakasına geçeceğim iş yerim Avrupa yakasında) bu yüzden kiradaki evi satıp üstüne biraz da kredi çekip servis noktasına yakın bir yerden ev almamız gerekiyor.

Biz bunu araştırırken nişanlımın dedesi şu an oturduğu daireyi istersek bize vereceğini söylemiş . Bu daire de servis noktasına çok yakın ve istediğimiz gibi bir ev . Dedesinin verdiği evde oturursak hem ulaşım sorunu olmayacak hemde maddi olarak sıkıntı çekmeyeceğiz , evi satmamıza gerek kalmayacak.

Dedesi bize evi verirse alt kata geçecekler ve aynı apartmanda nişanlımın amcası da oturuyor. Amcasıyla zaten görüşmüyorlar da beni düşündüren dede-babaanne kısmı gerçi onlarda o apartmana ayda bir hafta falan anca geliyorlar başka semtte de evleri var çoğunlukla orda duruyorlar ama yine de kabul ettiğime pişman olur muyum sıkıntı yaşar mıyım diye düşünüyorum.

Çalışan insanlarız sonuçta bir de onlar sürekli orda olmayacak çok görüşme durumu olmayacak ama insan yine de düşünüyor.

ben olsam gecerdım.kredi çekip ev alırsanız ınan o kadar mahvolursunuz kı. zaten evlılık ıcın borca gıreceksınız.bır kaöç sene para bırıktırın başka yerden ev alırsınız olmadı

başka kardeş, akraba, kuzen varsa şimdi değil ama ileride sorun olabilir. maalesef miras için birbirine düşen aileleri çok görüyoruz. Madem yardım etmek istiyorlar bence para yardımında bulunsunlar. ilerde en olmadı yaşlı insanları evinden ettiniz lafını da duymamış olursunuz. inşallah olmaz da siz yine de ilerisi için kendi önleminizi alın derim.

Günaydın herkese ,

Peki maaş durumunuz nasıl ıyı para alıyor musunuz canım?

Bana göre mantıklı ,sizde diyorsunuz orada pek bulunmayacaklar
Neden madden zorluk çekeceksiniz ki şuan keyif yapmak varken
Ha olaki böyle bir durum oldu gene satar yeni bir ev bakarsınız
işte bize de bu kısım cazip geliyor ama iyi karar vermek gerekiyor . bilmiyorum kiii :işsiz: tabiki durumlar değişirse yeni bir ev alma durumumuzda olabilecek

Günaydın herkese ,

Bence mantıklı cnm senin yerinde olsam otururum , sonuçta çalışan insanlarsınız istesende gitmeye vakit bulamayacaksın.

onlar için bişey farketmeyecek dediğim gibi aynı apartmanda başka br daireleri de var ama genellikle başka bir semtte kalıyorlar bu evi çok kullandıkları yok yani bende düşünüyorum işte :işsiz:
Surekli bir minnet durumu olmayacak mi?
Belki sen ilerde onlarin her seye cok mudahil oldugunu dusuneceksin. Bu durumda nasil istememezlik yapacaksin?
Bir de onlarin yasadigi duzenlerini kurdugu evin uzerine nasil duzen kuracaksin?
Tamam ikinci el daireler de satin alinabilir ama tanimadigin bir insandan alirsin.
Onun disinda evin her kosesi bana bir onceki sahibini hatirlatir.
Sanki hep baskasinin evinde yasiyormusum gibi.
Ayni apartman da bilemiyorum nasil olur. Laf edilir mi her seye?
Bugun kiz gec geldi, dun surekli bagristilar vs vs...
Benim sorunum ayni apartmanda yasamak olmazdi. Ama sen bunlari da dusun derim.

işte bize de bu kısım cazip geliyor ama iyi karar vermek gerekiyor . bilmiyorum kiii :işsiz: tabiki durumlar değişirse yeni bir ev alma durumumuzda olabilecek

yANİ kestirip atmak yerine nişanlınız ile enine boyuna düşünün
Sıkıntı durumunda diğer ev satılır hem gelen takılar da üztüne konur istediğiniz yerden daha da konforlu ev alırsınız inşallahh... :)

yani kötü değil ikimizde orta durumdayız .kredi çekersek çok fazla zorlanmayız
zorlanmayacaksanız o zaman alın canım cunku kendı evınız olacak sonuçta.ama ne bılım tatil,sağlık,alış verış yetecekse al tabıkı.sonuçta ev almak gıtgıde zorlaşıyor.

başka kardeş, akraba, kuzen varsa şimdi değil ama ileride sorun olabilir. maalesef miras için birbirine düşen aileleri çok görüyoruz. Madem yardım etmek istiyorlar bence para yardımında bulunsunlar. ilerde en olmadı yaşlı insanları evinden ettiniz lafını da duymamış olursunuz. inşallah olmaz da siz yine de ilerisi için kendi önleminizi alın derim.
ailesi amcasıyla görüşmüyor ilerde öyle bir sorun olmaz da bilemiyorum

Surekli bir minnet durumu olmayacak mi?
Belki sen ilerde onlarin her seye cok mudahil oldugunu dusuneceksin. Bu durumda nasil istememezlik yapacaksin?
Bir de onlarin yasadigi duzenlerini kurdugu evin uzerine nasil duzen kuracaksin?
Tamam ikinci el daireler de satin alinabilir ama tanimadigin bir insandan alirsin.
Onun disinda evin her kosesi bana bir onceki sahibini hatirlatir.
Sanki hep baskasinin evinde yasiyormusum gibi.
Ayni apartman da bilemiyorum nasil olur. Laf edilir mi her seye?
Bugun kiz gec geldi, dun surekli bagristilar vs vs...
Benim sorunum ayni apartmanda yasamak olmazdi. Ama sen bunlari da dusun derim.
işte şu an benim düşündüğüm şeyler de bunlar pişman olur muyum kabul ettiğime.

Ben olsam kabul ederim. Neden sorun yasayasin ki. Mesafe koyarsin, en kotusu arkandan soguk gelin derler :) bir kac yil para biriktirip ev almak daha matikli

Back
X