Evlilik Fobisi?

Winnethepooh

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2017
1.812
1.100
133
Selam kızlar yine ben. Bu sefer evimi hallettim zehrimden kurtuldum ve bambaşka bir seyle geldim
Yani konuya nerden başlayayım bilemiyorum ama en acık şöyle anlatabilirim galiba. 1 yıllık güzel bir ilişkim var. Erkek arkadasıma acayip aşık falan değilim ancak bana olan saygısı, sevgisi, insanlıgı falan kesinlikle onunla olmam için büyük sebepler. Beni yanlıs anlamayın onu elbette seviyorum sadece aşkından ölüyorum diyemem. Diğer yandan erkek arkadasım benden biraz büyük benim okulum bu sene bitiyor sonrasında 3-4 yıl belki biraz daha fazla iş bulma kendi ayaklarının üzerinde durabilme aşamasına atlayacağım. Erkek arkadasım bunların hepsinin bilincinde ve beni asla sıkmayacağını o zamana dek bekleyeceğini ama sonrasında benden evliliğe dair beklentileri olduğunu söylüyor. Bunları duymak çok güzel ancak benim evlilik fobim var galiba. Evliliğin konusu ne zaman acılsa benimle ilgili olsun ya da olmasın o ortamdan koşarak kacmak istiyorum, boğuluyorum resmen. Yanliş anlamayın evliliği kotü bir sey olarak gorduğümden değil ama bende böyle acayip bir etki bırakıyor. Normalde gram şikayetim olmayan erkek arkadaşıma dahi konu evlilik olunca sadece eksilerini görmeye başlıyorum. Halbuki kimse bana kalk yarın evlen demiyor. Ama dediğim gibi erkek arkadasımdan bir anda soğuyorum, sürekli sorguluyorum ve bu konunun acıldıgı her yerden kaçmak istiyorum. Bunu neden yaptığımı dahi bilmiyorum. Kesinlikle kafam çok karışık.. Bunları bilerek sizlere soruyorum çünkü buradaki çok büyük çoğunluk evli ve gerçekten merak ediyorum bunu aşmanın bir yolu yok mu? Ya da benim gibi olup evlenen var mı?

Erkek arkadasiniza evlilik konusunda hassas oldugunuzu ve bu konuda hazir hissedene kadar konusmak istemediginizi soyleyebilirsiniz. Siz olgunlasip evlilige hazir olana kadar da konusmazsiniz. Saygi sevgi anlayis beraberinde mutlu bir yuvayi getirecektir zaten. Zamani geldiginde tabii

ben nişanlıyım ve anlattıkların beni biraz endişelendirdi. ben de aşkımdan ölüp bitmiyordum, elbette çok büyük sevgi, beğeni, birlikte birşeyler yapma isteği duyuyordum (demek istediğim ben de senin gibi kör aşık değildim) ama evlenme teklifinden sonra ciddiye girdikten sonra herşey çok değişti. yakınlaştım, onu hayatımın devamında ne kadar net istediğimi farkettim, iyi ki var dedim, resmen sevgim ve aşkım arttı. sizde niye ters işlemiş onu anlamıyorum. içine sinmeyen birşeyler mi var?

Belki yaşından dolayıdır .. genç bir yaştaysan ....

Ya da etrafında mutsuz evliliklere şahit oluyorsan ondan da olabilir

Söyledim aslında ama o da ister istemez kırılıyor pek belli etmemeye calışıyor ama. Evlenmek istediğim kadın beni istemiyor diye düsunüyor galiba. Bilemiyorum acaba çok aşık olmadığimdan mı bu durum anlamadım

Körkütük olmamak daha güzel aslında , kör olmazsın hatasını, yanlışını , sana uymayanları görmezden gelmezsin

belki de küçük olduğun içindir. önceliğinin farklı olmasını istiyorsundur, ki çok da yerinde bir istek. ben 22lerimde italya senin fransa benim gezmiştim mesela

Henüz bir evlilik teklifi almadım. Ama nasıl anlatayım. Normalde acayip uysal biri evet biraz tembel ama aslında katlanılması zor olan benim ve hiç sikayet etmeden katlanır bana. Ama evliliğin konusu herhangi bir şekilde açıldıgında sadece kavga ettiğimiz anları, tembelliğini kötü olan her seyini düsünmeye başlıyorum ve o an onu bırakıp gidesim geliyor. Bazen birlikte kalıyoruz kendimi aliştırmaya calısıyorum bak evlilik bundan çok farklı değil aynı evi ve aynı hayatı paylasayacağız falan diye düsünüyorum ama yok. Anında bi hayır bu adam değil düsüncesi beliriveriyor

Asla evlenmem olarak algilamis olabilir erkek arkadasin. Nasipse olur deyip gecin ya kiriliyorsa. Fobinizin oldugunu da dillendirmeyin. Olumsuzu cagirmayin. Yeterince sevdiginize kanaat getirdiginizde siz de isteyeceksiniz evlenmeyi. Sevgili olacak kadar seviyormussunuz. Bu sure zarfinda hayat onunuze neler neler cikarir. Birbirinizi yakindan tanimaya calisin derim

Bunlar ciddi anlamda etkiler insanı .. aşık olmana da gerek Yok ..

Saygı, sevgi, güven, yanındayken huzur ... Bunlar çok önemli
Bilemiyorum. Bence çok değerli bir şey aile olabilmek ama bu düşüncelere kapıldıkça asla bir aile kuramayacakmışım gibi geliyor çok üzücü

bekle o zaman canım,akışta kal, bak bakalım hayat ne getirecek? belki evet bu dediğin yönleri öne çıkacak belki de hayır böyle birini istemiyorum dediğin.

Bilemiyorum. Bence çok değerli bir şey aile olabilmek ama bu düşüncelere kapıldıkça asla bir aile kuramayacakmışım gibi geliyor çok üzücü
Kaderinde varsa sen ne yaparsan yap evlenirsin zaten :) üzülme güzel günlerinizi yaşa , sevgililik çok güzel zamanlar evlenince bu günler gibi olmuyor :)

Belki de öyle düsünmüştür.. Şu an baslık altında dahi konuşmak geriyor beni bu kadar kötü olmamalı..

24 yasindayim ve tıpkısının aynisiyim ki ben de aday da yok yani.Bilemiyorum bunun etkisi ne.Ben hep böyle değildim mesela 2 yildir acayip baskın bu fobi bende.
Arada annem yarin öbür gün evlenirsin şu olur bu olur demesi bile benim daralmama yetiyor
Benim için sebebine gelicek olursak hayatimi paylasacak kadar birine güvenebilmemin zor olmasi ve maalesef ki ataerkil aile yapisi.Ha bir de etrafimin sağliksiz,tek tarafli fedakarliğa çabaya dayanan evliliklerle çevrili olusu. Siz de sebep ne bilmiyorum ama belki bunlardir.
Erkek arkadasiniza da bunu söyleyin.Şu şu sebepten evlilik bana uzak,ilerde ne olur bilemem haberin olsun deyin akisina yasayin bence.

Belki de öyle düsünmüştür.. Şu an baslık altında dahi konuşmak geriyor beni bu kadar kötü olmamalı..
Sevilen insanla yapilinca tadindan yenmiyor bazen tabii. Ben pisman degilim 7 yildir evliyiz. Arada tartismalar oluyor elbette ama saygiyi korumak, en ufak seyde sana eyvallahim yok bosarim cacaronlugu yapmamak bence kilit tasi. Ay kirk yillik kliselerle dolu bir mesaj yazdim su anda biz kucucuktuk evlendigimizde. Sanirim o acidan biraz sansliydik beraber buyuduk sayilir. Omrumun her adiminda benimle olmasi, beraber aglayip beraber gulebilmemiz... cektigimiz sikintilari anlamli hale getiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…