Evlilik Fobisi?

Bir bilsem sebeplerimi.. Sadece kendimi asla evli olarak hayal edemiyorum ya da cocuklarım varken. Acayip büyük bir sorumluluk olduğunu ve böyle bir sorumluluk istemediğimi düsünüyorum. Birde nedense kimse yanliş anlamasın hani evli insanlarda var ama evliliği kafese kapatılmak olarak görüyorum kendi içimde. Hep güçlü, kendi ayaklarının üzerinde durabilen yalnız kadınları rol model almışım galiba kendime bilemiyorum kafam çok karışık

Evliliğin hep zor yanları söylenir ama sevdiğin insanla birlikte bir sabaha uyanmak, onun göğsüne başını koyup uyumak, hep birlikte olmak, birlilte tatillere gitmek felan bunları da düşün yaşayacağın eğlenceli anları düşün

Mesela bu anlattıklarınız çok tatlı seyler ve inşallah bir ömür böyle mutlu kalırsınız. Ama mesela ben kendimi öyle düsünemiyorum yapamiyorum neden bilmiyorum. Bazen denk geliyor çok mutlu çiftler biraz özenir gibi oluyorum sonra anında kendimi istemsizce frenliyorum.

Yay burcu ? :)

Evet bizde biraz öyle bir şey var :) Kişiler sadece kotu yanlarını anlatıyor bunu anlamam biraz zaman almıstı yeni yeni idrakına varıyorum
Eskiden madem bu kadar kotu bu adamlar neden evli kalıyorlar diye dusünürdüm. Meger hepsi anlatılandan ibaret değilmiş. Ama hayır yinede onunla ozgur kalma dusuncesi bana cazip gelmiyor cunku zaten şu an özgürüz istesek kalkıp tatile gidebilir eğlenebiliriz..

Hemen yarın evlenelim dememiş , bekle bakalım o günler gelene kadar neler olur .. kendisi de kabullenmiş süreci ..
Yani benim korkum birazda sey. Ya o kadar zamandan sonra geçmeszse ve ben onun vaktini çalmış olursam aslında.. Ama bekleyip göreceğiz başka carem yok

Cok tesekkur ederim.
Kendinizi frenlemeyin. Hayaller saglikli psikolojinin yardimcilaridir dozunda olunca.
Hayatim boyunca poncik bir insan olmadim. Annem oglum diye severdi beni. Oyle dedigim dedik tek tabanca biriydim. Ama esimle tanistigimizda hep hayatimda olmasini istedigim kisi oldugunu dusundum. Bende ilk bakista bu hisler olustu ama sevgili olmamiz 1.5 yili buldu. Guven duygusu kurulduktan sonra bence asacaksiniz siz de icinizdeki korkuyu. Ha su var surekli kotu seyleri dusunup sinanmayin tabii. Akisina birakin

Yani benim korkum birazda sey. Ya o kadar zamandan sonra geçmeszse ve ben onun vaktini çalmış olursam aslında.. Ama bekleyip göreceğiz başka carem yok
Ama sen açık açık söylemişsin :) kendini suçlayacak bir şey Yok .. o seni , sende onu böyle seviyorsun :) herkes mutlu boşver :)

Aynı şeyi bende yapıyorum mesela yeni ilişkisi olanlara kendi ilişkimi anlatırken benim sevgilim öyle öküzdür süpriz yapmaz benim sevgilim üşengeçtir vs vs diye anlatmıştım madem böyle biri niye berabersin kurtar kendini dediklerinde olmaz o benim canım ya niye ayrılayım demiştim. Buraya hiç bakma hele adı üstünde derdim var köşesi

Güvenim tam aslında ona karsı ama hep bir şey eksik olmalı ki ben boyle düsünüyorum diyorum kendime. Yeterince sevmiyor muyum acaba diye sorguluyorum da. Of gercekten bilemiyorum çok zor mevzular bunlar..

Ahaha yok buradan evlilik arastırmasi yapmıyorum zaten yeterince kötü evlilik gördüm biraz daha sinayamam kendimi bu sefer kesinlikle evlilik karsıtı olurum :)

Güvenim tam aslında ona karsı ama hep bir şey eksik olmalı ki ben boyle düsünüyorum diyorum kendime. Yeterince sevmiyor muyum acaba diye sorguluyorum da. Of gercekten bilemiyorum çok zor mevzular bunlar..
Kusursuz kimse yok ama evlilik uyum isi. O sinirlidir siz alttan alirsiniz, sakinlesince gelir ozrunu diler siz trip atarsiniz. Yuvarlanip gidersiniz yani. Illa kotu durum aramayin. Temkinli olun elbette. Onunuzde uzun zaman var. Kendinizi sevmiyor muyum acaba diye yipratmaniz ikinize de zarar verir. Zaman size gosterecektir zaten birlikte olup olmayacaginizi

Haklısınız sanırım uzunca bir sureliğine bu konuyu kapatmak en mantıklısı. Bırakalım zaman göstersin

Bende böyle evlilikle ilgili cok kötü seyler düşünüyordum.Cevremde gördüğüm seyleri düşününce hele Allah korusun diyordum kendi kendime. Bana uygun olmadığını varsayıyordum.Şu an daha farklı düşünüyorum. (28 yasındayım 4ay önce erkek arkadasımla tanıstım) hatta evlilik bana sempatik bile gelmeye basladı. Ailem ayak diremese biraz daha vakit gecirin VS gbi simdiye gider ayağımda pantolonla atmıştım imzayı. Biraz evliliğe nasıl baktığınızla ilgili, birbirinizi tamamlayabilecek misiniz, bunları düşünün.En önemlisi annem söylemişti bunu bana kendini o insanla aynı yatakta hayal edebiliyor musun diye. Bunları göz ardı etmeyin ve bence işin duygusal boyutuda cok önemli. Hisleriniz belki yogunlasacak belki azalacak. Kalbinizin sesini dinleyin. Sizin yasınız da genc elbette onun etkisi vardır illa ki. Kısacası demek istediğim evlilikle ilgili fikrimi değiştiren sey erkek arkadasım oldu,olumsuz seylere değil de olumlu örnekleri de düşünün. Çevrenizde illa ki cok mutlu olan evliler de vardır değil mi =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…