- 19 Temmuz 2018
- 1.888
- 6.009
- 73
- Konu Sahibi Winnethepooh
-
Hemen yarın evlenelim dememiş , bekle bakalım o günler gelene kadar neler olur .. kendisi de kabullenmiş süreci ..Ister istemez :) Ben sadece artık bunun destek almak boyutuna geldiğine inanıyorum. Ama teşekkür ederim :)
Bir bilsem sebeplerimi.. Sadece kendimi asla evli olarak hayal edemiyorum ya da cocuklarım varken. Acayip büyük bir sorumluluk olduğunu ve böyle bir sorumluluk istemediğimi düsünüyorum. Birde nedense kimse yanliş anlamasın hani evli insanlarda var ama evliliği kafese kapatılmak olarak görüyorum kendi içimde. Hep güçlü, kendi ayaklarının üzerinde durabilen yalnız kadınları rol model almışım galiba kendime bilemiyorum kafam çok karışık24 yasindayim ve tıpkısının aynisiyim ki ben de aday da yok yani.Bilemiyorum bunun etkisi ne.Ben hep böyle değildim mesela 2 yildir acayip baskın bu fobi bende.
Arada annem yarin öbür gün evlenirsin şu olur bu olur demesi bile benim daralmama yetiyor
Benim için sebebine gelicek olursak hayatimi paylasacak kadar birine güvenebilmemin zor olmasi ve maalesef ki ataerkil aile yapisi.Ha bir de etrafimin sağliksiz,tek tarafli fedakarliğa çabaya dayanan evliliklerle çevrili olusu. Siz de sebep ne bilmiyorum ama belki bunlardir.
Erkek arkadasiniza da bunu söyleyin.Şu şu sebepten evlilik bana uzak,ilerde ne olur bilemem haberin olsun deyin akisina yasayin bence.
kadınlar kulübünde takılan evlilikten soğur konuları okudukçaBelki yaşından dolayıdır .. genç bir yaştaysan ....
Ya da etrafında mutsuz evliliklere şahit oluyorsan ondan da olabilir
O da olur doğru :)kadınlar kulübünde takılan evlilikten soğur konuları okudukça
Mesela bu anlattıklarınız çok tatlı seyler ve inşallah bir ömür böyle mutlu kalırsınız. Ama mesela ben kendimi öyle düsünemiyorum yapamiyorum neden bilmiyorum. Bazen denk geliyor çok mutlu çiftler biraz özenir gibi oluyorum sonra anında kendimi istemsizce frenliyorum.Sevilen insanla yapilinca tadindan yenmiyor bazen tabii. Ben pisman degilim 7 yildir evliyiz. Arada tartismalar oluyor elbette ama saygiyi korumak, en ufak seyde sana eyvallahim yok bosarim cacaronlugu yapmamak bence kilit tasi. Ay kirk yillik kliselerle dolu bir mesaj yazdim su andabiz kucucuktuk evlendigimizde. Sanirim o acidan biraz sansliydik beraber buyuduk sayilir. Omrumun her adiminda benimle olmasi, beraber aglayip beraber gulebilmemiz... cektigimiz sikintilari anlamli hale getiriyor
Yay burcu ? :)Selam kızlar yine ben. Bu sefer evimi hallettim zehrimden kurtuldum ve bambaşka bir seyle geldim
Yani konuya nerden başlayayım bilemiyorum ama en acık şöyle anlatabilirim galiba. 1 yıllık güzel bir ilişkim var. Erkek arkadasıma acayip aşık falan değilim ancak bana olan saygısı, sevgisi, insanlıgı falan kesinlikle onunla olmam için büyük sebepler. Beni yanlıs anlamayın onu elbette seviyorum sadece aşkından ölüyorum diyemem. Diğer yandan erkek arkadasım benden biraz büyük benim okulum bu sene bitiyor sonrasında 3-4 yıl belki biraz daha fazla iş bulma kendi ayaklarının üzerinde durabilme aşamasına atlayacağım. Erkek arkadasım bunların hepsinin bilincinde ve beni asla sıkmayacağını o zamana dek bekleyeceğini ama sonrasında benden evliliğe dair beklentileri olduğunu söylüyor. Bunları duymak çok güzel ancak benim evlilik fobim var galiba. Evliliğin konusu ne zaman acılsa benimle ilgili olsun ya da olmasın o ortamdan koşarak kacmak istiyorum, boğuluyorum resmen. Yanliş anlamayın evliliği kotü bir sey olarak gorduğümden değil ama bende böyle acayip bir etki bırakıyor. Normalde gram şikayetim olmayan erkek arkadaşıma dahi konu evlilik olunca sadece eksilerini görmeye başlıyorum. Halbuki kimse bana kalk yarın evlen demiyor. Ama dediğim gibi erkek arkadasımdan bir anda soğuyorum, sürekli sorguluyorum ve bu konunun acıldıgı her yerden kaçmak istiyorum. Bunu neden yaptığımı dahi bilmiyorum. Kesinlikle kafam çok karışık.. Bunları bilerek sizlere soruyorum çünkü buradaki çok büyük çoğunluk evli ve gerçekten merak ediyorum bunu aşmanın bir yolu yok mu? Ya da benim gibi olup evlenen var mı?
Evet bizde biraz öyle bir şey var :) Kişiler sadece kotu yanlarını anlatıyor bunu anlamam biraz zaman almıstı yeni yeni idrakına varıyorumEvliliğin hep zor yanları söylenir ama sevdiğin insanla birlikte bir sabaha uyanmak, onun göğsüne başını koyup uyumak, hep birlikte olmak, birlilte tatillere gitmek felan bunları da düşün yaşayacağın eğlenceli anları düşün
Ahahaha eveet tam bir yay kadınıyım maalesefYay burcu ? :)
Yani benim korkum birazda sey. Ya o kadar zamandan sonra geçmeszse ve ben onun vaktini çalmış olursam aslında.. Ama bekleyip göreceğiz başka carem yokHemen yarın evlenelim dememiş , bekle bakalım o günler gelene kadar neler olur .. kendisi de kabullenmiş süreci ..
Cok tesekkur ederim.Mesela bu anlattıklarınız çok tatlı seyler ve inşallah bir ömür böyle mutlu kalırsınız. Ama mesela ben kendimi öyle düsünemiyorum yapamiyorum neden bilmiyorum. Bazen denk geliyor çok mutlu çiftler biraz özenir gibi oluyorum sonra anında kendimi istemsizce frenliyorum.
Ama sen açık açık söylemişsin :) kendini suçlayacak bir şey Yok .. o seni , sende onu böyle seviyorsun :) herkes mutlu boşver :)Yani benim korkum birazda sey. Ya o kadar zamandan sonra geçmeszse ve ben onun vaktini çalmış olursam aslında.. Ama bekleyip göreceğiz başka carem yok
Aynı şeyi bende yapıyorum mesela yeni ilişkisi olanlara kendi ilişkimi anlatırken benim sevgilim öyle öküzdür süpriz yapmaz benim sevgilim üşengeçtir vs vs diye anlatmıştım madem böyle biri niye berabersin kurtar kendini dediklerinde olmaz o benim canım ya niye ayrılayım demiştim. Buraya hiç bakma hele adı üstünde derdim var köşesiEvet bizde biraz öyle bir şey var :) Kişiler sadece kotu yanlarını anlatıyor bunu anlamam biraz zaman almıstı yeni yeni idrakına varıyorum
Eskiden madem bu kadar kotu bu adamlar neden evli kalıyorlar diye dusünürdüm. Meger hepsi anlatılandan ibaret değilmiş. Ama hayır yinede onunla ozgur kalma dusuncesi bana cazip gelmiyor cunku zaten şu an özgürüz istesek kalkıp tatile gidebilir eğlenebiliriz..
Güvenim tam aslında ona karsı ama hep bir şey eksik olmalı ki ben boyle düsünüyorum diyorum kendime. Yeterince sevmiyor muyum acaba diye sorguluyorum da. Of gercekten bilemiyorum çok zor mevzular bunlar..Cok tesekkur ederim.
Kendinizi frenlemeyin. Hayaller saglikli psikolojinin yardimcilaridir dozunda olunca.
Hayatim boyunca poncik bir insan olmadim. Annem oglum diye severdi beni. Oyle dedigim dedik tek tabanca biriydim. Ama esimle tanistigimizda hep hayatimda olmasini istedigim kisi oldugunu dusundum. Bende ilk bakista bu hisler olustu ama sevgili olmamiz 1.5 yili buldu. Guven duygusu kurulduktan sonra bence asacaksiniz siz de icinizdeki korkuyu. Ha su var surekli kotu seyleri dusunup sinanmayin tabii. Akisina birakin
Ahaha yok buradan evlilik arastırmasi yapmıyorum zaten yeterince kötü evlilik gördüm biraz daha sinayamam kendimi bu sefer kesinlikle evlilik karsıtı olurum :)Aynı şeyi bende yapıyorum mesela yeni ilişkisi olanlara kendi ilişkimi anlatırken benim sevgilim öyle öküzdür süpriz yapmaz benim sevgilim üşengeçtir vs vs diye anlatmıştım madem böyle biri niye berabersin kurtar kendini dediklerinde olmaz o benim canım ya niye ayrılayım demiştim. Buraya hiç bakma hele adı üstünde derdim var köşesi
Kendimden biliyorum :))Ahahaha eveet tam bir yay kadınıyım maalesef
Kusursuz kimse yok ama evlilik uyum isi. O sinirlidir siz alttan alirsiniz, sakinlesince gelir ozrunu diler siz trip atarsiniz. Yuvarlanip gidersiniz yani. Illa kotu durum aramayin. Temkinli olun elbette. Onunuzde uzun zaman var. Kendinizi sevmiyor muyum acaba diye yipratmaniz ikinize de zarar verir. Zaman size gosterecektir zaten birlikte olup olmayacaginiziGüvenim tam aslında ona karsı ama hep bir şey eksik olmalı ki ben boyle düsünüyorum diyorum kendime. Yeterince sevmiyor muyum acaba diye sorguluyorum da. Of gercekten bilemiyorum çok zor mevzular bunlar..
Yay burcu lanetlenmiş olmalı :))Kendimden biliyorum :))
Haklısınız sanırım uzunca bir sureliğine bu konuyu kapatmak en mantıklısı. Bırakalım zaman göstersinKusursuz kimse yok ama evlilik uyum isi. O sinirlidir siz alttan alirsiniz, sakinlesince gelir ozrunu diler siz trip atarsiniz. Yuvarlanip gidersiniz yani. Illa kotu durum aramayin. Temkinli olun elbette. Onunuzde uzun zaman var. Kendinizi sevmiyor muyum acaba diye yipratmaniz ikinize de zarar verir. Zaman size gosterecektir zaten birlikte olup olmayacaginizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?