• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik - Ev Seçimi

çok kötü oldu gerçekten :) ama alt kattaki daire de kiracı var zaten bomboş daire değl
teşekkürler bunları da düşünüyorum tabi

olsun onlar oraya taşınmak için kiracıyı çıkaracak ya

bak deseler ki biz zaten buraya az geliyoruz

öbür evde kalalım artık bunun da eşyalarını dağıtın döşeyin oturun mantıklı yine olabilir

ama kiracıyı çıkaralım biz oraya geçelim siz buraya yerleşin cidden olmaz

haa bu arada kira ne kadar kötü amca olarak babamın 1500 TL kira gelirinden mahrum kalmasını da dilime dolarım

kavganın boyutunu bilmiyorum ama mahalle kavgası modunda ise insanlar çok rahat aaaa poşetleri de yüklenmiş geliyorlar tabii kira derdi vs yok rahat rahat yiyin için diye bile laf atma potansiyelleri var

bu arada sizin kv kp o apartmanda otursanız gelip giderler mi yani bu küslük kanlı bıçaklı mı bence onu da bir netleştirin

Son düzenleme:
Şu an nişanlısınız evlenince şartlar değişiyor biraz daha güzel bi teklif aslında ama alt kata taşınmak demek ordada bulunacakları anlamına gelir yoksa orayı kiraya verirler ben oturmazdım herkesten uzak kafa rahat olmayı tercih ederdim gerekirse 5 bin fazla ver 10 dk fazla yürü sıkıntı olduğunda ordan taşınmak sorunu büyük hale getirir
evet apartmandaki evi kapatmamaları da saçma çünkü kışın 3-4 ay gelmedikleri oluyor o apartmana ama işte 2 ayrı yakada ev bulunsun diye demek ki

benim takıldığım nokta şu hayatınızın çoğunu geçireceğiniz evi neden işinize yakınlığıyla değilde servis noktasına yakınlığıyla seçiyosunuz ? hayır işe yakınlığa göre seçmekte çok mantıklı değil ama anlaşılır. Servis noktasına yakınlık nedir ? yarın öbür gün servis noktası değişirse nolcak ? ya da o işten çıkartılırsanız ? bence bunlardan bağımsız kendinize göre bir ev seçin.

olsun onlar oraya taşınmak için kiracıyı çıkaracak ya

bak deseler ki bizzaten buraya az geliyoruz

öbür evde kalalım artık bunun da eşyalarını dağıtın döşeyin oturun mantıklı yine olabilir

ama kiracıyı çıkaralım biz oraya geçelim siz buraya yerleşin cidden olmaz

haa bu arada kira ne kadar kötü amca olarak babamın 1500 TL kira gelirinden mahrum kalmasını da dilime dolarım

kavganın boyutunu bilmiyorum ama mahalle kavgası modunda ise insanlar çok rahat aaaa poşetleri de yüklenmiş geliyorlar tabii kira derdi vs yok rahat rahat yiyin için diye bile laf atma potansiyelleri var

bu arada sizin kv kp o apartmanda otursanız gelip giderler mi yani bu küslük kanlı bıçaklı mı bence onu da bir netleştirin
evet doğru söylüyorsun bunları düşünüyorum işte ah ah :eek:

amcasıyla gelip gitme bayram seyran hiç yok karşılaşırsalar merhaba merhaba sadece. amca ve yenge dede babaanneyle de pek görüşmüyor gitme gelme onlara da yk

Günaydın herkese ,

Sizlerden yardım almak için üye oldum.

Nişanlımla evimizi kurmaya başlayacağız nişanlımın şu an kirada olan bir evi var fakat o ev hem çok küçük hemde benim iş servisimin geçtiği noktaya çok uzak (evlenince istanbulda asya yakasına geçeceğim iş yerim Avrupa yakasında) bu yüzden kiradaki evi satıp üstüne biraz da kredi çekip servis noktasına yakın bir yerden ev almamız gerekiyor.

Biz bunu araştırırken nişanlımın dedesi şu an oturduğu daireyi istersek bize vereceğini söylemiş . Bu daire de servis noktasına çok yakın ve istediğimiz gibi bir ev . Dedesinin verdiği evde oturursak hem ulaşım sorunu olmayacak hemde maddi olarak sıkıntı çekmeyeceğiz , evi satmamıza gerek kalmayacak.

Dedesi bize evi verirse alt kata geçecekler ve aynı apartmanda nişanlımın amcası da oturuyor. Amcasıyla zaten görüşmüyorlar da beni düşündüren dede-babaanne kısmı gerçi onlarda o apartmana ayda bir hafta falan anca geliyorlar başka semtte de evleri var çoğunlukla orda duruyorlar ama yine de kabul ettiğime pişman olur muyum sıkıntı yaşar mıyım diye düşünüyorum.

Çalışan insanlarız sonuçta bir de onlar sürekli orda olmayacak çok görüşme durumu olmayacak ama insan yine de düşünüyor.

Sizce o apartmanda oturmak mantıklı mı :işsiz:
Ben olsam kabul etmezdim aynı apartmanda dede-babaanne-amca-yenge ve kuzenler şimdi orada oturmuyorlar pek ama siz evlenince oturabilirler artık gelin geldi bize bakar diye yarın bir de çocuk oldumu o zaman gör asıl curcunayı o zaman hiç çıkmazlar ayrıca sürekli hizmet bekleyebilirler gelene gidene karışmalar misafir oldumu çağırmalar yardıma o zaman bu gelin hiç çalışıyor demezler mecbur gelecek derler.Amca ve yengede var aynı şekilde onlarda sürekli sizi çagırıp oturmak isteyebilir evinin düzenine karışabilir.

benim takıldığım nokta şu hayatınızın çoğunu geçireceğiniz evi neden işinize yakınlığıyla değilde servis noktasına yakınlığıyla seçiyosunuz ? hayır işe yakınlığa göre seçmekte çok mantıklı değil ama anlaşılır. Servis noktasına yakınlık nedir ? yarın öbür gün servis noktası değişirse nolcak ? ya da o işten çıkartılırsanız ? bence bunlardan bağımsız kendinize göre bir ev seçin.
çünkü benim iş imkanlarım nişanlıma göre daha iyi evlenince de asya yakasında yaşamamız gerektiği için iş yerine haliyle yakın olamıcak iş yerim Avrupa yakasında . en azından servise yakın olsunda servise giderken çok zaman kaybetmiyim diye. ilerde belki arabayla giderim buda belli olmaz ama işte

Ben olsam kabul etmezdim aynı apartmanda dede-babaanne-amca-yenge ve kuzenler şimdi orada oturmuyorlar pek ama siz evlenince oturabilirler artık gelin geldi bize bakar diye yarın bir de çocuk oldumu o zaman gör asıl curcunayı o zaman hiç çıkmazlar ayrıca sürekli hizmet bekleyebilirler gelene gidene karışmalar misafir oldumu çağırmalar yardıma o zaman bu gelin hiç çalışıyor demezler mecbur gelecek derler.Amca ve yengede var aynı şekilde onlarda sürekli sizi çagırıp oturmak isteyebilir evinin düzenine karışabilir.
:duduk::duduk::duduk: imdaaat :KK48:

haklısın aynen :işsiz:

:duduk::duduk::duduk: imdaaat :KK48:

haklısın aynen :işsiz:
Şimdi istedikleri kadar görüşmesinler konuşmasınlar sen henüz aileye girmedin huylarını sularını henüz bilmiyorsun ama olacakların çoğunluğu öyle yenge hanım çağırsa gitmezsen surat asacaklar kavga çıkaracaklar geç yatıp geç kalksan bile sorun olur.

Şimdi istedikleri kadar görüşmesinler konuşmasınlar sen henüz aileye girmedin huylarını sularını henüz bilmiyorsun ama olacakların çoğunluğu öyle yenge hanım çağırsa gitmezsen surat asacaklar kavga çıkaracaklar geç yatıp geç kalksan bile sorun olur.
doğru söylüyorsun :bicak:

evet apartmandaki evi kapatmamaları da saçma çünkü kışın 3-4 ay gelmedikleri oluyor o apartmana ama işte 2 ayrı yakada ev bulunsun diye demek ki
Evlendikten sonra bi gün bi bakmışsın orda yaşama kararı almış olabilirler akraba binasında oturmak avantajları olsada olumsuz tarafı daha fazla bunu gözardı etme derim işten geldiğin zaman yorgunken çat kapı komşu gelme ama kayınvalide gelir anahtarı bile olur

Ev kredisinin zorluğunu çekmektense bunu tercih ederimdim.
Taşının baktınız olumsuzluklar oluyor b planına geçip diğer evi satıp yeni ev alırsınız :bicak:

yok hayır kararı bana bıraktı . maddi açıdan iyi olur diyor sadece
Bekarlıktan kalma evi satın üstüne kredi çekin madem size destek olmak istiyorlar size verecekleri evi kiraya versinler kredi ödemenize yardımcı olsunlar.Yine istediğiniz gibi teras katı alırsınız.Evlenince illaki eşinle anlaşamadığın konular olacak yeri gelecek kavga edeceksin akrabalar kavganı duyacak ve dedikodu malzemesi ortya çıkacak.

Evlendikten sonra bi gün bi bakmışsın orda yaşama kararı almış olabilirler akraba binasında oturmak avantajları olsada olumsuz tarafı daha fazla bunu gözardı etme derim işten geldiğin zaman yorgunken çat kapı komşu gelme ama kayınvalide gelir anahtarı bile olur
evet yaa korktum ben kimseyle uğraşamam :KK48:

bende bunu sordum kv öyle bişey olmaz zaten orda durmuyorlar görmezsiniz bile diyor .kvde de ilk evlendiğinde onlarla aynı apartmanda yaşamış bir kez bile sorun olmamış.bir yandan maddi sıkıntı çekmemekte cazip geliyor :KK48:
Eee tabii daha evlenmemissin, oyle diyecekler
Sen inandin mi ayda sadece bir hafta geleceklerine? Vallahi ben burdan inanmadim. Seni bulmuslar iyi niyetli ,hic girme o islere. Evinizi alin kapinizi kapayin. Musait olunca sen cagirirsin istedigin insani. Ama orada oturursan kimse sana sormaz bile

Bekarlıktan kalma evi satın üstüne kredi çekin madem size destek olmak istiyorlar size verecekleri evi kiraya versinler kredi ödemenize yardımcı olsunlar.Yine istediğiniz gibi teras katı alırsınız.Evlenince illaki eşinle anlaşamadığın konular olacak yeri gelecek kavga edeceksin akrabalar kavganı duyacak ve dedikodu malzemesi ortya çıkacak.
zaten öyle yapmamız gerekecek yeni ev almak için .bilemiyorum yardım ederler mi ev eşyaları konusunda yardım edeceğni söylemiş dedesi ama ev kredisini bilemiyorum :KK14:

Sen inandin mi ayda sadece bir hafta geleceklerine? Vallahi ben burdan inanmadim. Seni bulmuslar iyi niyetli ,hic girme o islere. Evinizi alin kapinizi kapayin. Musait olunca sen cagirirsin istedigin insani. Ama orada oturursan kimse sana sormaz bile
ahh dimi bence de :KK1:

aYNEN hatta yedek anahtarı bile isterler :)

Back
X