• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik - Ev Seçimi

zaten öyle yapmamız gerekecek yeni ev almak için .bilemiyorum yardım ederler mi ev eşyaları konusunda yardım edeceğni söylemiş dedesi ama ev kredisini bilemiyorum :KK14:
Size verecekleri evi kiraya verip parasını size verebilirler sonuçta yardım etmek istiyorlarsa böyle etsinler.

Günaydın herkese ,

Sizlerden yardım almak için üye oldum.

Nişanlımla evimizi kurmaya başlayacağız nişanlımın şu an kirada olan bir evi var fakat o ev hem çok küçük hemde benim iş servisimin geçtiği noktaya çok uzak (evlenince istanbulda asya yakasına geçeceğim iş yerim Avrupa yakasında) bu yüzden kiradaki evi satıp üstüne biraz da kredi çekip servis noktasına yakın bir yerden ev almamız gerekiyor.

Biz bunu araştırırken nişanlımın dedesi şu an oturduğu daireyi istersek bize vereceğini söylemiş . Bu daire de servis noktasına çok yakın ve istediğimiz gibi bir ev . Dedesinin verdiği evde oturursak hem ulaşım sorunu olmayacak hemde maddi olarak sıkıntı çekmeyeceğiz , evi satmamıza gerek kalmayacak.

Dedesi bize evi verirse alt kata geçecekler ve aynı apartmanda nişanlımın amcası da oturuyor. Amcasıyla zaten görüşmüyorlar da beni düşündüren dede-babaanne kısmı gerçi onlarda o apartmana ayda bir hafta falan anca geliyorlar başka semtte de evleri var çoğunlukla orda duruyorlar ama yine de kabul ettiğime pişman olur muyum sıkıntı yaşar mıyım diye düşünüyorum.

Çalışan insanlarız sonuçta bir de onlar sürekli orda olmayacak çok görüşme durumu olmayacak ama insan yine de düşünüyor.

Sizce o apartmanda oturmak mantıklı mı :işsiz:
sen şimdiden aile ayırmıssın be güzelim.karsı taraf benım taraf mantıgıyla gidersen ilerisi olmazzzzzzz

ahh dimi bence de :KK1:
Annem ilk evlendiği sene sadece kayınvalidesi ile öz değil üvey 6 ay sadece aynı sokakta oturmuş aynı bina bile değil ama artık canına tak etmiş zaten babamda bakmış olmuyor akrabalardan uzak bir yere taşınmış sen hizmetçi değilsin onların işini yapmak zorunda değilsin diye.

sen şimdiden aile ayırmıssın be güzelim.karsı taraf benım taraf mantıgıyla gidersen ilerisi olmazzzzzzz
Konu sahibinin mesajında karşı taraf yada benim ailem gibi bir yazısı yok ki aile ayırmış olsun.İş yerim avrupa yakasında ben evlenince karşı tarafta oturacagım yazıyor yani anadolu yakasında.

O eve geçmek mantıklı ama amcaları var o evde onların da hakkı var sonra mal kavgalariyls ugrasmayin onun dışında dede ile Babaanne problem yaratmaz herhalde

Konu sahibinin mesajında karşı taraf yada benim ailem gibi bir yazısı yok ki aile ayırmış olsun.İş yerim avrupa yakasında ben evlenince karşı tarafta oturacagım yazıyor yani anadolu yakasında.
aynı apartmnda sorun olurmu demıs ben öyle anladım dede arada gelio evıne demıs iy oku acıkla canım benım

aynı apartmnda sorun olurmu demıs ben öyle anladım dede arada gelio evıne demıs iy oku acıkla canım benım
Evet aynı apartmanda olur mu demiş senin ailen benim ailem ayrımı çıkmıyor mu bundan kayınvalide ile aynı apartmanda oturacakların çoğunlukla sorduğu soru bu aynı apartmanda sorun olur mu?

Benim olsun çamurdan olsun hesabı.
Yerinizde olsam hiç bulaşmazdım.
Eğer var olan evi satıp yenisini almak sizi çok ciddi anlamda etkilemeyecekse bunu yapın.
Sizin eviniz olsun, sizin sözünüz geçsin.
Yarın öbürgün yaşlı insanların duygu geçişleri ile uğraşamazsınız.
Boşu boşuna dert almayın başınıza.

Ha eğer bu mümkün olamayacak gibi ise, kirada oturun!
Nasılsa diğer ev zaten kirada değil mi?
4 senelik evliyim, kiradayım, bir yerim eksilmiyor :KK39:

Benim olsun çamurdan olsun hesabı.
Yerinizde olsam hiç bulaşmazdım.
Eğer var olan evi satıp yenisini almak sizi çok ciddi anlamda etkilemeyecekse bunu yapın.
Sizin eviniz olsun, sizin sözünüz geçsin.
Yarın öbürgün yaşlı insanların duygu geçişleri ile uğraşamazsınız.
Boşu boşuna dert almayın başınıza.

Ha eğer bu mümkün olamayacak gibi ise, kirada oturun!
Nasılsa diğer ev zaten kirada değil mi?
4 senelik evliyim, kiradayım, bir yerim eksilmiyor :KK39:
evet orda oturmıycaz kararımı verdim , teşekkürler

eksilmez zaten öyle bişey demedim

Yaklaşık senin durumlarındaydım ben kabul ettim. Tek fark ev benim dedemle ananemin eviydi, içinden de kiracı çıktı.
Üst katta teyzem oturuyor, alt katta da ananemin dayalı döşeli evi var, şehir merkezine geldiği zamanlarda orda kalıyor. Borca girip zorluk çekmektense kendi evimizi alana kadar rahat ederiz diye düşündük.
Ben teyzemlerin de ananemin de bizi rahatsız etmeyeceğine emindim, o yüzden tek düşündüğümüz şey kiracıyı evden çıkartarak haklarına girir miyiz düşüncesi oldu, onlar da sağolsun iyi niyetimizi kullandılar, düğüne 1 ay var ancak bugün çıktılar evden:KK12:
neyse demem o ki, artısına eksisine siz karar verin. eğer artısı daha fazla ise yok önceden bu evde oturmuşlardı, yok acaba geçerken bize dönüp baktılar evi mi dikizliyorlar falan diye düşünmeyin. En azından maddi açıdan rahat edersiniz.

Back
X